Kız arkadaşım oluyor 3 ay geçmeden hemen beni ailesiyle tanıştırmak istiyor neden bu kadar acele ediyorsun diyorum doğru erkeği sonunda buldum diyor 3 ayda beni ne kadar tanıyabilirsin diyorum kalbini biliyorum diyor.
Ya Allah aşkına bir insanı 3 ayda ne kadar tanıyabilirsin ki tamam iyi olabilirim karşımda ki de çok iyi olabilir ama kafa yapınız bir değilse mutlu olamazsınız ki kiminle tanışsam hemen evlilik istiyorlar kaç tane evlenen arkadaşlarım var çoğu mutsuz nedeni ise bu kadar acele ettikleri için siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizde haklı mıyım?
Türkiye’de insanlar neden evlilik için bu kadar hızlı hareket ediyor?
Kimse kimseyi 3 ayda evlenmeyi düşünecek kadar tanıyamaz ki. Genelde insanlar çevresindeki kişilerin evlilik baskılarından bıktıkları için önüne gelen kişiyle hemen evlenmek istiyor. Halbuki evlilik şart olan bir şey değil ki
Aynı sorundan muzdaribim desem yalan olmaz. Yaş 25 olmak üzere ve üzerimdeki baskı aşırı arttı. Arkadaş çevresi özellikle " Bak bu kız seni beğenmiş, bu kız da hoşlanıyor, bir konuş istersen tanış vs. " bu konuda beni boğmaya başladı. Arkadaş çevremin %70 i evlenince tabi doğal olarak..
Ben istemiyorum evlenmeyi. Ekonomik nedenlerden ötürü mü? Hayır. Maaşım da çok iyi şükür ama evlilik gibi ağır bir piyangonun altına giremem şimdilik. Günümüz ilişkileri herkesin malumu. Kimin ne olduğu belli değil. Ha demeyle olacak değil ki bu işler. Zaten ondan önce kendimi hazır bile hissetmiyorum. Gençliğimi yaşıyorum. Olursa bir sevgilim, baktım her şey süper gidiyor o zaman basarım nikahı. Ki evlenilecek kadın kendisini belli eder zaten.
Toplumumuzun evliliğe farklı bakış açıları var. Kimi aşk beklentisi, kimi para, kimi mevki, kimi özgürlük, kimi çocukluğunda görmediği sevgi peşinde koşar, kimi tek çocuğum olsun ister... Evlilik kararı almak aceleye getirilmemesi gerektiği gibi, çok yıllar boyunca uzatılması da ilişkiyi yıpratmaya sebep olabilir. Kişi kendi istediği karakterde birini bulma konusunda ne kadar efor sarfetse de robot değil ki bu sipariş veripte gelsin 😒 evlilik her iki taraf içinde birbirine uyum sağlama süreci oluşturur yeteri kişiler birbirlerine değer verip uyum içine kalabilme amacı güdsün
kadınların iş hayatına atılması, ellerine biraz para geçince benim artık bir erkeğe ihtiyacım yok demeye başlarlar. ve maalesef ne olursa olsun bir kadın boşanmak istiyorum dediği sürece mahkeme eninde sonunda boşama olayını gerçekleştiriyor. dava açılmış ise erkek bi tarafınıda yırtsa kadın boşanmak istiyorum dediği sürece, boşanma gerçekleşiyor. tabii bunda en büyük etken ömür boyu “nafaka”, düşünsene hayatının sonuna kadar nafaka da gelecek, istediğin kişi ile beraber oluyorsun, zaten çalışıyorsun gelirde var. o saatten sonra yemişim evdeki herifi.
Süresiz nafaka olayı başlı başına soygun zaten nafaka kadın cinayetlerinin kışkırtma sebebi olabilir. Ama neden kadına pozitif ayrım yapıldı? Hangi sebepler bu kadar ayrıştırmaya sebep oldu? 20 ,25 yıl öncesinde kadınlar çok absürt sebeplerle şiddet görüyorlardı (pişirdiği yemeği, çocuk bakımını, ev temizliğini) Hatta bazı haberler dün gibi hatırlıyorum kadını sokok ortasında onlarca yerinden bıçaklayan adam savunmasında" iki gün peşpeşe patates yemeği yaptı "diyordu. Şimdi ise cinayetlerin ve boşanmaların en çok sebebi aldatmalar. O zaman pozitif ayrımın haklı sebepleri vardı ama şimdi ise toplumun baş belası kanunu oldu. Dediğin gibi geçmişte kadınların maddi güvencesi olmaması bazı durumlarda boynunu büküp sabretmesini sağlıyordu ama şimdi böyle durumda eşinle hiçbir sevgi bağı kalmayıp sadece mecburiyet gereği evliliği sürdürmesi ne kadar sağlıklı bir yuva olurdu? Çok uzattım ama son olarak her dönemin o zaman için gerekli koşulları sebep ve sonuçları vardı. Kim bilir yarın bugün yaptığımız hangi sorunların cezasını çekeceğiz bilmiyoruz
Doğru bir görüş ama yine de nafaka olayı çok yanlış çünkü bu şekilde artık dezavantaj oldu devir zaten maddi açıdan zor devir doktor adam parasızlıktan intihar ediyor bu şekilde zaten para sıkıntısı olan bir adam bir de kadına nafaka ödeyince yaşam şartları iyice dibe vuruyor, bazı kadınlarsa aldatıp belli etmeden boşanıyor hem para yiyor ömür boyu hemde yaptığı ahlaksızlık yanına kar kalıyor (en azından bu tarafta çünkü öteki tarafta 2 kat kul hakkı var üstünde ebedi cehenneme tek yönlü bilet kazandı haberi yok)
@KartalKuzeyli anlatmak istediğim nafaka kanunu o zaman gerekliydi ama şimdi kaldırılması gereken bir kanun Arkadaşımın eşinin geçmişinde 8 aylık bir evlilik (çocuk yok) geçirmiş ömür boyu nafaka çarptırılmış (ağırlaştırılmış muebbet cazası) şu an iki çocuğu var. Bu nafakayla çocuklarının rızkını hiçbir bağı olmayan kadına yediriyor. Birkaç kere mahkemeye başvurmalarına rağmen kanunu değiştiremediler.
Evet 3 ayda kimseyi taniyamazsin ama boyle durumları da uzatmanin manası yok üniversite okumuyorsan kariyer pesinde kosmuyorsan 1 sene sonunda evlilik olmalı cünkü daha uzun sürdü mü o kişi ile her şeyi yaşamış her duyguyu tatmış olacaksin sonra evlilik konusu gelince de ne gerek var ben enlenmeden de yaşıyorum bunu diyorsun hem zina yapmış oluyorsun bu şekilde doğru değil sonra bir bakıyorsun 30 yasına gelmişsin 40 yaşına gelmişsin hâlâ bekarsın neden e ilkte sen istemedin evlenmeyi
Tamamda doğru insanı bulmadığın sürece nasıl evleneceksin? Neden ben yanlış evlilik yaşayım? Neden bu ülkede bu kadar boşanma çok? Bende neden bunlar gibi olayım? bana bunların açıklamasını yapar mısın eğer karşında ki de seni seviyorsa emin ol bekler benim sevdiğim olsa ben onu beklerim ve iyi biriysen emin ol 30 yaşında da evlenirsin 40 yaşında da tabi o yaşa kadar kalmak istemiyorum o ayrı mesele
Tabiki öyle ama zaten 1 senede de kimseyi tanıyamazsın ki bakarsın 20 yaşında iyi olur 30 yaşından sonra birden değişir bir insanı hicbir zaman taniyamazsın yani her an değişebilir bugünün yarını belli mi mesela ama 1 ya da 2 senede o insanla evlenebilir misin evlenemez misin anlayabilirsin kimyan tutar o zaman olur tutmaz olmaz bu böyle birbirinize zıt karaktere sahipseniz o sevgili evresinde yürur ama evlilik evresinde yürümez ortak karariniz yok cunku anlasamazsınız evlenince her şeyiniz ortak oluyor doğal olarak ortak karar vermek de gerekiyor ama ayni karaktere sahipseniz belki sevgili evresinde sıkıcı olacaktır ama evlilikte gerçekten cok iyi anlaşırsın o kişi ile evliliklerin bitmesi zıt karaktere sahip insanların birbiri ile evlenmesinden kaynaklaniyor anlasamiyorlar ayni ev içinde doğal olarak ayrılıyorlar
Genelde güven problemi yasayan veyahut eski bozuk iliskiler yasamis bireylerin kendini garantiye alma sözleşmesi gibi bilinç altındaki yoğun taktiksel baskidan dolayidir. Sığınılıcak tek liman olarak da düşünebilirsiniz.
Fakat şu var ki kadınların dünyasında o beyaz gelinliği giyerek yuva yapma içgüdüsünden kaynaklı bir olguyu da gözardı etmemek gerekir.
Erkek ise bu konuda biraz yavaş ilerlesin ister ,- ki bunun adi karsiyi taniyim vs. degildir- çünkü evleneceği zaman evliligin sorumlulugu ve sınırlamalarının kendisine ister istemez bir kafes olacağının da farkındadır. Bu konuda kadının cesareti ve özgüveni erkekten daha fazladïr.
Görücü usüluyle evlenmiş, ayni kafa yapisinda dahi olmayan ve zamanı çok uzun tutarak birseyleri sıradanlaştırmadan/tüketmeden evlilik sonrasında keşfetmeye çıkan mutlu beraberlikleri de cevremizde görebiliyorsak ya da aksine uzun müddet birbirini kesfetme yolculuguna cikmis bireylerin artik cinsellikten tutun da akliniza ne geliyorsa tüketmişlik sendromu son noktada beyinlerde evlenmeyi "doğan çocuga soyadı lazım", "aileler de istiyor artık", "bedenini satın alıyorum imza" dercesine görmeleri ve sonucunda birbirine çok asik herseyleri yasamis birbirlerinin attigi her adimin sayisini bilecek kadar zaman gecirmis iliskilerin evlendikten sonra birbirlerinden bıkmalari bizlere evliliğin tanımını, süresini tekrar sorgulamamiz gerekliligini düşündürtmeli.
İlla ki evlenilecek birsey de yoktur. Aynı cati altinda elalem ne der e takmadan yasayip gidelim günü gelir birbirimizden bagimsiz hareket etme şansıni kullanir gün gelir iki evli gibi hareket eder yasantilari aslina bakilirsa kulağa hoş geliyor. Ama evlikten doğan hakları alamayacağı gibi evliliğin iliskileri kuşatıcı ve yaşamları şekillendirici nimetlerinden bihaber.
Oscar Wilde , "Erkek yorulunca kadın ise meraktan evlenirse ikisinde de sonuç hüsrandır" der.
bazı insanların hiç evlenmemesi gerektiğindendir. eskiden de vardı bu tipler ama evlilikler bir şekilde kör topal da olsa devam ediyordu toplum baskısı ve sair bağlayıcı sebeplerden. bir de tabi yollu kadın ve erkekleri o bozuk yola itecek araçların çoğalmasının etkisi de yadsınamaz. aldatmaya meyilli kadın için de erkek için de milyon tane yol var artık.
sen sürekli haz peşinde koşan, yeni ilişkilerin hazzını, yeni insanların ilgisini sürekli talep eden iflah olmaz doyumsuz bir tipsen zaten evlilik sana göre değil. bu tipler ya yaşım geldi diye ya aile baskısı var diye ya da "ne yani seveceğim birini bulamadım diye benim de çocuğum olmasın mı" gibi sapıkça düşüncelerin dürtüsü ile evleniyorlar. sonuç da böyle oluyor işte.
Bence çok haklısın. Kadınlar evlilik ile kafayı bozmuş durumda buda hep çevreden kaynaklı bir durum. Evlilikte, erkeğin kadınlardan daha fazla sorumluluk sahibi olduğu bir dönemde yaşıyoruz bence buna da hiç dikkat etmiyorlar. El bebek gül bebek yaşayacaklarını düşünmeleri çok saçma geliyor bu yüzden bu işler ağırdan alınmalı.
kadınlar artık sosyal hayattalar, çalışma hayatındalar. bu iyi ve olması gereken bir şey fakat yanında getirdikleri de var: kadınlar eskiden evliliklerde olmayan düzenleri istiyorlar mesela: erkeğin de ev işlerinde yardım etmesi, çocuk bakımında daha etkin rol oynaması ve daha bir sürü şey. bu bağlamda beklentiler karşılanmadığında sorun çıkar. aslında her evlilikte sorun çıkar. mesele sorun çıkması değil, esas mesele o soruna eşlerin nasıl yaklaştığıdır. sorun çıktığında eşi karşına almak yerine eşlerin sorunu birlikte karşılarına almalarıdır. bunu başarmak kolay mı? bence değil.
Haklısın, dediğin gibi çoğu eskisine göre sosyal ve çalışma hayatında daha aktif ama evlendikleri zaman bu hayattan kopup sadece sosyal bir yaşamda olmayı isteyen kadın çok. Erkek bir sürü sorumluluk alırken birde ev işlerine yardım edilmesinin istenmesi resmen görgüsüzlük. Bunun dışında karaktere de bağlı bir durum bu her evlilik ya da her insan bu tarz şeyler istiyor demiyorum ama benim gördüğüm bu. Çoğunluk bu yönde problemler yaşıyor ve sorunları aşmak çiftlerin elinde bunun içinde iyi bir iletişim ile birlikte doğru kararlar alınması lazım. Eş seçimi, gelecek planlanması falan çok dikkatli bir şekilde yapılmalı ki ileride bu sorun yaratmamalı.
Yalnız bu konuya katılmıyorum ben çalışıyorum doktorum evlensem eşim ile aramda ne fark olucak? Onun yaptığı her şeyi bende yapıyorum üstüne çocuk bakıyorum ev işleri ile uğraşıyorum ve çalışıyorum erkeğin sorumluluğu fazla demen absürt oldu sanki
Genel olarak gördüğüm ve çalışma hayatında olmak istemeyen kadın profili üzerinden bahsettim konu ile ilgili. Elbette çalışan bir kadına ev işlerinde de çocuk bakmasında da yardım etmek tamamen erkeğin görevi. Evlilik hayatı kolaylaştırmak için var daha da zorlaştırmak için değil.
haklısın hocam bana kalsa o 3 ayda ben acaba buna karşı bişe hissetsem mi diye düşünürüm karakter analizi yapar her haltı öğrenebildiğim kadar öğrenir sonra bişey başlatacaksam başlatırım öte ki türlü zaten başlatmasan daha iyi sıkıntı yok kırılan bişey yok sonra atıyorum üniversite 1 de mi tanıştın 4 yıl üni hazırlık varsa 5 sonra bi de iş bulması falan derken al sana uzun süreli ilişki tanımaksa tanımak sonra zaten o kadar yürüttüysek evleniriz ben şu an 20 olacam seneye tanışsam 24-25 yaşımda mezunum 1 sene falanda iş olsa 25-26 da evlenirim kız benle yaşıt veya 1 veya 2 yaş küçük olabilir de.
@ebru2526 sonra da eşimle mutlu değilim, aldatmak istiyorum VS (hepsi öyle değilde olan da var) ya Bi durun Bi bakın Bi emin olun herşeyden (herşeydenin altını çiz Bi kaç kere)
kendilerini garantiye alma derdindeler kendi ayaklarına sıkıyorlar haberleri yok sırf bu tarz durumlar yüzünden evlenmekten korkuyorum güvenimi kazanamadan evlilik konusu açıp soğutuyolar masumiyetimi kaybetmek üzereyim artniyet aramaya başlıyor insan ister istemez
Bana baştan söylese ben o kadar tepki göstermem her insan hata yapabilir ama yalan söyleyemez çünkü ilerde öğrenmek ve başkasından öğrenmek o kadar çok koyar ki insana
Gayette haklısın toplumumuzun kızları evlenmeye pek meraklı. Aslında meraktan değil tam olarak evlenip rahat rahat ilişkiye girebilmenin derdindeler. Kaç tane kızla olduysam hepsi bu kafadaydı. Tabi evlenilecek mi değil mi insan anlayamaz 3 ayda. Ya bekaretini sana vermek istiyordur ya da daha önce vermiştir ortaya çıkmasından korkuyordur. Sen sen ol kimse ile hemen evlenme. Seni evlilik tatmin etmeyebilir.
ekstrem örnekler istisna, genel olarak kadınların toplum baskısıyla, maddi sebeplerle, daha da ötesi sırf evlenmiş olmak için evlenmeleriyle ilgili. toplum boşanmış, mutsuz, psikolojik sorunlu kadınlarla dolu. üstelik evlenirken hiçbir zorlama yokken evlenip, sırf evlilik deneyimi yaşamış olmak için evlendiklerinin farkında bile değiller. birey olamamış insanlar çocuk oyuncağı gibi görüyorlar evliliği. buna bu toplumda erkekler de dahil. hayır anlamadığım zorla da evlendirmiyo kimse bunları, bir de evlenip boşanıp özgür kadın triplerine girmiyorlar mı, komedi gibi resmen. türk toplum yapısında kadınlar sorunlu. erkekler de öyle. genel olarak toplum sorunlu. evlenmeyin daha iyi.
bireysel tüketim arttı insanlar bencillesti, kadınlar ekonomik özgürlüklerini aldı ve rahat boşanabiliyorlar. bu mudur yani? peki ya ortada kalan çocuklar nolacak? toplumun temel taşı aile kavramı nolacak? sen kadınlara haddinden fazla hak verirsen kadınların artan taleplerine yetişemezsin. cinselliğe evlenmeden ulaşan alfa erkek de hiç bir kadınla evlenmek istemez. bakmayin feministlerin papagan gibi tekrarladıkları ekonomik özgürlük safsatalarına. esasinda yuva kurmayı ve aile olmayı en çok isteyen onlar. ancak sağolsun toplum onlara öylesine büyük haklar veriyor ki ( babadan sgk aylığı, nafaka, ise alımda öncelik vb) aile kurmayı bile düşünmek istemiyorlar.
Ülkede onca kadın cinayeti olurken. Eşi onu dövüyor diye ayrılmak isteyip çocuğunun gözü önünde öldürülen onca kadın oldu. Utanmadan diyorsun ki kadınlara haddinden fazla hak vermeyeceksin. Asıl erkeklere ceza yaptırımı az olduğu için çocuklar bu kadar mutsuz. Büyüyünce de başkasının kızının canını yakıyorlar. Kadın erkek diye ayrım yapmak hiç istemezdim ama mağdur olan yüzde 90 kadınlar.
Eşinden kurtulamayan kadınların ekonomik özgürlüğü olsaydı yani eğitimi, kariyeri olsaydı bi ihtimal kurtulurdu. Şehir değiştirirdi, hukuki süreci hızlandırmak için yeterli donanımı olurdu. Ayrıca cinselliğe evlenmeden ulaştığı halde genç yaşında nişanlanan çok arkadaşım, akrabam var. Daha fazla kadını tavlama şansları varken abaza olmadıkları ve seçici oldukları için hangi kadınla uyumluysa korkak gibi oyalamadan işi ciddiye bindiriyorlar
Senin söylediğin kısım toplumun %40’lık kısmı o söylediğinin altına imzamı atıyorum peki %60’lık kısmı ne olacak? Bu devirde kadınlar neden sorunu çözmeye odaklı değil de boşanmaya odaklı yapıyor? Neden geride kalan çocuklarını düşünmüyor? Neden her defasında amaan nasıl olsa nafakamı alırım babamdan kalan emekli maaşıda var gül gibi geçinir giderim diye hayaller kuruyor da boşanıyor? bu saydıklarımda biz gibi erkekler ne yapacak? Ben hayatım boyunca bir kıza ne vurdum ne de kötü kelime kullandım o yüzden de çevremde beni çok severler peki bunlar benim başıma gelse kadın kaçsa gitse ben nasıl işin içinden çıkacam bana bunların cevabını verir misin? Siz hep erkeklerin %40’lık kötü kısmını gösteriyorsunuz peki neden iyi olan %60’lık tarafını göstermiyorsunuz?
Bende bir kız olarak erkekleri çok küçük görmeye kendimizi çok üstten gördüğümüzü düşünüyorum tamam bunlar var ama artık çocuk kadına dokunsa direkt taciz damgası yiyor bu korkuyla yaşıyor ve bu kadına cinayetlerin %85’i yanlış evlilikten kaynaklı bak serhat arkadaşımız çok güzel bir yorumda bulunmuş "tamam ben iyiyim sende iyi olabilirsin ama kafa yapımız bir değilse o evlilik olmaz” neden kızlar evlenirken bunları düşünmüyor ciğeri 5 para etmeyen maço kılıklı erkeklere gönül bağlıyor bilmiyor mu ilerde ne olacağını sevgi her şey değildir. biraz da mantıkla hareket etmen gerekiyor.
Yüzde 40 lık kısmı mı? İstanbul sözleşmesi için binlerce insan seferber oldu. Tanımadığım biri tarafından taciz edildim 8 ay psikolojik tedavi gördüm ve kamera kaydı gibi delillerim olmasına rağmen ceza almadı. Boşanmak isteyen kadınlar da her şey güzel giderken yapmıyor. Kızın olursa kocası sorumsuz biri çıkarsa, psikolojik şiddet görürse, evlilikte bencil bir eş olursa kocası kızına ayrılmaması için baskı yap. Öldürülünce kurtulur zaten. Ufak sebepler bunlar. Bizim halk fakir ünlüler de var tabiki adamın parası için evlenmek isteyen. Şeyma subaşı gibi kadınlar. Ama bu kadınlara da parasını yedirmek istiyor adam.
Hayatında ki kadın sana ihanet ederse, kaçar giderse zaten nafaka gibi bir zorunluluğun yok. Yaptırımlar değişti kaç yıl evli kaldığına bağlı. Okumamış 5 çocuklu teyzeler mağdur olmasın diye var o nafaka. O teyzenin ekonomik özgürlüğü olsa çocuklarını sevgisiz bir evde büyütmeyecek, adamın kahrını çekmeyecek. Evlilik nasıl hayırlıysa, boşanmakta hayırlı. Olan çocuklara oluyor konusunda ise haklısın. Anne ve babanın ilişkisi bitebilir ama evlatlarıyla ilişkisine devam etmeli
@barbie1997 Umarım tacize uğrazsın ama hiçbir cezası yok zaten ne demek istediğimi adliye ve hastane arasında gidip gelince anlarsın. Senin zihniyetindekiler olmasa zaten caydırıcı ağır cezaları olurdu. Benim gibi kanıtlayan onca kadın oldu ne değişti hiçbir ceza almıyorlar ki zaten? Para cezası mı benim içimi hafifletecek? Benden sonra kaç kadına çocuğa musallat oldu kimbilir
@barbie1997 maço kılıklı erkekleri seven kızlar gibi parayı seven kadınları seçen erkekler de var. Yanlış evlilikten korkan erkekte evlenmesin o zaman. 3 ayda bir kız evlilik muhabbeti yapıyorsa ben buna hazır değilim vaktini almayayım senin desin konu kapansın. Zorla mı evleniyor insanlar? Ayrılıklar sağlıklı olsa kimse mağdur olmaz zaten.
Haklisin çokta mantıklı şu an şok oldum 3 ay çok kısa bir zaman dilimi koca bir evliliği bir ömrü 3 ay sigdiramazsin degil mi sonucta iyilikte kötülükte bir insan iyi düşünmeli o kişiyle bir omur bu hayat geçermi diye
Benim bile senle evlenesim geldi sjsjd gerçekten çok olgun düşünüyorsun insanlar beğendiği birini bulunca hemen evlenmek istiyor evlenince de boşanmalar çok oluyor sırf bu yüzden
Cinsel beklentileri yüzünden oluyor. Çünkü türkiyede öyle bir algı oluştu ki, kızların cinsellik yaşayabilmesinin tek yolu evlilikmiş gibi
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yerden göğe kadar haklısın kardeşim, bak aklına bişey gelmesin ama bana da böyle acele eden biri denk geldi, yengem kızın biriyle tanıştırdı, kız ilk görüşmeden sonra hemen evlenmeyi konuşmaya başladı, kız güzeldi ama bu kadar acele edince şüphelendim, sonuçta olmadı, aradan zaman geçtikçe, haberlerini almaya başladım, meğer ki kız iş yerinde kaç kere birileriyle yakalanmış falan filan adı çıkmış yani...
Demi bak ben bunu diyorum tanıştığım kızlarıda uyarıyorum bak ben sana her şeyimi anlatıyorum doğrularımla yanlışlarımla ilerde duyup neden söylemedin deme diye aynı şeyi karşıdan bekliyorum ama söylemiyor yaşadığı olayları ve bu beni çok zor durumda bırakıyor çünkü ilerde öğrenmek gerçekten insana çok acı veren bir şey
Bir insanı tanıma süresi bana göre yoktur. Evlilikte de bu böyledir. İnsan sürekli gelişim ve yeniliğe açık olan bir varlık olduğundan eşler birbirlerini iyi geliştirmeli ve geride kalmamalıdır. Onun için 3 ay değil 30 senede geçse insanlar birbirini tanımayabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
3 ayda tanimasi zor bence kiz arkadasin ciddi bir iliski istiyor olabilir soruya gelirsek neden evlenmeyelim illaki 10 sene birbirimizi mi tanimamiz gerekiyor ben avukatlik yapiyorum ve staj donemimde bir cift gelmisti 7 sene sevgililim yasamislar ama 2 ay ayni evde kalamamislar ve boşanmak istiyorlardi bana göre ölene kadar sen onu o seni taniyor
Hayır maddi durumum o kadar da iyi değil ama kızlar ne bilim iyi birini bulunca direkt evleneceğim adam gözüyle bakar benle tanışan kızlarda hemen bana o gözle bakıyorlar ve ben bundan hoşlanmıyorum artık
Gec olsun güç olmasin. Hemen evlilik kararı mantıksız. Benim 1 yıllık bir ilişkim olmuştu o da evlenmek istedi benimle. Lakin ben biraz daha geriden alıyordum. Sonra olabilir falan diye kendi icimde düşündüm. 1 yıl sonunda hosuma gitmeyen bazı seyler oldu ve ayrildik. Yani hemen evlenseydim bunları göremeyecektim. 3 ay evlilik kararı için cok cok erken. En az 1 yıl. Cok uzun seneleride mantıklı bulmam 4-5 sene gibi. 2 -3 sene tanıyıp sonra evlilik kararı iyidir
Çünkü gez toz elle gez sonra beraber olalım Yokya zina olur en az üç ay tanı evlen
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Genelleme yapmak istemiyorum ama büyük bir çoğunluk aile baskısından kurtulmak için evliliği bir çözüm olarak götürüyor bence. Sevdiği adamla, özgürce, istediği hayatı yaşayabilmek adına bir çözüm.