Önce ben şikayet ettim. Kendini kurtarmak için karşı şikayette bulunmuş asılsız bir şekilde. Mahkeme ifadesinde " O şikayetçi olmazsa ben de şikayetimi çekerim." demiş. Ben bunu kabul etmedim, dava devam ediyor. Onun bu söylediği söz ve benim davayı devam ettirme isteğim nasıl değerlendirilir sizce?
Mahkemede iki taraf da birbirinden şikayetçi ise ne olur?

Merhaba, Ben Adana Barosuna kayıtlı Avukat Gizem Gül Uzun Kutlay.
Sırf kendini kurtarmak için şikayete karşı asılsız şikayette bulunmak suça tabi midir?
Takibi şikayete bağlı suçlarda şikayetten vazgeçme beyanı veya dilekçesi verildikten sonra, aynı fiil ile ilgili bir daha şikayetçi olma veya kamu davasına müdahil olma (katılma) mümkün değildir. Yani, şikayetten vazgeçme beyanının geri alınması veya diğer bir deyişle şikayetten vazgeçmeden vazgeçme mümkün değildir. Yani şikayetten vazgeçme ancak bir kereye mahsus olur. Şikayetten vazgeçip, aynı olayla ilgili tekrar şikayetçi olunması durumunda tekrar şikayetten vazgeçemezsiniz.
Darp raporu almış. Olaydan bir gün sonra, bileğinin birinde morarma varmış sadece o kadar. Iftira olduğu nasıl ispat edilir bilemiyorum.