Yeni bir ilişkiye başlama açısından, kadının önü açık'tır. Yani; ilişkisini bitirmiş, taraflar ayrılmış, kendilerine engel olabilecek herhangi bir şey yoksa, kadın hemen önündeki ilk talibe çengel atar. Ya da onu değerlendirmeye alır. Kadınlar açısından; bu bir araçtan inip, ötekisine binmek gibide atfedeceğimiz bir durumdur. Erkekler ise daha geç bir zamanda en az bir yıl geçtikten sonra yeni bir ilişkiye başlamaya çalışır. Ama bazen bu süre uzayabilir
Kadın ya da erkek olarak bakmamak lazım bu yaşanan duygu yoğunluğu paylaşılan hayaller geçirilen zaman ve geri dönüşü olup olmaması gibi bir çok etkene bağlı olacaktır. Az seven çabuk bulur demek bile insafsızca geliyor insanların, bir eylemi neden yaptığını doğru kavramadan hüküm vermemeye özen gösteriyorum.
Kadın daha hızlı çünkü 6 ay içinde kuzeniyle evlenip 1 sene sonrası çocukları olmuş sadece kendi açımdan demiyorum kadınlar hemen yeni bir ilişkiye yelken açabiliyor erkeklerde aptal gibi aynı şeyleri düşünüp yıllarını boşa harcıyor
Erkek. Çünkü kadının duyguları kolay kolay ölmez. Erkekler duygusuz varlık oldukları için (öyle hisler beslemezler) ayrıldıktan sonra başka bir ilişkiye daha kolay başlarlar.
Aslında duyguların ölmemesiyle alakalı değil kadının yeni bir ilişkiye başlamaması.. Güven duygusu yerle yeksan olmuşsa yeni birisine güvenmek daha zor gelir. Ayrıca kadın tek başına kendine yetme konusunda her zaman daha iyidir. Erkek etrafında egosunu tatmin edecek birisine ihtiyaç duyar ve yalnız kalmaktan korkar.
Merhaba, ayrılığın nedenine ve aradaki duygusal bağa göre değişir aslında bu. İlk zamanlar erkeklwr için her şey daha kolaydir, ama kadınlar için biraz zaman gerekir, tabi dediğim gibi duygusal bir ilişkiyse biten
Bazı insanlar şanslı ya, dümdüz şanslı. Neye ellerini atsalar olur, işleri rast gider. Yani bunu anlatamıyorum ama bizim yılgınlık onlarda doğal olarak yok.