Benden soğudu mu yoksa utangaç olduğu için mi uzaklaştı, ilk date iptali ne anlama gelir?

Arkadaşlar ben Mayıs ayının sonlarından beri biriyle konuşuyorum ve geçtiğimiz haftaya kadar 0 tartışma, 0 gerginlik ile gidiyorduk. Sonra bana 1-1,5 hafta sonra şehirden yaz sonuna kadar gideceklerini ve benimle vedalaşmak istediğini söyledi. O 1 hafta boyunca nerede buluşup ne yapacağımızı planlamıştık, her şey çok iyi giderken buluşacağımız günün önceki gecesi mesajlaşırken bir anda bir arkadaşının doğum günü olduğunu ve buluşmayı iptal etmek istediğini söyledi. Ben de fikri ona bıraktım çünkü yeni tanışmış sayılırdık ve rahat hissetmesi lazımdı. Asıl sorun burada başlıyor: iptal edelim dedikten sonra ben ona alternatif bir gün önerdim, müsait olup olmadığını sordum ama o mesajlarıma neredeyse 1-2 gün boyunca cevap vermedi ve ben de o mesajları sildim. Şimdi ise 1 haftadır hiç mesajlaşmadık ama geçen gün attığım Instagram hikayelerimi beğendiğini gördüm. Kişisel özellik olarak utangaçtır ve erkek çevresi neredeyse yok denebilir. Bizim buluşma planı onun ilk date'i olabilirdi diye düşünüyorum

Güncellemeler
5 gü
Bu arada bu konularda çok tecrübeli değilim
Benden soğudu mu yoksa utangaç olduğu için mi uzaklaştı, ilk date iptali ne anlama gelir?