İlişkim varken karşı cinsten eski dosttan borç para istemek yanlış mı, sevgilimin gururu incinir mi?

Merhaba. Bir ilişkim var ve her şey gayet iyi gidiyor, erkek arkadaşımı da çok seviyorum. Karşı cinsten kankiler yapmıyoruz ve birbirimizi rahatsız edecek şeylerden uzak duruyoruz. Lakin geçen biraz maddi bir sorun yaşadık, paraya ihtiyacı olan oydu ve çok acildi. Ben de benim için manevi bir değeri de olan, ailemin aldığı altın bir kolyeyi emanet verdim kuyumcuya, bir hafta on gün sonra alırım diye. Erkek arkadaşım halledecekti ama bulamadı, para halledemedi, elinden geleni yaptığını da biliyorum. Çevremde de borç verecek pek kimsem yok, eski arkadaşlarımdan bir tane karşı cins dostum vardı, kendisi yaşça da küçük benden, bana abla der bazen dalgasına ve bir ilişkisi de var. Kardeşim gibi, gerçekten öyle ama yine de iletişimde değildik, asla ilişkim süresince onunla hiç irtibat kurmadık. Ondan borç olarak istesem kesin olarak verir, hali vakti yerinde, geri de öderim, sadece yarın son gün. Ama erkek arkadaşım bunu öğrenirse hoş olmaz, gururu incinir, onu incitmek istemiyorum, kolyemi kaybetmek de :( Ne tavsiye edersiniz

Güncellemeler
18 gü
vazgeçtim almicam borç falan giderse gitsin yalan yanlışla doğruya varılmaz. açıkça söylersem de kabul ederse bile belki gururu incinir üzülür bunu da istemem. cevap verenlere teşekkürler
İlişkim varken karşı cinsten eski dosttan borç para istemek yanlış mı, sevgilimin gururu incinir mi?