Üstünlük neye göre olmalı ?
Yoksa iki tarafta eşit midir ?
Erkek - Bayan ?
Yoksa iki tarafta eşit midir ?
Erkek - Bayan ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlişkilerde üstünlük yoktur, denge vardır. Hayatta her şey bir denge üzerine kurulmuştur. Denge yaşam demektir. Burada dikkat edilmesi gereken "eşitlik" bir denge değildir. İlişkilerde birbirimize ve ilişkiye en az zararın verileceği ve en fazla faydanın sağlanacağı bir mesafe belirlemek yani dengeyi oluşturmak gerekir.
Bazen ilişkilerde, bir şeyler iyi ve güzel gidiyorsa, bunları artırdığımız zaman daha iyi olacağını sanırız. Oysa dengeliyken iyi ve güzel olan bir şeyi artırmamız dengeyi bozmamız anlamına gelir. O'na ne akdar çok hediye alırsak bizi o kadar çok sevecek sanırız. Ne kadar çok sevdiğimiz söylersek, onun için ne kadar fazla bir şey yaparsak bizi daha çok sevecek sanırız. Oysa ilişkiler tıpkı bir terazi gbidir. Bir taraf aşırığa gittikçe diğer taraf uzaklaşır bu yüzden ilişkilerde yüzde yüz eşitlik yoktur.
Burada çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum bizler, karşımızdakine de seviyorum deme fırsatı tanıdığımızda, bizi mutlu etmek için bir şeyler yapmasına izin verdiğimizde işte o zamn terazide dengede tutmayı başarmış oluruz. Böylece hem daha mutlu hem e ilk günkü gibi aşkınızı heyecanlı ve tutkulu tutmuş olursunuz.
Kılıbık erkek olamaz.. kadının üstün olma gibi bir durumu söz konusu bile değil...
erkek iradesi olmalı ilişkilerde... erkek elbette üstün olmalı.. bunu şurdan da anlarız ..sayfamızdaki bayanlara soralım evlenecek olsanız nasıl bir erkek isterdiniz ? benden üstün olmalı diyecekler. e o zaman erkek üstün olmalı
eğer bir bayan benim düzeyimde diyorsa evleneceği veya ciddi düşndüğü kişi için o zaman eşit seviye de olur.
hiç bir bayan ciddi düşündüğü erkeğin kend seviyesinin altında olmasını istemezdolayısıyla irade ya eişt olur ya da erkektedir.
özetle genelde bayanlar kendinde üstün erkek isterler . e o zaman erkek üstün olmalı
bence erkek üstün olmalıdır,taşıyabilmelidir kadını,ağırlığı olmalıdır,sahiplenmelidir,koruyup kollamalıdır güven oluşturmalıdır,ama kadın özgüvenini kaybetmemelidir,karar verme yetkisi olmalıdır,fikirlerine önem verilmelidir,erkeğinin sağ kolu,en büyük destekçisi olmalıdır,erkek erkekliğini,kadında kadınlığını bilmelidir,
onun dışında insan olarak ihtiyaçlarımız aynı olduğu için haklarımız eşittir.
erkek erkekliğini,kadında kadınlığını bilmelidir demiştim,dolayısıyla herkezin üzerine düşen görevler,sorumluluklar vardır,kadınlık kolay mı sanıyorsun?kadınlar daha narin yaratılmışlar,erkeğin yapacağı pek çok işte kadınlarımız başarılı olmuşlardır,buda erkeği tembel yapmıştır,hazırcı yapmıştır,bakınız köylerimize kadına yüklenen yüke,bu dahamı iyi?ben çalışan bir kadın olarak düşüncem yanımda kadın gibi narin sünepe bir adam istemem,gücünü hissetmeliyim,başıma birşey gelmeyeceğini bilmeliyim.
Bence ilişkilerde önemli olan çiftlerin birbirlerini üstünlük kurmadan anlıyor olmaları.Olaylara mantıklı yaklaşabilen taraf olgun düşünen taraf her zaman için üstündür.Çiftler böyle bir konuda bir araya geldikleri zaman bence daha güzel bir sonuç çıkıyor ortaya.
Cevap
15Cevap
erkek her zaman üstün olduğunu sanar ama bayan hep 1 adım öndedir. bu durumdan nefret eder ve önlemeye çalışırım ancak ben de dahil bu işe bir çözüm getirebilen bir erkekle tanışmadım. babam da dahil :)
bşeyleri elde etmek istiyorsan (mutluluk, huzur, cinsellik vs. ) eyvallah çekmek zorundasın dostum :)
her ıkı tarafta esıt olmalı üstünlük dedıgımız benım sozum geçer benım ıstedıgım olur durumuysa eger kesınlıkle esıt olunmalı orta yol bulunmalı.ama eger ornegın somut olaylarsa eee ben yemek yapmakta adamdan ustunumdur adamda cıvı cakmakta benden ustundur:)
DeLyCan ı kopyalayın bana yapıştırın:)
Tecrübeler göstermiştir ki erkeğin belli bir gücü olmadığında o ilişki sıçıklıyor. Kadını yapısı gereği yumurtasını dölleyecek erkeğin kendinen daha güçlü daha dah dah vs. olması gerekiyor
kısaca Atatürk gibi adamlara kadınlar hayran oluyor.
hem ne demiş halide edip..
kadınlar kendilerini sevenler için değil, hükmedneler için canını veririler
Zeki ve mantıklı kararlar alabilen 'X' kişisi duygusal, mantığa elverişli olmayan, hayatı küçücük bir penceden gören 'y' kişisine yol göstermelidir..
Üstünlük buna göre belli olur ama bence bir ilişkide iki taraf da söz sahibi olmalıdır..
bazı zamanlar eşit, bazı zamanlarda kadın, bazı zamanlarda da erkek baskın olmalı. yerine ve zamanına göre dengelenmeli. sağlıklı olanı bu bence.
Erkek üstün olmalı yoksa o ilişkiden hayır gelmez tabi burdaki üstünlükten kastım kabadayılık değil ama erkek yeri geldiğinde sözünü dinletebilmeli
erkek üstün olmalıdır.erkek masaya yumruğunu koyduğunda masa sallanır kadın vurduğunda ses bile çıkmaz misali. erkek yaradılış gereği bazı konularda daha üstün olmalı.
bence iki tarafın esitligi die bisey söz konusu değil.. her zaman erkek üstün olmalı sözünü dinletmelii ...
Her ilişkinin aslında başka bır rutını var.. başka kuralları var..
bunu bizler belirleyemeyiz...kişilerin krakterleri zamanla gösterir ...
genellikle zeki,kültürlü,eğitimli ve daha cesur olan taraf diğerini etkisi altına alır zaten...
ya kararlarda ortak düşünce olmalı
ama erkeğin bi son söz hakkı olmalı...
Üstünlük kurulmaya çalışmadan yol alanlar, en üstün ilişkiyi yaşarlar.
eşit olmalıdırlar yoksa 1 2 aya kalmaz ben daha çok seviyorum kavgası çıkar
Eşit olmak imkansızdır bence, her konuda ya erkeğin ya da kadının üstünlüğü vardır. Bu yüzden bazen erkek bazen kadın karşısındakini çekiştirmeli, karşısındaki de aynı şekilde peşinden koşmalıdır.
bence kadınlar daha üstündür
çünkü veren el, alan elden her zaman üstündür
esit de değil, belli konularda bazen kadin bazen erkek ustun gelir :) zaten asil mesele budur...
İlişkiler üstünlük için yaşandığı sürece bitmeye mahkumdur.
eşit olmalılar ama bazı konularda erkek ön plana çıkmalı yani sahip çıkıp koruma konusunda
Kadınlar erkek eşit değil ama üstünlükleride söylenemez.
Bu iki farklı şeyi kıyaslamak gibidir.
Portakalmı daha iyidir mandalina mı? bu soruya cevap verebiliyorsan diğerinede verirsin
Eşit olmalı rol dağılımları elbette olacak ama kadın-erkek eşittir.Kadınlar tarafından çok da suistimal edilmeden tabi:)
İki tarafta eşit olduğu halde çok iyi anlaşabileceklerini düşünüyorum.
tabiki bayan erkek milleti kendini akil li sanan aptallardir
29 senedir öğrene öğrene bunu mu öğrendin?
Oturup konuşmaya vakit bile harcamam bunları söyleyen biriyle, benim için konu kapanmıştır.
bence erkek üstün olmalı
eşit olunmalı düşüncesindeyim
başta kim kurallarını oturtuysa o
niye bir taraf üstün olsun ki ne gerek var
erkek üstün olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar