İnsanlar artık neden daha geç evleniyorlar?

Güvenmek veya sevmek zor belki de bu yüzden geciktiriyoruzdur. Ama yakın zamanda bir şey fark ettim. Evlilik için yaş olarak çok büyümeyi beklemek olgunluk açısından bir şeyi değiştirir mi veya seçimlerimizi daha doğru yapmamızı sağlar mı? Bence hayır. Arkadaşlar bu dünya 20 yaşında insanların evlenip çok mutlu da olabildiği, aynı zamanda çok büyüyüp olgunlaşmayı bekleyip 30 yaşında evlenip mutsuz olanların da olduğu bir dünya veya tam tersi de olabiliyor. Sadece yaş faktörü değil, görüşme süresi de öyle. Çok uzun yıllar görüşüp evlenip 1 sene sonra boşananlar varken, 3-5 ay görüşüp evlenip yıllar boyu, belki de ömür boyu çok mutlu olan insanlar da var. Bu örneklere bakınca yaş veya görüşme süresi faktörleri ne anlam ifade ediyor? Hiçbir şey.

Çok doğru olduğunu düşündüğümüz ve seçtiğimiz insanlarla hiç beklemediğimiz şeyler yaşayıp kötü şekilde ayrilabiliyoruz. Yaşın büyümesini beklemek, çaba, arayış falan bunların evlilikte hiçbir anlamının olmadığını fark ettim. EVLİLİK TAMAMEN KADERDİR. İstediğiniz olgunlukta, kararlılıkta olun, verdiğiniz kararın doğru olup olmadığını hiçbir zaman tam olarak anlayamazsınız. Sadece gördüğünüz kadarıyla tahmini değerlendirmeler yapabilirsiniz ki o da her zaman tutmuyor. Tüm yaşanan örnekler bunu gösteriyor. Bu tamamen kader ve tek yapılması gereken şey de bu durumda Allah'a dua etmek sadece. Biraz uzun yazdım ama siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Açıklamayı boşuna yazmışım galiba uzun diye kimse okumuyor 🤦🏻‍♀️😂
İnsanlar artık neden daha geç evleniyorlar?