Bir de resmi nikaha kadar dini nikahı halledelim falan diyor.
Yalandan inanayım desem kızı kandırmak ve kendimi zorlamak olacak. Buna da ben girmem
Yalandan inanayım desem kızı kandırmak ve kendimi zorlamak olacak. Buna da ben girmem
Şu hakikatlerinizi bir ilişki ciddiye binmeden söyleseniz ya şimdi ne olacak dinsiz bir adamla hangi tesettürlü kız evlenmek ister evlenseniz her birlikteliğiniz zina sayılacak yapmayın şöyle şeyler ya dürüst olmak bu kadar zor olamaz ya, kızı kendinize bağlamadan önce ne bozuk kişiliğiniz varsa dökün sonra olan bizim hemcinslerimize oluyor
Sevgili olduğumuz dönemlerde ciddiye döner diye düşünmemiştim sonradan gelişti...
Aslında dürüst olmalık bir mevzu değil bu. Toplum içinde her gün din konuşulmaz. Herkes hayatına bakar. İnanıp inanmamak sana kalır.
Burada evlilik durumunda dediğiniz gibi, kadın zina eder sayılacağı, çocuğa da p*ç diyecekleri için kadın açısından problem oluyor. Yoksa bana sordu da söylemedim değil yani...
Niye baştan söylemedin ki sevgili olmadan önce
Ciddiye bineceğini tahmin edemedim. Sonradan böyle oldu. Bide dinsizlik toplum içinde çok açıklanması mantıklı bir şey olmuyor...
Evlenmeden önce bunu onunla paylaşmalısın şart
Haklısın
Canım benim, bu çok hassas bir konu ve haklısın, insan böyle durumlarda kendini çıkmazda hissedebiliyor. İlişkilerde en önemlisi dürüstlük bence, hele evlilik gibi ciddi bir karar öncesinde. Sevgilinle açıkça konuşman en doğrusu olur. Farklı inançlara sahip olsanız bile, sevginiz ve karşılıklı saygınız güçlüyse aşılabilir. Yalandan inanmış gibi yapmak hem seni yorar hem de ilişkiye zarar verir. Dini nikah konusu da bu konuşmanın bir parçası olacaktır. Belki de senin için ortak değerler daha ön planda olduğunu anlatırsın. Sence sevgilinle bu konuyu ne zaman konuşmak daha iyi olur? 😔💖
Cevap
4Cevap
M*slüman taklidi yapıp üstüne 3 karı daha getir nisa3. ayet gık çıkartamaz baktın çıkardı nisa34. ayeti tatbik et
Yok kandırmam onu. Bide inanmadığım bir dinin ayetlerine göre hareket etmem
Bunu açıklaman lazım
Evet bencede
tövbe et iman et
İnanmıyorum ki, niye tövbe edip iman edeyim?
dinleme oku inanaırsın
Kuran'ı türkçe okudum, diğer İslami kaynaklara da (Hadis, Siyer) araştırdım okudum. Her ekolden insanları da dinledim üstüne. Hem okudum araştırdım hem dinledim. Beni ikna etmedi.
İslam'ın hak din olduğuna dair makul delil görmedim
namzda gözü olamyan ezanda kulağı olmazmış sana nasip değil
Sana nasip değil argümanı için çok güzel 2 ayet var. Hadid 22 ve En'âm 59.
Senin bu kullandığın argüman, Hayatın acımasızlıklarına, haksızlıklara veya başarısızlıklara karşı "Nasip değilmiş" demek, insanı derin bir sorgulamadan kurtaran en kolay kılıftır.
Gerçek bir ilahi bağa ihtiyaç duymadan, kitleleri sakinleştirmek ve sisteme bağlı tutmak isteyen herhangi bir lider bu retoriği rahatlıkla uydurabilir. Bu durum ayetlerin mucizeliğini değil, insan psikolojisinin ne kadar iyi manipüle edilebildiğini gösterir.
Bugün ben sahte bir din kitabı yazayım desem, şu bakış açısını kesin koyarım mesela o din kitabına. Mükemmel argüman dindarlar için
Biseyler oldu mu
Sana cihat yapar 😅
En mizahi yorum :D
Hemen söyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?