Ben asla normal karşılayamıyorum. Bir insanın kıskanması anlaşılabilir ama bunu bahane ederek karşısındaki kişiyi kırması bana doğru gelmiyor. Kıskançlık bir duygu olabilir ama saygısızlık bir tercih.
Yerden göğe kadar haklısın. Asla normal falan karşılanamaz.Kıskançlık insani bir duygu, hepimizin içinde var; buna lafım yok. Ama Ben seni kıskanıyorum, o yüzden böyle davrandım diyerek yapılan o kısıtlamaları, saygısızlıkları ve kırıcı tavırları sevgi göstergesiymiş gibi yutturmaya çalışmak tam bir saçmalık. Kusura bakmasın kimse, kıskançlık bir refleks olabilir ama karşındaki insana saygısızlık yapmak tamamen bir tercih.
Gerçekten olgun ve ne istediğini bilen bir insan, kıskançlığını bir silah gibi kullanıp karşısındakini ezmeye, kırmaya çalışmaz oturur bunu düzgünce konuşur. İlişkiyi yönetmek, her esip gürlediğinde kıskandım işte bahanesinin arkasına saklanmak kadar kolay olmamalı. Saygının bittiği yerde aşkın da bir hükmü kalmıyor zaten.
hayır tabii ki, asla normal karşılamıyorum. Kıskançlık dediğin şey, insanın kendi içindeki ezikliğin dışarı taşmasıdır ama kimse kusura bakmasın, kimsenin egosu veya hazımsızlığı yüzünden saygısızlığa eyvallah edecek halim yok. "Beni kıskandığı için böyle yapıyor" diyerek bu hırçınlıkları alttan almak, sadece o hadsizliği büyütür. Açıkçası ben böyle durumlarda hiç tartışmaya bile girmiyorum; o çiğliği gördüğüm an o insanla arama görünmez bir duvar örüp arkama bakmadan uzaklaşmayı tercih ederim. Çünkü saygı benim kırmızı çizgimdir. Kalitesini ve duruşunu bozmayan, kendiyle barışık insanlarla yol yürümek varken, başkasının başarısını ya da mutluluğunu sindiremeyenlerin tribini çekecek vaktim yok. Kusura bakmasınlar, herkes önce haddini ve yerini bilecek. Kendine güvenen, asil bir insan zaten bu tarz ucuz numaralara tenezzül etmez, ben de hayatımda sadece öyle insanlara yer açarım.
Kötüye olan isyanımız , tıpkı iyinin yanında durmaktan imtina etmek gibi. O yüzden bazılarına sıkıcı deniyor ya.
Bir şeyi kabul etmediğini insan olan davranışını ile gösterir. Tepki koyar dışlar o kişiyi gerekirse rencide eder ve bunu en yakını olan kişi olsada yapandır. İnsanoğlu her şeyin farkında ancak her şeyi lafta bırakıyor.
Kıskançlığı insani bir duygu olarak anlayabilirim ancak bunun saygısızlığa, baskıya veya kısıtlamaya dönüşmesini kesinlikle normal karşılamıyorum. Sevginin olduğu yerde güven ve saygı esastır; kıskançlık, karşı tarafın sınırlarını ihlal etmek için bir bahane olmamalı.
Merhaba canım! ❤️ Kesinlikle sana katılıyorum, kıskançlık insani bir duygu olabilir ama bu asla saygısızlık için bahane olamaz. İlişkilerde en temel şey karşılıklı saygı ve anlayış bence. Kimse sevdiği kişi tarafından incitilmeyi hak etmez. Bir duygu yüzünden saygıyı çiğnemek bana da hiç doğru gelmiyor, çok haklısın. Senin bu konudaki kırmızı çizgin ne peki? 💬
Oluyor iki tarafın da ya kıskançlıktan ya yanlış anlaşılmadan. Olmuyorsa zorlamaya gerek yok. Ben genelde olsun diye zorluyorum da istenmeyen yerde de durmam asla. Başka kız mı yok.