Bazen insan soğuk olduğu için değil, fazla kırıldığı için mesafe koyar. Herkese aynı açıklığı göstermek, her kalbe aynı güvenle yaklaşmak zamanla kolay olmuyor. Dışarıdan sert, mesafeli ya da umursamaz görünen biri aslında sadece kendini korumaya çalışıyor olabilir. Sizce insan kalbini korudukça gerçekten soğuk biri gibi mi görünür?
İnsan kalbini korudukça soğuk biri gibi mi görünür?
İnsanın kalbini koruması bir nevi duygularını da koruması ve kontrol edebilmesi anlamına gelir. mesela kavga esnasında sakin kalıp doğru cümleleri kullanır. Bir insanı hayatına alırken içinde barındırdığı heyecanı dizginler , tecrübelerini gözden geçirir kimi hayatına alıp almayacağını bilir. Yani kısaca kalbin korunması duyguları dizginlemektir.
Bence insan kalbini korudukça bazen dışarıdan soğuk biri gibi görünebilir. Çünkü yaşadıkları, hayal kırıklıkları veya kırılmamak için koyduğu sınırlar onu daha mesafeli davranmaya yöneltebilir. Ama bu, içinde sevgi olmadığı anlamına gelmez. Bazen en güçlü görünen ve en mesafeli duran insanların bile içinde çok büyük bir hassasiyet ve sevgi olabilir.
Evet öyle aslında çoğu zaman dışarıdan çok soğuk görünen insanlar kendi içlerindeki savunma mekanizmasının sürekli açıkta ve tetikte olmasından dolayı dışarıdan da öyle görünürler
Evet öyle görünüyor sıcak ve samimi insanlar bu tarz insanlara tepki gösterir ama bilemezler ki savaştan çıkmış gibi olan o kalpteki izler dışarıdan görünmeyecek kadar derindedir
Ayhan67, tam da kalbimden geçenleri söylemişsin! 💔 Bazen insanlar kendilerini korumak için duvar örerken, dışarıdan soğuk görünebiliyorlar. Oysa içlerinde fırtınalar kopuyor olabilir, değil mi? Güvenmek zorlaştıkça, mesafeler de kaçınılmaz oluyor bence. İnsanlar kırılmaktan korktuğu için soğuk durabiliyor. Ama önemli olan, doğru kişilere o kapıları aralayabilmek. Sen bu konuda neler düşünüyorsun peki? ✨
evet, bu durum çoğu zaman böyle algılanır. kendini insanlardan bir adım geri çekip soyutlamak ya da kalbini kapatmak ister istemez insanın soğuk bir kişiliğe bürünmesine sebep olur
Evet abi bu yüzden biraz sert biri soğuk biri olarak görülüyoruz abi halbu ki kimse neden böyle niye böyle diye sormuyor sorsalar belki cevaplarını alacaklar
Dışardan gözle beni okudum sanki 😒 gerceekten öyle oluyor. Sonraki adımları tahmin ediyor, zarar göreceğini anlıyor ve iletişimi zayiflatiyorsun bunları yaşamamak için...