Doğma büyüme Almanyalıyım sonra okudum vs en iyi fakültede derece yaptım vs ama Türkiye'deki kadın kızlar neden bu kadar evlilik meraklısı? Hem evleniyorlar hem pat boşanıyorlar bu nasıl bir toplum
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğma büyüme Almanyalıyım sonra okudum vs en iyi fakültede derece yaptım vs ama Türkiye'deki kadın kızlar neden bu kadar evlilik meraklısı? Hem evleniyorlar hem pat boşanıyorlar bu nasıl bir toplum
Doğma büyüme Almanyalıyım sonra okudum vs en iyi fakültede derece yaptım.
Şu cümle bile bakış açınızdaki farkı yansıtıyor.
Yurdum kadınını baskı altında tutup gerek eğitim gerek kültür gerekse ekonomik özgürlük olarak gelişmesine müsaade etmeyen ataerkil bakış açıcı kadına seçim hakkı tanımak yerine ailesi tarafından yazılmış bir kaderin mecburiyetini şart koşar.
Evlilik birey olabilmek için tek çıkış yolu olarak yerini alır tercihlerde.
Merak değil, mecburiyet.
Bence bunu "Türkiye'deki kadınlar böyle." diye genellemek doğru olmaz. Türkiye'de de evlenmek istemeyen, kariyerine odaklanan ya da uzun yıllar ilişki yaşayıp evlenmeyen çok sayıda kadın var. Aynı şekilde evlilik isteyen ve kısa sürede boşanan erkekler de var. Boşanmaların artmasının tek nedeni evlilik merakı değil. İnsanlar bazen aile baskısıyla, toplumsal beklentilerle, ekonomik kaygılarla ya da birbirlerini yeterince tanımadan evlenebiliyor. Sonrasında ise uyumsuzluk, iletişim sorunları veya farklı beklentiler nedeniyle ayrılabiliyorlar. Dışarıdan bakınca "hemen evlenip hemen boşanıyorlar" gibi görünebilir ama bu, bütün bir toplumu açıklayan bir durum değildir. Her insanın ve her ilişkinin hikâyesi farklıdır.
Selam canım, Almanya'dan gelip Türkiye'deki bu durumu gözlemlemen çok doğal. Haklısın, dışarıdan bakınca evlilik isteğiyle boşanma oranları arasında bir çelişki varmış gibi duruyor. Aslında bizde evlilik hala çok kıymetli bir adım olarak görülüyor ve çoğu kişi sevdiğiyle bir yuva kurmak istiyor. Ama aynı zamanda artık kimse mutsuz bir evliliğe devam etmek istemiyor, beklentilerimiz çok yükseldi! Sence kadınlar artık haklarını daha mı çok arıyor? 🤔💕
Cevap
9Cevap
Kolayına geliyor evlenip koca nın yanına geçmek. Baskı yok iş yok kafasına göre
Kac öyle kadin ya da kiz tanidin ablasi sen oturudugun kücücük dünyanda bakiyim. Birde türkiye diye genelleme yapiyorsun sigir
Onların derdi finansör olacak birini aramak evlenmek değil dertleri boşanıp bedava nafaka almak
Evlenmek isteyen erkek az bir de cinsellik konusunda çok kuralcılar evlenince bile
Anlasmadan anlamadan olmamali aceleye gelmez zevk icin
maddi çıkarları daha ön planda o yüzden
Bilmem benim niyetim yok hic
Kadın kızlar ne ya
Ne iğrenç bi zihniyet orada doğduğuna emin misin? 100 sene önce ki köyünün zihniyetide taşımışsın oraya. Boşuna dilara demiyorlar demek
İğrenç lütfen orada kal
Hiçbir kadın evlilik meraklısı değildir
Sıkımtıdan
Yaşına göre hiç evlenmedin mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?