+1 yılİlgi ve sevgiye muhtaç insanların kullanılması duygusal kölelik... aslında temelinde yatan şey anne ve babadan yeterli sevgi görmeyen bireylerin sevgi açlığını doyurmak için söylenilen güzel sözlere gösterilen yapmacık sevgi klişelerine inanmaları belirli süre sonra bağlanmalari... o yüzden çocuklarımızı koşulsuz sevelim ki en dogal olan sevilme ihtiyaçlarını dışarda karşılamaya kalkmasinlar
45 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten çok haklısınız, karnı aç olmayan ona uzatılan her yemeğe yürümez. Bu da duygusal açlık tuzaklarını önlemiş olur.
- +1 yıl
Evet kesinlikle o yüzden çocuklarımızı kurtlar sofrasina gümüş tepsiyle sunmayalim
- +1 yıl
Bunu yapacak olanın aile olduğunu anlatmanız harika bir tespit.
- +1 yıl
Teşekkür ederim...
- +1 yıl
Rica ederim.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
u +1 yıl
Bu birinin seni, seni sevdiğine inandırması, o ilgiye alakaya alıştırıp sonra geri çekilip seni köle gibi peşinden koşturmasıdır. Ardından o ilginin peşinde koşan kişiye her türlü muamelenin reva görülmesidir.
Siz çok güzel açıklamışsınız bana gerek kalmadı.🙂
Love bombing nedir bilmiyordum.
Çok iyi öğrendim 🙄515 Yorumla- +1 yıl
Ben bunu açıkmalaya saklamıştım ama biri sorunca mevcbur kaldım.
Unutmamamız gereken şu; bir ççeği seven nasıl onu dalında seviyorsa, olduğu gibi kabulleniyrosa sevgidede aynı şey geçerlidir. Sizi hayatınzıdan, ortamınızdan koparıyor, ne zaman uyuyacağınız, uyacanağınız, ona fotolar atmanız, istemediğiniz şeyleri yapmanız veya söylemneniz için zorlaması, atacağınız adımlardan giyiminize kadar müdahele eder hale geliyorsa bilinki "love bombing" tuzağındasınız. En kısa şekliyle kapıdan çıkın ve ardınıza bakmadan kaçın. GErçek sevgide ve aşkta sadece huzur vardır. Huzur yoksa, tedirgin iseniz, doğal hareket edemiyor veya içinizden geleni" acaba ne der, ne yapar" düşüncesiyle harmanlıyor iseniz bunun adı gizli kölelik yeni lov bombing oluyor. - +1 yıl
Gözü kör olmuş kişilerde bunun
gizli kölelik olduğunu idrak edemeyip beni seviyor diye adlandırıyor.
Ruhu sağlıklı olan bir birey yapmaz bu kısıtlamaları.
Mutlak pisikolojik bir hasar söz konusu olmalı.
ya da özgüven eksikliği ve yetersizlik hissi.
Teşekkürler bu uzun açıklamanız için...
- +1 yıl
İnanın bazen bunu o kişilere tüm delillere rağmen kabul ettiremiyoruz. Kurban, sürekli o kişinin her yaptığına kılıflar bularak daha fazla bağlanıyor.
- +1 yıl
Yanlız kurban kelimesi çok fena😄
- +1 yıl
Kurban yumuşatılmış hali 😂
- +1 yıl
Yumuşatılmamış hali av mı oluyor😂
- +1 yıl
Evet, her avcı avını ya katleder ya hapseder veya satar.
- +1 yıl
Üçü de aynı kapıya çıkıyor.
Ve üçü de çok acı.
Allah avcılardan korusun diyelim o zaman🙂 - +1 yıl
Üçüncüsünün dün akşam haberini izledi, oğul zavalı kızın nudelerini alıyor, babası nudelerle tehdit ederek o kıza tecavüz ediyor ve kızcağız intihar ederek hayatına son veriyor.
- +1 yıl
Off çok kötü 😔
Ne desem az kalıcak şimdi.
Ahir zaman işte... - +1 yıl
Ahir zaman değil, kanunların yetersizliği, halkın vurdumduymazlığı ve hala kadnın erkek herkesin nude hatasına düşmesinin sonucu.
- +1 yıl
Haklısın...
- +1 yıl
Hatta sitede bile milletin birbirine elimizde ss leriniz nudeleriniz var diye konu açtığını görünce kanunların ve toplumun ne kadar yetersiz kaldığını anlamış oldum.
- +1 yıl
Yuh 🤷
- +1 yıl
Konular açıldı, bi benmi gördüm o konuları ve paylaşımları 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bilmiyorum böyle değişik terimleri siteden öğreniyorum zaten benim ilgi alanım daha çok tarih bilim sanat olduğu için.. aşk mask biseyler işte. Zira internetten bakıp aciklamasini pek ala yapabilirdim ama dürüstlük iyidir her zaman...
14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Bu birinin seni, seni sevdiğine inandırması, o ilgiye alakaya alıştırıp sonra geri çekilip seni köle gibi peşinden koşturmasıdır. Ardından o ilginin peşinde koşan kişiye her türlü muamelenin reva görülmesidir.
- +1 yıl
Himm bu durumu dlbiliyorum karşındaki kisiyi kendine aşık etmek için kullanılır. Önce yoğun ilgi sonra bı anda ilgili kesme. Karşındakinin egosu zedelenir ve o alıştığı ilgi yokluğu kişiyi ona sürükler kendi egosunu tamir etmek için o kişinin ilgisini sevgisini cekemye çabalar.
- +1 yıl
Harika bir özet bu.
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Anladığım kadarıyla kadını tavlamak için sözde sevgi yağmuruna tutmak işte sanal ortamdaysa sürekli kalpler öpücükler şarkılar atıp şirinlikler falan yapıyorlar
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen bu.
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. "ven senin canını yerim ha","ben sana ölürüm janiğm.", "Hıay senin cağnını yerim.", "seni öpeceyim." gibi kelimelerin ilk hoşlaşma anlarında dile getirilip, el üstünde taşınılan sevdiceğin (ki, bu genelde nisa taifesinden olur.) Sonra o peşinde koştuğuna kavuşup, 10cm lik ufacık şey ile 170 cm lik bir bedeni feth ettiğini sanan zavallının, 180 derece dönüş ile, dönekliğini oryaya koyması durumu imiş. Lakin buna Türkçe bir şey bulmak lazım. "Beden sevici dönekliği" diyebiliriz meselâ.
16 Yorumla- +1 yıl
Ne desem bir canlıya hakaret olduğu için yaratık diyorum. Çoğumuzun hayatından bunlardan biri illa geçiş yapmıştır.
- +1 yıl
Zaten okurken anllaşılıyor :)
+1 yılsonunda büyük bir hayal kırıklığı olması muhtemel bir durum :)
her şey adım adım olmalı ve zamanla oluşmalı. diye düşünüyorum..11 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız.
+1 yılMaalesef biliyorum ve hemen inanırdım 😂 ama artık inanmıyorum sadece karşı taraf bunu kasıtlı yapmıyorsa başta çok üzülebilir ben ona karşı böyle hissediyorum/söylüyorum neden inanmıyor ya da aynı şeyleri hissetmiyor diye
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
+1 yılOnun Türkçe de adı farklı olmalı bu kadar kibar olamaz bu kadar sade geçiştirilemez hayat kararması gibi bir şey neşenin çalınması sevincinin alınması yarım bırakılmak
13 Yorumla- +1 yıl
Kısaca incinmiş diyoruz 😂
- +1 yıl
😄 😄 Teşekkür ederim güzel oldu tam yerinde
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılAllah böyle insanlardan muhafaza etsin Amîn
Bu yüzden en güzeli Allahin önüne / üstüne kimseyi ve hic bir seyi koymamak.
Sonu daima husrandir cünkü.11 Yorumla- +1 yıl
Amin
Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı. Aşkı , sevgiyi tek taraflı yaşarken , karşı tarafın sana aşık olduğunu düşünerek ayakların yerden kesik iken realite tek taraflı yaşanan aşkmış sonu umutsuzluk.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle..
+1 yılDurum hakkında haberdarım ama ismini bilmiyordum. Bunu birinin bana yapması mümkün değil gibi, bu konuda iradem kuvvetli ve mantıksız bir şeyle jarşılaşırsam direnç gösteriyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Olması gereken bu.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙂
- +1 yıl
Bu aklın duyguları yönetebilmesi demek. Tebrikler.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan ulaşamadığı her şeyin "delisi'', ulaştığı her şeyin "nankörü"dür..
Love bombing'te tam olarak böyle bir şey..
Yaşadım, insan enkaz altında kalıyor, hayalleri yıkılıyor11 Yorumla- +1 yıl
Evet, çok kişi bunu bilmediği için anında kanıyor ve daha sonra kalbi kanamaktan harabeye dönüyor.
Aşk İlişkileri konusunda 8,8b cevap paylaştı. Aşk bombası mı?
Yani öyle terimler bizde pek olmaz. Lakin bana göre aşkın en güzel tarifi yine bizim kültürümüzdedir.
Zira şiirlerimizi okumak bunu anlamak için yeterlidir.13 Yorumla- +1 yıl
Aşk bombası değil üstadım.
Bu birinin seni, seni sevdiğine inandırması, o ilgiye alakaya alıştırıp sonra geri çekilip seni köle gibi peşinden koşturmasıdır. Ardından o ilginin peşinde koşan kişiye her türlü muamelenin reva görülmesidir. - +1 yıl
Katkılarınız için teşekkür ederim üstadım.
- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılÇok iyi biliyorum, sende bunu iyi biliyorsun🤣🤣 hay Allahım yaaa..
28 Yorumla- +1 yıl
Evet, seni çok uyarmıştım biliyorum :)
- +1 yıl
Söz dinlemez bir dostun var, iyi tahammül ettin bana😅🤪
- +1 yıl
Sonunda kazandık, zafer her zaman kutlanır.
- +1 yıl
Evet gel artık bi kutlama yapalım
- +1 yıl
Evet, hakettik bunu. Marmaradan geçen yunusları izlemiştim bir ara, oraya yeniden gitmeliyim :)
- +1 yıl
Evet yaaa gel bir sürü plan program var yahuu
- +1 yıl
İşleri yoluna koyayım oradayım :)
- +1 yıl
Insallah😊
+1 yılBile bile kendini bombanın içine atmak demek heralde 😬
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen bu denilebilir.
- +1 yıl
Bir yalancı yaratığa kanıp, çevresinde ona değer veren herkese kulaklarını kapatarak kendi hayatını mahvetmek diyelim.
- +1 yıl
Bence üzülen o yaratık olmalı çok şey kaybettiği için😂
- +1 yıl
Aslında öyle olmalı ama maalesef ağlayanlar yanlış kişiler oluyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyordum ögrenmis oldum.
Bu konuyu Kirmizi Oda dizisinde de islemislerdi.12 Yorumla- +1 yıl
Yaratıklar tarafından en çok kullanılan tekniktir.
- +1 yıl
Asagilik yaratiklar tarafindan diye tamamlayim ben 🙂
Cunku bu karsi tarafi asagilama uzerine kurulu bir iliski turuymus.
Bilmiyomusum şimdi öğrendim. Ama çok gerek te yokmuş bilmeye onuda öğrenmiş oldum yanı sıra: ))
11 Yorumla- +1 yıl
Bu sıklıkla uygulanan bir kalp tuzağıdır ve hep tutar. Bu sebeple herkesin bilmesi önemli.
+1 yılEvet biliyorum hiçte sevmem öyle şeylerden asla hoşlanmam
14 Yorumla- +1 yıl
İnsan olmak bu demek.
- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Çok bilmeceli konuşuyorsunuz sizi anlamdım
- +1 yıl
Yani insanlar dediğiniz gibi yapar dedim.
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Aşkta kandırılmak mı? Görselden bir çıkarımda bulundum. :)
06 Yorumla- +1 yıl
Evet çok defa olur.
- +1 yıl
Evet, hayattan soğutma ile bitebiliyor.
- +1 yıl
Gel hallederiz.
Muhteva olarak biliyordum ama isminin boyle oldugunu bilmiyordum.
04 Yorumla- +1 yıl
Evet, bombayı sevgi sanmak diyebiliriz.
- +1 yıl
Evet, çok kişi yaşıyor adı da bu.
- +1 yıl
Rica ederim
Bizzat yaşadığım bir şey 😄
35 Yorumla- +1 yıl
Tuzağa düştüğünüzü demeyin.
- +1 yıl
O zaman deniz feneri kadar kolay yol gösterici durumudasınız.
- +1 yıl
HEr yaşadığımız tecrübe, aklı olanlar için ise birer yol gösterici oluyoruz.
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyordum öğrenmiş oldum.
22 Yorumla- +1 yıl
Hepimiz hergün yeni şeyler öğreniyoruz.
- +1 yıl
Aynen öyle başkan. 😊
Hiç haberim yok o neymiş, yeni mi çıkmış 🤦
11 Yorumla- +1 yıl
hep var olan ama çok kişinin sadece adıını bilmediği ama yaşadığı bir durum.
Sevildiğimize inandırılıncaya kadar ilgi gösteriliyor ve biz bu ilgiye alışınca geri çekiliyorlar. Daha sonra kendimizi suçlayıp o kişiyi kazanmaya çalışıyoruz. Bu arada onun her talebini koşulsuz yerine getiriyoruz. Gönüllü kölelik diyebiliriz.
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHerşeyin zamanla yoğunlaşması taraftarıyım.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu aklın göstergesi işte.
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bilmiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Sevildiğimize inandırılıncaya kadar ilgi gösteriliyor ve biz bu ilgiye alışınca geri çekiliyorlar. Daha sonra kendimizi suçlayıp o kişiyi kazanmaya çalışıyoruz. Bu arada onun her talebini koşulsuz yerine getiriyoruz. Gönüllü kölelik diyebiliriz.
+1 yılbiliyordum. Rabbim korusun öylelerden
11 Yorumla- +1 yıl
Amin herkesi. Bu tipleride kendileri gibilerle karşılaştırsın.
+1 yılSayenizde öğrendim:)
11 Yorumla- +1 yıl
Estağfurullah, çocğumuzun yaşadığı veya kıyısından geçtiği bir şeyin sadece adını duydunuz diyelim.
+1 yılAz önce öğrenmiş oldum.
13 Yorumla- +1 yıl
Hepimiz hep bir şeyleri öğrenmek durumundayız. Bende her gün yeni bir şey öğreniyorum.
- +1 yıl
Hayat öğrenerek devam ediyor.
- +1 yıl
Haklısınız.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAz önce öğrendim🤗👍
14 Yorumla- +1 yıl
Hepimiz yavaş yavaş öğreniyoruz.
- +1 yıl
Bitumarısiz öğrettiniz birazda bizden olsun.
- +1 yıl
Çok haklısınız 😂😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Bilmiyorum..
15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Erkekler daha çok yapıyor üstadım, danışım için başvuran kadın sayısı erkeklerden çok çok daha fazla.
- +1 yıl
Seçenekler eşit üstadım :)
+1 yılİlk defa duydum 🤔
11 Yorumla- +1 yıl
Ne olduğunu biliyorsunuz bence.
+1 yılİlk defa duyuyorum hiçbir fikrim yok 😊
11 Yorumla- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Bilmiyorum nedir 😄
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. O ne öyle ya
15 Yorumla- +1 yıl
Sanal alemde çokça kurulan bir tuzak.
- +1 yıl
Sadece sanal demesekte olur çünkü reeldede çok rast geliniyor. Hatat sanalla ortak yalanlarıda hemen evlenelim demeleri.
Çok haklısınız üstadım. - +1 yıl
Maalesef öyle.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBiliyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Şanslısınız.
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeymiş hocam
14 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılAaa tam da ben bu
Cevap sahibi+1 yılAma ister istemez oluyor hatta bi nevi sevilmekten korkmak diyebilirim
- +1 yıl
Sevilmekten korkmamak lazım, gerçekten sevildiğimize inanıyorsak.
+1 yılHayır
18 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Manası guzel manipüle gibi bir sey yapmak bu
- +1 yıl
Keşke manipüle olsa bu kadar acımasız olmaz.
- +1 yıl
Evet ama sımdı gunumuzde bunu cok kişi yapmıyor mu?
- +1 yıl
Evet, benimde amacım bu çukura düşmeyelim diye bilgilendirme
- +1 yıl
Tesekkur ederiz❣
- +1 yıl
Rica ederim, yorumlar için ben teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne