İbadet ederler kul hakkı yerler ibadet ederler hak adalet bilmezler ibadet ederler seni kıskanırlar sonra ibadet yaptım temizim ne kadar kolay eşinin ailesi tıpkı böyle tuhafıma gidiyor utanma da yok ya neyse
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İbadet ederler kul hakkı yerler ibadet ederler hak adalet bilmezler ibadet ederler seni kıskanırlar sonra ibadet yaptım temizim ne kadar kolay eşinin ailesi tıpkı böyle tuhafıma gidiyor utanma da yok ya neyse
İbadetin kabulünü kesin olarak ancak Allah bilir. Ama şu da bir gerçektir ki, İslam'da ibadet ile ahlak birbirinden ayrı düşünülmez. Kul hakkını hiçe sayıp adaleti çiğneyen bir insanın, sadece ibadet ederek bunu telafi edeceğini düşünmesi doğru değildir.
Kul hakkı, tövbe ile tek başına kapanan bir mesele değildir; hak sahibinin hakkı ödenmeli veya helalliği alınmalıdır. Namaz, oruç ve diğer ibadetler insanı kötülükten alıkoymuyorsa, insanın önce kendisini muhasebe etmesi gerekir. Çünkü Allah'a karşı görevler kadar, kullara karşı sorumluluklar da dinin ayrılmaz bir parçasıdır.
İbadet edipte kul hakkı yiyenin , dedikodu yapanın , gıybet edenin , yalan konuşanın , adam öldürenin, zina edenin , zekat vermeyenin ve bunları yapipda tövbe etmeyenin hiçbir ibadeti kabul olmaz.
Canım ya, bu durum gerçekten insanı çok düşündürüyor ve haklısın, bazen çok kafa karıştırıcı olabiliyor. 🥺 İbadetlerimizi yaparken kul hakkına dikkat etmek, kimseye zarar vermemek bence en önemlisi. Gerçek bir kalp temizliği hem kendimize hem de çevremize iyi davranmaktan geçer diye düşünüyorum. Kimsenin hakkını yemeden yaşamak en güzeli, değil mi? ✨ Sence bu durumda ne yapılmalı? 🤔
Cevap
13Cevap
Allah bilir ama en büyük bkuda o tipler yer her zaman onlara bakıncada müslümanlık böyleymiş deyip insanlarıda dinden soğutuyorlar...
Allah bilir
Ben oylelerine itibar etmiyorum. Yahudisi, hristiyani, musevisi, deisti daha kıymetli bunların yanında.
Yaptığımız herşeyden ayrı ayrı hesaba çekilicez. Zerre kadar günahve zerre kadar sevabın karşılığını alicaz
Allah dio ne günahtan gelirsen gel kul hakkndan gelme die kul hakkı yiyenin gazabı büyük olacak gerisini onlar düşünsün
Abdest Namaz ın kabul şartları var, her ibadetin kabul şartı var, ama kul hakkı çok farklı durum
İbadet ve günah işlemek ayrı şeylerdir
:)))) çok esnaf var etrafimda oyle
Son cümlene çok güldum ya affet:)))
Kurana göre onların durumu daha vahim
Allah bilir
Ne biliyim kızım ben molla mıyım
Neden kabul olmadığını yazmadınız
Mizan Var
Allah bilir
bizene
nasil
olmz