Bu baskınlık işi gereksiz hikaye aslında. Erkeğin de kadının da birbirine saygı duyup iyi tanıması lazım. Mesela kadın erkeğin hoşuna gitmeyecek bir hareket yaptı bir şey oldu adamın kaşını kaldırmasıyla kadın yaptığı şeyden geri dönecek veya tam tersi kadın öyle mi canım dediğinde erkek geri vites yapacak. Demek istediğim ilişki kimsenin hakimiyeti altında geçmemeli an an bu baskınlıklar iki taraf için de olur saygıdan sevgiden diğer taraf bunu kabul eder. İnatlaşıp benim dediğim olacak diyen şımarıklar kafalarındaki ilişki modelinin yanlış olduğunu büyüdükçe öğrenecekler.
İlişkilere bir kurallar bütünü gibi bakmak insanı yorar. Esasında olması gereken doğallıktır. Herkes doğal davrandığı sürece kimse kurallar koymaya ya da uygulamaya çalışmayacaktır. İnsanların geneli hatayı burada yapıyor. Kimse baskın olmak zorunda değil. İlişki her iki kişininde birbiriyle olmaktan keyif aldığı mutlu olduğu heyecan duyduğu bir birliktelik biçimidir.
Katılıyorum iki tarafında eşit olması gerektiğine. Bide şöyle bişey var her zaman bir taraf alttan almamalı. İlişkide bazen belli fedakarlıklar yapmak gerekir. Yoksa sonu belli.
Boncuk gözlüm bizim ilişkimizde eşim baskın görünür ama ben baskın olmak istediğim yerde peki aşkım, tamam kocacım nasıl istersen sevgilim şeklinde onun istediği oluyor gibi konuşurum ama benim istediğim olur 🤭🤭
@umutsuz6407 Kadın bir şekilde istediğini yaptırıyor ve erkek burada çok rahatsız olmuyor. Ancak kadın da erkek gibi doğrudan isteseydi bir çatışma olması muhtemeldi. Misal kadın tatile şu yere gideceğiz dese erkek de gitmeyeceğiz dese bu ikisi arasında bir tartışma olması ve peşinden de bir huzursuzluk gelmesi kaçınılmaz olur değil mi, ancak kadın erkeğin yukarıdaki gibi azıcık aklıyla oynasa ve sözlü yeteneğini kullanarak bir şekilde erkeği ikna etse hem kadının istediği olmuş olacak hem de erkek ikna olduğu için sesi çıkmayacak ve eşi mutlu olduğu için mutsuz olmayacak ve huzurlu bir ortam ister istemez oluşacak. Şimdi ailede kavga gürültünün eksik olmaması mı iyi yoksa kadının dediğini yaptırması mı iyi. Her halükarda kadın bunu yapsa bile erkeğin üzülmesine neden olacak şeyler yapmaz, neticede eşler. Ayrıca kadın bu durumda çok ileri gidince de erkeğin gözüne bu durum çok batar ve kadın kendini frenler yani bir şekilde denge sağlanmış olur. Eğer kadın bunu yapmazsa ya evde huzur kalmayacak ya da erkeğin her dediğine kafa eğecek zira erkeklerin çoğu anlayıştan yoksun ve kendi bildiğini okuyor ve bu yüzden yukarıda yazdığım tartışmalar olabiliyor. Kadın erkeğin bu huyunu da bir şekilde yontmuş oluyor. Yani sen seç şimdi hangisi iyi: kadınla doğrudan fikir çatışması yaşamak mı, kadının sadece senin dediklerini yapması mı, yoksa kadının hem kendi istediğini yaptırması hem de senin dediklerini dinleyip yerine getirmesi ve bu ikisinin dengesinin sağlanması. Hangisi daha faydalı?
Estağfurullah abla teşekküre gerek yok. Kadınlar hep baş üstünde tutulması gereken meleklerdir. Onlar hakkında kötü konuşulması emanete hıyanet olur. Allah'ın emanetine saygı ve merhameti her zaman göstermek lazım
Mutlaka bir taraf baskın oluyor buna yapacak bir şey yok. Biri diğerinden daha lider oluyor sonuçta ama bunu baskın olan taraf art niyetli kullanmaya başlayınca ilişkinin tadı kaçıyor turşu oluyor ve bitiyor. Önemli olan dengede tutabilmek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
tam eşitlik mümkün değil... anlaşmanın olmadığı bir şekilde de karar alınması gerekiyorsa kimin sözünün geçeceğinin belli olması huzursuzluk çıkmasına engel olur... mdern dünyada hep karşı çıkılsa da doğru erkeğin otoritesi kadın için eşitlikten çok daha iyidir
Kimse olmamalı herkes birlikte yaşadığı gibi biraz da özel alan bırakmalı mesela tuvalete beraber gitmemeli mdkdkd arkadaşlsrıyla özel de zaman falan geçirmeli
Bir tarafın baskın olmasına gerek yok. İki tarafında bir olaya veya duruma karşı uzman olduğu tarafları vardır. Bu noktada her iki tarafın kendini bilmesi gerekir.
İki tarafta etkin olmalı, ama bir karar alınıyorsa senin dediğin benim dediğim önemli değil mantıklı olan tercih edilmeli. Mantık dedim ve kızlar elendi, erkekler baskın olmalı 😂
Genelde erkekler baskın görünmek isterler akıllı kadın onun baskın oldugunu gösterip genelde isyediği gibi yönetendir bunu cokta rahat yapabilir. baskın olunacak konuya da bağlı olarak genelde eşit olunmalı bence
Genelde kadınlar bir ilişkide ya da evlilikte baskın söz sahibi tarafın erkek olmasını ister eğer o koz kendilerine geçer ise o ilişkide pek umut görünmez bence
Aslına bakarsan en doğrusu şu yönde olmalı. Bir konu üzerinden gitmek gerekirse. Ortada bir konu var ve kadin tarafı haklı o konuda kadın baskın gelmeli. Yeri geldiğindede erkek baskın gelmeli.