Geçmiş ilişkilerinde aldatılmış birinin, yeni partnerine karşı şüpheci ve güvensiz yaklaşması haklı bir fobi midir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Geçmiş ilişkilerinde aldatılmış birinin, yeni partnerine karşı şüpheci ve güvensiz yaklaşması haklı bir fobi midir?
Cevap
9Cevap
Haksızdır şüphesi varsa sevgili yapmasın o zaman.
Çok haklı değil ben mesela önceki ilişki yarası yaşamış insanların yeni ilişkiye hemen atlamasına çok kızıyorum. Kimse sizin travma geçmişinizle insanlara karşı kaybettiğiniz o güven ve tahammül ile uğraşmak zorunda değil. Yalnız kalın kendinizi dinleyin ve hazır olunca birini tanıyın yangından mal kaçmıyor
O derin bir yara zannımca kardeş ben yaşamadım gerçi Allah kimseye de yaşatmasın sevebilmesi teşebbüsü bile mucizedir yargilamamak lazım hani bı fıkra var bilir misin bilmem hoca esekten düşüyor tabi hocayı seven çok toplanıyorlar başına hocam iyi misin diye tabi hoca görmüş geçirmiş diyor açılın bre bana esekten düşmüş birini getirin halimden anca o anlar diye senin sorunun muhattabi da esekten düşmüş biridir
Fobi onyargi korkaklık ne derseniz deyin bu hale sokup sonra neden böylesin diyorlar seviyoruz yaranamiyoruz
Fobi değildir ama güvensizlik olması normal o zaman hiç ilişkiye başlamasin karşıdaki onun şüpheci tavırlarını çekmek zorunda değil.
Kanma şöyle diyim benim mantığım şöyle çalışır.
Bir insan bir şeyi birine yaptıysa her kese yapar,
Bir insan bir şeyi bir kez yaptıysa her zaman yapar...
Normal bir durum insanî
haklı gibi ya ama bir yere kadar
Fobi şaşırtmaz biraz anlayış gerek
Değildir, partnerini sıkar
Fobi olmaz o sadece temkinli olmak olur
Bence haklı. Sütten ağzı yanan yordu üfleyerek yer
Korkusu olabilir.
Haklıdır
Evet tabiki güvenini kazanabilmek mesele
Özgün sizlik başka bişey değil
Kimse kimsenin suçunu çekemez
Evet kesinlikle
Evet haklı
Haklılık var
Bir yere kadar.
Evet haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Geçmişte aldatılmak gerçekten çok zor bir deneyim, o yüzden hissettiğin o şüphe ve güvensizlik inan ki çok doğal ve anlaşılır bir tepki. Bu durumu fobi olarak değil de, daha çok geçmişteki acılardan ders çıkararak kendini koruma mekanizması gibi düşünebiliriz. Her yeni ilişki temiz bir sayfa demek ama, bu yüzden yeni partnerine karşı biraz daha açık olmak da önemli. ✨ Sence eski yaraları kapatıp yeniye odaklanmak için neler yapmalı? 🥺💖