Narsistin sevgi bombardımanı, yani diğer bir deyişle love bombing, yeni bir ilişkide veya arkadaşlıkta ortaya çıkan, ilk zamanlarda yoğun sevgi ve ilgi gösterme davranışlarını tanımlayan bir terimdir.
Bu terim, genellikle bir kişinin hızlı ve yoğun bir şekilde diğer kişiye ilgi göstermesini ve sevgi dolu davranmasını içerir. Ancak, bu gibi davranışlar sıklıkla manipülatif amaçlarla kullanılır, kendi yaşadıklarını size yaşatır ve kendilerine tamamen bağladıktan sonra hedefleri bir süre sonra senden uzaklaşıp seni köle gibi peşlerinde koşturmaktır, artık sadece onlara muhtaç olduğunu bildikleri için istedikleri gibi maskeyi düşürüp rahatça davranabilirler size. Bu durum maalesef zararlı sonuçlara yol açabilir, çok ağır travmalar bırakabilir.
Love Bombing Nasıl Tanımlanır?
Genellikle love bombing aşağıdaki davranışları içerebilir:
Sürekli İlgilenme ve İletişim: Love bombing yapan kişi, hızlı bir şekilde sık sık iletişim kurar ve sürekli ilgi gösterir. Sürekli zaman ayırır.
Hızlı İlerleme: İlişki çok hızlı bir şekilde ilerler. Örneğin, birkaç hafta içinde “sonsuz sevgi” gibi ifadeler kullanmaya başlanır ve sizi kurbanı olarak kendine ait görür.
Hediye Verme: Love bombing yapan kişi, hediyeler ve diğer jestlerle sık sık sevgi gösterir. Bir an önce seni avuçlarına almak isterler.
Diğer İnsanları Dışlamak: Love bombing yapan kişi, hedef kişinin diğer ilişkilerini zayıflatma veya onu diğer sosyal çevresinden izole etme, yalnızlaştırma eğilimindedir. Kimsen olmasın ve sadece kendilerine bağımlı, muhtaç olmanı isterler.
Love Bombing Zararlı mıdır?
Evet, love bombing ilişkilerde zararlı olabilir. İlk başta, bu davranışlar hoş görünebilir, ancak daha sonra manipülatif bir taktik olduğu ve kişinin duygusal olarak istismar edildiği fark edilebilir. Bu tür davranışlar, kişinin özsaygısını, özgüvenini ve kişisel sınırlarını olumsuz etkileyebilir.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Olgunluğa erişmemiş kişilerin yaptıkları taktikler bunlar...
Ben bilmem böyle şeyleri valla
Okul çocuklarının sevgi biçimidir. sansür yaptım.
Bana çok uzak terimler.. bir sürüde var artık hala tam öğrenemedim.. Allah'tan böyle paylasimlar varda ogteniyoruz.. ama ben çok katılmıyorum bunu taktik yapanlar evet.. ama içinden gelen bir ilişki baslanficida heyecan duyan keyif alan karşısındakini tanımak için vakit harcayan insanda bu scalaya giriyor mu? sonra bekledigi gibi cikmayinda ya da olay akmayinca da.. adam ya da kadın bu kapsama giriyor mu :))).. valla ben içimden geldiği gibi davraniyorum o yüzden keyfim yerinde
Love bombing birini kısa sürede aşırı ilgi, sevgi ve iltifatla etkilemeye çalışmaktır. İlk başta çok güzel görünse de bazen karşı tarafı kendine bağlamak veya kontrol etmek için kullanılan bir manipülasyon yöntemi olabilir.
Abi en kısa sen yazmışsın sağol valla
Diğerleri anlamını söylemiş ya anlamadım
Önemli değil😊
Hiç işim olmaz. Zaten bir şeyin fazlalılığı olduğunda şüphelenmek gerek. Sevmek ayrı bir şey ama hayatın merkezine direkt onu koyarak sevgi bombası yapmak ayrıdır. Sonradan azalınca da problemler artar.
Neyse ki Allahın adaleti var. Bir insana bu tarz duygular yaşatanların, aynını yaşadığını görmek bir nebze de olsa keyif vermiyor değil:))
Eskiler bu konuyu kısaca, net olarak ifade etmişler.
"Hızlı koşan atın b* ku, seyrek düşer"
Su İngilizce ask terimlerinden de tired yani 😅
Live bombing love bombing hiçbir şey yaşamadım. Yapılması da gereksiz.
Valla ben love bombing ciyim. Ama oyke kendini çeken sahtekarlardan olduğum için diil. Oyke hissediyorum napim 🤷
kişilerin karşı cinsten alabildiğini alana kadar uyguladığı modern serenat
Aşırı ilgiye deniyor sanırsam
Ne yazdın la okumadım 🤦🤷♂️
Kısa yazarsan daha fazla cevap mümkün
Bombing falan anlamıyorum
Ilgi bombardımanı