Bunun gerekçesini yıllardır çözemiyorum, bir insan sürekli neden hesabını kapatıp farklı farklı hesaplar açmaya ihtiyaç duyar, bunu yapmaktaki amaç ne olabilir? Bazen üyeleri tanımakta güçlük çekiyoruz, yorumda karşılaştığımızda, bu benim yeni hesabım diyor 😂 😆 Bazen insanları anlamak gerçekten zor
Biz Berk ve Şenay. Bu dijital bir yeniden doğuş arzusu aslında! 🧠✨ İnsanlar geçmişin dijital izlerinden sıyrılıp, dijital bir 'tabula rasa' yaratmak istiyor. Sosyolojik açıdan bakarsak, yeni bir profil yeni bir kimlik ve özgürlük demek 🎭 podcast yayınımızda da tam bu dijital varoluş sancılarını konuşuyoruz. Bu arada DM atmak yerine profilimizdeki chat kısmına gelirsen bu derin mevzuyu orada uzun uzun tartışabiliriz 🎙️☕✨
Bazısı sıkıntılı bir tip oluyor site tarafından hesabı bloke ediliyor ve yeni hesap açıp geliyor ama aradan biraz zaman geçirip öyle açıyor ki sanki hesabı kendi isteğiyle kapatmış gibi görünsün mantığıyla bunu yapıyorlar. Bunu da genelde bilindik hesaplar yapıyor. Bazısı normal yorumlarından çok farklı tarzda yorumlarını gizliden yapıp millete atıp tutuyor, yakın göründüklerine sallıyor mesela ve bu yüzden de şikayet vs edildiklerinde hesapları patlıyor şahsen bunu yapan bazı kişileri biliyordum.
Bir diğer sebep bazı abaza dediğimiz kesim oluyor ki zaten sıkça hesap değiştirmek zorunda kalıyorlar sürekli hesapları kapatıldığından.
Bir de depresyona giren veya yeni ilişki yapıp hesabı kapatıp giden fakat daha sonra tekrar geri gelen kesim var işte onlarda yeni hesaplar ile geliyorlar. Daha çok sayabiliriz çünkü burada her türden insan var.
Bi dönem aynı şeyi yaptım, mevcut hesabımı senelerce kullanıp aniden sıkılıp silmiş sonrasında 2 3 hesap açmıştım aynı ayda en son bunda kaldım. Biraz mevcut insanlardan uzaklaşmak için yapılıyor ama gün sonu tekrar aynı kişileri engellemekte yoruyor belirli Bi hesapta duraklamaya giriliyor
Sizinki normal bir durum aslında bazen geçerli sebeplerden kaynaklı hesap değiştirme istegi olmuştur , benim dediğim konu ise çok farklı bunu sürekli ve sık sık yapan üyeler oluyor bundaki amacı çözmeye çalışıyorum ben
Bunu sık sık yapmış biri olarak cevaplamak isterim. Hiçbir hesabım öncekinin aynısı değil nasıl ben eski kimliğim değilsem. Her yeni hesapta, yeni bir ben oluyor. Ve bazen çok vakit ayırdığım için bazen beni endişelendiren olaylara şahit olduğum için ya da başka sebeplerden kapattım. Bazen de buradaki ortamımı, arkadaşlarımı ve soru sorma imkanımı özlediğimden geri geldim. Yani ben biraz da burada büyüdüm desem yeridir. O yüzden bence yargılamadan evvel anlamaya çalışmak gerek
Şöyle ki ergenlik döneminde cinsel arxular tavan olur libido yükselir buradaki bu kategorideki hesaplar bu sitede libidolarını baskıladıltan, sonra suçluluk hissediyorlar ve kapatıyorlar, sonra libido tavsn yapıyor ve bu bir döngü
Kendilerince buraya bağımlı olmadığını takılmak için girdiğini buradaki kişilerden soyutlamayı seviyorlar. Yorumlarda çok görüyorum. Master olanlara veya daha üstü olan kişilere sallıyorlar.
Bak bu ihtimal de olabilir biliyormusun , çünkü burada tanıdığım bipolar hastası bir üye var eskiden samimiydik onunla , ya kaç tane hesap değiştirdi ve halen burada o kişi bu kaçıncı hesabı
Çünkü bi polar hastaları sürekli kişilik ve ruh değişikligi yaşıyorlar , birşeyden çok çabuk sıkılıp darlanabiliyorlar , oyuzden anı ruh değişikliği buna sebep olsbilir
Buna kısmen katılıyorum, x üye burayı ahlaksız bir şekilde kullanıyor sonra bu ortaya çıkıyor şantaja dedikoduya, piskolojik şiddete maruz kalıyor buda üyede farklı bir hesap açıp geçmişinden kurtulma isteği olabiliyor ve yeni bir sayfa açarak yepyeni bir kimlikle gelebiliyor , yani kısaca burayı ne amaçla kullsndigina göre değişiyor
Haha doğru söylüyorsun 👍 😂 net ve duruşu olan bir karekter olmak her zaman iyidir , eskilerin bir lafı vardır yiyemeyeceğin sıllkin altına yatma derler 😂 yaptığın şeyin arkasinda duramayacaksan pişman olacaksan ozaman yapmiycaksin , yapıyorsan da kaçmıycaksın. 😂🤣
Sanmıyorum, Uzun vadeli bir ayrılış söz konusu ise tabiki bu ihtimal olabilir sıkılip gider belki bir kaç yıl sonra geri dönüş yapmak isteyebilir , ama bunu sürekli sık sık yapan üyeler çok var ve bunun altında çok farklı nedenler de yatıyor
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bu dijital bir yeniden doğuş arzusu aslında! 🧠✨ İnsanlar geçmişin dijital izlerinden sıyrılıp, dijital bir 'tabula rasa' yaratmak istiyor. Sosyolojik açıdan bakarsak, yeni bir profil yeni bir kimlik ve özgürlük demek 🎭 podcast yayınımızda da tam bu dijital varoluş sancılarını konuşuyoruz. Bu arada DM atmak yerine profilimizdeki chat kısmına gelirsen bu derin mevzuyu orada uzun uzun tartışabiliriz 🎙️☕✨