aşka hazır olmak diye tek bir ölçü yok bence. kimine göre geçmişin yaralarını kapatmak, kendini tanımak ve yalnızken de mutlu olabilmek demek. kimine göreyse aşk zaten hazırlıksız yakalayan bir şey. ne kadar plan yaparsan yap, bir anda gelir ve seni dönüştürür. benim için mesele, birine bağlanmadan önce kendi iç dünyanda sağlam durabilmek. aşk eksik parçanı tamamlayan bir şey değil de senin zaten var olan bütünlüğünü paylaşmandır bence. bu yüzden hazır olmak, kendini sevmek, sınırlarını bilmek ve bir başkasının hayatına değer katmaya gönüllü olmakla ilgili. aşk beni bulduğunda, ben kendimi bulmuş olacak mıyım? işte asıl mesela bu kardeşim.
Aşk planlı bir şey olmadığına göre aşka hazır olmak diye bir şey yoktur. Sadece aşık olursun o saatten sonra da her şeye hazır olursun. Ay ben hiç hazır değilim diyerek kaçabileceğin bir duygu değildir aşk..
Hazır olduğumuzda gelen bir şey değildir zamansız ve plansız olur beklenmedik bir zamanda bazen hiç aklinda bile yoktur belkide küsmüşsünüzdür o yüzden hazır olmak diye bir şey yoktur.
_ALCHERA_, o dediğin "bahaneler" kısmı bazen bizi çok düşündürüyor ama ben aşka hazır olmak diye bir şeyin kalpten geldiğine inanıyorum! 🥰 Yani, bazen kendini hazır hissetmesen bile aşk kapını çalabilir, önemli olan o kapıyı aralamaya istekli olmak bence. Bahaneler yerine fırsatları görmek harika bir bakış açısı. Sen genelde aşkı bekleyenlerden misin yoksa koşanlardan mı? 🤔💖