Sevgilisi varken bana da umut veren kıza aşık oldum, uzak mesafe bu ilişkiyi bitirmeli miyim yoksa beklemeye devam mı etmeliyim?

selam merhaba herkese öncelikle 1 yıl önce bir kızla oyunda tanıştım kendisi başka şehirde ben başka şehirdeyim ve gün geldi gün geçti birbirimizi aradık sordum görüntülü konuştuk arkadaşça ilerliyordu ama ve hayatında 12 yıllık bir sevgilisi vardı bunu zaten biliyordum her gün konuşuyorduk 5 6 ay geçti ve ben bu işi bitirmek istedim onunla konuştum arkadaş kalamayız bu iş bambaşka yerlere gidiyor dedim hayatında biri varken ben seninle yapamam dedim bana yakışmayacağını biliyordum ve onunla konuşacağım dedi 2 gün geçti gece 12 gibi biz yine telefonda konuşmaya başladık ve ağlıyordu yapamayacağını konuşamadığını söyledi ama kalbim yüreğim seni istiyor dedi onunla 7 8 yıllık bir geçmişim var anılarım var dedi biz buluşmamıştık ve ona yanına geleceğimi söyledim 1 hafta sonra da kardeşimin nikahı vardı ve nikah bittikten sonra gece 3'te uçakla yanına gittim sabaha karşı buluştum ve her şeyi konuştum ve seni çok seviyorum kalbim seninle demesine rağmen yapamayacağını söyledi neden diye soruyorum fazla bir şey anlatmıyor ve ona ben 2. planda olan birisi değilim dedim 2 gün kaldıktan sonra geri memleketime geldim 1 hafta konuşmadık sonra kendisi mesaj attı ben de mesaj attım ve gerçekten çok düşündüm kendi kendime zamana bırakmam gerektiğine karar verdim ve 2 ay sonra yeniden bayramda yanına gittim bütün ve benimle buluştuktan sonra fazla konulara girmedim zamana bıraktığım için ama bir gerçek var günden güne ona bağlandığımı hissettim ve bu işi bitirmem gerektiğini düşündüm 2 ay konuşmadık neredeyse onu sildim engelledim hiç mesaj atmadım aramadım sormadım ama gün geldi bir oyun vesilesi ile yine karşılaştık sadece selam merhaba nasılsın gibi cümleler kullandım sonra beni aradı konuştuk ve 1 sene geçti en son dün konuştum ve bu işe bir son vermemiz gerektiğini söyledim bir şey yapmamız gerektiğini söyledim ve onu sevdiğimi söyledim ama ben bu şekilde olmayacağını dile getirdim hayatta yanında olamadım bari oyunda yanında olmak istiyorum gibi cümleler kullandı ve ona net bir şey sordum onu seviyor musun dedim bana çok iyiliği var insani olarak evet diyor seni daha çok seviyorum ama yapamam diyor evli değil her şeyi soruyorum anlatmıyor fazla boş ver diyor evli değil maddi manevi bir şey mi var diyorum asla diyor mesafeler mi yapamam diyor beni hiç inciltmedi diyor kendi cenazesi vardı zamanında da benim de annem öldü diyor ve kendi cenazesini bıraktı benim yanımda oldu diyor çok vefa var diyor ortak evimiz var diyor benden ne istiyorsun diyorum sen onunla birlikteyken ben bunu kaldıramam dedim ve seni her şeyinle kabul eden birisiyim ben dedim o onunla birlikteyken ben bunu kaldıramam dedim ama bu şekilde değil dedim seni kaybetmek istemiyorum diyor seni seviyorum diyor aklım başka kalbim başka söylüyor diyor dün konuştuğumuzda lütfen düşün bir karar ver artık dedim düşüneceğim diyor ve ikimiz de olgun insanız ve her gün onu düşünüyorum aklımdan çıkmıyor arkadaşlar ne yapacağım bilmiyorum her gün aklımdan çıkmıyor çok fedakarlıklar yaptım yanına gittim en başta biliyordum hayatında biri olduğunu ama bana çok açık kapı verdi uçaktan dönerken memleketime geldiğimde her şeyin boş olduğunu benim yerimin onun yanı olduğunu anladım her gün aklımda evet o da bana çok fedakarlıklar yaptı ama ne yapacağım bilmiyorum arkadaşlar fikirleriniz benim için çok önemli lütfen...

Sevgilisi varken bana da umut veren kıza aşık oldum, uzak mesafe bu ilişkiyi bitirmeli miyim yoksa beklemeye devam mı etmeliyim?