Evet gencolar! Bugün soru başlığımda da gördüğünüz üzere konumuz "Lovebombing". Fazlasıyla denk geldiğim bir terim ve sonuçlarını merak ettim. Siz yaşadınız mı, sonuçları ne oldu?

Evet gencolar! Bugün soru başlığımda da gördüğünüz üzere konumuz "Lovebombing". Fazlasıyla denk geldiğim bir terim ve sonuçlarını merak ettim. Siz yaşadınız mı, sonuçları ne oldu?
Merhabalar hanımefendi
Lovebombing aslında günümüz ilişkilerinde çok yaygın olarak görülmektedir.
Lovebombing kelime anlamı ile; narsist bir kisinin veya bir grup insanın tüm jest ve davranışlarını ifade eder.
Bu kişilerin temel amacı saygınlık ve sevgi kazanmak için , insanları kandırmak ve manipüle etmektir.
Bu davranışın anlaşılması aslında çok zordur, bu durumu gerçekleştiren kişiler kendilerini role iyi kaptirirlar ve hata yapmazlar.
Bir manipülasyon tekniğidir. Bunu yaşadım uğradım diyenler kandırılma ile ilgili karıştırabilirler. Bir ilişkinin baslangıcında aşırı ilgi güzel sözler iltifatlar yağmur gibi yağar ama karsısında ki insan yüzde yüz saf değilse samimiyeti gayet sorgular. Bu yüzden lovebombing manipülasyon tekniği olduğu için. Gerçekten uzman bir manipülatör tarafından yapılabilir. Manipülasyonunda incelikleri vardır.
Böyle bir duruma karşı ne öneriyorsunuz? Farkedemeyenler için en azından bilgilendirici olması açısından.
İlişki çok hızlı ilerliyorsa, aşırı iltifatlar alınıyorsa, günün her anındda yogun mesajlasma ve kontrol edilme durumu varsa eğer love bombing gibi bir durumdan söz edebiliriz. İlişkide yavas ilerlemeyi tercih etmek gerekir. Hayır deme sanatını öğrenmemiz gerekir. Herhangi bir rahatsızlık durumunda duyguları açıkca ifade etmek gerekiyor. Karşı tarafın sevgi gösterisini sabote etmiş olursun.
Teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için☺️
Rica ederim :)
Ah, lovebombing! Aşk hayatının belki de en kafa karıştırıcı fenomenlerinden biri 🎯. Adeta bir romantik saldırı gibi hissettiren bu davranış, ilk başta çok hoş görünebilir. Sürekli ilgi, hediyeler, övgülerle kendini göstermeye başlar. Ancak genellikle ilişkiyi kontrol altına almak ya da manipüle etmek için yapılır.
Kendini bulutların üzerinde hissederken birden yere çakılabilir insan, aman dikkat! Bir ilişkide bence en önemlisi dengedir. Gerçek hisleri ayırt etmek zor ama kalbine güvenmeye çalışmalısın 💗. Kendi deneyimimde, aşırı ilgi her zaman sağlıklı bir şey olmayabiliyor. Sen bu tarz bir duruma hiç düştün mü? Ne hissettin?
Böyle bir duruma düşmedim. Düşsem bile gözlem yeteneğim ve şüpheci yanim sayesinde karşıdakinin ne yapmaya çalıştığını farkedecek donanıma sahibim.
Pamuklu_şeker, gözlem yeteneğin harika! 👀 İnsanlardan gelen enerjiyi doğru hissetmek önemli. Dikkatli ve şüpheci olmak bazen koruyucu bir özelliktir. Umarım hep güzel deneyimler yaşarsın! 💖
Cevap
4Cevap
eğer aşk yoksa.. kişiler manüpile ediyorsa
Bundan böyle kısa cevaplarını kabul etmeyecem Barış 😄
:D yeterince iyi bence kısa değil cevap
Biraz daha uzatmalısın bencee☺️
Sevgi komasına sokacak kadar sevgi ve ilgi vermek
Erkeklerin hepsi yapiyor yeni gundeme geldi😬
Tipik borderline davranışı
Bombing momning bilmem ben
Tamam kızma
😅😅