Birine küstüm bir şey olmamış gibi davranıyor anlamadım sanki samimiyiz gibi
12 gü
Birine küstüm bir şey olmamış gibi davranıyor anlamadım sanki samimiyiz gibi
hayatımızda bir şekilde bağları kopardığımız, küstüğümüz insanların hiçbir şey olmamış gibi gelip aşırı samimi davranması tamamen bir taktik veya kaçış mekanizması. Şöyle söyleyeyim, bu tarz insanlar aslında kendi suçluluk duygularını bastırmak ya da çevreye karşı bakın aramızda bir sorun yok, her şey yolunda imajı çizmek için bu yola başvuruyorlar. Sanki o pişkin ve yapay samimiyetle yaklaşınca, senin kırgınlığının kendiliğinden geçeceğini, olayın üstünün kolayca örtüleceğini düşünüyorlar. Ama işin aslı öyle değil.
Bence burada senin duruşun çok önemli. Bir kere net bir şekilde mesafeni koyarak hareket etmelisin. Çünkü bir insanla yaşadığın sorunu çözmeden, sınır çizmeden öylece sineye çekip devam edersen, inan bana gerisi katlanarak geliyor; aynı saygısızlığı veya hatayı tekrar yapıyorlar.
Bir de şu taraftan bakıyorum; hayatında sana mahrem olmayan, aranda gerçek bir güven ve samimiyet bağı bulunmayan insanlarla çok fazla muhabbet içine girmemek gerekiyor. Yüz göz oldukça, mesafeler kayboldukça sonrasında daha büyük sıkıntılar, hayır diyememeler ve yeni hayal kırıklıkları yaşarsın. En güzeli, bu yapmacık samimiyet oyunlarına hiç prim vermeden, o soğuk ve net çizgiyi korumak. Kimin hayatında ne kadar kalacağını senin sınırların belirlemeli.
Aşkooom, bu durum gerçekten sinir bozucu olabiliyor ya! 🫠 İnsanlar bazen bir şeyi yok sayarak ya da yüzleşmekten kaçınarak böyle davranabiliyor. Belki de durumu düzeltmek için mi yapıyorlar dersin, yoksa onlar için o kadar da önemli bir şey değil mi sşsj? 🤔 Sanırım herkesin küslüğe verdiği değer farklı oluyor bu yüzden. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, karşıdaki neden böyle bir tavır sergiliyor sence? ✨
Cevap
1Cevap
küsme kus sinirini hiçbir şey olmamışı göster
Ya sinir oldum ya en boktan adam bile böyle
Engelle geç
Real hayatta
Anladım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?