Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Baskın olan taraf olmak yapımda var bulunduğum yeride ikinci planda da kalsam domine eden kişi olurum kontrolü bir başkalarına vermeyi seven bir yapım yok kadın ne kadar feminen erkek ne kadar dominant olursa o kadar sağlıklı bir ilişki oluyor
014 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama bu gerçeği gömmek için uptaşıyor modern toplum
Soran+1 yılAma kadın için erkek otoritesi bir konfor alanı ve ihtiyaç duyduğu bit konfor alanı
Soran+1 yılBu modern bozuntularının beynimizi iğfal etmesi yüzünden çok sevdiğim adamdan oldum... tam bir erkekti.
Ben bir karar vermiştim düşünmeden aldığım fevri bir karardı. Laf dinletemedi bana...
Biraz kaba kuvvet kullandı dayak değil ama kaba güçle beni kısıtladı yapmak istediğim şeye engel oldu... çok çaresiz kaldım delirdim... gözümün önünde hayatımla ilgili bir konuda onun kararına mahkum kaldım... sonra öfke ile terk ettim...
Daha sonra beni ne büyük dertten kurtardığını anladım...
Sonra hesapta ona özür dilesin de geri döneyim diye bir şans verdim hesapta...
Ama özür dilemeyi bırak bir daha itaatsizlik etme seçeneğimin olamayacağını kabul etmemi ve yine şeytana uyup inatlaşırsam kaba kuvvetle de karşılaşabileceğimi bilmemi buna göre geri dönmemi kabul edeceğini söyledi- +1 yıl
Şiddetin her türlüsüne karşıyım fiziksel olmayışı psikolojik olarak bunu yapmayacağı anlamına gelmiyor o sebepten belki de sizin için bu yaşadığınızın sizin için daha iyi olmuş olabilir sadece kendinize biraz zaman tanıyın şu an belki yakın bir zamanda geçtiği için sıcağı sıcağına anlamak doğrulari zor olabilir temennim sağlıklı ve seviyeli bir ilişkinin olması böyle olması herkes için daha hayırlı olur düşüncesindeyim
Soran+1 yılDeğil.. erkek kaba kuvvetini dişiyi dışarıya karşı korumak için kullanabiliyorsa kadının kendi iradesinin kendisine verebileceği zararlara karşı da kullanabilir... bizim olayımızda kaba kuvvet vardı ama dayak değil... şimdi erkek kaba kuvvet kullanamayacak ise kadından bir üstünlüğü kalmıyor ki zaten.. erkeği erkek yaoan ve domğnantluğının altını dolduran kaba kuvvetlidir...
Soran+1 yılBilgi birikimi olarak üstün olsan da bu otorite demek değildir herkes kendi bilgisini üstün görür... her otorite güce dayanır... daha güçsüz birine kaba kuvvet uygulamak ayıp dersen o zaman sadece senden daha kuvvetli olana kaba kuvvet ıygulaman anlamına gelir ki o zaman da dayak yersin... mesela senden güçsüz bir erkek eşine sarkıntılık etse kaba kuvvet uygulanmayacak mısın?
Ve mesela karın yanlış bir şey yapmak üzere ve aklınla bilginle ona laf dinleteniuorsun... bugün k3ndisinin geleceğine çok kötü etkiliyor yapacak bir şey yapmak istiyor ve evden çıkmasına izin verirsen bu olacak... onu bir odaya veya banyoya kilitlemen halinde bir kaç saat içinde iş işten geçecek ve artık o sakıncalı şeyi yapamayacak...
Bırakır mısın kendi haline? Gidip başını belaya sokmasına izin verir misin?- +1 yıl
Bilmek neden güçtür size şöyle anlatayım evet fiziksel olarak güçlüyüm bunun farkındayım ancak bir tek benim güçlü olduğumu demek doğru olmaz ve yakın dövüş jijutsi biliyorum ki kendimden fiziksel olarak daha güçlü daha uzun kişilere karşı gayette teknik bakımdan üstün olduğum için herkesi yine kastetmiyorum bunun örneklerini çok yaşadım beni diğer teknik bilgisi olmayan kişilere karşı üstün yapar ben den güçlü de olsa önemli olan o gücü nerede ne şekilde kullanabilegini idrak etmek gerektiğini uygulaya bilmek önemli her bulduğu fırsatta değil gerektirdiği durumlar çerçevesinde yapmak icab eder. Zaten burada bahsettiğim sporların temelinde savunma yattığı için kendim ve sevdiklerim olmak üzere gerektirdiği durumlara bunlari uygulamak gerekir. Karşımdaki insan bilerek kendisine zarar vereceği durumlar çok örneklendirile bilir ancak değil sevgilisi kim olursa olsun o kadının sahibi değil yine kadın hata yapmak isterse bu hatayı uyarıları dinlemezse o hatanın sonuçlarını tek başına üstlenmesi gerektiği anlamına gelir yine kimse kimsenin hayatına tercihlerine müdahale edemez hakkı yok buna. Benim diyeceklerim bu kadar bu konu olabildiğince uzar gider ki gerek yok endişelerinizi anlıyorum ancak söylediklerime kulak asmanizda yarar var.
Soran+1 yılŞimdi hepsini okuyamadım ama bilmek güç ise yanınızdaki kadın okuyup kendini geliştirip sizi bir tık geçtiği zaman ona biat etmeniz gerekecek
Otorite denen şeyin her zaman kaba kuvvet uygulaması anlamına gelmesine gerek yok ama yeri gelir kullanılır. Bunu dışlayan bir otorite olamaz..
Tercihine müdahale edemediğin kişiyi domine etmek diye bir şeyden bahsedilemez... otorite zaten onun tercihleri konusunda son sözü söylemek demektir- +1 yıl
Öncelikle hepsini okumalısınız daha doğru yorum yapıp anlamak için. Bilmek tabi ki de tek başına yeterli değil bildiklerini işleyip yani pratik hayatta uyarlaya biliyorsan bilginin değeri var aslından kast ettiğim bilgi bu tercihlerinde son sözü söylemekten ziyade konuyu anlatıp seçeneklerin için saptığı bir yanlış varsa bunu ona aktara bilmek doğruya yönlendire bilmek burada otorite sizin iradenizi yok sayıp ben ne dersem o derseniz daha çok despotik diktatör bir kişilik olur ki onun da doğruluğu konusu insanın hayatını ciddi anlamada geri dönüşü olmayan daha büyük yanılgılara yanlışlara götüre bilir iyi düşünmek lazım
Soran+1 yılÖnce okumadım sonra okudum ister istemez... önceki söylediklerinizin tamamen tersini söylemişsiniz
- +1 yıl
Öncelikle söylediklerimin tutarsız olmadığını net bir şekilde ifade edebilirim. Hepsi birbiriyle bağlantılı konular ve aslında uzun bir konu referans vererek ilerlemek isterdim çünkü her bir konuyu yüzeysel olarak geçmek durumunda kalıyorum ve yazarken de kısa tutmaya gayret ediyorum tüm samimiyetimle söylüyorum çok detaylı uzun yazılar yazarım konu üzerine ancak okumazsiniz o yüzden konuyu burada bitirelim dediklerimi şayet isterseniz düşünün yeni argümanlar üretip konuşmak isterseniz profilim ortada zaten istediğiniz zaman yazabilirsiniz.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 724 cevap paylaştı.
+1 yılBir tarafın baskın olması ilişki açısından sağlıklı bir durum değil. Ortak noktalarda buluşabilmek, iki tarafında memnun kalabilmesi lazım sağlıklı ve huzurlu bir ilişki yaşabilmek için
05 Yorumla
Soran+1 yılKamu spotu gibi bu yorum... hiç gerçekçi depil...
- +1 yıl
Gerçekçi değil ne demek pek anlamadım ama doğru olan bu
Soran+1 yılİlla ki her kurumun bir lideri ve yöneteni olur... aile de bir kurum sonuçta
- +1 yıl
Evlilik ticari bir kurum değil ki, idare edeni çalışanı patronu olsun 😅
Evlilik; yaşadığımız hayatı ortak bir alanda paylaşalım demek. Birbirimizin düşüncelerinde, gülüşlerinde, hüzünlerinde, koşturmalarında pay sahibi olalım demek.
Yani bir tarafın yönetimi ve istekleri ile o gemi su alır.. batar yürümez
Soran+1 yılTicari olmasına gerek yok... gelirleri var giderleri var... yönetilmesi gerekşyor elbette ki
+1 yılErkek. Ben ilişkide her anlamda partnerim dominant olsun isterim. Bana göre ilişkiyi erkek yönetiyorsa o ilişki uzunsüreli ve eğlenceli geçer
16 Yorumla
Soran+1 yılAma bu sadece ilişkiyi yönetmek değil seni de yönetecek o erkek... yani gerekli gördüğü durumlarda kural ve yasak da koyar... güvende hissettirir ama birazcık da çaresiz...
- +1 yıl
Eğer hoşuna gitmediği durum varsa tabiki yasak koyabilir. Ben köle olmuyorum kimseye bunu kastetmiyorum ama sevdiğim erkek benim için neyin iyi neyin kötü olduğunu bilir
Soran+1 yılMesela izin almam haber veririm diyen feminist bir arkadaşın "akşam şuraya giderlim" dedi... sen "kocamdan izin almalıyım diyebilir misin? ve mesela "o senden izin ister mi?" Diye sorduğunda "hayır o erkek sadece ben merak etmiyim diye haber" verir der misin? Çekinmeden ve hatta güçlü erkeğinin otoritesi altımda olmanın gururuyla
- +1 yıl
Ya o kadar da değil. Evlilikte karşılıklı saygı olmalı. İlişkiye başlamadan önce partnerimi doğru biri seçmeliyim ben. Ben erkeğin kölesi olmak istemiyorum ama benim evliliğimde eşimin sözü geçer. Ben bu zamana kadar fazlasıyla evlilik gördüm ve boşanan çiftlerin %80 i belkide evlilikte kadının sözü geçtiği için boşanmışlar. Bir süre sonra erkek tahammül edemiyor kadının ona hükmetmesine. Erkeklerin kafa yapısı böyle. Herşeyde kendilerini dominant, sahip gibi hissetmeliler
Soran+1 yılİzin almak kölelik mi?
Soran+1 yılYani erkek hükmedemediği kadını koruyabileceğini hissedemez; o zaman da işlevsiz hisseder
Bu doğal bir durum... onların işlevi bu çünkü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 263,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBen sevdiğim kadının baskın olmasını isterdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılİtaatkarsın yani öyle mi?
İnsanların doğası gereği bu böyledir. Erkek dişisini korur. Dişi ise aileye düzen sağlar vs.
Bunu inkar edip de evde kadının sözü geçecek falan diyerek dolaşan ahmaklar günün sonunda mutsuz bir ilişkiye sahip olacaklardır. Zaten kadınına sahip çıkma ve koruma içgüdüsüne sahip olmayan erkek %90 aldatılıyor. Çünkü bir kadın güçlü erkek ister. Korunmak ve bir yere sığınmak ister.
Özellikle günümüz ailelerinde kız çocuklarının hep baba sorunu oluyor. Bunun sonucunda maskülen ve dominant bir erkek arayışına çıkıyorlar.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bu konu o kadar saçma ki. Ya konu vardır kadın baskın olmalıdır kadın vardır erkek baskın olmalıdır. Hayat düz mantık değil ki.
Bur arkadaşım ofiste mutfağa geçti, fırını gördü. İşte bu markanın şu eksiği var, bilmem kaç derecede bilmem ne yapamiyormus ama çok elektrik yakiyormuş vs. Vs. Ya dedim s*ktir git sana ne fırının markasından, yaptığından , yapamadığından. Buna kadın karar verir, hangisini seviyorsa onu alırsın. Buna erkek karışmaz. Ben karısirim dedi. Ben eşin olsam seni bir günde boşarim lan dedim hiç çekilmez bir tipsin. Eşine de aynen anlattım olayı ve söyledim senin yerine ben olsam bosarim bu hıyarı diye. Eşi de sormayın yaaaa dedi kısaca 😂
Kadın istediği markayı söyler ama o fırının nerden, kaç paraya alınacağına da kadın karışmaz. Bu konuya da erkek karar verir.
Olay illa nereye gidelim, ne yiyelim, oraya gidemezsin, onu giyemezsin olayı değildir. Yerine göre erkek baskın olur yerine göre kadın.10 Yorumla
+1 yılİlişkiden beklentim birinin dediğine itaat etmek veya onu domine etmekten ziyade uyum, huzur ve eğlencedir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılKadın üzerinde hakimiyet kurduğu erkeğe saygı göstermez.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten öyle olması da doğal erkek yönetemediği kadını koruyor olabilir mi?
- Aşk İlişkileri konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılBen her iki türlüden de sıkılırım onun için dönüşümlü olmalı
02 Yorumla
Soran+1 yılİnsanın karakteri dönüşmez... yatakta rol play olur ama hayatta öyle olmaz ki...
Bem genel hayatta diyorum...
Dominant demek her daim onun dediği olacak demek değil...
Dominant inatçı demek değildir, kalın kafalı demek de değildir...
Dominant tarafı ikna edebilirsin ama ikna edemezsen onun iradesi onun sözü daha üsttedir- +1 yıl
Uzun uzun yazmışsın da beni bunu kendime göre yaşantımda gayet uyguladım illa tek birinin bunlardan birini seçmesine gerek yok ve ayriyetten seksten bahseden kim
+1 yılerkeğin yatakta aslandan farkı olmaması lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılSeksten bahsetmedğm
- +1 yıl
ha pardon.
+1 yılKadınlar da erkeklerin Dominant olmasından hoşlanıyorlar zaten her alanda
01 Yorumla
Soran+1 yılBuradaki anketlerde artık hep tam tersi çıkıyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılerkek tabii ki dominant olmalidir daha baskin daha erkeksi oluyor iste ne bileyim trip atam erkek dusununce cok kotu
03 Yorumla
Soran+1 yılTrip atmak karşısındakinin gücüne biat demek mi?
Soran+1 yılDominant demek şu demek:
Gerekirse son sözü söyler ve konu kapanır... gerekli görürse sana kural ve yasak koyabilir... güçlü olması demek; onun gücü ve iradesi karşısında seninkinin biraz daha güçsüz kalması anlamına geliyor
Soran+1 yıl?
Bazen yönetmek bazende yönetilmek güzeldir
11 Yorumla
Soran+1 yılCinsellikte olabilir ama gerçek hayatta yöneten ve yönetilen bellidir...
Kimin istediğinin oldupu başka bir şeydir kimin yönettiği başka
- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
u +1 yılErkek daha fazla olmalı.
018 Yorumla
Soran+1 yılyani gerekli gördüğü durumlarda kural ve yasak da koyar... güvende hissettirir ama birazcık da çaresiz... o teslim olma durumunun tadı çok başka değil mi?
- +1 yıl
Çok fazla yasak koyamaz. Benim izin verdiğim kadar ama dominant erkek çekici tabiî.
Soran+1 yılYasak koyamayan nasıl dominant olacak?
- +1 yıl
Benim izin verdiğim kadar yasak koyabilir. Bu bir sınırdır.
Soran+1 yılSenin iznine bağlı olarak yasak koymak ne demek?
Komik bir şey söyledin :)
Son sözü sen söylüyorsun bu durumda yani bu konuda bana yasak koyamazsın dediğinde aslında olay şu noktaya gelir...
Şu yasağı bana koyabilirsin dediğinde aslında yasağı kendi kendine koymuş oldun sen- +1 yıl
Kıyafetlerim ile ilgili yasak koyamaz. Bazı yasaklar haddi aştığı için konulmasına izin verilmemeli.
Soran+1 yılSen gerçek bir erkek depil erkek taklidi yapan birini tercih ediyorsun...
- +1 yıl
Hayır, saygı duyan ama yöneten bir erkek istiyorum.
Soran+1 yılYöneten yönetir otorite kurar canın... onun üstte senin altta oldupunu kabullenmen gerekir...
Sen yönetilensin onun hangi sözünü dinleyip hangisini dinlemeyeceğini kendin belşrleyeceksen o zaman onun sözleri ancak tavsiye niteliğinde kalır- +1 yıl
O zaman köle olmuş olursun.
Soran+1 yılDeğil... köle otoriteden çıkamaz sahşbinden kaçamaz ayrılamaz...
Mesela müdür yardımcısı müdüre sınır koyamaz onun dediğini yapmak zorundadır ama köle değildir istersen istifa eder...
Sen diyorsun ki müdürün hangi konularda yasak koyabikecepine müdür yardımcısı karar verir :) yoksa köle olur- +1 yıl
İlişki öyle bir şey değil ama.
Soran+1 yılO zaman onun senin üstünde olduğunu senin yapamayacağın ama onun yapabileceği neler olacak ki yöneten o olacak dominant o olacak böylelikle
- +1 yıl
Var bir şeyler.
Soran+1 yıl:) neler mesela?
Söylesen ben de ikna olurdum belki- +1 yıl
Kendi hayatımdan örnek vermek istemiyorum şimdi ama dik kafalı erkekler de vardır.
Soran+1 yılAma otorite erkekte ise ona dik kafalı denmez ki zaten güç onda lider o... ona inatlaşan kadına dik kafalı denir nasılsa sözü dinlenecek ise erkeğin dik kafalılığı ne demek oluyor...
Seni tamam anlıyorum ama erkek baskın olmalıdır dedikten sınra bu dediklerin garip değil mi?
Kendi hayatından örnek istemedim ben zaten...
Demek istediğim şu:
Madem erkeğin yasak koyması için kadının izin vermesi lazım bu erkeğin daha üstte daha güçlü daha üstte oluşunu ne ile açınlyorsun?
Kadının yapamayacağı neyi erkek yapabilmeli ilişkide?- +1 yıl
Kadın yüzde yüz ipleri erkeğe verecek diye bir şey yok. Kadın da yönetici pozisyondadır ama erkek daha fazla yönetir. Bu tarz bir ilişki yaşadığında erkeğin dik kafalı oluşunu anlarsın zaten.
- Aşk İlişkileri konusunda 526 cevap paylaştı.
+1 yılBenim ilişkimde erkek olsun.
05 Yorumla
Soran+1 yılyani gerekli gördüğü durumlarda kural ve yasak da koyar... güvende hissettirir ama birazcık da çaresiz... o teslim olma durumunun tadı çok başka değil mi?
- +1 yıl
Tarif edilemez bir haz. Hormonlardan kaynaklı sanırım.
Soran+1 yılKuralları, nsınırları ve yasakları olacak.. bazen çok istesen de bunları aşamayacağını ve senin için iyi ve g9venli olana adeta mahkum edildiğini hissedeceksin.
Soran+1 yılSana karşı kaba gücünü kullanarak senin için iyi ve güvenli olan şeye seni mecbur bıraksa mesela
Soran+1 yılDayak olmak zorunda değil tabi bu kaba kuvvet
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkek dominant olmalı
012 Yorumla
Soran+1 yılSadece seks kast etmedim... genelde de öyle mi düşünüyorsun
Cevap sahibi+1 yılEvet erkeğin her konuda benden biraz daha baskın olmasını seviyorum
Soran+1 yılKuralları, nsınırları ve yasakları olacak.. bazen çok istesen de bunları aşamayacağını ve senin için iyi ve g9venli olana adeta mahkum edildiğini hissedeceksin
Cevap sahibi+1 yılEvet garip bir şekilde öyle ve her zaman böyle ilişkiler en sağlıklısı oluyor bana kendimi çok güvende hissettiriyor
Soran+1 yılGarip değil sadece popüler kültür tan tersini pompalıyor
Cevap sahibi+1 yılFeminizmden vs. Bu durum çok yanlış algılanıyor ama gerçekten bir erkeğin bir kadına yön verdiği ve daha baskın olduğu ilişkiler daha uzun süreli oluyor benim 8 aylık ilişkim var mesela 1 kere kavga etmedik kimse inanmıyor aşırı dik başlı olmak iyi bir şey değil
Soran+1 yılEvet atalarımız boşa mı demiş erkek sevmesini de dövmesini de bilmeli diye... bir anlamı var elbette
Soran+1 yılBu feministler yüzünden bir ilişkim bitti şimdi köpek gibi pişmanım ama geçmiş ola
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun artık nasıl davranmanın sana iyi geleceğini biliyorsundur artık tecrübe de güzel bir şey
Soran+1 yılBiraz kaba kuvvet kullandı dayak değil ama kaba güçle beni kısıtladı yapmak istediğim şeye engel oldu... çok çaresiz kaldım delirdim... gözümün önünde hayatımla ilgili bir konuda onun kararına mahkum kaldım... sonra öfke ile terk ettim...
Daha sonra beni ne büyük dertten kurtardığını anladım...
Sonra hesapta ona özür dilesin de geri döneyim diye bir şans verdim hesapta...
Ama özür dilemeyi bırak bir daha itaatsizlik etme seçeneğimin olamayacağını kabul etmemi ve yine şeytana uyup inatlaşırsam kaba kuvvetle de karşılaşabileceğimi bilmemi buna göre geri dönmemi kabul edeceğini söyledi
Soran+1 yılTabi gurur yaptım böyle teslim olamadım... ama bin pişmanım... benim iyiliğim içindi başka çare de bırakmanıştım
Aşk İlişkileri konusunda 336 cevap paylaştı. Erkek dominant olsun
13 Yorumla
Soran+1 yılİlişkinin genelinde de dominant bellidir... ama bu demek değil ki dominant olmayan domine edilen tarafın hiçbir dediği olmayacak..
Bazen domine öyle mantıklı bir şey söyler ki dominant ikna olur, bazen konu domine kişinin daha iyi bildiği kondur dominant onun dediğini dinler; bazen de dominant sevgilisinin mutlu olması için domine sevgilisinin dediğine uyar... bu normal... ama bu demek değil ki dominant taraf değişti... dominant hep dominanttır ama gerektiğinde diğerinin sözünün geçmesine izin verir...
Bu durumda kim sence?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılErkek tabi
02 Yorumla
Soran+1 yılSebebi?
- +1 yıl
Erkek kadını mutlu ederse kadın bir geyşaya dönüşür zaten
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkek bence
01 Yorumla
Soran+1 yılErkeğin daha güçlü ve otoriter tavrı karşısında çok güvende ama biraz da çaresiz hissetmek hoşuna gider değil mi?
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Erkek tabi ki
04 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak diyorum ben sadece seks gibi düşünme
Soran+1 yılYani erkek hükmedemediği kadını koruyabileceğini hissedemez; o zaman da işlevsiz hisseder
+1 yılKimin karakteri baskınsa o
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılErkek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKonusuna göre değişir, değişmeli.
11 Yorumla
Soran+1 yılO başka... elbette bir tarafın daha iyi bildiği konuda dominant taraf da ikna olur diğerinin dediğini yapar...
Ama ortada konular vardır ve acil ve önemli bir karar alınacaktır...
Öyle bir durumda "karar budur" deyip sorumluluğu alacak ve diğer taraf da başka seçenek olmadığını bilecek...
Bu kim olmalı?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat