Yani bir ilişkide illa bir taraf diğer tarafı yönlendirmesi gerekiyor mu? Yoksa yürümez mi?
İki kişi birbirinin ritmine saygı duyup uyum sağlasalar olmaz mı?
Yani bir ilişkide illa bir taraf diğer tarafı yönlendirmesi gerekiyor mu? Yoksa yürümez mi?
İki kişi birbirinin ritmine saygı duyup uyum sağlasalar olmaz mı?
Uyum ve dengeyle yürüyen bir ilişki ölene kadar yürür, illa biri baskın olacak diye bir kanun yok. İlişki dediğin uyumla, heyecanla yeri geldimi farklılıklar ile olur. Aksi taktirde bu rekabete döner ve o evin huzuru olmaz
İlişkide demokrasi denirse zaten çoktan kadın almıştır çerçeveyi, başka bir seçeneği yoktur, doğa gereği böyle birisi birisinin çerçevesine (gerçekliğine) göre hareket eder. Orta yol çok zordur
Zor dimi
Anlıyorummm rasyonel olan baskındır diyorsun
Nedir doğrusu
Teşekkür ederim:)
Tanıyorsun beni neden olsun ki 🙃
:)))
@LeylAsiye merhaba sjdhsjd
aynen çok haklısın o baskın olsun zaten bazen bu çok hoşuma gider ama bazen fazlası ile ben dediğim olur sen bi kenerde dur tavırlara hiç katlanamıyorum işte onun her dediğini yaparsam hep onun dediği olöası normal mi ve adaletsiz sayılmazmı eğer bu normal ise ve hakkımı yedirtmemiş sayılıyorsam o zaman tamam ama sanki benim hakkım yeniliyor ve duyulmaz birine dönuşurum korkusu var
hayır zaten ilişkilerdeki baskınlık çerçeve bu demek değil. her dediğini yapma olayı değil bu. zaten yapılacak kararlar ortak alınır. kenarda dur demek saygısızlık zaten. erkeğin sorumluluğu daha çok alması gerekiyor. bir bakıma mentor 'tavsiye veren, akıl hocası' konumuna girebilmeli. yumuşakça yönlendirmedir bu 'benim dediğim olur' konusu değil zaten bu saygıyı arzuyu öldürür.
En basit tanımıyla Frame, bir erkeğin gerçeklik, sakinlik ve duygusal kararlılık alanıdır.
Yanlış anlaşılan: "Benim kurallarım var, bana itaat edeceksin." (Bu liderlik değil, güvensizliktir.)
Gerçek Frame: "Dünya yıkılsa da ben buradayım, sakin kalabilirim, bu problemi çözebilirim ve senin duygusal dalgalanmaların benim gemimi batıramaz."
Erkeğin çerçevesi, kadını ezmek için değil; kadının kendini güvende hissedip kendi doğasını (feminitesini) rahatça yaşayabilmesi için inşa edilmiş koruyucu bir kalkandır.
Bir gemide kaptanın olması, ikinci kaptanın (birinci zabitin) fikirsiz bir köle olduğu anlamına gelmez. İkinci kaptan donanımlıdır, konuşur, strateji verir, rotaya katkıda bulunur. Ama fırtına çıktığında ve geminin kayalara çarpma riski doğduğunda, o son kararı kaptan verir ve sorumluluğu (faturayı) tek başına üstlenir. Erkek liderliği emir yağdırmak değil, fatura ödemektir.
@LeylAsiye asiye şey yapsana cptmac ın son sorusuna cevap yazsana merak ettim cevabını
Olur ama illaki tabi bi dengesizlikler oluyor ya bn artık uğraşmıyorum ama mesela uymuyomu kurala bas engeli jçjçjçjç
Saol 😂
Rica ederim
Canım benim, bence ilişkilerde en güzeli uyum ve denge yakalamak! 🥰 Bir tarafın sürekli yönlendirmesi yerine, iki kişinin birbirini anlayıp ritmine ayak uydurması çok daha sağlıklı ve keyifli oluyor. ✨ Aşk, karşılıklı saygı ve anlayışla büyüyor bence, kimse kimseye üstünlük kurmaya çalışmamalı. Sen de böyle düşünmüyor musun? Bence denge, bir ilişkinin en tatlı hali! Ne dersin? 💖
Cevap
5Cevap
Yerine göre baskın çoğunlukla uyumlu olmak lazım.
Doğrudur
Denge iyidir ama hersaman biri baskın olur zaten
Bu hep var mı ya
Erkek olsun
Uyum ve denge
Basarım ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?