Eski sevgilime borc para vermistim ayrildik simdi o parayi geri istesem ayip olur mu ve ne tepki verir acaba ya?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Para & Ekonomi konusunda 4b cevap paylaştı. Borç verince senden iyisi olmaz.. borcunu isteyince senden kötüsü olmaz.. Böyle durumlarda borcunu isteyince karşı taraf nasıl tepki verir biliyor musun?
Sanki sen borç istiyormuşsun gibi bir tavır takınir.. ve genelde ödemez.. Sen borcunu isterken bin bir şekle girer utanır sıkılırsın.. karşı taraf ise borcunu odemediği halde gayet rahat ve pişkin davranarak tamam ya öderiz der acelen ne felan der seni başından savar.. Yine de bir denemekte fayda var.. Zaten borcuna sadık olsa simdiye kadar çoktan ödemiş olurdu..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAnlattığın şeylere göre istemen hiç yakışık almaz sevgililer beraber yiyip içiyorlar beraber harcıyorlar zor zamanında birbirine yardımcı oluyorlar ayrılınca bunların hesabını yapmak hoş bir davranış değil ama seni normalde zora sokacak miktarda bir parayı onun geri ödeyeceğine güvenerek verdiysen isteyebilirsin çünkü o kadar yaşanmışlıktan sonra onun da sırf ayrıldınız diye seni zora sokmaya hakkı yok
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılİsteme sakın zaten az adamlığı varsa o kendiliğinden gelir verir sana parayı. Ben yaşadım. Geri istediğimde engellemişti. Sonra aradan bir yıl geçti bana mesaj attı illa iban numaranı ver diye. Bende vermedim sana hediyem olsun ben o parayı istemiyorum artık dedim. Çok zorladı ama almadım.
00 Yorumla
+1 yılEğer onun paraya ihtiyacı varken istersen evet ayıp olur. zaten borç parayı kendi isteğin ile verdin şimdi geri alırsan pek hoş olmaz. borç sonuçta yardıma ihtiyacı olduğu için verdin, iyilik yani verilen iyiliği geri istemek bence doğru değil.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
124Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaşın çok sıkıştı ise isteyebilirsin
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 65,4b cevap paylaştı. Hiç gerek yok para istemeye felan
00 YorumlaBen olsam tenezzül edip, istemezdim. Şimdi bana kötü şeyler yaşattığı için bile istemeyi düşünsem, onun ağzına her türlü laf vermiş olacağım. Paramı almış olacağım ama parayı verirken söylediği sözler hep içinde kalacak ve beni daha fazla öfkelendirecek. Bu yüzden başımın gözümün sadakası olsun diyip, istemekten vazgeçerdim..
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Nasıl kendini mutlu etmek için bir iki parça elbise alıp 200-300 tl veriyorsan, kendini mutlu etmek için bu verdiğin 250 tl borcunu unut gitsin. Tekrardan konu açmak canını sıkmak ve bunları düşünüp burada paylaşmak yerine 250 tl yi mutlu olmak için harcadım geri istemiyorum de ve önüne bakmaya çalışmanı tavsiye ederim. Bu 250 Tl de olabilir 250 tl lik bir saatde olabilir biten ilişkide verilen hediyelerin geri alınmasına olumlu bakmıyorum. Sonuçta ne kadar doğru bir benzetme olmasa da bir şeye yatırım yaparsın ve o yatırımın tutmaz batarsın. Batmış bir para helal olsun deyip mutluluğun için alacakların onda kalsın sen yeni alacaklarının peşine düş.
30 Yorumla
+1 yılKimseye borç vermeyin kimseden borç almayın. Gerçekten arkadaş da olsa dost da olsa sevgili de olsa sıkıntı yaratırsa hiç hoş olmuyor. Borcunu zamanında ödeyen çok çok az kişi var ve sizden borç isteyen birisi ya para yönetmeyi bilmiyordur ya da kişisel istekleri kendi maddi durumunun üstündedir. Planlı olun kimseden borç isteyecek duruma gelmeyin. Kimseye de borç vermeyin onlar da dikkat etsin paralarına harcamalarına.
Bir kere vermişsin, ben olsam isterim arkadaş babamın hayrına mı verdim o parayı ben. Benim de bütçem var onun da var ödesin. Yok eskiden sevgiliydik şimdi istenir mi ki? Yok işte ne bilim aslında borç olarak vermedim yardım ettim. Sevgiline de para yardımı ederken "Bak bu borç para ha" diyen var mı? Denmez yani karşıdaki insan bunun borç olduğunu bilir. Bence isteyebilirsin10 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun o isterken ayıp mıydı? Sen borç istemiyorsun ki verdiğin parayı istiyorsun ve iste tabii ki neden kalsın başka kızlarla yemesi için mi?
81 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Borç namustur. Borcuna sadık olmayan namussuzdur..
Hayır, ayıp olmaz...112 Yorumla- +1 yıl
Yiooo 😅👻 bööhh
Napion nasılsın 😅
Buralardayım da sen yoksun 😅
- Para & Ekonomi konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılErkekte olsa kızda olsa sevgililerin birbirinden borç olarak dahi para istemesi o ilişkiyi kullanarak maddi menfaat elde etmek gibi geliyor bana. İlişkiler için çok kötü bir durum her iki tarafın aklına kötü şeyler gelebilir gelmese bile düşünebilir buda huzursuzluklara yol açabilir tavsiyem her iki tarafta bu tarz şeylere girmemeli...
40 Yorumla
+1 yılArkadasimdan bile borc istemem. Borc alip vermek samimiyetin simgesi degildir; aksine nice dostluklari bozmustur. Ayrica ayrilsaniz da ayrilmasaniz da borc namustur, daha siz talep etmeden karsi tarafin odemesi gerekirdi. Bir daha kimseye borc vermeyin.
20 Yorumla
+1 yılBen her zaman derim aga istedimi borç yok de veya onu borç olarak verme ki gönlün içinde rahat olsun :)
Evlenmişsiniz o ayrıdır 40 yılın başında 1 kere ister sende al kullan istedigin gibi vermesede olur diyebilirsin içinden gönlünden vermeyincede üzülmesin dogal olarak :)00 Yorumla
+1 yıleger ondna nefrete diyorsan ve sevmiyosan bir daha asla geri döneyi düşünüyorsan kesinlikle ama bak bir daha asla geri dönmiceksen ve sevmiyorsan hiç bişey hissetmiyosan borcu iste ama almaya sen gitme bir kız arkdaşını gönder sen gitme
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, ESKİ SEVGİLİNİZE VE ÇOKTAN PARA VERMİŞTİN KENDİ KENDİ VERMEZSE USTERSIN DE VERMEZ BELKİDE ŞU AN ONU PARADI YOK. BENCE İSTEME HEMEM HEMEN. AMA İHTİYACIN VARSA TABİİKİ İSTEYEBİLİRSİN. BEN OLSAM ESKİ SEVGİLİMDE PARADA SİLERDİM.
00 YorumlaEski sevgilinin sen istemeden direk sana getirmesi lazım aonuçta ayrılmışsınız getirmiyorsa zaten iyikş de ayrılmışsın ne mutlu sana. çok ihtiyacın yoksa isteme bir bak kendisi getirecek mi zaman tanı yani
00 YorumlaBorcunu almadan neden ayrılıyorsun? Senden borç istediğine dair, her hangi bir wp yazılması varsa, bunu mahkemeye kanıt olarak sunabilirsin. Borcu çok fazla ise, belli bir miktar karşılıpın da borç tahsil edenler var onlara git
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük bir rakam ise istemek yanlış bir şey değil, zira seni isteyecek duruma getirmiş olması onun ayıbı..
küçük rakamlar ise , bırak sadakan olsun kendini onunla yüz göz etme10 Yorumla
+1 yılhep iyi niyetimizden kaybediyoz. ayip olur. ben eski sevgilime 40. lira verdim edebiyat okuyordu slayt anlatcakti usb alsin diye. terketti helal hos olsun 🤣
10 YorumlaOnun daha geri vermemesi ayıp değil de senin istemen mi ayıp olacak? O bunu düşünseydi zaten borcuna sadık kalırdı. İste bence sıkıştıysan eğer.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılZaten karşındaki karekterli bir insansa sen söylemeden o sana borcunu geri verir. Vermezse de zaten ıyıkı böyle bir insanla olmamissin diye dua et.
20 Yorumla Eski sevgili ilr tekrar konuşup barisirmiyim diye bir yoklama bu bence
Yoksa eskide guttiyse gitti para
Yaoacak bisey yok
Hadi dene bakim bir sansini00 Yorumla
+1 yılAyıp olur mantığıyla etrafta kalan paralarım vay vaayyy.. Asıl vermediği için ona ayıp diye düşünürken aman ne tenezzül etcm diye gazlarken buluyorum kendimi.. Sonuç yanayım kendi saflığıma..
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 413 cevap paylaştı. Ayıp olmaz, sonuçta senin paran. Toplum içerisinde yanlış anlaşılır. Hem o kadar karakterli biri olsaydı madem öyle al bu parayı falanca tarihte senden borç almıştım demesi gerekirdi.
00 Yorumla
+1 yılbence iste çünkü borca sadıklık karakter meselesidir. onun sana geri ödemeyi teklif etmesi gerekirdi. o teklif etmediyse senin istemen ayıp değil bence.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 779 cevap paylaştı. Ben yüzük vermiştim ayrılınca geri istedim kalsa olur mu dedi olmaz benim için manevi değeri var demiştim sonra gittim sattım yüzüğü 😂
16 Yorumla- +1 yıl
Yuh pargozmuş utanmaz.
- +1 yıl
Durduk yere ayrılıyor bide yüzük kalsa olur mu diyor bu utanmazliktir pişkinliktir. Yavşakliktir paragoz asufte
- +1 yıl
Yalan mi mk
- Para & Ekonomi konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen de ona senin için harcadığı zamanı geri verebilirsen neden olmasın?
32 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
+1 yılHep derim kimseye para vermeyin diye. İstemek için 40, isterken de 100 kere düşünüyoruz böyle. Kim olursa olsun
10 Yorumla
+1 yılNe kadar istedin?
Yani sonuçta senin paran değil mi neden ayıp olsun ki? 🤔
Istemesi mesele olur belki ama yapacak bir şey yok..00 Yorumla
+1 yılİste bence adamsa verir zaten söyletmez ne dicek gör bakalım gerçek yüzünü görmüş olursun sırf bunun için isterdim.
00 Yorumla
+1 yılMiktara bağlı ufak bir miktarsa çokta şey yapmayın derim. Pahalı hediyeler falan almadıysa bide yoksa oda onları isteyebilir. Tatsız muhabbetler olur
00 Yorumla
+1 yılBir kere zaten BORÇ istediyse sen söyletmeden geri vermesi lazımdı tabii ki isteyeceksin senin paran sonuçta
00 Yorumla
+1 yılzaten ayrılmışsınız daha ne olabilir ki iste gitsin verirse verir vermezse haram zıkkım olsun der geçersin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Onun sana ayrılırken vermesi gerekir...
Salağa yatması adamlık değildir... Yoksa da en kısa zamanda vereceğim borcumu demesi lazım...
NET!!!10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. İsteme.
Heleki kendi istememiş, sen vermişsin sakın dile getirme çirkeflik olur. Yardım etmişsin kendiliğinden zor zamanında, bunun sözü edilmez00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 542 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz aldığı borcu geri verecek aşırı tepki verirse onurlu davranıp kendin verirsin diye düşündüm dersin
00 Yorumla
+1 yılTuhaf olan borcunun lafını hiç etmemesi. Üstüne yatmış sanırım. Kaç lira vermiştin? Fazla değilse isteme sadakan olsun 😂
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ne kadar vermistin ki coksa iste tabi ki? Borc diye vermissin zaten soyle vercem diyip vermeyenlere gicik oluom
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılEski sevgilin illa verecek babanın oğlu değil ki
Ben hiç sevgilimden verdiğim parayı alamadım oda farklı konu01 Yorumla Miktarına göre değişir. Ama ben istemezdim. Kendisi düşünüp vermeliydi. Yerinde olup ondan isteseydim kendimi kötü hissederdim o yüzden istemezdim.
00 Yorumla
+1 yılFazla bir şey değilse isteme hiç gerek yok. O dilençinin geri verdiği paradan bile hayır gelmez. Zaten sadık olsaydı sana olan borcunu öderdi!
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama bir de istemedi diyosun sen kendiliğinden vermişsin istemen tam bir saçmalık olur.
07 Yorumla
Soran+1 yılama zorla vermedim sonucta tamam dedi almayabilirdi
- +1 yıl
Ama almış ve artık bitti.
- +1 yıl
Almasını istemiyorsan hiç vermeyecektin.
Soran+1 yılalmasaydi
- +1 yıl
Almasını istemiyorsan vermeseydin şu an burda almasaydı muhabbetini yapman çok saçma onun gözünde iyice düşmek istiyorsan git paranı geri al.
Sen bilirsin.
Soran+1 yılsen yaptiklarini bilsen
- +1 yıl
Eğer yaptıkları kötü şeylerse öyle biriyse
Öyle bir insana neden ora veriyorsun ki bu yine senin suçun.
Hiçbir şey o parayı geri istemen için haklı bir sebep değil.
Onun ne tepki vereceğini bilemem ama ben iki katını gönderir ve derim ki iyi ki senden ayrılmışım.
04 Yorumla
Soran+1 yılniye?
Soran+1 yılneler yaptigini bilsen bole demezsin
Para & Ekonomi konusunda 948 cevap paylaştı. Arayacaksın bro benim emaneti ne zaman vereceksin ödemelerim var de kapat
07 Yorumla
Soran+1 yılborc derken o benden istemedi yardim amacli vermistim 250 to
Soran+1 yılniye?
Soran+1 yıl250 tl nesi az zowpdod
Borç başka iste hemen. Sende param kaldı alabilir miyim de. Erkekse bir gram ahlak şeref varsa verir.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 526 cevap paylaştı. Valla o vermemeye utanmiyorsa bende istemeye utanmam kimse kusura bakmasin. Okadar iyi olmayalım lütfen
00 Yorumla
+1 yılne kadar verdin bilmiyorum ama bende oyle bisey yapmıştim aramiz bozuktu istemedim parayi kendisi hesabima yatırmış ti
00 Yorumlaİliklerinize para mevzusunu niye yapıyorsunuz ya ne alın nede ki vermeyin.
10 Yorumla
+1 yılİsterim tabi hatta işime gelir belki barışırız filan sürekli taciz ederim ne zaman ödeyeceksin diye ayrılık acısından ben ağlarken o da böyle stres sinir olsun 😂😂😂😂
05 Yorumla- +1 yıl
taciz ederim mi dedin?
- +1 yıl
@Crazy_Mami lafı bir yerlerinden anlama mecaz nedir googleye yaz bir
- +1 yıl
sen ankaralı mısın kardeş
- +1 yıl
@Crazy_Mami angara
- +1 yıl
lafı sen bir yerlerinden anlama asıl, nerden geliyor bu samimiyet de benle böyle lafı bir yerlerinden anlamalı falan konuşuyorsun arkadaş myız değiliz ne bu samimiyet
- Para & Ekonomi konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılamaç iyi niyeti suistimal etmek değilse borcunu ödemesi lazım
10 Yorumla
+1 yılSenin istemen ayıp değil, onun hala vermemiş olması ayıp. 😡
10 YorumlaO vermeyi düşünemeyecek kadar kalassa sende isteyecek kadar akıllı ol
10 Yorumla
+1 yılBorç namustur. Aldığı gibi ödemeli. Gerçi benim eski sevgilim ödemedi ama ben manussuzluğuna saydım.
10 YorumlaSevgilisinden Borç Alan Da Ne bilim 🤔 geri alma şansın varsa Al tabiki
00 Yorumla
+1 yılOnun düşünmesi daha iyi olur benimki de telefonumu almıştı ben de öbür gün parasını attım.
00 Yorumla
+1 yılAyıp olmazda sen isteme bence yarın öbür gün mesaj attığı zaman önce borcunu öde dersin 👍
00 Yorumlaİşte bu gibi durumlarin oluşabilirliligi yüzünden borç da vermem almam da
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 708 cevap paylaştı.
+1 yılYo neden ayıp olsun ihtiyaçın varsa düzgün bir şekilde istersin
00 Yorumla
+1 yılTabiki isteyeceksin. Her görüştüğü kızı tırtıklıyordur o.
01 Yorumla- +1 yıl
Sonra adam çatır çatır yer o parayı, kızcağız mahcup olur isteyemez. Kötü bir durum. Bu arada istesende vermez, ya da iki üç cümlede , seni kendiliğinden vazgeçirir. Biri de yazmış başın sıkışırsa diye , kesinlikle öyle bir durumda yapma, o zaman içerisinde seni kullanmaya çalışır.
+1 yılRakama bağlı 100 tl falansa istenmez üstü bir rakamsa iste tabi.
00 Yorumla
+1 yılNiyetli değilsen 1 bardak su ikram edeyim ben sana 😁😁 ayıp olmaz yoksa
00 Yorumla
+1 yılMiktarına bağlı. Çok değilse bırak kalsın sadakan olsun. Düşürme kendini
00 Yorumla
+1 yılBorç olarak verdiysen istemen doğru lakin adam olan (bu cinsiyet içermez) borcunu öder..
00 Yorumla- Devamını Gör (138)
Devamını Gör(183)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Eski sevgilime borç vermiştim. Şimdi geri istesem ayıp olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım