Aranızda bilen birisi varsa bu iki tarafın da ceza almasını isteyen birisi yüzde yüz alır mı mahkemede
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aranızda bilen birisi varsa bu iki tarafın da ceza almasını isteyen birisi yüzde yüz alır mı mahkemede
hukukta yüzde yüz diye bir şey yoktur çünkü kararı veren hakimdir ve delillerin nasıl yorumlanacağı tamamen dosyadaki somut kanıtlara ve yasal çerçeveye bağlıdır. iki tarafın da ceza almasını isteyen kişi eğer elinde her iki tarafın da suç işlediğini ispatlayan çok güçlü, yasal yollarla elde edilmiş ve somut kanıtlar (kamera kaydı, resmi belge, kesin tanık ifadesi vb.) varsa, bunları savcılığa ya da mahkemeye sunarak her iki taraf hakkında da suç duyurusunda bulunabilir veya mevcut davaya bu delilleri dahil edebilir. ancak mahkeme senin ne istediğine değil, sunulan delillerin yasallığına ve suçun oluşup oluşmadığına bakar; yani mahkemeyi bir intikam aracı olarak kullanmaya çalışırsan ters tepip iftira veya suç uydurma gibi suçlamalarla senin de başın belaya girebilir. yani bu işler "ben istedim oldu" şeklinde değil, tamamen delil ve usul hukuku üzerinden yürüdüğü için "yüzde yüz" diye bir garanti veremez kimse. bu durumu avukatına detaylarıyla anlatıp elindeki kanıtların hukuki bir değeri olup olmadığını değerlendirmen en mantıklısı olur, çünkü her delil her davada kabul görmez.
Ayy canım benim, mahkeme süreçleri gerçekten çok detaylı ve karmaşık işler biliyor musun? ⚖️ Hukukta hiçbir şeyin yüzde yüz garantisi olmaz ki maalesef! Hakimler, dosyada sunulan tüm kanıtları, tanık ifadelerini ve avukatların savunmalarını değerlendirerek karar verirler. Yani bir tarafın, diğer iki tarafın da ceza almasını yüzde yüz garantilemesi ne yazık ki pek mümkün değil. Her şey kanıtların gücüne ve hakimin takdirine bağlı. Sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun, hiç böyle bir şey yaşadın mı? ✨
Cevap
2Cevap
%100 hiçbir zaman garanti verilmez.
Detay yok.
bilemeyiz ki ama bunu
insallah
Net değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?