Çok büyük bir suçluluk içerisindeyim. Ne yapmalıyım?

Uzun süredir Almanya'ya taşınma düşüncem vardı. Üniversiteye burada devam etmeye karar vermiştim. 2 yıldır inişli çıkışlı bir ilişkim var. O da Almanya'da yaşıyor, Polonyalı. İlişkimiz boyunca sürekli beni eleştirdi ve yargıladı. Yani beni eksik biriymişim gibi hissettirmeye çalışıyordu. Sürekli azarlıyordu, başkalarının yanında bile. Hatta tartışmalarımız zaman zaman fiziksel şiddete bile dönüştü. Ona o kadar bağlanmıştım ki tüm bu olanlara rağmen ayrılmadım. Ama ayrılık düşüncesi hep aklımın bir ucunda vardı, yine de ayrılsak da barışıyorduk. Almanya'da vize konusunda da yardım etmedi, her şeyi kendim hallettim. Bir de bu süreçte beraber köpek sahiplendik, onu zaten asla bırakamam. Annem bir arkadaşım sebebiyle (bu kısımlar biraz uzun hikâye) internet üzerinden birisiyle tanıştı Almanya'dan. Sık sık sohbet etmeye başladılar. Adam önce arkadaşımla evlenmek istediğini, sonra da benimle evlenmek istediğini söyledi. Benim bu düşüncem asla yoktu. Hep bir arkadaş gibi davrandım. Kendisi Almanya'ya geldiğimde bana yardım edebileceğini söylüyordu, ben de kibarlık olsun diye teşekkür ediyordum sadece. Fakat işler yolunda gitmedi, konsolosluktan mail geldi, maddi bir sıkıntı yaşandı. Bunu halletmek için çok kısa bir zamanım vardı. O parayı bulabilmek mümkün değildi, erkek arkadaşım da yardım etmedi. Annem de o adamdan yardım istemem gerektiğini söyledi. Adam da sadece iyilik yapmak için yardımcı olacağını, bana sadece arkadaş gözüyle baktığını, evine misafir olarak kabul edeceğini söyledi. Ama bazen "vizen çıkmazsa formalite evlilik yaparız" diyordu ama benim formalite evlilik gibi bir düşüncem de asla yoktu ve sonrasında öğrendim ki adam zaten gerçek evlilik istiyormuş. Bundan dolayı Almanya'ya gelince de epey sıkıntı yaşadım hatta Türkiye'ye dönmeyi bile düşündüm ama sorunu çözdük, annemle beraber borcu ödeyeceğiz, adam da kabul etti, evde tamamen arkadaş gibiyiz. Ama ilerleyen zamanlarda burada başka birisiyle tanıştım. Rusya'dan gelmiş. Hukuk mezunuymuş. Çok centilmen, cömert ve karizmatik birisi. 2 kez buluştuk ama benimle şimdiden planlar yapıyor. Arabaya binerken her seferinde kapımı açıyor, şimdiden güzel restoranlara götürüyor. Evden alıp evime bırakıyor. Dün beni 2 saat uzaklıktaki turistik bir şehre götürdü, bir sürü benzin harcadı. Aile kurmak ve çocuk sahibi olmak istediğini ama duygulara önem verdiği için kalbine göre birini istediğini söyledi. Dün ilişkimize bir isim koymak istediğini söyledi ama ben henüz erken, sadece 2 gündür tanışıyoruz dedim. Ama asıl sebebi, kapatmadığım defterler olması. Sanırım adam da bir şeylerden şüpheleniyor çünkü bazı anlar çok dalgın oluyorum, bunu birkaç kez fark etti ve "ne düşünüyorsun" diye sordu, ben de "belirli bir şey düşünmüyorum" dedim, o da "birinci kuralımız, her zaman dürüst olmak, her ne olursa olsun benden bir şey saklama, bu çok önemli" dedi. Üstelik kaldığım evin adresini de tam vermiyorum, hep evin biraz ilerisinde buluşuyoruz. Bunlara rağmen mutlu değilim işte, suçluluk hissediyorum. Yalan dolu bir hayat yaşıyorum. Aklım karmakarışık. Ne yapmalıyım sizce?

Çok büyük bir suçluluk içerisindeyim. Ne yapmalıyım?