Bu soruya verilecek cevapları çok merak ediyorum, birlikte istişare edelim
4 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Cevap
21Cevap
İlk buluşmada baştan niyetini ortaya koyacaksın. Ben seninle sevgili olamam koçum, gönlün varsa nişan takalım diyeceksin. Bir ay sonrasında da evlilik olur. Nişanlı ikende mesafeyi korursun. Ben bu şekilde plan yaptım 😂😂
Ohe iyi taktik çaldım helal et
Helali hoş olsun bacım ksks
Knka evlilikte bile haram olan şeyler var sevmek ayıp değil ama sevdiğinle göz göze gelmek bile haram kriterlerine giriyor. Dini nikah olmadan dokunmak gibi mesela. Bir kadının tesettürü nasıl kıyafetleriyse erkeğin tesettürü de göz kapaklarıdır.
Çok güzel anlatmışsin kardeşim klavyene sağlık
Teşekkür ederim bilmukabele
Eskilerden bu yana görücü usulü biraz da bu yüzden var. Ama şöyle biliyorum eğer haram kılınan şeyler uygulanmazsa sevgili olmak haram değildi sanırım. O da çoğu kişiye zor geldiği için çünkü el ele tutuşmak öpmek olmadan çoğu kişi ilişki süremiyor bu devirde.
Dini usulde görüşme serbest ama hep yanında biri olacak mesela bir odada yalnız kalmicaksin en azından bir çocuk olacak
Tanıştığın insanın tehlikeli zevk tuzaklarına düşmeden ilişkiyi ciddi bir zemine oturtacaksınız. Zaten niyeti ciddi olmayan koşarak uzaklaşır
Haram olduğunu düşünmüyorum el ile temas günahtı galiba
Ama sana helal olmayana bakmakta helal değil
Nasıl değil? Yani açık giyinmedikçe bakarsın ne var yüzüne eline, vücuduna vs.
Zaten fiziki kontrol amacıyla bakılabiliyormuş diye duydum
Yüz avret değildir diyemeyiz, yüzü açmak zorunluluktan ötürü caizdir diyebiliriz. Bakmak ise bambaşka bir konudur. Kadının kadınlığını her şeyden önce yüzü ortaya koyar dolayısıyla zaruret olmadan, fitnelenmiş bir gözle bakan için ve baktıran için yasaklı bölge ihlali gerçekleşmiş olur.
Yüzü örtün diye bir ayet veya hadis hiç görmedim ama, cilbab diyor Kuran da cilbab da vücut hatlarını örten kıyafet demek yani o anlama geliyor, yüzle ilgili birsey yok ki
Evet kadın örtmez zaten bekar bir erkeğin bekar ve nikah düşebilecek yakınlıkta ki bir kadına zaruri bakmasından bahsettim
Galiba evlilik için zorunluysa bakılabiliyordu bir sıkıntısı var mı falan diye öyle birşeydi yani tam hatırlamıyorum ama
Aynen
Ee 2026 olunca din ve inanç özgürlüğü hakkı yıprandı mı
İstersem krem peynire taparım kral gelipte bunu burada pat küt yok 2050 olmuş yok uzaya çıktık din bitti demelik bişey yoktu yani
Din alimine peygamber diyoruz sanki
Amerikayı yeniden keşfetme mi çalışıyorsun. Şöyle bir dön ve geçmişine bak.
Sevgili olmadan, birbirini görüp beğenen çiftler sevgili olmaz, doğrudan ciddi adımlar atılır dinen
Kuzum aklın başinda olsun tanış anlaş evlen ne haramı ya
Bende bilmiyorum ki koruyoruz bakalım kendimizi şimdilik
Evlenme niyeti olmayan sadece zevklerini tatmin etmeye çalışan insanlar için geçerli bu
E görücü ondan var ya
Görücü de olsa konuşmadan nasıl anlasacaksin
Ona bakarsan aldığımız nefes bile günah
Bunu kim uyduruyorsa ağır cahil
Görücü usulü evlılık var ya
Görücü usulü eskiden olduğu gibi görmeden evlenmek
Mektuplaşarak
Uu çok romantik. Ama görmeden birine ilgi duymak zor
Takmayın dine bu kadar
Din yasamdir.. yaşama nasıl takmayam
Din her zaman vardı
Bütün dinlerin (4 buyuk kitap) temeli bir olan Allah'a imandır. Önceki gelen dinlerin bozulması ile birlikte yeni peygamber ve kitap geldi. Sonuncusunu biliyorsun zaten. İlk peygamber ve ilk insan Hz ademdir o da Allah'a iman etmiştir. Yani her zaman vardı
İslam bir isim. yazdigim şeyi sesli bir şekilde oku sanırım anlamışsın. Bir olan Allah hep vardı ve bunu bize öğretti zamanla değişmiş olmaları vs bunu degistirmez
Fikir değil dinim
3. Kişiyle görüşülürmüş
Görücü usulü
Cok sıkıldım artik
Sevgili olduğun kişi evlenmez skp atar zaten
Zor knk
Görücü
İyi de tanımam etmem belki begenmiyecem
Ama beğenmek için bakmak lazım. Huyunu da bilmek istersin konuşman lazım
Sanırım yanınızda 3. Bir kişi varken konuşulup görüşme var. Ortada evlilik var ise
Görücü usulü
Arada perde olmalı
Kilit soru
Görücü usulü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu çok düşündürücü bir soru ve gerçekten de birçok kişinin aklını kurcalayan bir konu! 🤔 Evlilik niyetine tanışmak bence en güzeli, böylece iki taraf da ne istediğini baştan biliyor. Aileler aracılığıyla tanışma ya da ortak sosyal çevreden güvenilir insanlarla görüşme gibi yollar da var aslında. Önemli olan niyetin açıklığı ve karşılıklı saygı, sence de öyle değil mi? 💖