Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı. Vallaha evlilik önemli bence
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 571 cevap paylaştı.
15 saGünümüzde kızlar çok tripli, kaprisli ve sorunlu bir hale geldiler. Karşıdan güzel gelen bir kızla tanıştıktan bir süre sonra gerçek yüzünü gösterip sorunlu davranışlar sergilemeye başlayabiliyorlar. Kısa boylu olan ve arabası olmayan kızlar bile sevgili olacaüı erkeğin uzun boylu olmasını ve arabasının olmasını istiyorlar. Bir de üstüne günümüz kızları çok maddiyatçı oldular. Sevgiliyken sevgili oldukları erkeğin kendisine pahalı hediyeler almasını istiyorlar. Evlenirlerken 1 milyon Tl kadar mehir istiyorlar. 1 milyon Tl'ye yakın düğün masrafı yaptırıyorlar. Daha sonra bunun balayı ve ev eşyası dizme masrafı da var. Boşanırlarken de kadınlar kocalarından tazminat, nafaka ve düğün altınlarını istiyorlar. Çocuk varsa, çocukların velayetini de istiyorlar. Hem sevgili olurken, hem evlenirken hem de boşanılırken, erkekler maddi ve manevi zorluklar yaşıyorlar. Bu durumdan ötürü artık erkekler evlilik konusunda geçmiş yıllara göre hevesli değil. Bende bu sebeplerden dolayı evliliği yapmayı 30'lu yaşlarıma erteledim. Günümüz kızlarıyla uğraşılmaz ya, çoğu gereksiz yere beni uğraştırıp duruyorlar
11 Yorumla
Soran14 saHaklısınız
Gizli Üye(30-35)1 güBunun bir cok nedeni var bence
birincisi Cinsellik ulasabilir oldu Artik evlenmeden evlilik hayati suren dolu Adam evlenmiyor gidiyor f*ck buluyor Biz burada bir yerimizi yirtalim
Ikincisi secenek cok Internette sonsuz kisiye yaziyorlar Ve herkesin gozu yuksekte Daha iyisini bulurum diye diye evlenmiyor kimse
Ucuncusu eskiden cilekes kadinlar vardi Simdi kadinlarin gozu acildi bence Kendi paramizi kazaniyoruz niye hizmetcilik yapalim diyenler var Haklilar cunku bazi erkekler hem evde hem iste calissin istiyorlar Annellerinle kiyaslayan cok var
Baska neden olarakta guvende azaldi Kadin cinayetleri mi cogaldin dersin birbirini kadinran mi dersin
O yuzden bu duruma dustuk biraz83 Yorumla
Soran1 güMaalesef çok haklısınız özellikle birinci seçeneğe katılıyorum ancak bu tarz insanlarda yaptıklarının bedelini yaşlandıkça görecekler... gerçekten insanlar yoruyor
Cevap sahibi1 güTemiz insanlar temiz insana denk gelsin 🫠🙏
Soran1 güAmiiinnn ❤️
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
18 saDüşüncelerin öyle doğru , gerçek ve olması gereken durumki , her harfiyle destekliyorum. Bahanelerin ardına sığdırılmaya çalışılan , özünde nefsin isteklerine olan kolay ulaşım artı insanların burnunu havaya dikmesinden kaynaklı olarak bir çok kişinin insanlığın özünü yaşamamasından kaynaklı bit durum.
23 Yorumla
Soran14 saKesinlikle öyle. Cinsel sapkınlığın sebebi insanların isteklerinin ertelenişidir. Sevgililik halinde yaşanan cinsellik pişmanlığa sebep olur, kısa ömürlüdür. Daha sonra aynı hikayeyi sar başa. İşte bu yüzden evlilik olmalı abi zamanında ve doğru insanla olmalı.
- 12 sa
Kesinlikle , baştan sona haklısın. Aynen öyle olmalı. Üstelik kadın evlilik dışı ilişkilerde genelde daha çok ve ağır şekilde yıpranan taraf oluyor. Umarım bu gerçekleri insanlar kısa zamanda anlayabilir ve özümüze dönebiliriz.
Soran12 saAnlatamıyoruz ki abi millete bunu anlamıyorlar. Ama bir yandan da kızamıyorum insanlara. herkesin doğup büyüdüğü ev farklı anlayış farklı din inanç farklı. Ama umarım yine de her şey bahsettiğin gibi olur. Çünkü insanların mentalitesi içinde bunlar iyidir, kesinlikle kadınlar evlilik dışı ilişkide yıpranır.
Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Sen de gelinlikle girdim kefenle çıkarım diyorsun yani eskiden ekonomik sartlar uygun insanlar çokta bilinçli değil ancak birbirlerine sadıktı kadın kadınlığını erkek erkekliğini biliyordu şimdi neyin ne olduğu belli değil yok prenses erkek yok erkek fatma bunun yanısıra düğün dernek yapmak eğlenmekte pahalı bir mesele haline geldi ha deyince evlenilmiyor hem evlilik sorumluluk ister bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilmek için hayatta biraz pismek ister yangından mal kaçırırmis gibi pattadanak olaya girenler çoğunlukla çok ta mutlu olamıyor maalesef
11 Yorumla
Soran14 saMaalesef öyle hocam
- Aşk İlişkileri konusunda 672 cevap paylaştı.
1 güBeklentiler den dolayı evlilikler eskiye oranla ileri yaşlarda yapılıyor kız tarafından bakılırsa hem ailesi hem kendisi damat adayının işi gücü yerinde hali vakti yerinde biri olmasını tercih ediyorlar
Erkek tarafından bakılınca da ekonomik gücü eline almadan bir evi geçindirecek karısını çoluk çocuğunu belli standartlarda yaşamanın düzeyine ulaşmadan evlilik yoluna girmiyor lar
Burada istekler beklentiler şartlar dan önce temel de yatan ana sebepler bunlar sonrası ise kişisel talepler ve beklentiler
Bu kişisel talep ve beklentilerin doğruluğu yanlışlığı tartışılır ancak günümüzün gerçeği bu diye düşünüyorum14 Yorumla
Soran1 güÇok haklısınız sistem mülksüzleştirme yaşatıyor ve insanlar ihtiyaçları ertelendiği için pislikleşiyorlar ve yozlaşmalar ortaya çıkıyor
- 1 gü
Ekonomik gücün eksik olduğu yerde ahlak olmaz fakirimn gururu ahlakı yemini dini olmaz ( ne kadsr var diye ifade etse de gerçekte yok mesala bak ülkemiz büyük çoğunluğu müslüman ve İslam da faiz haram ancak kredi çekmeyen kredi kartını faize bulaştırmayan kişi sayısı çok az herkes bankaya batmış durumda) o yüzden sizin tabirinizle pislikleşme ve yozlaşma çok normal
Soran1 güKesinlikle hocam alın benden de o kadar.
Soran1 güNerelisiniz bu aradaaaa
14 saMillet evlenmeyi geciktirmiyor, bence evliliğe gelene kadar ilişkinin çoğu şeyi zaten tüketiliyor. Sevgililik döneminde her şeyi çok hızlı yaşamak istiyoruz; sürekli beraberiz, her yere beraber gidiyoruz, bütün heyecanları kısa sürede tüketiyoruz, birbirimizin hayatına daha ilk aylardan tamamen dahil oluyoruz. Sonra ilişki 3-4 yıl sürünce evlilik yeni bir başlangıç gibi değil de aynı ilişkinin resmiyete dökülmesi gibi geliyor. Biraz da sosyal medya yüzünden sürekli “daha iyisi var mı?” düşüncesi oluşuyor. Eskiden evlilikte yaşanacak birçok şey şimdi sevgililikte yaşanıp tüketiliyor.
21 Yorumla
Soran14 saKesinlikle öyle yazılan her şey çok doğru.
Gizli Üye(18-24)10 saZ kuşağının çoğunun annesinin mesleği, maddi imkanı olmadığı için aldatıldığı halde çocukları uğruna evliliği devam ettiriyor ya da 2. eşi olan biriyle evliliğini devam ettiriyor. Bunu gören kız çocukları 18 yaşında evde kalırsın kültürünü umursamayıp kendi güvencesinin evlilik değilde kariyer olduğunu fark etti. Bu yüzden evlilik yaşı yükseldi ama ben 19 a gireceğim ve lise arkadaşım şu an evli. Bazıları kariyer istemeyip evlenenlerde var ama evlilik aldatılıp terk edilmeyeceğin güvencesini vermiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)14 saDoğru insan Ahh doğru insan o kadar önemli ki doğru insan olduktan sonra 22lerden sonrası olur ama normalde fikrimi sorarsan 25 üstü derim olgunluk falan açısından. Ben 27 gibi evlendim 15 yaşında tanıdığım ilk aşkımla çok çok sevdim 2 yılı az geçti kızımız da var hiçte değişmedi. Ama bana göre insan değilmiş hayatım onun kendi aklıyla aldığı yanlış seçimleri yüzünden karardı mutlu değilim. Aynı kafada da pek değiliz ne yalan diyim. Bana bu günleri gösterseler evlenmezdim. Doğru insan olmayacaksa kimse evlenmesin Buda evlenilmeden anlaşılacak şey değil doğru insan bulunca cennet tabi evlilik.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Evlilikle ulaşılan bazı şeylere herkes evlilik olmadan da ulaşmaya başladığı için evlilik kararları oldukça geç alinmaya başladı maalesef. 25-30 değil 35-40 arası oluyor evlilikler artık. Bunun da nüfusa zararı çok fazla. Avrupa gibi yakında yaşlı bir nüfusa sahip olmamıza çok az kaldı
13 Yorumla
Soran1 güZannetmiyorum ülkemden gençlerimizden hala umutluyum yine de iyi gençler iyi nesiller yetişecek çünkü dünyadaki tek örfü adeti sağlam olan ülkelerden birisi ülkemiz..
Soran1 güKesinlikle öyle abi uyarmamız lazım
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 saÖzetle 1950'de ortalama ömür 40'ken evlenme yaşı 20'lerdeydi. Şimdikiyse 80'e yakın, haliyle evlenme yaşı da ileri kaydı. Ayrıca ort. ömür gibi kültür de devamlı değişen bir olgudur.
Birçok kişi şahsi görüşünü paylaşmış, umarım işin bilimsel tarafı kafanı biraz olsun rahatlatır.03 Yorumla
Soran7 saBence hayır eskiden ömür kısmı dediğimiz şey yaşadığımız yere göre değişir. Aksine henüz küresel ısınma ve buzullar bu kadar erimemişken hayat daha kaliteliydi. Sizi bilemem ama ben İstanbul'da yaşıyorum ve hava kalitesi gerçekten kötü. Büyükşehirler hep kötü. Sadece büyükşehirler değil artık küresel ısınmadan köysel alanlara da yansıdı hava kalitesi. benim, benden önce ki büyüklerim hep uzun yaşadılar. Bir de şu an bile çoğu insan 80'ini göremeden çeşitli hastalıklardan ölüyorlar çünkü yaşam kalitesizleşti. şu an insanlar evlilikten uzaklaşıyor bilimselin haricinde Bunun nesil bitirme politikası olduğunu düşünürüm. Keza bunu corona döneminde gördük dünya üzerinde 7 milyona yakın insan öldü. Evlenmek isteyenler ise Mülksüzleştirme ile imkansızlığa itiliyor.
Soran7 saBiraz karışık yazdım herşeyi ama araştırmalarım sonucu böyle bir yazı yazdım, bir çok yorum arasında sizin yorumunuz dikkatimi çekti ✨
- 4 sa
İstatistiksel anlamda durum bu. Konuşabileceğimiz birçok faktör var. Dediğiniz gibi hayat her açıdan kalitesizleşirken (Gezegenin sınırları yazarak araştırabilirsiniz) son yıllarda Tıp alanında gerçekleşen gelişmeler sayesinde de ömür uzamaya devam ediyor. Bitiş çizgisini ilk hangisi geçecek göreceğiz. Ve birçok faktöre göre sizin Akrabalarınız uzun yaşamış olabilirler ama tabii bizim bahsettiğimiz ortalama Türkiye ömrü. Ben de yazdıklarınızı okumaktan keyif aldım. ✨
Gizli Üye(18-24)19 saAynen oyle haklisin. Birde beklemek riskli. Kotu yola dusmemek kesinlikli insanin iradesine bagli. Fakat erken evlenmek daha da iyi. Ne kadar erken evlenirden gunahtan o kadar uzak kalmis olursun. Öyle. Benimde maddi durumum olsa, mesela şehirde bir evim olsa ortalama bir işim olsa hemen evlenirdim. Akrabalara derdim ben gorucu usulu evlenmek istiyorum bana birini bulun diye.
Helal yoldan mutluluk. Evlilik sevap.
11 Yorumla
Cevap sahibi18 saBence de cinsellige kolay ulasiliyor. Kadina bakiyosun zengin adamla fb olmus. E adama bakiyosun oda baska kadinla fb olmus. Bu yuzden evlenmiyorlar. Birsuru nedeni var say say bitmez.
15 saKadınlar okuduğu çalıştığı için kariyer istiyorlar evlenemiyoruz diyen bir kitle var sinir bozucular evlenilecek adam olun da evlensinler, size inat kendimizi geliştiricez her şeyde her alanda olucazzzzz erkek nefretim kabardı yine bak. Onun dışında evlilik çok sorumluluk isteyen bir durum karşındaki insan sorumsuz birisi olursa hayatının sonuna kadar çile çekmiş olursun. Eskiden evliliklerin erken olma sebebi okuma yaşı bu kadar yüksek değildi artı olarak kadınların maddi gücü yoktu ve aileleri zorla evlendiriyoruz veya aile yanından kurtulmak için koca alıyorlardı ama bu durum elimde patlayan da çok oluyordu bence boşanıp aileme gideyim de denmediği için hoş geldin mutsuz bir evlilik...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)13 saEvlenen erkek yok. Çünkü kadınlar ya feminist ve feminazi yani erkek düşmanı ve kin içinde... Ya da diğer gurup erkeklerle parasıyla yatan tipler... 25 milyon bekar var türkiyede ve bunun tek sebepi kadınlar. 1950 öncesiyle 360 Derece değişen değişen tek cinsiyet. Erkeklere evlenmemelerini öneriyorum kendilerine değer veriyorsalar. Hayatlarını * için bekleyen 12,5 milyon kadın var ve sizleri sömürmeyi bekliyorlar... Tabi beleşe beklemiyorlar bir kısmı kariyer bir kısmı fuhuş yapıyor... Başarılar 🐦🔥✌️
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Maddi anlamda kendini tamamlama, hazır hissetme okul , atama vs gibi durumlar , kimseyi beğenmeme hali geciktiriyor.. Ve artık evlenmekte masraflı yeğenim. evleniyir kız tarafı oldugu halde baya masrafa girdi ablamlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 güEvlenilecek düzgün birini göremiyorum kimseden de emin olamıyorum herkes de aldatma ihanet etme potansiyeli yüksek o nedenle uzak dururuyorum... kendimle cok mutluyum
12 Yorumla
Soran20 saBence öyle düşünmeyin yine de iyi insanlar varlar birazcıkta nasip meselesi çabalama işi ama siz kendimle de çok mutluyum demişsiniz o zaman ne güzel size ✨✨
- 5 sa
Bu saatten sonra çaba gösteremem ya zaten pek evlenme taraftarı da değilim... evet kendimle mutluyum bir kadının eksikligini hissetmiyorum asla.
- Aşk İlişkileri konusunda 888 cevap paylaştı.
16 saEvlilik dışı birliktelikler maalesef ve ne yazık ki arttı. Millet artık evliliğe ilgi duymamaya başladı haramdan geçinmeye çalışıyorlar Allah ıslah eylesin.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 964 cevap paylaştı.
8 saBir topluluğun nasıl olduğuna kadınların eğitim seviyesine , ahlak seviyesine, paraya ve makama düşkünlük seviyesine bakarak anlarsın.
Bu toplumun kadınları değiştiği için evlilikler geç yapılıyor veya hiç yapılmıyor.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı. Çünkü ülkede hayat kurma yaşı çok ilerledi, 40-50 yaşında insanlar atama bekliyor böyle nüfus planlaması olmaz.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 14b cevap paylaştı. Şahsen ben; biraz geç olgunlaştığım, zamanında düzgün bir işe giremediğim, hâliyle bir sevgili bile olmaya yetersiz hissettiğim ve tabii sevgili bulamadığım için henüz evlenmedim.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
18 saZaman değiştikçe ilerledikçe bir çok şey değişiyor alternatifler çoğalıyor o yüzden insanlar erteliyor. Gün gelecek kimse evlenmek istemeyecek kadınlar bile
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. İş güç hayat kurma yaşları 30 lara doğru uzadı artık. Yıllarca mezuna bilmem ne kalıyorlar üni ardından atama bekleyiş cart curt
11 Yorumla
Soran1 güMaalesef hayat çok zor artık
Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı. Evliliklerin geç yapılmasının sebepleri çok
Yozlaşma
Ekonomi
Güvensizlik vb
Evlilik giderek azalıyor
12 Yorumla
Soran1 güİmzamı attım
Kimse eskisi gibi yeterince olgunlukta değil. Babalarımız bizim yaslarımızda tam anlamıyla bir aile babası olmuştu.
Annelerimiz ise aklı başında oturaklı fedakar annelerdi. Şimdi açık konuşmak gerekirse kadın ve erkek çok geç belirli bir olgunluğa ve zeka seviyesine ulaşıyor.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı.
1 güBen olsam ben de öyle yapardım diye düşünüyorum bir yönden de şükrediyorum ama şimdi boşandım
04 Yorumla
Soran21 saHakkınızda hayırlısı olsun inşallah bu konuda size de hak veriyorum
- 20 sa
Hangi konuda hak veriyorsun
Soran14 saEğer boşanmak çareyse ve size hayırlı olacaksa katılıyorum kesinlikle. Boşanmakta hayırlı ve güzeldir bazı durumlarda. Hayatınızın keyfine bakın yinede
- 14 sa
Boşandım ben bittiki iyide nasip böyleymiş
14 saNedeni şu ki insanlar kendinde olmayan özellikleri karşı taraftan istiyor dönüp kendine bakmıyor hiçbir şekilde.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 406 cevap paylaştı.
16 saKuşak farklılıklarından kaynaklı artık İnsanların parası olsada evlenmiyor gerek görmüyorlar zaten evli yaşamı sürüyorlar
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 350 cevap paylaştı. Bunun temel nedeni ekonomi aslında bir de bunun yanında güvenlicek insan sayısı az olunca kimse evlenmek istemiyor
#Hükümdar10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 436 cevap paylaştı.
16 saKariyer yapmadan evlilik tercih etmiyor kimse, eskiden kariyer derdi yoktu
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı.
10 saHem böyle herkesin yarası olan soruyu sor hem yeter de olmaz ama 🤣
02 Yorumla
Soran10 saabi sorduğuma pişman oldum dlsmsösmsm
- 10 sa
Derin mesele sormican burada 🤣
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ya eskiden sosyal medya yoktu hayat pahalılığı yoktu şimdi evlenince maddi ve manevi olarak yıpranıyorsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
18 saBu bktan insanlara laf analatamazsın hele ki buradaki occc erkeklere 😃
Yemin ederim annelerine yazık doğurup büyütmüşler 😃00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)20 saTürkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan, ülkenin ekonomik durumundan dolayı aile evinde kalmak ve konfor alanını terk etmemesi gibi nedenlerden dolayı tercih3edilmiyor. Çünkü kira ödemesi fatura ödemesi yapmıyorlar
00 Yorumla
18 saSoru çok ters olmuş evlilikler neden artık erken bitiyor olmalıymış
10 YorumlaEkonomik şartlar, sorumluluk almak istemiyorlar, sosyal medyanın etkisi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,5b cevap paylaştı. Kaçak kesim bol. İnsanlar kesim için vergi ödemek istemiyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
8 saKendilerini çok geç keşfediyorlar, bazen doğruyu kendi elleri ile itiyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)17 saKız tarafı erkek tarafından o kadar fazla maddi şeyler talep ediyor ki erkeklerin bu seviyeye gelmesi için 30 35 e kadar çalışması gerekiyor o yüzden
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)18 saYol çıtırken evlen geç yapanlar da pişman doğru yaş o olduğu için değil senin gibi düşünüp kandırıldıkşarı için yoksa en iyi yaş 22 kızlar için
03 Yorumla
Soran14 saBen kandırılmadım insanlara üzülüyorum sadece sisteme, mülksüzleştirmeye üzülüyorum. 22 bence de ideal bir yaş ✨
Soran13 sa@Üyeyok7 hayır direk beşikte yanlış bildin dlwkwkwkeek
Gizli Üye(18-24)18 saBaştan niyetini belli edip "menfaat amaçlı" biri olduğunu söylediğin için senin için biraz zor gibi evlilik evet evet bu kafayla biraz zor. Sizin gibi hemcinslerim yüzünden her kadına aynı muamele yapılıyor. İşi gücü olmayan kadınlar "insanlar avukat, doktor kocayı nerden buluyor" diye dert yakıyor oldu canım düz kadına doktor koca bu kafayla cok yaşamazsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)18 saÇünkü her şey kolaylaştı herkes evlenmeden istediğini alıyor ve kendini düşünüp başkası için bişey yapmamaya başladı herkes o yüzden azaldı bence bilinç değişmesinden birde ekonomik nedenler
023 Yorumla
Cevap sahibi17 saVermek ne alaka ya
Cevap sahibi17 saYa insan idareli olmayı bilse ekonomik zoeluk olmaz çalışmazsan ekonomik güçlük olur bence
Cevap sahibi17 saEvet tatil vs.. hiç olmaz zaten orta gelirliler yaşayayım yeter diyo keyif yapmıyo
Cevap sahibi16 saEvet
Cevap sahibi16 saİnsan başkasında olan şeylere özenip kimlik kazanmamalı
Cevap sahibi16 saNasıl yani
Cevap sahibi16 saAnladım şimdi
Cevap sahibi16 saHaklısın
Cevap sahibi16 sa:).
Cevap sahibi16 sa🫶🏻
Cevap sahibi15 sa💕.
Cevap sahibi15 sa:)
Aşk İlişkileri konusunda 14,5b cevap paylaştı. Ben 37 yaşındayım hâlâ evlenemedim çok geç kaldım maalesef
10 Yorumla
18 saYa bir çok sebeb varda, bence iyi oldu, evlenmek için 25 yaş altı çok erken bence. Eğitim ya da maddi durumla alakasız, insanın temel görüşünün oturması 25-30da yaşanıyor genelde. O yüzden bana hala 20 yaşlar hala çocuk gibi hissetiriyor.
12 Yorumla- 13 sa
Ekonomik kaygılar var. İnsanların gösteriş merakı var. Gelecek kaygısı var. Genel olarak insanlarda sabırsızlık var. Boşanma oranı çok yüksek. Var da var… Bunlar düşünüldüğü zaman evlilikler daha da azalacak.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 307 cevap paylaştı.
18 saÇünkü millette para yok nereye evlenecek erken yasta. Evlilik parasız oluyir mu? 30 yaşındaki insanda bu devirde maddi olarak ne var ki? Onu geçtim kişilik uyuşması da onemli
20 Yorumla
1 güÇünkü önceden kimsenin meslek sahibi olma gibi bir derdi yoktu ama artık ne yazıkki ülkemiz ekonomisinde ve çağımızın çevresinde iş sahibi olmamak çok anormal karşılanıyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 gü29 yaşında biri 20 yaşında biri için büyük mü sence?
03 Yorumla
Soran1 güSoruya soruyla cevap vericem ama. 29 yaşındaki bir erkek temiz kalmış mıdır 20 yaşındaki kız için?
Cevap sahibi1 güHayır
Soran1 güO zaman soruna cevap verim. Evet maalesef büyük kalır
Gizli Üye(25-29)1 güMaalesef evlilik öyle istenilen yaşta istenilen kişiyle peri masalındaymisiz gibi yapılmıyor
01 Yorumla
Soran1 güKeşke böyle olmasaydı
15 saTamamen maddiyatla ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü insanlar artık geç yaşta bir şeylerin dahibi olıyor be evlilikler çok pahalı olmaya başladı bu yüzden insanlar bir erteleme telaşı içinde hep
10 YorumlaÇok meraklıysan evlen tutan mi var. Evlilik kötü ne dersen de nerden bakarsan bak ve o yüzden ne kadar geç yaparsan o kadar iyi mutlu olan çiftler 1 milyonda bir falandır
01 Yorumla
1 güKadının iş hayatına atılması ve sorumluluk istenmemesinden dolayı
02 Yorumla
Soran1 güHayat pahalılaştı abi hem erkekler hem kadınlar çalışıyor bir ev geçinmiyor bile.
8 saÇünkü insanlar evliliğe anca hazırlanıypr maddi olarak
10 Yorumla
17 saBeklentiler sadexe kişisel menfaat için oldupu için
10 Yorumlakizlar zengin biyyuk seyli erkek arıyor o yüzden
10 YorumlaEkonomik problemden dolayı ve artık kimse sorumluluk almak istemiyor
10 Yorumla
12 saBedenen ve ruhen sağlıklı olmakla birlikte aslında insan doğasına da aykırıdır
00 Yorumla
13 saEvlenenler boşansın belki onun ki bana yar olur diye
01 Yorumla- 13 sa
@maviivosvoss ben boşandım yani öylede düşünmedim
İnce eleyip sık dokumamızı gerektiren bir konu.
00 Yorumla
19 saİslamcı nesiller yetiştireceğiz 😅😆😂
13 Yorumla
Soran14 saHahahahahaahahahahah bu yoruma bayıldım güldüm. Evet muhafazakar ve sert tabulu düşüncelerimi kabul ediyorum ve böyle olmayı seviyorum
- 13 sa
Şahsen sizlerin varlığını destekliyorum. Sayenizde insanlar Türkçe olarak kuran okuyup İslam'dan nefret ediyor çıkıyor.
Altay Cem Meriç, Halil Konakçı, Ebu Hanzala gibiler iyi ki var. Onlar olmasa insanlar İslam'dan nasıl nefret edecek.
Muhafazakarlar iyi ki var.
Soran12 saBu konu tartışılır. Ben yaklaşık 2 kere dinden çıkıp ateist oldum ve kuranı kerimi baştan sona detaylı okuyarak inanç getirdim. dinin içinde yazana bakın. kullara çok takılmayın, kullara takılırsak başımız çok ağrır. Çünkü kim gerçek islamcı kim sahte bunu bilemiyoruz. Buna en büyük örnek olarak arabistanlı lawrence'i verebiliriz. Ve evet biz muhafazakarlar iyi ki varız. Eğer bana saygısızlık yaparsanız bile ben size hiç saygısızlık yapıp sizin seviyenize düşmeyeceğim. İstiyorsanız kesinlikle tartışabiliriz ama bana saygılı olmanız doğrultusunda aksi takdirde size cevap vermeyeceğim.
Gizli Üye(25-29)11 saBence maddiyata göre de değişiyor. Okul mokul bahane parası olan okurken ya da mezun olur olmaz evleniyor
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Düşüncelerini ve sadakate verdiğin değeri o kadar çok anlıyorum ki ✨ Şu anki sistemde kariyer telaşı, finansal özgürlük kazanma çabası ve insanların kendini tanıma süreci derken evlilik yaşları maalesef 30'lara kadar kaydı. Biyolojik ve duygusal olarak haklısın ama insanlar artık o sorumluluğu almaya hazır hissetmiyor. Yine de tek bir kişiyle güven dolu bir hayat kurma arzun çok kıymetli 💖 Sen de doğru insanı bulduğunda yaşa takılmadan o adımı atacaksın bence, sence seni şu an tutan ne? ☕