Nişanlım annesinin sözünden hiç çıkmıyor evlenince düzelir mi
13 gü
Annesini ailesini sevmesi sayması önemli. Aile sevgisi iyidir. Bu kendi ailesine de aynı önemi vereceğini gösterir. Fakat erkek kişisi olarak maruz kaldığımız ciddi bir anne sevgisi var ve bu küçük çocukluktan kazık kadar adam olduğumuz evrede hala devam ediyor. Ben hep erkek çocuğunun mümkün olan en kısa sürede olgunlaşıp aile evinden farklı yerde yaşamasını kendi yolunu çizmesini savundum. Çünkü hem aşırı yoğun aile bağları çocuğu bunaltıyor hem de kişisel gelişimini engelliyor. Bu sadece iş güç değil yani kadınlar ile olan ikili ilişkilerde de sorun oluyor. Ben anneleri de anlıyorum sonuçta dokuz ay karnında taşımışsın iyi bir insan yetiştirmek istiyorsun belki de. Ama durum ortada yani ortalık hırt dolu anne kuzusu dolu. Dolayısı ile sen evlendiğinde de o adamın ailesi ile olan iletişimi yoğun halde devam edebilir ama biraz da sana kalıyor. Evlendiğinde eşinle daha yoğun daha kaliteli zaman geçirip aktif sosyal faaliyetlerde bulunursanız bir nebze anne algısı hafifleyebilir. Önemli olan onun sana ve evliliğinize yoğunlaşmasını sağlamak.
Yetişkin insan annesine mesafe koyar
Bence de öyle. Sonuçta artık kendisi de bir aile olma yolunda ilerliyor. Ama şimdiden dilersen bunu kendisi ile istişare et. Ben bağımsız seninle bir aile ortamı istiyorum başkaları uzaktan manipüle etmemeli yoksa hoş olmaz de. Umarım kimsenin müdahil olup laf yetiştirmediği hayal ettiğin gibi bir evliliğin olur.
Cinsiyetçilik yapmak istemiyorum ama bir erkeğe göre oldukça olgun bir yorum ve bu iyi bir şey
Bence evlenince kendiliğinden düzelmez, hatta sınır konulmazsa daha görünür hâle gelir. Anneye bağlı olmak başka, hayatındaki insanla kuracağı yuvayı annesinin gölgesinde bırakmak başka bir şey. Bir erkek evlenmeden önce kendi kararlarının arkasında duramıyorsa, evlilik bunu sihirli şekilde değiştirmez. Asıl mesele annesini sevmesi değil, kendi hayatının sorumluluğunu alıp alamamasıdır.
Kuzum bende bir nişanlılık süreci yaşadım bizim elemanda tıpkı seninki gibiydi tam bir ana kuzusu annesi nefes alma dese almayacaktı 2 yıl sürdü nişanlılık dönemimiz gerçekten bunalttı beni anneci tavrı sanki benimle değil annesiyle evlenecek o derece sözünden çıkmıyordu bende evlendiğimizde mutsuz olacağımı fark edince nişanı attım eğer evlenseydik 1 aya kalmaz boşanırdık en doğru kararı verdim nişanı atarak bence sende iyi düşün taşın geleceğini mahvetme
Evlenince bağlılığı azalır mı bilmiyorum ama evlilik sihirli değnek gibi insanı değiştirmiyor. Şu an nasılsa büyük ihtimalle yine benzer olur. Önemli olan annesini sevip sayarken kendi kararlarını da verebiliyor mu, buna bakmak bence. Anne de elbette kıymetli sevip sayması güzel bir şey
Canım Selda, bu durum gerçekten çok hassas ve birçoğumuzun aklına takılan önemli bir konu. 🥰 Aşkım, evlilikle birlikte birinin uzun yıllardır süregelen alışkanlıklarının ve bağlarının sihirli değnek değmiş gibi tamamen değişmesini beklemek pek gerçekçi olmayabilir. 🥺
Önemli olan, bu konuyu nişanlınla açıkça ve anlayışla konuşmanız. Kendi ailenizi kurarken nelere öncelik vereceğinizi, sınırlarınızın ne olacağını baştan konuşmak sana çok iyi gelecektir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, konuştunuz mu hiç? 🤔
Aşkom, işte tam da bunu detaylı konuşma zamanı gelmiş! 🗣️ Kendi geleceğinize dair çok önemli bu. ✨
Cevap
82Cevap
Şimdi neyse yarında o olur
Çok zordur gütmek
Uzak yerde oturmanız gerek zırt pırt telefon konuşması olmaması gerek
Kendisine uygun dille anlat bunu kocaman adamsın büyü artık de
Hiç sanmıyorum ya anneci erkekten olmaz
Anneci erkeğin nesi varmış o çocuk kaza geçirip felç kalsa bu kız bir hafta sonra terkeder annesi bakar. başına bir şey gelse hapse düşse ya boynuzlar ya da boşanır annesi her hafta görüş için cezaevi kapılarında bekler. evine haciz gelse işleri kötü gitse ertesi gün babasının evine gider annesi ekmeğini paylaşır belkide kendi yemez oğlunun karnını doyurur siz kendinizi ne zannediyorsunuz bunları erkekler bilmiyor mu aptal gibi durabiliriz ama değiliz hepinizi toplasak bir erkeğin annesinin tırnağı olamazsınız bakın işinize
Hocam sen bakma bu kızın nişanlım annesine düşkün dediğine bence normal bir anne oğul ilişkisinden fazlası değildir. bu canlı türü evlendimi kocasının annesini sülalesini istemez evinde onlara gitmek de istemez kocası sülalesini reddetsin ister. şimdi bu kız şikayet ediyor ya nişanlım annesine çok düşkün diye kendisi annesine ne kadar düşkün acaba hiç ondan bahsetmemiş. bak buraya yazıyorum bunlar evlenir kaynanasını eve sokmaz kendi annesine ablasına evinin yedek anahtarını dağıtır. adamda bunu boşayınca gelir burada ağlar
ayrıl direk..
Ayrılmak istemiyorum
Aslında bu sana bağlı örneğin annesi yanlız bir kadın ise annesi ile ilgilenmesi normaldir. Ama annesinin etrafı kalabalık ise halen anne kuzusu ise burada kolları sivaman lazım. Onu kendi ne çekmen lazım kavga ile değil sürekli kendi yanında tutacak şeyler ile
Annesine düşünse mutlu olma ihtimalin yok
Bir insanın hayatı boyunca iki ailesi olur. Biri çocuk olduğu aile diğeri çocuk sahibi olduğu zamanki ailedir. Birinci aile başlarda baskın gelebilir gayet doğaldır ama evlilikten sonra kesinlikle yeni kurulan veyahut kurulacak olan ailenin her öncelikten önce gelmesi gerekiyor. Evlenmeden önce uzun uzun hareketlerini incele, küçük testler yap ( arabanın ön koltuğuna kim oturur anne mi sen mi gibi basit şeyler) bu testler ve gözlemler sonucu giderek olumlu bir hale geliyorsa senin için ciddi düşünebilirsin. Bir erkek çocuğunu tamamen anne şefkati, sevgisi ile büyütmek çok doğru değildir. Baba faktörünün o dominant, sert, disiplinli, özgür yönünü de ağırlıklı olarak alması gerekir. Anaerkil ailelerde bu tür erkek çocukları çıkabiliyor..
Düzelir diye kimseyle evlenmeyin anasına bağlılık ayrı bağımlılık ayrı sizinki sanırım bağımlı hiçte düzelmiyor ve aksine daha çok bağlanıyorlar evlendiklerinde her iki tarafta annede oğluna oğluda anneye böyle biriyle tanıştım hemen istemediğimi söyledim annemsiz yapamam dedi bende böyle yapamam dedim ve ayrıldım. İstemem böylesini aslaa ıyyy anacı erkek kadar iğrenç bir şey yokk sende yol yakınken dön dönmem diyorsanda tahmini 1 seneye buraya yazmaya başlarsın evlendim düzelmedi diye illa evlencem diyorsanda en az 2 sene çocuk yapma yazık olur.
Annesinin sözü tam olarak nedir? bazen bazı kizlar çok abartıyor. Mesela kadın görüyorum aslınds melek gibi ama kıza kizim oraya koyma istersen dese kiyameti kopartıyorlar.
Benim kaynanam olacak kadında çok oğluna düṣkün çünkü tek oğlu bide kadinin zaten toplam 2 çocuğu var yani elbette üzerlerine titiriyor ve sevgilimde bunun farkında. O yüzden ben ṣimdiden sınırımı koydum ve kadında bana çok alındı ama ne o nede oğlu biṣey diyemiyor bana. Çünkü çok alıngan ve bununda sevgilim farkında. Yakında sözleneceğiz ve ṣu anlık sorun yok.
Sana şöyle söyleyeyim. Benim arkadaşımın (eşimin arkadaşının eşi) erkek kardeşi tek bir anneci. Evlendiği kız akıllı ki, başka şehre taşındırtmış evlenince. Ama bu sefer bu süt çocuğu ne yapmış biliyor musun? HER kavga ettiklerinde anasını bacısını arayıp kritik yapmış iç dökmüş. Kız bunu bir süre sonra fark ediyor tabi. Uyarıyor. Bu sefer bu ezik , eşinden gizli gizli arıyor. Eşi yine yakalanıyor. Ve araları açılıyor boşanma kararı alıyorlar.
arkadaşım olan kadın da diyor ki, eşi zaten görgüsüz, mis gibi birbirine bağlı aile bulmuş yaranamıyoruz. 😀😀😀 lannn? Sizce sorun o mu? Diyesim geliyor.
Özetle, hem berbat bir evliliğin olur. Hem ne yapsan da kafaları değiştiremezsin. Hem de suçlu hep sen olursun. Bulaşma ablam. gitsinler kordon bağından beslenmeye devam etsinler. Onlar daha büyümemiş ki.. bebiş onlar.. ne yapacaksın bebişi. 🫶
Genellikle hayır çünkü evlenmek tek başına birinin alışkanlıklarını değiştirmez. Nişanlılıkta annesine çok bağlıysa, evlendikten sonra da benzer şekilde devam etme ihtimali yüksektir. Önemli olan evlilikten önce sınır koyabilme becerisidir bu da nişanlında yok maalesef.
KUMRU KUĞ GİBİSİN MAŞALLAH...
Düzelmez kendiliğinden.
Ne zaman düzelir, sınır çizmeyi öğrendiğinde.
Bunu da sen sağlayacaksın. Sınır çizmediği taktirde seni kaybedebileceğini ona hissettirmelisin. Erkekler düz söylenen sözlerden etkilenmez. Hareketlerinle ona bunu hissettirmelisin.
Unutma sen arada kalan evin kötü polisi değilsin. O aslında yapması gerekeni yapmıyor. O yüzden sen sorun yaşıyorsun.
Annesinin sözünden çıkmaması farklı bir konu. Her doğruyu annem bilir demek başka bir konu. Her şeyde annesinin fikrini önemsiyor ise o iş çok zor. Ama annesine saygısı var. Sizede danışıyor ise o durum başka. Yani sizin düşüncelerinizide önemsiyorsa sorun olmaz. Ama sadece annem diyorsa büyük sorun vardır
birincisi bu düzelecek ya da bir hastalık vs değil. o şekilde yetiştirilmiş.
kimi insanlardar için olması gereken doğru bu. Ben bağlı biri değilim hatta genelde hep çatışırız. ama misal kuzenim ölü taklidi yap dese annesi nefesini tutar ölür yani. değşiyor kişiden kişiye. be bu evlendikten sonrada öyle kolay kolay değişecek bişey değil.
evlenince beş beter olur. annesinin güdümünden çıkamayan bir kişi ile evlilik yürümez. eşinle sevişiyorsun ama gerçekte kaynananla evlisin gibi düşün. kaynananla mutlu bir evlilik yürütebilir misin?
Sana Bir iyi bir kötü haberim var 🤣 iyi haber bir değil iki nişanlın var 🤣 kötü haber ikisini de memnun etmek zorundasın.
Allah yardımcın olsun 🙏
Şaka bir yana çok çekersin annesinin sözünden çıkmayan kendi kararlarını alamayan erkekten
Annesiyle evli gibi olursun
Sürekli anne anne anne anne 😵
Çekincelerini dile getir. Detaylı konuşun
Sonra daha çok üzülürsün
Sana bağlı aslında kesin düzelir diyemem tabi ama gel dediğinde gelen git dediğin de giden biriyse işin kolay. Sorumluluk aldığında işler değişiyor erkekler için
Hiç öyle bir beklentiye girme düzelmiyorlar benim de öyle bir nişanlılık geçmişim vardı annesinin abisinin ablasının dediğinden çıkmıyordu + kendi evi bile yoktu ona sorarsan kendisi hep haklıydı bir arabası dahi yoktu ben ayrıldım iyi ki bitti
bende anneciyim annem cok emekler sarfetti bizi buyuttu babam yoktu annemin sozu onemli ama ben farkli biriyim sert bir yapim var net biriyim o da benim gibi ise sert coddi net prensipleri olan annesi bir yere kadar soz eder sonra karismaz sende mutlu olursun
Bak tatlım şimdi madem nişanlın olarak annesinin sõzünden çıkmıyorsa evlenince de aynı olur hatta bu ilerdeki ilişkin için sorun olabilir annesi her kavganızda kafasını sokar nişanlın da onu dinler. Bilmiyorum bence benim düşüncem böyle ama yinede hayat ve seçim senindir 💚🌸
Maalesef düzelmez gibi benim de eski sevgilim böyle birisiydi bir şey yapacak 10 kez annesine soruyor beni karşı tarafa savunmuyordu bile hep annem öyle istedi yok anneme ayakkabı bakalım bakmamızı istiyor yalan yok bakarken gocunmadım da hep annesi daha ön plandaydı onun için ben bir karar alırken aileme danışırım ama o çok abartmıştı
Tartışma olunca annesi destekliyorsa evlilik yıkılır
Annesi uzak duruyorsa karışmazsa o zaman düzelir
Yüz vermemelisin
şimdi böyleyse evlenince yandın sen kendi evine kendin için yedek anahtar çıkar çünkü orijinali kaynanada olacak
Aksine artar annesini sevmesi sayması ayrı ana kuzusu olması ayrı nerde tırak oraya bırak demişler ana kuzusu erkekten hiç bir b@k olmaz.
Cevabını bildiğin sorular sorma Hanım kız bir şeyin değişmeyeceğini sen de biliyorsun
Verilen cevapları dikkate alacak mısın?
Hayır
Verilen cevaplarla amel edecek misin?
Ona da hayır
O zaman niye soruyorsun hanım kız?
Sen fikir alacak bir bünyeye sahip değilsin yavrum. Sen duyduklarıyla amel edecek bir bünye de değilsin yavrum. Sen sadece burnunun dikine giden bir tipsin. Ne diye soruyorsun o zaman? Ayrıca sana fikir almak kötü dedim mi nerenle okuyorsun yazdıklarımı?
Kaybol ayarsız
Onu annesine bağlı diye düşüncesine ters seyler yapma annesiyle iyi ol annesine bağlı diye eşini karşına alma zaten o zamanla uzaklaşacaktır..
Önemli kararlarda sizi dinlicekse tm
Ama önemli olan kararlarda da annesini dinlicekse
Lütfen yüzüğü atın
Yoksa hayatınız kararabilir
Evlenince daha da artar şiddeti aileden ayrişamamış erkek.. Ben 16 yıl mucade ettim olmadı... Yol ver gitsin
Peki anneci bir kızdan olur mu empati yapın?
Eğer masada değilseniz, o zaman menüdesiniz.
Herkes anlamayacaktır.
Düzelmez desem senin sözünden çıkmaz ama sanmam
Umut ama işte olmaz ise zaman beklenti hepsi heba
Azalmaz. İlişkiler de yapılan en büyük hatalardan biri de düzelir diye beklemek ve en sonunda daha kötüsüyle karşılaşmak oluyor.
Böyle gelmiş böyle gider o değişmez yenge hiç girisme o yola derim üzülürsün uzersin
Yok azalmaz. maalesef ama bu kadar iyi değil annesine o kadar bağlı olması
bağlılığı niye azalsın? hayırdır annesinin yerinde gözün mü var?
Annesinin sizünden çıkmadığını bırak o anne sizide sıkarsa kotu olur sonuç
Çok zor ve bi insanı değiştirmen de imkansız ne kadar uzak kalırsa o kadar iyi olur
Belli olmuyor genelde değişiyor sonradan ya senin dediğin gibi olur ya da tam tersi olur
Artar bacım başımızda var bi tane anasının eteğinin altında hep
İyi düşün karar ver adam akıllı konuş
Anasının eteği altında 😆
Bunu hiç yüzüne söyledin mi
Bence söyle
Aynadaki halini görsün...
Annesine bağlılığın ne gibi bir kötülüğü var
Düzelmez benimki kimseyi dinlemiyordu hep bağımsızdı şu an yurt dışında yaşıyoruz ve yine sanki sevgiliyken olduğumuz zamanlardayız yani bizde çok bişey değişmedi sizde de değişmez. Hatta sevgiliyken daha çok ailesini tartışırdık nedense evlenince daha bir uzaklaştım kendime ve eşime işime odaklandım
Kızların anne düşmanlığını görünce aklıma tek soru geliyor: Siz anne olmayacak mısınız?
Olmayın da...
Kınadığım şey annelere saygı gösterilmesine tepki gösterilmesi... Kınadığım konuda gayet de haklıyım, başıma gelse ne olacak? İşiniz gücünüz geyik muhabbeti!!11!
İstediğin ölçüde azalmaz. İlişkiyi hep iki kişi yaşarsınız
Senin tutumuna bağlı annesi düzgün ve doğru biriyse bırak dinlesin…
10. kattan atlayıp sağ kalabilir miyim gibi bir soru, aynen düzelir evlen
Azalmaz bence yol yakınken dön bu yoldan çok cekersin
İyyy Allah korusun he böyle biriyle hayatta olmaz bu arada bağliliği da azalmaz evliliğin mahvolur söyliyimm
Anneci birinden olmaz ayrılmazsan evlendikten sonra görürsün
Allah korusun dedim zaten
Yoksa haklısın o konu da evet
Annelik bir yere kadar çocuğunu büyütür besler tabii annesini sevsin ama artık kendi kararlarıda var yanında bir ömür kalacağı bir eşte var anneside bu hayata çocukluktan öğrenmiş hazırlanmış demekki olgunlaşamamış
Ne konuda sözünden çıkmıyor? Orası önemli. Ana kuzusu ise işin zor.
Asla düzelmez. Kesinlikle boşanacagin bir yoldasın bilesin, demişti dersin çocukla kalınca
Gerçekler acıdır acıtır
Ama söylenmeli
asla düzelmez bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur ana kuzusu biriyle de ömür geçmez geçen bir arkadasımla konuşurken eşimin annesi şimdi git boşa desin gelir beni sormadan konuşmadan boşar dedi yani boyle iğrenç bir durum
Abla oluru yok ana kuzusu erkekler değişmez aslaa ilerde daha büyük sorunlar çıkar ortaya bence yol ver gitsin ya da böyle giderse ayrılacağını söyle başka türlü olmaz yani
Bu sebepten yakınımda 2 kişi boşandı.
Aile olduktan sonra kendi sorunlarını çözemeyenler,
Evliliğe veda ederler.
Evlilik sadece seks değildir.
2 ayrı kutbun anlaşmasıdır.
Her insan anneye bağlıdır kadın olsun erkek olsun ama ilişkinize karışıyorsa işte orada sorun olur her iki taraf da ev içine veya başbaşa kalmanıza engel oluyorsa sıkıntı
Ha bak benimde başımdan geçti iki kez ayrıldık hep annesi yüzünden ilişkimize karışıyordu ilkde bana güvenmeyenle işim olmaz dedim yüzüğü attım annesi gururuna yediremedi barıştık ve aramız gayet güzeldi kız ile ama annesi gene tekrar bozdu iki kez darbe yiyen ben oldum yüzüğü atan onlar oldu milletin ağzını kapatmak için
Senin anana bağlılığın nasıl, onu da soralım.
Arkana bakmadan kaç çünkü daha fazla beter olucak annesini hep yanında isteyecek her şeyinizi ona anlatıcak hep birlikte olucaksınız kavgalar artıcak Allah sabır versin
Azalmaz canım yedisinde neyse yetmişinde de o olur hatta daha kötüye bile gidebilir yol yakınken vazgeç
Evlenince de aynı olur maalesef
Seven adam değişedebilir, dönüşedebilirr..
Yeter ki sevgi saygı olsun kesin bir şey diyemem tabiki de..
Düzelmez. Yol yakınken ayır yolunu ondan olmaz
düzelmez ya. Kapalı mısın
Kapalı ne alaka
düzelebilir abla ama iyi gözle
hiç mi çıkmıyor
belki konuşmayı denersin
Düzelmez canım yol yakınken dön. En azından nişanlıyken görüyorsun. Evlenince dahaa beter olur.
çok zor kendi evine bağlaman ve dişli olan lazım.
Asla düzelmez yol yakınken dön ben öyle olmadım şu an ayrılıyoruz maalesef...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?