Erkek arkadaşım benden ayrılmak isteyip hala arayıp özledim diyorsa ne istiyor?

Biz sekiz aydır beraberiz ve ben ister istemez bazı hatalar yaptım, bunları yapan sadece ben değildim ama genelde ilk kendime bakarım. Sevgilimin bir şeye canı sıkkındı ve belli oluyordu yani tavırlarından. Ben de sorunun ne olduğunu sordum, başta söylememekte ısrar etti ama inadımla yarışamadı ve dedi ki, yanındayken bazen kendimi garip hissediyorum, tarif edemediğim bir his, sanki o an orada olmak istemiyormuşum gibi dedi. Benim dilim tutuldu, zaten ağlamanı istemiyorum, ben sana söylemeden bunu çözecektim, özür dilerim falan demeye başladı ama zaten o saatten sonra yaptığı her şey benim gözüme battı. En ufak kısa mesaj sanki mesafeli davranıyormuş gibi hissettirdi. Bu yüzden o günden sonra neredeyse her gün kavga ettik. Bir, dört gün önce falan yine kavga ediyorduk ve bir anda dedi ki, aşkım ben ayrılmak istiyorum. Bir insan ayrılmak istiyorum u aşkımla der mi ya, ne istiyorsun be adam? Sonra ben bitti dedim, o bana bitmedi dedi. Seni hâlâ çok seviyorum, sadece kafamı dinlemem lazım bir süre dedi. Ben de bitti deyip her yerden engelledim. Akşam mesaj bırakmış, arayıp geri aramamı istedi ve özledim dedi. O günden beri sadece geceleri arıyor beni ve ne yapıp ettiğimi soruyor falan, konumu hâlâ açık, ben de bilmiyorum. Sizce ne istiyor tam olarak?
Erkek arkadaşım benden ayrılmak isteyip hala arayıp özledim diyorsa ne istiyor?