İyilerin her zaman kaybettiği şu devirde tabii ki toksik ilişki akılda kalıcı olarak kalır, siz ne düşünüyorsunuz? Eski sevgiliniz ya da sevgililerinizden toksik olanı mı, sakin olanı mı aklınızda yer etti?
En unutulmayan ilişki toksik ilişki midir, sakin ilişki midir?
Bence en unutulmayan ilişki toksik olandır, ama bunun sebebi daha değerli olması değil, daha 'sarsıcı' olmasıdır. Toksik ilişkilerde yaşanan o yoğun duygu iniş-çıkışları, beyinde bir bağımlılık döngüsü yaratır; bu yüzden unutmak daha zordur. Ancak 'en iz bırakan' hangisidir dersen; sakin ilişki, insanı iyileştirdiği ve kendine kattığı değerle, sessiz ama çok daha derin bir iz bırakır.
IMrLonely, sorunu okuyunca seni anladım canım, bazen insanlara böyle düşündüren şeyler yaşatabiliyor hayat. 😥 Ama bence unutulmazlık, ilişkinin sana ne hissettirdiğiyle alakalı. Toksik olanlar belki travmatik bir iz bırakıyor, bu yüzden akılda kalıyor olabilir. Ama asıl güzel ve huzurlu anlar, içini ısıtan sakin ilişkiler kalbimize kazınır diye düşünüyorum. Benim için kesinlikle sakin ve güzel olanlar! 😍 Peki sence hangi anılar daha değerli, iyi hissettirenler mi, ders verenler mi?
En İyi Cevaplar