Arkadaşlar askeriyedeyken kavga etmiştim. yemekhane sorumlusuydum kıl olduğum bir çocuk içeriye girdi bulaşıhaneye girecekti...
birinden sigara istemek için.
çık dışarı dedim küfür etti bende ona ettim. Çıkarmak için üzerine yürüdüm oda benim üzerime yürüdü kargaşa sırasında vurdum oda bana vurdu burnum kırıldı iste hastaneye gittik.
O sırada bilmiyordum mahkemeye verilecegimizi albay mahkemeye verin demiş. Sizce mahkeme sizce sonucu ne olur. Avukat ya da avuktalik okuyan cevreniz varsa sorabilirmisiniz.
birinden sigara istemek için.
çık dışarı dedim küfür etti bende ona ettim. Çıkarmak için üzerine yürüdüm oda benim üzerime yürüdü kargaşa sırasında vurdum oda bana vurdu burnum kırıldı iste hastaneye gittik.
O sırada bilmiyordum mahkemeye verilecegimizi albay mahkemeye verin demiş. Sizce mahkeme sizce sonucu ne olur. Avukat ya da avuktalik okuyan cevreniz varsa sorabilirmisiniz.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba,
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu m. 129/3’e göre; “Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi halinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.” Bu demek oluyor ki; sizin olayınızda birbirinize karşılıklı hakaret etmiş olmanızdan dolayı cezalandırılma ihtimaliniz düşük görünüyor.
Kavgadan dolayı cezai sorumluluğunuzu açıklamak gerekirse: Kasten yaralama suçundan verilecek olan cezanın hafifletici hali Türk Ceza Kanunu’nun 86. Maddesinin ikinci fıkrasında yer almaktadır. Failin kasten yaralama suçunun işlemesi neticesinde mağdurun vücudunda meydana gelen zarar, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif ise ceza 4 aydan 1 yıla kadar hapis ya da adli para cezası olacaktır. Bunun yanında basit tıbbi müdahale ile giderebilecek boyutta olan kasten yaralama suçu şikayete tabidir, şikayetin geri çekilmesi halinde dosya düşecektir.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.
Bir şey sormak istiyorum. Arkadaşım kavga esnasında birinin ölümüne sebebiyet verdi şöyle özetleyeyim olayı size. Arkadaşım kendi işini hallettikten sonra çarşıya geçerken adam (5 8) ağır küfürler gel buraya demeye başlıyo git işine falan diyo arkadaşım sonunda kavga falan çıkıyo o sırada adam bayılıyo arkadaşım da daha vurmuyor jandarmayla giderken de devlet hastanesine kaldırıldıktan sonra öldüğünü öğreniyor otopside kalp krizi çıktı alkollüydü bir de adam şimdi bu adamla aralarındaki sorun baya önceden beri var arkadaşımın babasını dövüyo arkadaşımı sıkıştırıyo falan tehdit ediyo her gördüğünde babasını dövdükten sonra şikayetçi oluyo arkadaşım falan ztn neyse şu an 1 aydır cezaevinde arkadaşım bulunduğu yerdeki herkes avukat için para falan topluyo çok üzgünüz o da kasıtlı yapmadığı için psikolojik olarak çok kötü sizce neye giriyo bu kasıtlı mı taksirli mi yardımcı olur musunuz rica etsem
Adam 58 yaşında