+1 yılBir kere şunu algılamak lazımdır ki borç para almak sevgili dost ya da anne baba fark etmez Allah insanın başını gerçekten sıkıştırma sın borç para almak çok kötü bir şey sadece şöyle bir şey vardır ki eski sevgili artık bitmiş gitmiş Bir ilişkidir ve artık onunla hiçbir şekilde bağlantı kurmamak demektir toplumun dilinde ama altını çizerek söylüyorum ki bir insan ayrıldığı sevgilisi ile arkadaşa dados kalabiliyorsa tabii Ondan çok sıkıştığı zaman borç para isteyebilir Tabii dediğim gibi arkadaş kalıyor da şöyle ayrılık Sebebine bağlıdır ya çok kötü bir şekilde ayrıldıysa zaten iki tarafta birbirine düşman gorecegi için böyle bir durumda zaten borc para istenmez
02 Yorumla
Soran+1 yılO yalan söyledi diye bitmişti. Sonra çok görüşmek istedi görüşmedik.
- +1 yıl
yalan da kötü bir şeydir tabi bence isteme yinede
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, her ne olursa olsun eski sevgilinizden borç para istemeyin derim. Borç para istemek sizi gurursuz yapmaz kesinlikle yani borç istemek zaten bir insan için zor bir şeydir hele ki çok ince düşünceli, merhametli ve her şeyini kendi başına yapmak isteyen bir insan için borç istemek oldukça zor bir durumdur. Dolayısıyla borç istemek aslında normal bir şey ve insan sıkıştığında çevresinden böyle bir yardım talebinden bulunabilir fakat istediğiniz kişinin kim olduğu bence çok ama çok önemli. Eski sevgiliniz belki özünde çok iyi bir insan olabilir, bu borcu iyilik yapmak adına seve seve verebilir ama artık sizin ilişkiniz tamamen bitmiş, son bulmuş geçmişte. Dolayısıyla geçmişe dönüp tekrar takılmamak, geleceğe bir adım daha yaklaşabilmek adına eskiye, geriye dönüp bakmamanız gerekiyor. Gerekirse borçları erteletin, bir şeyler yapın, günlük veya aylık kazanabileceğiniz bir işte çalışın ama ne olursa olsun eski sevgilinizden borç para istemeyin. Dolayısıyla ben de olsam ve eski sevgilimle iyi kötü güzel anılarımız olmuşsa da onları bir kenara bırakıp insanlık adına belki verebilirdim fakat şundan eminim ki aç kalma pahasına da tam tersi durumda olsam asla ve asla istemeyemezdim. Belki çok büyük konuştum evet ama büyük konuştuğum şeyleri de bugüne kadar hiç yapmadım. Güncellemelerinizi de okudum. Tabii nihayetinde son karar size ait. Alıp almamak sizin tercihiniz kesinlikle ve eğer alma konusunda kararlıysanız da alın gitsin. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla
+1 yılKonuyu eski sevgiline kadar götürdüğüne göre Aile yakın arkadaş, işveren, iş arkadaşı gibi Yakınlarında bulunan insanlardan isteyemeyecek bir konumdasın bunu sezinliyorum. Malum bankaya da başvuramadığına göre kredi skoru da düşük!
O zaman borçlarından dolayı rezil olacağına en rahat isteyebileceğin kişiden iste bu erkek arkadaşın eskisi de yenisi de olur, borcuna sadık olduktan sonra problem olmaz, yanlış da değil.
Fakat,
Eski erkek arkadaşın ile bu tarz bir ilişkiye girmek istemeyeceğini garanti ederim.00 Yorumla
Borç da olsa o istediğin para yüzünden beklenti içine girebilir. Şahsen ben olsam istemezdim. Eğer acelesi yoksa kısa süreliğine bir işe gir çalış derim. Kimseye muhtaç olma..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEmpati yaptım.
Sizin de aklınıza o kişi geldiyse ortada ayıplı ayrılık yok demektir. Olabilir insanlar sevgilidir ayrılır. Önemli olan ayıpsız ayrılık.
Empati kısmına gelince, benim hiç bir ilişkim ayıplı bitmedi.
Ne zamandır görüşmediğimizin bir önemi yok, ama lazım olduğu için bana sigijiyorsa -guveniyorsa- kesinlikle yardımcı olurum. Bugün yoldan geçen biri abi ihtiyacım var dese onu çevirmem, ki eskiden hayatımda olan birini asla geri çevirmem ve bu durumu da asla bak bak kapıma geldi gurursuz diye adlandırmam, böyle şeylerden kendime ego yapacak bir durum çıkaracak kadar aşağılık değilim zira. Karşınızda ki kişinin karakterine güveniyorsanız bence istemekte bir zarar yok21 Yorumla
Soran+1 yılOnun söylediği bir yalan yüzünden bitti ilişkimiz. Şu an para durumu size abartı gelebilir ama benim için hayati önem taşıyan bir olay. Aradım kapalıydı teli umarım açtığında döner.
+1 yılAranızdaki samimiyete bağlı,,, onca zaman onu aramayıp (arkadaş gibi) simdi para için aramak... ben çekinirdim acikcasi... ama o da akıllı biri ise mecbur kalmasa gerçekten zorda olmasa beni aramazdi da diyebilir... yani ikinizinde kişiliğine karakterine bağlı durum..
10 YorumlaAklıma bir arkadaşım geldi. Kız ayrılığın üzerinden 1 sene geçince telefonda 5 bin istemişti. Tabi aranızın nasıl olduğunu bilemem ama dalga geçme malzemesi olma ihtimalin de yüksek. Nasıl ayrıldığınıza bağlı biraz da.
14 Yorumla
Soran+1 yılBenim isteyeceğim rakam 300-400 belki dalga geçer ama benim için hayati bir durum.
Soran+1 yılBelki vardır.
+1 yılEğer gerçekten zor anında sana yardım edeceğini biliyorsan bence direk istemek yerine o anlama getirecek ima edicek şekilde soyle bu kadar zor durumda olsan zaten istemezsin. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara..
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok çok sagolun
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Verirdim sonucda iyide olsa kotude olsa bir gecmisim var verdikden sonrada kelime oynuna dusup rahatsiz etmezdim işi gorulsün ama tekrardan para isterse kullanildigimi dusunup vermem baska bir konuda rahatsızlığı varsa yine yardimci olurdum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Eski sevgilini ara ve borç iste...
Ne demişler ;
İsteyenin bir yüzü kara , vermiyenin iki yüzü...
Eğer borç para verirse , eski sevgiline geri dön..
Bu zaman da borç vericek adam. kalmadı piyasa da..00 Yorumla
+1 yılHiç iyi olmaz akraban falan yok mu yakın cevrende bir dostun. Çünkü bunu senim yüzüne vurabilir yani kötü biriyse
05 Yorumla
Soran+1 yılYüzüme vuracak biri değil. Diğerlerinden isteyecek durumda değilim.
- +1 yıl
O zaman şansını dene daha sonra parayı ödeyeceğini soyle
Soran+1 yılZaten parayı ilk maaşımda ödeyeceğim.
- +1 yıl
Tamam canım o zaman gidip konuşabilirsin iste buraya yazma daha fazla durum kötü ve başkası yoksa
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılÇok zor bir durumdaysan hayır ama geçici bir durumsa evet gurursuzluk.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor bir durum
- Aşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılolmaz bence sonuçta bu borç geri ödenecek ve o senin eski sevgilin sorun olmazz
01 Yorumla
Soran+1 yılSagolun. Böyle deyince içim rahatlıyor.
arada sirada muhabbet ediyorsaniz sorun olmaz ama hic hal hatir sorma yoksa garip gelir
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok az o arar ben hiç aramadım açıkçası. Ama dediğim gibi aklıma başka yol gelmiyor.
+1 yılBence eski sevgilinden isteme. Başka birinden iste.
05 Yorumla- +1 yıl
Mecbur olsan bile isteme. Annen baban yok mu?
- +1 yıl
İşin falan damı yok?
Soran+1 yılKarışık biraz şu an açıklayamıyorum. Ailem yok ama.
- +1 yıl
Anlatmak ister misin? Özel değilse tabii.
- +1 yıl
Akrabaların yok mu peki?
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılİstenmemesi daha iyi , hele ki 300-400 ₺ için kesinlikle istemezdim.
05 Yorumla
Soran+1 yılO 300-400 tl küçük görünüyor olabilir ama benim için çok önemli hayatım ona bağlı diyebilirim.
- +1 yıl
Hiç akraban bulunmuyor mu?
Soran+1 yılHayır maalesef
- +1 yıl
Bol şans o zaman
Soran+1 yılSagolun
+1 yılDenize düşen yılana sarılır
Ne kaybedebilirsin ki01 Yorumla
Soran+1 yılSagolun gerçekten başka çarem yok ama
+1 yıl3 sene önceki sevgili borç istenebilecek en uygun kişi. iste bence
04 Yorumla
Soran+1 yılBana gerçekten değer veriyor bunu biliyorum. Bir de iateyeceğim miktar çok değil yani ona göre değil. Ve iki ay içinde ödeyeceğim.
- +1 yıl
En son ne zaman konuştun
Soran+1 yılO arada arar ben aramam hiç. Sanırım 5-6 ay önce. bir ihtiyacın var mı diye yoklar. Şu an gerçekten çıkmazdayım ondan aklıma geldi.
- +1 yıl
Çok yakınmışsınız. iste
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz da nasıl ayrıldığınıza bağlı ama yine de oldukça kötü bir fikir gibi duruyor.
20 Yorumla 3 sene önceki sevgiliden borç istemek ne alaka mk ya. Çevrendeki 3 kişiden 2 sine sorsan verir zaten. Ama unutamadım diyorsan o ayrı yıkıklık tabi
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir durum yok grrçekten ihtiyaç için
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla Allah düşürmesin çaresizlik adama her şeyi yaptırır ama refaha kavuşunca çok pişman olacağın bir şey düşünüyorsun söyliyim
20 YorumlaBence iste. Borç bu ümitlenebilir, ne için diye sorabilir onu kırmamaya çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızım git kredi çek kendini düşürme gururun onurun olsun azıcık istenmez sonra lafını yapar orda burda görürsün kendini bu kadar düşürme bence
04 Yorumla
Soran+1 yılKredi çekemiyorım başka yol olsa zaten sormam
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum başka tanıdığın akraba aile dost yok mu ya eski sevgiliye kaldin
Soran+1 yılAilem yok. Arkadaşlarımda ya işsiz kaldı ya maaş alamadı. O durumu iyi diye onu düşündüm.
Cevap sahibi+1 yılÜzüldüm adına
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. "Yıkık mısın la ne para istiyorsun yürü git buradan" derse ne yapıcan? 😏
00 YorumlaEvet gurursuz olursun beden ne olursa olsun. Eski sevgiliden para istemek gurursuzluk olur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Olursun ne yap ne et baska care düşün son care olarak dusunme onu
00 Yorumla
+1 yılniye ondan isteyesin? başka verebilecek biri yok mu?
00 Yorumlaneden gurursuz olasin, iyi bir insansa imkani varsa isteyebilirsin, durust olduktan sonra
00 YorumlaGeçmiş te paylaşımlarınız olmuş isteyebilirsin ayıp olmaz
00 Yorumla
+1 yılAranızdaki iliski muhabbet ve duruma bağlı bebeğem 😏
00 YorumlaAranızdaki ilişkiye bağlı o kadar kötüyse durum iste
04 Yorumla
Soran+1 yılAramızda ayda yılda bir konuşuyoruz ilk defa böyle bişey isteyeceğim.
Soran+1 yılÖyle biri eğer işleri bozulmadıysa yardım eder.
+1 yılBizim Hüseyin diye bir arkadaş var adam her tanıştığı insandan borç istiyor sende onun gibi ol uydur uydur insanlardan borç iste paramı düşürdüm cüzdanım çalındı gibi şeyler söyle
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç bana göre değil. Ben hayatımda biri varken o yemek ısmarlıyorsa, ben tatlı ısmarlayan insanım. Sadece şu an özel bir durum var.
- +1 yıl
özel durum nedir bu kadar gerginsin ve 3 yıl önce yalan yüzünden ayrıldığın yalancı köpeğe gidiyosun?
+1 yılBence işte ne kadar ayrılmış da olsanız biraz da olsa sana karşı bir şeyler hisseder iyilik manasında
14 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
- +1 yıl
Ben kendi adıma konuşayım ben yardımcı olurdum
Soran+1 yılİnşallah o da olur. Bunu ona söylemeyeceğim ama hayatım ona bağlı diyebilirim.
- +1 yıl
Güzel arkadaşım senin adına hayırlısı neyse o olsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim ki hem aldattı hem borç istiyordu sen düşün gözümde ki gurursuzluğu , aç kal yine de borç alma eskiden.
11 Yorumla
Soran+1 yılBu durumu anlaman mümkün değil gerçekten benimde açıklamam.
+1 yılbir zahmet de isteme. Adı üstünde eski. Git çalış kendin kazan
03 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyorum çalışmadıgımı kim söylediki size?
- +1 yıl
o zaman oralardan falan bul et.
Soran+1 yılBen başka yolları düşündüm. Size de bunu sormadım. Konumuz eski sevgiliden para isteme.
+1 yılArkadaş kaldıysanız isteyebilirsin aranızdaki samimiyete göre ama 3 senedir arayıp sormadıysan para istemek için yazmanı tavsiye etmem.
01 Yorumla
Soran+1 yılArada o aradı görüşmek istedi ama ben istemedim
+1 yılBenim de var öyle bir eski sevgilim arada konuşuruz ne zaman istersem yardım eder eminim ben de aynı şekilde. Kendimi senin yerine koydum ben isterdim. Eğer lafını yapmayacak biriyse tabi.
00 Yorumla
+1 yılEvet gurursuz demeyelim de biten bişeyden bişey istemek ayıp olur
01 Yorumla
Soran+1 yılDurumları bilen sınırlı sayıda insanlardan biriyse peki?
+1 yılNe yaparsan yap ama asla eski sevgilinden birsey isteme
10 Yorumla
+1 yıltabii ki de. Sakın böyle birsey yapma. dAHA ÇOK gururunu kırar. Ağır bir laf eder.
10 Yorumla
+1 yılAmen boş ver. Hayata bir kere geleceksin. Ölünce gurur diye bir şey olmayacak sonuçta.
00 Yorumlaseni kullanmaya çalışlır.ç ya da kullanmaya devam eder. etik veya doğru değil
00 Yorumla
+1 yılEvet zaten vrrmez hayır olsun sıkıntın ne yardımcı olım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 65,4b cevap paylaştı. Evet eski sevgili sonuçta
00 Yorumla
+1 yılYardımcı olabilirim belki
02 Yorumla
Soran+1 yılSiz olsanız verir miydiniz eski sevgiliye borç?
- +1 yıl
Nasıl ayrıldığıma bağlı
Lazımsa ben yardımcı olurum sana
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. İstememen daha hoş our ama.
06 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama inanın durum sıkıntılı.
Soran+1 yılSagolun. Korkuyordum gerçekten.
Soran+1 yılSagolun. Ama yapmaz.
+1 yılrezillik olur ve bence vewrmez
11 Yorumla- +1 yıl
cevabını yaz bakalım aramışın ya
- Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılEvet bence de istemen doğru olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
içinden çıkılamayan bir durum varsa özelden yazın hiç olmazsa yardımcı olmaya gayret gösterelim. burda özel neden sorulmaz
İsteye bilirsin budurum farklı birşey.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEski sevgilinden başka biri mi kalmadı 😂
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence arama vermezse hayal kırıklığı yaşarsın
00 Yorumla Valla ben olsam istemem
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 859 cevap paylaştı. Bence hoş olmaz canım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe ilgisi var? Isteyebilir...
00 Yorumla
+1 yılİstersin ne alaka gurursuz yaa
00 Yorumla
+1 yılKaç paraya ihtiyacın var?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl300-400 için eski sevgili mi aranız, boş ver gitsin :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBoş verilecek bir durum değil.
Cevap sahibi+1 yılShow falan aç öyle de kazanırsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen istemiştim vermemişti serefsiz bide zengin
13 Yorumla
Soran+1 yılNe için istemiştin?
Cevap sahibi+1 yılİsten çıkmıştım kredilerim vardı
Soran+1 yılAnladım.
ne kdr ıstıyecen ıste vermese ben yardımcı olurum
04 Yorumla
Soran+1 yılSagolun düşünmeniz yeter
Soran+1 yılBana kuracağım cümleleri bile söylesen yeter çok gerginim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe olursa olsun isteme.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılNasil ayrildigina bagli o
00 Yorumla
+1 yılBirşey olmaz ne kaybedersin ara
10 Yorumla
+1 yılbu durumu açıkla..
net ol..00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyerinde olsam istemem. fazla yüzsüzlük olur
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri