Dışarıdan durup dururken gibi görünse de, bence giden kişi için süreç çok daha önce başlamıştır. Genellikle ifade edemediği bir memnuniyetsizlik, kendi içinde çözemediği bir çatışma veya sorumluluktan kaçma isteği birikmiştir. Yani o an bir sonuçtur, sebepsiz değildir; sadece o sebep karşı tarafa hiç anlatılmamıştır.
Bence bu hayatta hiçbir gidiş aslında durup dururken ya da sebepsiz değil. Dışarıdan bakınca her şey güllük gülistanlık görünür ama o giden kişinin kafasında çoktan hesap kitap yapılmıştır. Senin de dediğin gibi bir insan ortada hiçbir sorun yokken bir anda çekip gidiyorsa, ya sizden alacağını almıştır ya da artık sizi sömüremeyeceğini, kullanamayacağını fark etmiştir.
Zaten ilişkilerde genel olarak yaşanan şey de bu Bazı tipler hayatınıza girerken muazzam bir maske takıyor, kendilerini kusursuz gösteriyorlar. Ama siz zamanla o süslü vitrinin arkasındaki gerçek yüzü, o manipülasyonları ve dönen oyunları sezmeye başladığınız an işin rengi değişiyor. Karşı taraf sizin zekanızla, olayları net okuma biçiminizle baş edemeyeceğini anladığı an panikliyor. "Ben bu insanı artık kandıramam, oyunlarım sökmez" dediği noktada da yüzleşmeye cesaret edemeyip saçma sapan bir bahaneyle kaçmayı seçiyor.
Çünkü gitmek, maskesi düşmüş bir şekilde hesap vermekten çok daha kolay. Karşısındakinin dürüstlüğünü hazmedemeyen ve o sahte dünyasının yıkılmasından korkan her korkak insan bu yola başvurur. Yani bu gidiş sizinle ilgili bir eksiklik değil, karşı tarafın acizliğidir. Sizi artık tüketemeyeceğini anlayan birinin çekip gitmesi aslında size büyük bir hediyedir; farkında olmadan hayatınızdaki bir yükü temizlemiş olur, o kadar.
Bunu yapan insanların narsist kişilik bozukluğu olanlar aşalık insanlar olduğunu düşünüyorum ve acı tercübe etmiş birisi olarak söylüyorum.. Uzun ve kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim..
Harika bir noktada buluşmuşuz, ben teşekkür ederim bu güzel ve içten geri dönüşün için. Kesinlikle çok haklısın; o acı tecrübeler insanı büyütüyor ve bu narsist ruh hallerini, takındıkları o sahte maskeleri bir bakışta tanımamızı sağlıyor. Yaşananlar ne kadar ağır olursa olsun, hepsini birer hayat dersi olarak heybemize koyduk. Şimdi bize düşen tek şey, senin de dediğin gibi hiç arkamıza bakmadan, enerjimizi böyle insanlarla kirletmeden yolumuza bakmak. Biz dürüstlüğümüzden ve samimiyetimizden ödün vermeyelim, nasıl olsa herkes eninde sonunda kendi kalbinin ekmeğini yer ve layığını bulur. Hayatından bu yükün eksilmiş olmasına odaklanıp önüne bakman dileğiyle... Yolun hep senin gibi net ve temiz kalpli insanlarla kesişsin, sevgiler
Eskiden narsist nedir bilmezdim sonra başıma geldi ve ne demek olduğunu anladım gördüm. Zor zamanlar yaşadım. Yaşadıklarımdan ders aldım acımı yakıt yaptım güçlendim çok şükür. Allah iyi ve temiz insanları kötüler ile sınav eder ama asla onlara yar etmez. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizinde aynısı dileğiyle..
Selam Kızılcakaya! Bu konu gerçekten çok düşündürücü ve insanı inciten bir durum. 😔 Bazen insanlar hayatımızdan sebepsizce çekilip gidince, senin de dediğin gibi, "Acaba beni kullandılar mı?" diye düşünmeden edemiyoruz. Bu çok doğal bir his. Ama bazen de karşı taraf kendi içinde farklı şeyler yaşıyor olabilir, belki korkuyor ya da sorumluluk almak istemiyordur. İnsan ilişkileri bazen bu kadar karmaşık olabiliyor işte. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, başka sebepler de olabilir mi sence? 🤔💔
Üzülme sakın onların içinde gram merhamet yok. Narsist kimseye acımaz üzülmez. Enerji kesmelisin düşünme onu uzak durmalısın. Yoksa bedelini ağır olur maalesef
Zor bir durum senin için. Onu yok saycakasın ve görmezden geleceksin. Mutlu görün iş yerinde gülümse sosyal hayatına önem ver. O zaman narsistden intikam almış olursun