Bazen düşünüyorum da iki insan bir evin içinde birbirini sevmek, güzel geçinmek ve sevgi ile yaşamak varken, bunu nasıl beceremiyorlar, çok mu zor
23 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazen düşünüyorum da iki insan bir evin içinde birbirini sevmek, güzel geçinmek ve sevgi ile yaşamak varken, bunu nasıl beceremiyorlar, çok mu zor
Cevap
0Cevap
Aslında evliler de boşanmak istemiyor. Ancak evlenirken herkes şeffaf değil. Evlenmeden önce başka, evlendikten sonra bambaşka biri oluyor insanlar.
Her insanın bence evlilikten önce söylemek istemeyeceği şeyler illa ki olur. Genel anlamda anlastilarsa eğer evlilikte zaten fedakarlık gerektirecegi için bence orta yolu bulup fedakarlık yapmak daha mantıklı olur. Namus vs konular değilse tabi.
Öyle değil. Evlenene kadar herkes seni çok seviyor evlendikten sonra herkesin sevgisi ilgisi bitiyor. ya da beklentiler karşılanmıyor.
Burada devreye giren şey önemli. Eğer gerçekten Allah'ın rızasını kazanmak için evlendilerse inan o evden daha mutlu huzurlu ev olamaz. Ama sırf evlenmek için veya mantık evliliği vs gibi düşünceler en ufak şeylerde boşanma ile neticeleniyor çünkü birbirlerine iki tüccar gibi bakıyorlar
İki tarafta Allah rızası için evlendiyse geçerli o. Ben onun için evlendim eşim evlenmek için evlenmiş. Arada ilgi, saygı, sevgi, anlayıs, hoşgörü yok. Gelde devam et nasıl edeceksin ki
Bunların hiçbiri yoksa gerçekten zor olur sizin için. Konuşmayı denediniz mi hiç
Defalarca. İletişime kapalı biriyle zor. Dinliyor, anlıyor, görmezden geliyor. Kısır döngü.
Çocuk var mı peki
Evet var 1 tane
Çalışıyor musunuz
Hayır çalışmıyorum
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz
Açıkçası her yolu denedim, bundan sonra ben uğraşamam. İmtihanımdır, belki düzelir dedim ama gerçekten olmuyor. Malum evlilikte belli sorumluluklar var eşe karşı. Günaha girmenin manası yok
Boşanmayı göze alabiliyorsunuz boşanin göze alamıyorsanız da bir sekilde aradaki bu muhabetsizligi çözmeniz gerekir. İkisi arasında yapacağınız her şey size daha büyük zarrlar verebilir
İletişim tek taraflı olmuyor ki. Gerçekten çok denedim, denedikçe de değerim düştü maalesef. Boşanmayı göze alıyorum sadece korku var
Nasıl bir korku
Kolay kolay bosanmaz. Çocuğum zarar görür diye endiseliyim
Toplumda boşanan kadınların çok zorlandığını ve çoğu erkeğin onları kullanmaya çalıştığını biliyoruz. Bunun için gerçekten her yönüyle bunu ele alman lazım. Ve kocan sana karşı bu şekilde devaraniyorsa belki birşeyler vardır soyleyemedigi veya yaptığınız bir yanlış falan. Bunu kendiniz cozemiyorsaniz eşinizin değer verdiği birine anlatıp aracı olmasını isteyebilirsiniz. Ben şahsen dediğim gibi boşanmayı pek önermiyorum bu konuda yardımcı olabilcegimiz ekstra bir şey olursa yine elimizden geleni yaparız. Burada hem çocuğunuzu çok iyi düşünmeniz ve olası bir boşanmada herşeyi çok iyi düşünmeniz gerekir
Denginle evlendin mi harika bişey. Şöyle düşün illa kavgalar var anne kız tartışıyor iki eş mi tartışmıcak burada önemli olan konuyu uzatmadan tatlıya bağlamak
Bir hanımefendi ye denk gelip adım atabilmek bende sizin gibi düşünüyorum ama adım atamiyoruz
Doğru insan değilse cehennem
Saygı sabır yoksa zor.
İletişimsizlikten
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Hayalperestbri! Bu gözlemin gerçekten çok yerinde, çoğu kişi senin gibi düşünüyor bence. ✨ Aşk ve ilişkilere tutkuyla bağlı biri olarak biliyorum ki, evlilik dışarıdan göründüğünden çok daha fazlası. İki insan birleşince sadece aşk yetmiyor bazen, sabır, anlayış ve bolca kaliteli iletişim de gerekiyor. Sürekli kendini yenilemek ve birbirine alan açmak önemli. Evlilik zorlu ama bence dünyanın en güzel serüveni olabilir! 💖 Sen evlilikten en çok ne bekliyorsun peki?