Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Doğrusunu söylemek gerekirse 30 yaşındayım iş imkanın dahi olsa evlenmek istemem Çünkü neden evlenmek istemiyor biliyor musunuz artık ben öyle gerçek aile bağlarının kurulu olduğuna inanan bir insan değilim insanlar sadece belli çıkarlar uğruna evlilik yapıyorlar kadınlar rahat yüzü görmek için erkekler yemeğimi yapan birisi olsun derdinde yani bir de zaten artık yapılan evliliklerde helal haram boyutu ya da Allah rızası için evlilik yapmak ya da evlenen kişilerin dinine ne kadar bağlı oldukları değil sadece ceplerinde para var mı Kadınlar güzel mi şöyle böyle söylentileri üzerine evlilik yapılıyor ondan sonra da ne oluyor aylar geçiyor insanlar anlaşamıyor birbirine giriyor akşam televizyon haberlerini izliyoruz yani düzgün insan kalmadı benim size anlatmak istediğim bugün Küçük Bir ilçede dahi bir kızla evlilik yapsanız onların bile bir ton istekleri oluyor hem de gereksiz istekler o yüzden günümüz koşullarında pencerede evlenmek anlamsız bir şey sadece cinsel ilişki için evlilik yaparsanız Bu da saçma bir şey şahsen ben 30 yıldır bekarım cinsel hayatimda yok çok da öyle bir eksiklik hissetmiyorum yani evlilik yapmak dünyanın başında değil yapmamak dünyanın sonu da değil en azından kafan rahat oluyor bekar olduğun zaman
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenmek anlamsız değildir. İnsan pencereden baktığında iki Kumru' ya bakıp ibret almalıdır. Kumruların bir eşi olur. Ömüleri kısa olsa da o küçük cüsselerine göre uzun zaman sayılır. Onlarda ki bağlılık sadakat insan da var mıdır acaba.
Bu zamanda Evlilik kolay değil. Nedenide Düğün masrafları. Yani maddiyat. Kimseye kusur edecek halimiz yok. Herkes kendince haklı. Paran varsa evlenirsin yoksa evlenmezsin.
Bugü Magazin Programlarına bakın hangi ünlü bu zamana kadar evli kalabilmiş ya da tam tersi yıllarca aşk hayatı yaşayıp flört ettmişler. Zengin flört edince AŞKI oluyor, Fakir yapınca Başka bir şey oluyor. Sonuçta ikisi de yanlış. Aslına bakacak olursak Para dâhi insanları mutlu etmiyor. Parası olan, parasını kullanıp bir süre sonra eziyor maalesef.
Günümüzde asık sorun insanların karakterleri. Bazen burada yazarım karakterden bir harf eksilirse ne olur derim. KARAKTERSİZ olur derim. Sorun tam da burada bunu Kadın da, Erkek te yapıyor.
Eskiden Aldatma olmazmış. Örneğin köy misali verelim. Geçim Çiftçilikle yapılırmış. İnsanların sabah akşam nereye gittiğibelli. Evden tarlaya, tarladan eve. Sadece pazar alışverişi için haftanın bir günü kasabaya inerlermiş. İnsanlar işinde gücünde ve kimseyi görmedikleri için, sosyal olmadıkları için başkalarına da bakmazlarmış. Baktıkları, görgükleri yer Köy imiş. Bu kişilerin dünyası bu kadar imiş. Dünya küçük olunca heveste, nefis te az olurmuş O yüzden İhanet olmazmış.
Ama şimdi bırakın sosyalleşmeyi, sanal alem insanları yozlaştırdı. Güven, sadakat diye bir şey kalmadı. En yakın arkadaşın dâhi sevdiğini elinden alıyor, onunla çıkıyor.
Evvela kişiler kendilerini izole edecekler, birbirlerine sevecekler, söz vereceker, birbirlerine vakit ayıracaklar, her zaman iyi günler olmayacak o yüzden sebat etmeyi bilecekler, eşler özverili olacaklar, çabalayacaklar, birirlerini ihmal etmeyecekler, sırtlarını dönmeyecekler, kavga etseler dahi diyalog kuracaklar, bakan gözler başka bakışlara kör olacak bakmayacak, birlikte karar verecekler, sen ben demeyecekler Biz diyecekler... Yaz yaz bitmez.
İşte bu şartlar altında yuva kuran birisi mutluluğa adaydır. O yüzden maddiyat için gönl kırmanın, hata yapmanın bir alemi yok.34 Yorumla- +1 yıl
Elinize sağlık güzel anlatmışsınız
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılGünümüz koşullarında evlenmek anlamsız değil fakat bu koşullarda olacaksa en iyisi olsun diyip imkan olmadığı halde borçlanarak evlenmek anlamsız. Ortalama bir düğün şu an 200.000 den aşağı değil. Yakın zamanda arkadaşım evlendi. Oturduk konuştuk düğünden önce ne oldu kaça bitti dedik. 220.000 bini buldu dedi evi, eşyalar takımı gelinlik salon altınlar vs. Yok ben sadece nikah kıyıcam desen olmuyor başta aileler var benim oğlumun en güzel düğünü olucak. Benim kızımın şusu busu olucak diyorlar. Haklılar her aile ister bunu. Sonra da o insanlar bir ömür boyu borç ödemek için çalışıyor kadın kocasının yüzünü akşamdan akşama anca görüyor. Çoğu mutsuz evliliğin sebebi maddi imkansızlıklar bence. Ben şu an kendi çevremde gördüğümle yorumluyorum. Mesela maddi imkanı olup evliliğinde sorun yaşayanı görmedim henüz ha yok mudur tabi ki vardır sorunlu evlilikler. Şimdi bir diğer durumda gerçekten sadece soyum devam etsin diye evlenen adamlar ile ailesinden bıkmış aman koca parası yiyeyim rahat edeyim diye evlenen kadınlar arasındaki sorun. Sevgi desen yok saygı desen yok anlamsız. Ne istediğini bilmeden evlenmek anlamsız.
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılGünümüz şartlarında evlilik masraflar açısından biraz zorlayabilir. Karşılıklı sevgi aşk anlayış olduktan sonra herşeyin üstesinden gelmek mümkündür. Evlilik beraber iyi günde ve kötü günde ne olursa olsun pes etmemek ve birbirine güvenmek destek olmak demektir. Tabii evliliğin en güzel yanı çocuklar ve evliliğe anlam katan en güzel varlıklar onlar...
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
138Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüz koşullarında evlilik zor olsa da anlaşan, kaynaşan, seven, aşk yaşayan çiftlerin birbirleri ile bir hayatı aynı evde, arabada, karavanda, gökyüzünde ve yeryüzünde yaşamaları zor değildir. Mutluluk üstüne mutluluk ve huzur üstüne huzur getirir. Sorumluluk artar ve sorumluluk ciddiyeti ve mükemmelliği yaşatır. Evlilik güzeldir kalpleri, ruhları, bedenleri birleştirir 😋
40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
u +1 yılAnlamsız değil.
Hatta çok anlamlı.
Sevdiğim insanla evlenmek isterim.
Ama günümüz şartlarında düğün yapmak gereksiz bence.51 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. Hayat şartları ağır evlenilecek insan bulmak zor kimse kimseyi çekmiyor artık hemen boşanmalar oluyor
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,4b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenmek anlamsız değil de düğün işleri anlamsız.
31 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 42,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu hayatta yapılan herşeyin bir anlamı vardır gadası. Anlamsız birşeyin olduğunu düşünmüyorum.
#gadası10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çok anlamsız çünkü az bir zaman süreceğine emin olamazsın, çünkü şimdilerde 'ayrılmak ayıp' sayılmadığı için herkes kolayca ayrılıyor. Eskiler dövse ağzını açamazmış. Mesela dedemi çok severim mekanı cennet olsun ama çok dövermiş anneannemi ve ayrılamazsın. Aynı zamanda o zamanlar tamam kadınlar çalışmazdı ama benim anneannem zenginmiş bir de ona rağmen ayrılmak yok. Toplumun yani hiç bir kesiminde yok kısaca. Şimdi ise böyle kaygılar yok, yanında burnunu karıştırdı diye ayrılan bile var. Ev- düğün- masraf bunlar boşa gidiyor.
22 Yorumla- +1 yıl
Ayrılmak çok kolay artık buna katılıyorum fakat dövsede ayrılmazmışlar, kısmına katılmıyorum , kaba kuvvet gösteren biriylede evli kalmaya gerek yok
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Olayların anlamı herkese göre değişir. Zira hepimiz çok farklı insanlarız. Farkli düşünür, farklı hissederiz.
Evlilik hakkinda benim fikrim toplumsal normların dışında.
2 insan bir çocuk yapmak için bir araya gelmeliler. Ama bu iliskinin detayi bugun yaşadığımız evlilikler gibi olmamalı. Daha az kısıtlayıcı , daha özgür olmalı. Devletin bu işteki etkisi minimum olmalı.
Ve evlenme hakki kazanmak için sıkı bir eğitim sonrasinda yapılan sinavlarda basarili olunmalı. Evlenmek herkes için dogal bir hak değil, çok okuyup çalışılarak kazanilmis bir ayrıcalık olmali. Ayrıca herkes istedigi gibi herkesle evlenememeli. Evlilik için ideal uyumum olup olmadığı bilimsel testlerle onaylanip öyle izin alinabilmeli.
Bu fikirler çok uçuk gelmiş olabilir.. Ama bence cok mantıklı.22 Yorumla- +1 yıl
Aşk evliliğini yok eder bu testler))
- +1 yıl
Eskiden aşk evliliği mi vardı? Görücü usulü büyükler karar verirlerdi.
Hem aşk uçucu bir duygu. Günümüzde aşkla başlayan evliliklerin başarısı da malum.. Kavga dövüş adliyelerde bitenler sıradan bir rutin gibi oldu. Ama tabi aşkla başlasın ama evlilik için gercek bir uyum olup olmadığı uzmanlarca test edilebilmesi bence güzel bir durum. Her aşık olduğumuzla evlenip çocuk yapma fikri bence mutlulugu riske atar.
Tam olarak anlamsız diyemeyiz ama evliliği ne olarak gördüğünüzle alakalı bir konu bence. Birlikte hayat kuracağım kişi ile illa ki imza atmak zorunda değilim. Ben onu eşim olarak görüyorsam konu kapanmıştır. Kimseye duyurmak için düğün yapmama ya da herhangi bir resmi imzaya gerek olmadığını düşünenlerdenim. Ancak tabi ki gelecekte dünyaya çocuk getirmek istiyorsanız; çocuğun bazı haklardan mahrum kalmaması ya da çiftlerden birinin bu dünyadan göçmesi durumunda bazı yasal hak ve yükümlülüklere sahip olmak için resmileştirmek de önem arz ediyor. Ama yine de düğün dernek mevzuları çok ama çok keyif kaçırıcı bana göre.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Doğru kişi yok sanki. Hep bir içten pazarlık, sürekli yüzüne gülmeler ama içten içe hep bir planlar. Yani ilişkinin gerçek bir değeri yok.
https://youtu.be/snkvEcQaDTs
Hadi diyelim gerçek kişiyi bulduk, birde yıldıran o adetler, gelenekler. Yok şu kader bilezik takılacak, şu gerdanlık olacak, bu set alınacak vs vs. Daha çok örnek verilir
Bunu görüncede evlilikten soğuyor insan. Düğünleri hele hiç demiyorum bile.ERDAL BAKKAL TAKI TAKARSA
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnlamsız olduğunu düşünüyorum. Çünkü güvenmek zor ve evlilik risk.. Kimsenin alnında yazmıyor nasıl bir insan olduğu, çoğu kişi köprüyü aşana kadar rol yapıyor.. Tanışma ve nişanlılık döneminde her şeye evet diyip imza atıldıktan sonra şekil değiştiren çok karaktersiz var. Her şeye evet diyen, her şeye hayır diyen kişiyle evlilik yapılmaz.
Boşananların sayısı bu denli artmışken insan evlenmeye korkuyor.
Evlilik sevgililik gibi bir şey değil. Sevgiliysen ayrılırsın biter ama evliyken öyle olmuyor..
Boşanmak evlenmekten daha zor.. İnsan celladıyla da evli olabiliyor..
Allah herkesin karşısına güzel insanlar çıkarsın, evlilik çok riskli çünkü10 Yorumla Eskinin kadınları yoksulluk içinde koca evi çekip çevirirmiş. Şimdiki kızlar ise 3 kuruş paran olmasın yüzüne bakmazlar. Hani iyi günde kötü günde derler ya işte öyle şeyler kalmadı diye düşünüyorum.
En basit örneğini pandemi zamanı gördük boşanmalar arttı neden? Çünkü herkes işsiz kaldı, kimisi maaş alamadı, kimisi işinden atıldı gibi gibi..
Bence kendini bilen, kendine güvenen, hiç kimseye ihtiyacı olmayan güçlü kadınları tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü o kadınların hayata karşı bir bakışı var, bu tarz ne kadar kızla konuşsam hiçbir zaman maddi açıdan bir beklentiye girdiklerini görmedim sadece maneviyata bakıyorlar diyebilirim.
Tabi ki her şey maddiyat değil ama sokakta birine sorsanız aşk mı para mı diye, parayı seçer :) Böyle bir ortamda evlenmek sizce anlamlı mı 🙄 Bilemiyorum.10 Yorumla
+1 yılAnlamsız olmaya başlıyor.
Evlilik iki insanın birbirini sevmesiyle olur. Günümüze bakıyorum. Erkek tarafından 10 tane 20 tane bilezik. Sıfır daire. Düğün salonu, gelinin kardeşlerinin arkdaşlarının saçı yapılması, bohçası çeyizi, gelinliği, yemeği, müzikçisi, düğün masrafları, ev eşyaları...
Neredeyse her şeyi erkeklere yıkıyorlar. Görende milyonlarla oynayan toplumuz sanacak. Bu sevgi filan değil resmen dolandırmak. Dünya kadar borca sokulup o evlilikten mutluluk bekleniyor.
2 insan birbirini sevdiyse destek olunur köstek olunmaz. Aileler zorlaştırmak yerine kolaylık sağlamalı. Kızın sevdiği insanla evlenmek istiyor daha güzel ne olabilir ki? Erkek ev bakacak durumdaysa gerisi sorun değil.
Eski komşumuzun çocuğundan 100 bin liralık sadece takı istenmiş. Sıfır daire dışında bide düğün masrafları var. Ev filan zaten toplam 500 binden aşağıya tutması mümkün değil. Kredi çek alamıyorsan bunları demiş kız tarafı. Yazık günahtır.11 YorumlaBana göre evlilik anlamını hiçbir zaman yitirmedi, kolaylıkla da yitiremez.
Bir evlilik olması gerektiği şekilde sürdürülemiyorsa insanların sorumsuzlukları, anlayışsızlıkları, doyumsuzlukları yüzünden sürdürülemiyordur. Bunun faturasını evlilik hayatına kesmek mantıksız olur. İşin içine bir tek maddiyat girince bu insanın elinde olamayabiliyor. Evlilikler çok çabuk etkilenebiliyor. Fakat bu katiyen evliliği anlamsızlaştırmıyor. Evliliğe sıcak bakmayan insanlar için hep anlamsız, önemsizdir. Orası da ayrı bir mevzu.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 356 cevap paylaştı. Hayır değil, reşit bile olmayan çocukların elinde iPhone 11 var? Asgari ücretle çalışan birilerinin altında passat var Mercedes var? Günümüz bu şartlarından bahsediyorsanız, ekonomik anlamda asgarî ücretle çalışan bile evlenebilir ozaman. Eğer, kişilik karakter, ve ruh hali anlamlarından bahsediyorsanız, günümüz şartları buna da müsait bence. Bunun nedeni elini sallayan herkes sevgili ediniyor ve ilerisi olabiliyor bazen ileriki boyuta taşınabiliyor. Evlilikle sonlanıyor... Sonradan ayrılıklar olsa da bu işlem sonucunda gerçekleşiyor. Anlamlı veya anlamsız kılmak, günümüz koşullarında pek mümkün değil gibi biraz da. Herkes kafasına göre takılıyor bence, herkes olmasa da çoğu insan öyle veya böyle halinden memnun.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Anlamsız olduğunu düşünmüyorum. Sevdiğim kişi ile birlikteliğimi resmiyete döküyorum. Benim için anlamı budur ve bunda yanlış veya anlamsız bir şey olduğunu düşünmüyorum.
60 Yorumla
+1 yılEvlenmek anlamsız değil. Sadece herkes evleniyor, çoluk çocuk yapıyor aileyi genişletiyor ve bu yüzden ben de yapmalıyım düşüncesi anlamsız. Evlenmek için evlenmek anlamsız yani. Cinsellik yaşamak için bile evlenen çok fazla insan var bu ülkede. Bu da anlamsız.
22 Yorumla- +1 yıl
Evlenmek anlamsız mı? Diye sormadım ki 'günümüz koşullarında' evlilik anlamsız mı? Diye sordum , soru bütünlüğü önemli çoğu buna dikkat etmemiş
- +1 yıl
Aslında görüşümde bunun cevabını da vermişim. Sadece ekonomik boyutuna değinmedim.
+1 yılöncelikle manevi olarak sevgi saygı hoş görü sadakat.. bunlar su gibi eriyip gidiyor..
maddi olarak ise.. gelinlikten düğün salonuna bir ton parayı çarçur etmekte çok mantıksız.. evlenen kişilere destek olmak varken bildiğin sömürüyoruz.. şimdi sen söyle hal böyle iken bizim suçumuz ne.13 Yorumla- +1 yıl
iyi akşamlar nasılsın hayat nasıl gidiyor.. sizde saatler geri alındı.. yarın gece 12 yi 1 saniye geçince :Dhavai fişekleri patlatırım.. gerçi şu an orada cadılar bayramı var.. sende kostum felan giydinmi..
@pilly_bhebek - +1 yıl
İyi akşamlar .. senden önce 2 kasıma girdiğim için..
![Günümüz koşullarında evlenmek anlamsız mı?]()
Umarım yeni yılında hedeflerine ulaşmış başarılı bir iş kadını olursun .. iyi ki varsın.. Mavi Gözlü Sarı saçlı Gamzeli kız.. kalbi ve niyeti güzel insan sağlıklı huzur dolu nice senelere.. asla unutulmadın
@pilly_bhebek - +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🧡
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. evleneceğim tabi.. zina mı yapayım? evlenenleri şartlar değil , ülkemizdeki iğrenç ve anlamsız düğün adet ve masrafları çökertiyor..
70 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 647 cevap paylaştı. Aradığını bulduğun anlamlı anlaştığın kişi ile mutlak anlamlı olur evlilik🌼 İmkan maddiyat seviyesinde harcama yapılmalıdır ama bu zamanda böyle anlayışlı tarafları gerçekten bulmak zor. Zor zamanda zorun üstüne çıkıp dökülüp saçılırsan anlamsız oluyor tabi. Mutluluk ve huzurun yerini borç zinciri alıyor.
Şu zamanda törlü töreli tabir edilen evlilikler, evlilik öncesi ve sonrası karı kocayı ciddi etkiliyor. Ve maddi imkanı olmayanlar için de çok zor evlenmek bu sebeple anlam deşikenlik gösteriyor00 Yorumla
+1 yılAnlamsız değil ancak evlilik anlayışı zamanla değiştiği için sadece kağıda imza ve para toplamak gibi bir anlayışı dönüştü. İnsanlar ilişkilerinde evliliği beklemeden birçok şeyi birlikte yapabilir hâle geldi. Evlilik sadece işi kağıda dökmek oldu artık.
23 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
- +1 yıl
Teşekkürler 🙏 Bu zamanda görüşe katılacak insanların sayısı bile azaldı maalesef
- +1 yıl
Öyle ne yazıkki
gençlere sesleniyorum düğün işini abartmayın hatta hiç yapmayın sade bir nikah tamam, ev eşyalarıda idare edecek kadar alın, 7 yıllık evliyim gittim yemek odası aldım o masada daha 7 kez yemek yenmedi. onlara harcayacağınız parayı gençsiniz tatile falan gidip çatır çatır yiyin. yıllarca borç ödemek zorunda kalmayın. 5 tanede bebiş yapın :D
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılevlilik 2200 yılının şartları da olsa anlamsız olmaz sevdiğin kişiyi bulduktan sonra ama o da çok zor
sen çok sevsen karşıdaki çok sevmiyor
o çok sevse sen çok sevmiyorsun
ikinizde çok sevseniz ileride soğuma olabiliyor yani evlilik öyle ay ben bunu seviyorum hadi evleneyim tarzı bir şey değil maalesef
her seviyorum dediğin kişiyle olmuyor
eşin doğru seçilmesi gerekiyor
yoksa ki kısa süreli bir evlilik ya da ömür boyu huzursuzluk olarak devam ediyor10 Yorumla
+1 yılAnlamlı ancak gerçekten her koşulda yanında durabilecek potansiyel de biri bulunduğu zaman. Anlamsız kısmıda günümüz şartlarında biraz maddiyata dayanıyor kendilerine yetebilecek bir gelirleri olmalı her iki kişinin. Olumsuz olarak duygusal kısımları kişinin kendisini ilgilendirir zaten ama şu zamana bakarsak insanların hepsinde bir güven problemi var düzgün insan bulunduğunu pek düşünmüyorum :)
10 YorumlaEvlilik anlamsız olur mu hiç yeğen? Buluşmak iÇin gün ayarlayıp, dört gözle o anı beklemek ne kadar güzel şey bilir misiniz? Göz göze gelince elini tuttuğum an bütün dertlerim sıkıntılarım gidiyor. Kimbilir evlenince nasıl olur. Sadece maddi yönden biraz anlayışlı olurlarsa işte o zaman tadından yenmez
10 YorumlaEvliliğin sadece 2 kişi arasında olmadığını düşününce herhangi bir zamanda da bana anlamsız geliyor. Eğer aileleri dışarıda tutabilirseniz evlenin, yok her şeyin içinde olacaklarsa kendi fikrinizi beyan etmeniz ve kabul ettirmeniz zor bir hal alıyor. Çevremde gördüğüm hep bu şekilde.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılEvet öyle görünüyor.
Hayat şartları, pahalılık yüzünden..
Her şey git gide daha çok zorlaşıyor..
Zamanında bulamadıysan bu saatten sonra zor olur.
Evlensen bile ilk günkü olan o heyecan bir heves gibi çabuk geçer gider.
Arkadaş olarak kalacan daha iyi olur. En azından olmazsa yol yakınken geri dönen.10 Yorumla Evlenmek anlamsız değil ama anlamını yitirdi diyebiliriz. Sevgili olup evlenmeden aynı evi paylaşan çok insan var mesela ve bakınca evli çiftlerden pek farkları yok. Soyadı alma zorunluluğu yok. Evlilik dışı doğan çocuklar var.
Yani bunlara kötü şeyler demiyorum ama eskiden “evlenmeden olmaz” denilen veya evlenince yapılması gereken şeyler şimdiyle aynı değil. Bu da evliliği gereksizleştiriyor.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılcidden anlamsız oldu arkadaşım ne için evleniyoruz ne için çocuk yapacağız o bile muamma şu şartlar ve şerait altında evlenmek bir nevi kumar oynamak gibi bir şey erkek sinir olunca kadını katlediyor kadın para uğruna eski eşinden ölünceye kadar nafaka adı altında eski eşini haraca bağlıyor iş içten değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet çünkü bireyler güçlü birey olmayı öğrendiler, karşı cinse ihtiyaçları yok. Çıkar ilişkisi olmadan sadece duygusal ilişki de bulamıyorlar. Bu iyi de bir şey bence. Biriyle kullanmak in evleniyorsan hiç evlenme zaten. Olması gerektiği gibi oldu her şey
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla evlenmeyeceğim takılacağım diyen tüm tipler evlilik isteyenler daha önce evleniyor. Bunu da gördüm. Evlilik kolay bir şey değil çocuk oyuncağı hiç değil. Karşına doğru insan çıkar ve sen de hazır olursan evlenirsin. Esas bence eskiden insanların birbirlerini tanımadan evlenmeleri garipti ben de böyle düşünüyorum.
20 Yorumla
+1 yılAnlamsız olduğunu düşünmüyorum. Doğru kişiile bbirlikte olduğum sürece bunu da yaşmak isterim. Ama şunu da düşünürüm bu kişiyle ayrılırsak çirkinleşir mi yani saygısıla veda edebilir mi. saygı çok önemli medeniyeti yüksek birisiyle olur bu da ancak
30 YorumlaAnlamsız değil bence. Güzel bi sorumluluk. İnsanın bir yuvasının gerçek bir seveninin olmasının yatağa girdiginde göğsünde uyuyabilecek birisinin olmasının nesi anlamsız olabilir ki? Sadece iş doğru kişiyi bulup doğru zamanda evliliği gerçekleştirmek
20 YorumlaHata kadında da olsa kadını koruyan mevcut hukuki düzen (neyseki İstanbul sözleşmesi kalktı ama düzelmesi gereken daha çok şey var), aşırı masraf, toplumumuzun saçma sapan gelenek ve görenekleri, pek güvenilecek kız kalmaması (sanırsın kutsal bakire ama arka kapıyı açmış, sürttürmüş, yalamış, yalatmış vb)... Bu gibi sebeplerle insan evlenmek fikrine pek sıcak bakmıyor haliyle 😀
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik çocuklar için var, yetişkinler filmlerdeki gibi romantik masal yaşasın diye değil. Erkekler için imzasız partnerlik en iyisi ama kadın ve erkeğin tek eşli ve aynı çatı altında yaşadığı uzun süreli ilişki, çocuk için genellikle en iyi ortam.
10 Yorumla Bence evlilik asla anlamını yitirmemeli. Șuan hala anlamlı olduğunu düșünüyorum. Çocuk oldu diyelim evlenmeden erkeğin soy adı Zühtü kadının soy adı mehmüt ne olacak çocuğun soy adı ebürkebberik mı olacak jfkskfkskf.
10 YorumlaEvlenmek iki insanın yasal olarak aile olup birlikte yaşamasıdır. Bunun ötesi tamamen adetlerdir. Sadece yüzük ve nikah borca sokmaz insanı. O abartı düğünler, nişanlardır yanlış olup evliliğin adını lekeleyen.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüz şartlarında evlenmek neden anlamsız olsun ki
12 Yorumla- +1 yıl
Ekonomik şartlar,
Psikolojisi bozuk insanların çoğalması,
Barbar duyguların artması,
Güvenin azalması,
.. vs
- +1 yıl
Ekonomik şartlara göre evlilik masrafını anlaşmak ile çözülebilir psikolojik durumunu sevdiği ile beraber çözebilir bu dediğiniz sorunlar herzaman Türkiye'de mevcut.
+1 yılEvlenmek anlamsız değil düğün yapmak anlamsız. En azından şaşalı düğün yapmak duble anlamsız.
30 YorumlaAnlamsız evet genelde erkekler asgari ücretle çalışıyo kadında hep evde oturuyo çalışmıyo bikaç yılda bikaç tane çocuk doğuruyolar sonra kira çocuk düğün borcu yaşadığını bile anlamıyosun kıt kanaat geçim sonra kavga etmek için sudan sebep çocuk doğduguna pişman falan
21 Yorumla- +1 yıl
Daha nasıl anlatılabilir 😀
+1 yılYok ya anlamsız olur mu. Evlenecek kadar deger wermişsin bir insana güvenmişsin. Güzel bi duygudur bence. Yaşamak lazım
30 Yorumla
+1 yılAnlamsız değil sadece doğru insanı bulmak lazım. Yani insanlara bakmamak lazım. Ama inanıyorum ki evliliği layıkıyla yerine getirecek biri çıkacaktır karşımıza yeter ki yolumuzu şaşırmayayım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik güzel şey ama şartlar dengeler anlaşmak hayat görüşü yakın olmalı
Evlenmek için evlenmek iki hayatın kaderinide olumsuz ya da olumlu etkileyebilir Yani evlilikten ne beklediğimizi kendimize sormalıyız10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 413 cevap paylaştı. Doğru kişiyi bulmak önemli. Gerçekten birbirimizi tamamladığımıza inanıyorsak, elbette evlenmeliyiz. Hayat zaten zor. En azından sevmeli ve sarılmalıyız.
10 YorumlaEvlilik anlamsız olur mu hiç. Sevdigin guvendigin koynunda dinlendigin, sırtını yasladigin bir dağa her insanın ihtiyacı vardır.
Ama zordur, zorlukları çoktur, rengini bulmak da kolay değildir.
Birde her gün kuru fasulye yemek gibi oluyor seks hayatı. çok seviyorsun ama insanın canı bazen döner istiyor bazen iskender. Birde vitrinler çok güzel geliyor insana.10 YorumlaEvlilikdiye bir sey kalmadı artık bu zaman ds sevgi aşk da kalmadı adam insanlık kalmadı zaten bugun evlen yarın boşan en iyisi evlenmemek boşu bosuna masrafta yapmamıs olursun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 309 cevap paylaştı. Anlamsız olsaydı insanlar şu an evlenmezdi. Pandemi de bile korona nedir bilmeden evlendiler. Doğru kisi ile evlenirsen evlilik kesinlikle çok güzeldir yaşaması zevklidir eminim
10 YorumlaEvlenmek hiç bir zaman anlamsız olmadı, olmayacak da.
Ama evlenmeyi sanki birilerine nispetmiş gibi reklam ederek evlenmek maalesef çok büyük bir israf ve zaman kaybı.10 YorumlaBence anlamsiz ben evlendim bosandim keske evlemeseydim dedim eger illa evlenecekseniz gercekten anlaşabildiğimiz birisi ile aşırıya kaçmadan en sade şekilde evlenin derim
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar sevgili oluyor bunu yıllarca sürdüren var ama iş evliliğe gelince bazılarına anlamsız geliyor. Bu önemli sorumluluğu çoğu kişi almak istemiyor sanırım.
10 YorumlaBu zamanda bir insanı sevip ona güvenmek kolay değil. Neler nelerr görüyoruz okuyor ve duyuyoruz. Ayrıca şu an ki ekonomik şartları da göz önünde bulundurunca evlenmek bana anlamsız geliyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Düzen benim için çok önlemli evlilik tercihimdir belirsizlikler oldum olası hoşuma gitmez bence anlamlı kısmetimizde kelek kavun yoksa tabi😁
10 YorumlaAnlamlı sayılmaz böyle bir maddiyat krizinin olduğu ortamda kaos zamanında evlilik mantıksız ha arada istiyor muyum evet ama düşüncelerim böyle.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen yeterince bekledim. Artık vaktim geçiyor. İlerde yalnız ölmek istemiyorum. Çocuk ve aşka ihtiyacım var.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı. Bürokrasi sebebiyle evlilik hala bir mecburiyet ama mal paylasimmi ebeveyn hakki gibi durumlar olmasa kac kisi gercekten evlenirdi bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılEvlilik denilen kurumun içi resmen boşaltıldı. Haliyle geriden gelenler pek sağlıklı bakamıyor. İşin maddi zorluk kısmınaysa hiç değinmiyorum. 😐
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazıları için evlilik sadece elde edip eşinin nimetlerinden yararlanmaktan başka bişey değil (cinsellik, para vs.) Onlar yüzünden insan soğuyor tabi ama doğru insanı bulduğunda da yapılması elzem bir şey bana göre.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlilik=sorumluluk demektir. Sorumluluğu değil de cinselliği ön planda tutanlar dünyaya bir evlat getirdiklerinde ona en iyi bir şekilde gelecek sağlayamayacaklar ise evlenmesinler daha iyi. Bir evladın ya da evlatların canları yanmasın bu dünyada.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen annemden kurtulmak için evlenirdim rahatlık bir yer de ama para yok zengin olacan baya masraf
215 Yorumla- +1 yıl
Ya zaten benim yerimde başkası olsa hemen giderdi ama ben gidemem sonuçta kimseye güven olmaz
- +1 yıl
Bana güven olur
- +1 yıl
Siz almayın genel konuştum ben
- +1 yıl
Anladım
- +1 yıl
Aile sorunları
- +1 yıl
Anladımm
- +1 yıl
Ne oldu
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılanlamsız olmasa bile eskisi kadar sıcak bakmadigim bir kavram
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılYahu niye anlamsız olsun sevgili yapmak anlamlı evlenmek mi anlamsız?
20 Yorumla - Devamını Gör (178)
Devamını Gör(223)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem