Sevgilim iyi ama ailesi sıkıntı?

Sevgilimle 3 yıldır beraberiz. Bana çok destek oldu, maddi manevi yanımda durduğu zamanlar oldu ve bunları asla inkâr edemem. Ama zamanla ailesiyle ilgili sorunlar ilişkimizin içine girmeye başladı. Ailesinin bana karşı tavırları beni çok kırdı. Kadınlığım, namusum, Kürt oluşum gibi benim için çok hassas konular üzerinden konuşuldu. Kendimi kabul edilmemiş ve değersiz hissettiğim zamanlar oldu. Benden bir pervaneyi bile esirgediler, o denli hissettim istenmediğimi. Ben de onların bazı davranışlarından ve kültürlerinden uzaklaşmaya başladım. Asıl beni yaralayan şey ise onun bazı dönemlerde ailesinin karşısında beni yeterince savunmadığını hissetmemdi. Bir noktadan sonra “Ben bu aileyle evlenirsem nasıl yaşayacağım?” diye düşünmeye başladım. Çünkü evlilik sadece onunla değil, ailesiyle de bir hayat kurmak anlamına gelecek gibi geliyor. Bu süreçte çok kavga ettik, ayrılmayı düşündük, hatta fiziksel şiddete bile başvurduğu ve ayrıldığımız dönemler oldu. Bana beni sevmediğini, ailesi istemezse benimle evlenmeyeceğini ve evlenmek istemediğini söylediği zamanlar oldu ve bunlar beni çok kırdı. Buna rağmen birbirimizi tamamen bırakamadık. Şimdi onun da ailesinin bazı davranışlarının farkına vardığını ve onlardan uzaklaşmak istediğini görüyorum. Ama benim kafamdaki en büyük soru hâlâ aynı: Ailesi beni istemezse beni seçip benimle evlenebilecek mi? Bunu hâlâ sorduğumda bile net bir cevap alamıyorum. Bir yandan bana yaptığı iyilikleri ve verdiği maddi desteği düşünüyorum. Bu yüzden ayrılırsam ona nankörlük etmişim gibi hissediyorum. Ama diğer yandan bana yaşattığı şeyleri de unutamıyorum ve bunlar gerçekten canımı yakıyor. Şu an onu sevip sevmediğimden çok, onunla kuracağım hayatın bana iyi gelip gelmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü onu seviyor olsam bile ailesiyle, bu sorunlarla ve bu belirsizliklerle bir ömür yaşayabilir miyim, bundan emin değilim.

Sevgilim iyi ama ailesi sıkıntı?