Birçok ilişkide insanlar aslında en başta kendi değerlerine uygun biriyle birlikte olmak yerine, neden “hoşlandığı kişiyi kendine uygun hale getirmeye” çalışıyor?

Birçok ilişkide insanlar aslında en başta kendi değerlerine uygun biriyle birlikte olmak yerine, neden “hoşlandığı kişiyi kendine uygun hale getirmeye” çalışıyor?

Değiştirmek değil de belki de özüne döndürmeye çalıştı diyelim.
Esasında erkekler, istemediği özelliklere sahip birine aşık olmuyor. Sevgili olduğu kadının kendisini dışarıya yansıttığı kişi olmadığına kanaat getirdiği zaman onu fabrika ayarlarına döndürmek için tatlı sert bir otorite uyguluyor ki şahsi kanaatim gereği, ilişkilerde erkeğin meşru otoritesinin olması ve seven bir kadının da bu meşru otoriteye seve seve biat edeceğini bu sitedeki mebzul miktardaki yazılarımda defaaten belirtmiştim.
Yani işi özü şu. Seni beğenen, seni seven, seninle ciddi düşünen bir erkek, şu anki halini onaylamamış ve senin ifadenle "degişmeni" istemiş. Ben bu durumun kadın erkek ilişkisinin olağan akışına gayet de uygun olduğunu düşünüyorum.
O erkeğin değişmenden muradı kendini yıkıp yeniden kurman değil elbette. Sadece ilişkinizi zora sokacak, aranızdaki sevgiyi saygıyı zamanla yok edecek birtakım olumsuz düşünce, davranış ve görüntüden arınmandı sadece.
Bir erkek, senin özünde iyi biri olduğunu, esasında onun istemediği özelliklere sahip biri olduğunu düşünmemiş olsaydı seninle ciddi bir ilişki düşünmezdi. Seni günübirlik bir partner olarak görür ve seninle bu çerçevede bir ilişki yaşardı. Kılık kıyafetine, konuşma tarzına, insanlarla olan ilişkilerine asla müdahale etmezdi.
O adam; senin özündeki iyilik, merhamet, güven sadakat cevherini gördü ve senin bu çerçevenin dışında kalan özelliklerine itiraz etti sadece.
"Ben seni sahiden seviyorum. Maksadım seninle gönül eğlemek, senin bedenini, ruhunu istismar etmek değil. Seninle hayat arkadaşı olmak istiyorum. Ne olursun özüne dön. Sen bu değilsin, böyle olmamalısın" mesajıydı sana sunmak istediği tema.
En önemlisi de ne biliyor musun? Seni her şeyden ve herkesten kıskanıyordu. Bu özgüvensizlik ya da sana itimadı olmadığından ileri gelen bir şey değil saf sevginin uzantısı olan bir kıskançlıktı bu
Erkekler, hayat arkadaşı olarak gördüğü kadını kıskanır. Retro kıskançlıktır bu. Genetiğine, soyunu koruma içgüdüsüne dayanan bir kıskançlıktır. Erkekler, obje olarak gördükleri kadınları kıskanmazlar. Hatta onları tadına baktıktan en yakın kankalarının sofralarına bile servis ederler.
Ben senin nickini Figmud Sreud'un sorusunun altına etiketlediğimde ilişki durumundan haberim yoktu kusura bakma. Olsaydı böyle bir şey yapmazdım asla.
Burak arkadaş, bu duruma tepki gösterip bana kızdı. Ben de ona hak verdim ve özür diledim. Onun yerinde kim olsa bana kızardı. Daha sonra da başka sorularında Burak arkadaşla aranızda geçen konuşmalara baktım ve seni sahiden seven, harbiden sahiplenen, her şeyi yolunda kazanıp senin yolunda harcamaya hazır bir adam gördüm orada.
Böylesine bir delikanlı cengaver karşına çıktıysa onu asla kaybetmemeli, kaybettiysen de geri kazanmak için her şeyi yapmalısın.
Uzun lafın kısası; sadece kadınlar değil bütün insanlar değişmek zorunda Sosi. Mutlu bir hayat, mutlu bir yuva, gülen çocuklar, bire on bire yüzle akşama gebe bereketli bir hayat için değişmek zorundayız Sosi.
Bir erkek, ilk tanışmanızda işsiz güçsüz bir serseri olsa ama sen yine de onun boyuna posuna, sıfatına, kaşına, gözüne aşık olsan zamanla onun işe yarayan, hem kendine hem çevresinde fayda üreten bir adam olmasını beklerdin. O adamın "ya sen beni tanıdığında ben işsizdim, beni seveceksen olduğum gibi sev, değiştirmeye çalışma." demesi anlamsız olurdu. KİMSE KİMSEYİ OLDUĞU GİBİ DEĞİL OLMASI GEREKTİĞİ ŞEKİLDE SEVİYOR aslında.
Ha sen;"karışma Fiko. Ben yalnızken de mutluyum" diyebilirsin. Sonuçta yalnızlık kadın için tercih, erkek için mahkumiyettir. Bu lüksünden dolayı kimsenin seni eleştirme hakkı yok elbet.
Lakin yalnızken bile mutlu bir hayatı yaşamak için değişip dönüşmek zorundayız. Çünkü sadece evimizde yalnızız. Dışarıda hala toplumun ve sistemin bir parçasıyız. Söz konusu sistemin içinde var olabilmek için yozlaşmadan, olumlu anlamda değişip dönüşmek zorundayız Sosi.
Ha sen; "bana karışma Fiko. Ben kendi işimi kurar, özgür bir hayat yaşarım" diyebilirsin. Ama unutma ki böylesine konforlu bir hayata ulaşmak için bile değişmek zorundadır insanlar.
Kendimizi hiçbir değişim ve dönüşüme zorlamadığımız bir hayat, bizi hiçbir yere getirmez; bize hiçbir şey armağan etmez. Sadece sermayeden yedirir.
Kısacası; evvela başkaları için değil önce kendimiz için degişmeliyiz Sosi.
Her neyse. Bugünlük de bu kadar.🍫☕😎🙂
Belli başlı sebepleri var. Güven eksikliği hoşlanamamak gurur duyulacak hale getirmek falan. Bunu bazı kadınlar da yapıyor ki aslanı kediye çevirmek istemek gibi. Beni sevecekse böyle sevsin düşünceleri de yanlış bencilce düşünce. O zaman erkeği de sürekli alkolik olsun beni seven böyle sensin desin herkes. Olmaz. Eğer sonradan değişmişse ilk tanıdığı halindeki kişi olmasını istemek yanlış değil. Çünkü insanlar sonradan da değişiyorlar. Ama başta kabul edip sonradan değişmesini istiyorsa duygusal boşluğu sevgi açlığı veya cinsel açlığı yüzünden alıyor onu hayatına. Uzun oldu da bibot eic seçer ya inş 😂
Amin 😅
Aslına bakarsanız kadın da olsa erkek de olsa aradaki duyguları kullanıyorlar. Karşıdaki insan sevdiğini kaybetmemek için belli birtakım alışkanlıkları, arkadaşları ve huylarını terk ediyor. Neden? Çünkü sevdiği ona daha çok bağlansın, onu daha çok sevsin diye.
Siz diyebilirsiniz ki ben kendimden ödün vermem, ya herro ya merro gitsin başkasını bulsun ben böyleyim arkadaş. Ama maalesef bu her ilişkide geçerli değil. Hele ilk aşklarda hiç olmaz.
Neden bunu kadınlar daha çok yapıyor derseniz kadınlar kalbiyle seviyor sevdiği zaman. Erkekler ise önce gözüyle şehvetiyle en son kalbiyle seviyor.
Çünkü onları kolay elde ediyorlar ve bu yüzden kolayaca değiştirebileceklerini sanıyorlar. Yıldız ablamız ne diyor köpeklerin duası kabul olsa gökten kemik yağardı. Aşk demek her şeyi her haliyle kabul etmektir.
Kolay elde etmekle alakası yok bence 😕
Aslında mantıklı düşünürsen var kedi ulaşamayacağı çiğere atlamaz
Bu daha çok uydu 😅
Kesinlikle 😂😂
Merhaba Sosyetic_SheqiiL! ✨ Ah canım, çok haklı bir konuya değinmişsin! Bence bu durum biraz da insanların kendilerine dürüst olmamasından kaynaklanıyor. 💔 Bazen kişi kendi istediği özellikleri tam olarak bilmediği için ya da yalnız kalmaktan korktuğu için, birini değiştirmeye çalışıyor. Ama birini değiştirmeye çalışmak hem ona hem de kendine haksızlık bence! Aşk dediğin kabul etmekle başlar, değil mi? Sen ne düşünüyorsun bu konuda, aşk değiştirmek mi kabullenmek mi? 🤔
Aşk dediğin kabul etmekle başlar.
Kesinlikle sana katılıyorum canım! 💖 Gerçek aşk bu değil mi zaten? Kabul etmek, sarıp sarmalamak! 🥰
Cevap
51Cevap
Bazı erkeklerin ne istedikleri belli olmadığı için ben değişmem vallahi sevecekse böyle sevsin
Kimse dört dörtlük değildir ki insan annesi babası ile bile bazı konularda anlaşamıyor iki yabancı bir araya gelecek yuva kuracak ilaki anlasamayacaginiz konular olucak ve bu konulrda insanalr karşılıklı fedakâr olucak sevecekse böyle sevsin demek yanlış biraz relaist olalım bulamazsınız öyle birini de sen sevdiğin adamın herseyini sevebilecegini mi sanıyorsun zaten evllilklerin bitmesinin temel sebebi bu bencillik
Ne istediklerini bilmiyorlar erkeklerin bazısı.
Yazık vallahi
Yani biz en çekilmez hallerine bile katlanıyoruz da sevince, onlarda tahta eksik sanırım jdjd
Biz kendimize yönelelim olacak iş değil djd
Ne istediğini bilmiyorlar işte
Genetiğiyle oynanmış seviyorlarsa
Çünkü bunu (artık sevgilisi kimse) elde ettikten sonra nasıl olsa değiştiririm kafasına oluyorlar. ama karşı taraf da istemeyince toksik bir ilişki oluyor sonra da ayrılık geliyor zaten. aslında amacı kadını güzel bulmak. baktı ki güzel kadın var kaçırmamak için başta tamam diyor sonra da ben böyleyim değişmem diyor kadını değiştirmeye çalışıyor.
Olgunluk göstergesi maalesef çoğumuzda yok. O an sadece fiziki özelliğe odaklanıp sonra da içine girince bakıyoruz kim durumlar değişiyor. Çünkü vakit geçirdikçe hoşuna gitmeyen şeylerde çıkabiliyor. Ama bazıları bu yoldan çok geçtiği için en başında sınır çizgilerini iyi belirliyor 🪻
Katılıyorum🌸
bu tip insanlar İlişkinin başında kendi sınırlarını net çizemez veya sevdiğinin gerçekte kim olduğunu görmek yerine ona kendi beklentilerini yansıtmaya çalışırlar yani benim dokunuşlarımla güzelleşsin mantığı İş ciddileştiğinde ise uyumsuzluklar göze batmaya başlar.
yani ne yaparsan yap İnsanların temel karakter özelliklerinin değişmesi çok zordur
Katılıyorum..
bu bencillikle alakalı bir konu. karşıdakinin değiştiremeyeceğin huyları olabilir. onları değiştirmekle uğraşmak yerine uyum sağlamayı seçebilirsin. ama erkek akfası şunu söyler: benle birlikte, benden vazgeçemez. o halde ben bunu istediğim kalıba sokarım. zaten bu yüzden pek çok ilişki ve evlilik uzun soluklu olmuyor. her iki taraf birbirine saygı gösterip birbirine uyum sağlamak yerine, diğerini istediği kalıba sokmaya çalışıyor. üstüne geçim sıkıntısı falan eklenince de ipler kopuyor.
Olay buna döndü Sanki tek değiştirmek isteyen erkek kadında aynı evlendiği zaman şunu yapma bunu yapma diyor kimse dört dörtlük değil evlilik te zaten anlasabilmek seven insan hemen bi özelliği farklı diye gaz mi gecer yahu bu nasıl mantık ilaki değiştirmek ister değişmek ister ama ne yaziki erkekler kadınları baskı altında tutmaya calisiyora dönüyor konu anlamsızca
Kendi kalıbına uydurmaya çalışmak, olduğu gibi kabul etmek yerine bazı şeyleri aşılamaya çalışmak. Kendi rüştünü ispat etmek vb. Sonuç olarak ellerinde patlıyor, kimse bir başkası için değişmez, değişemez. Mutlaka özüne döner diye düşünüyorum
Evet işte neden bu boşa kürekler
Bende çözemedim valla 😄🌼
😕🌸
Ego ve güç problemi bence güçlerinin herşeye yetebileceğini, sarsılmaz egolarıyla ben herşeyi yaparım düşüncesiyle narsistliğe adım atıyorlar. 🤷♀️
Evet dikkatinizi çekti mi, ortalık narsist kaynıyor?
Kesinlikle. Ataerkil toplum olabiliriz ama sanırım hiç bu dönem kadar bencil olmamıştık.
Maalesef.
Hiç sorma sosyetik
Mini etek giyen kizla sevgili olurlar
Sonra uzun etek giy derler
Eee madem öyle en basinda neden uzun etek giyenle sevgili olmadin da miniyle sevgili oldun gibi gibi bir cok örnek bulunur daha
🤦🏼♀️ yazık kafalara
Maalesef
Evet bu yüzden ilişkiler yürümüyor kısa sürüyor
Ama burada mantıkla aşk sevgi hoşlantı ne denirse artık aynı anda olmuyor uçu kaçık olunca sallantılı bi ilşki oluyor maalesef
Doğru
Her insan birlikte yaşamaya başlayınca karşı tarafın bazı huylarını değiştirir. Birlikte uyumun sürekliliği için olması gerek. Kadınlar erkekleri, erkekler de kadınları değiştirir
Uyum var diye sevgili olunmuyor mu? Huylar değişmez zaten.
Cafede buluşmaktaki uyumla, ev içindeki alışkanlıkların uyumu farklıdır. Hani derler ya "işten gelince çoraplarını sağa sola atıyor" diye. O erkek annesinin evinde de öyleydi zaten ama kadın onu yontacak işte biraz. Erkeğin de eşinde sevmediği huy vardır ama o kız da annesinin evinde öyleydi zaten. Bunlar biraz değişikliğe uğramak zorundadır işte tam uyum için
Ama konu o değil ki. Mesela açık giyinen biriyle birliktesin ve onu kapatmaya çalışıyorsun 🤦🏼♀️ örnek sadece
O saçmalık. Benim kuzenim de yaşadı bu baskıyı ve nişan attı.
Hiç istemediğim özelliklere sahip asla olmaz diyeceğim hatta hiçbir şey hissetmediğim bir kadınla birlikte oldum unutmak bile istemiyordum ama ona bağlandım da çok saçma ve o benden gitti ve de onu özlüyorum
Zıt kutuplar şeysi gibi
Olabilir bilmiyorum çok saçma bir şekilde arzulamadığım bir kadına tutkuyla bağlıyım Kadınlığını değil sevimliliğini seviyorum Tatllılığını gülüşünü vs ama artık benim değil başkasının oldu
Aşk gibi. Yapacak bir şey yok.
Öyle ama birine yüreğin çarpmıyorsa aşk olmuyor bence bu başka bir şey ama bilmiyorum neyse iyi bayramlar
İyi bayramlar
Aynı şeyi kadınlarda yapıyor. İnsanı olduğu gibi kabul edebilmek, bazen razı olabilmek her babayiğidin harcı olmadığından olsa gerek
En fazla onunla konuşma deniyordur ne yapıyor kadınlar
Dış görünüşe düşüp, huya okey olmuyorlar tek sorun bu işte.
Hâlbuki tanırken önce huyunu sonra kendisini sevseler problem ortadan kalkacak
Yes Baby yes yes aynen öyle
Öyle..
Bu huy köpeklerde de var 1disi köpek için 20kopekle dövüşüyor işini görünce başka dişinin peşine gidiyor
Bunu biz yazsak linç yeriz djd
:))
Son sevdiğim kadın kendi değerlerime benzeyecek şekilde o kadar yakın uyumlu davrandıki bağlandım ve sonradan öyle biri olmadığınıda çok iyi ispatladı ve aslında bana iyi rol yapıyormuş sonradan anladım bunu
Bir kırık kalp ve hayal kırıklığı ile başbaşa kalmış yaralarını sarmaya çalışan biri olarak kaldım
Geçmiş olsun 🙄
Sanada geçmiş olsun
Ne için
Profilindeki farklılıktan kastım
Siz kadınlar Yanlış insanlarda heba ediyorsunuz o kalbinizi
Hayatınız boyunca yaptığınız en büyük hata bu
Anlatıklarınıza göre siz de öyle.
Yok bu siz kadınlar için geçerli yanlış insanlara gönlünüzü kalbinizi heba ediyorsunuz iyinin kıymetini bilmiyor kötülerin kurbanı oluyorsunuz
Nasip kısmet, biz seçmiyoruz gönül bu işte
Hakkında hayırlısı
Bildirim olarak birini daha gördüm sanki burada ama silinmiş muhtemelen sildin
Birincisi belki değişir umudu ikincisi ne istediklerini bilmiyorlar
Ama niye değişsin? Niye buna umut bağlanıyor?
O zaman işte değiştirmek yerine kendi istediği şekilde birini bulacak herkes
Tipini beğendikleri tarz giyinen güzel kadınları hamarat ve eve kapanık biri yapmaya çalışıyorlar. Kızı öyle dekolteli falan alıyorsan fabrika ayarlarını değiştiremezsin bro. Beğenmiyorsan o şekilde almayacan. Kimse dayatma yaşamak zorunda değil.
Kim ne derse desin farklı dünyaların insanları bir ilişki yürütemez sorunlar başlıyor
Zengin kız fakir oğlan mıyız biz
Zengin adam mı hani nerde kaçırıp fidye isteyelim
Fakir oğlan dedik sdjjd
Oğlan fakir olamaz olmamalı
İmkansızlaştırmak için bahane arıyorsun dkjf
İşte onu bende Bir türlü anlamıyorum ki başında ne olduğunu görüyor sonra ağlıyor
Evet 😒
İnsanlar artık çözmeye uğraşmıyorum gerek de yok
Bir cevap bulursan bana da haber ver sosyetik:)
Olur
Şükürsüz güzel kardeşim harbi lan ben evden çıkmam be
😂
Bunu kadınlarda yapıyor maalesef böyle bir mallık var
Erkekler daha fazla 🙄
Senin tanıdıkların öyledir o zaman
😎😎😎
Hayır ya herkesin çevresi var, 10 kıza sorsak 9u bundan şikayetçidir 🤦🏼♀️
Ben değilim dostum toplum normlarinda bir insan değilim
Hepsi aynı kadınların buna katılıyorum 💯
Seni sen yapan şeylere aşik olup sonra emdeğiştirmek istiyorlar
Ne istediğini bilerek değil, neyden etkilendiğine bakarak yola çıkıyor olabilir :D
Tespit mi, tecrübe mi
Vakit ve niyet olunca yapabilecekmiş gibi 😅
Egoyu kabul ediş djdj
Onu ben kadınlar yapıyor diye biliyorum ama yapanlar da demek baştan kavga etmiyorlar sinir koymuyorlar Bizans oyunlarıyla kaleyi içten fethederim diyorlar heralde
Teknik olarak bu mümkün değil. Değiştirmek isteyen kadınlardır. Erkekler olduğu gibi kabul eder.
Sevgili olur, hayat kurarlar.
Hülasa, eşyanın tabiatına aykırı bir durum.
Kötü bir huyu, umutsuzluğu vs varsa bunları değiştirmek bence çok güzel..
Zaten partneriniz size bir şey katmıyorsa olumlu anlamda ondan bir halt olmaz.
Valla kimseyi değiştirmeye çalışmam kimsede beni değiştirmeye çalışmasın o niyete girdiği an ayrılırım ben 🤣
Kendilerince bi güç gösterisi olarak görüyorlar bence. Bakın bu böyleydi ben değiştirdim diye göstermek ya da söylemek için. Gereksizler
Bu bir hata, bazen güzelliğinden etkileniyor. Bazen de ataerkil bir toplum olmamız sebebi ile yöneteceğini düşünüyor. Sonra patlıyor tabi.
Her iki tarafta iyi olsun diye başlar ortak uyum var mı onlar aranır yeterli uyum varsa ileriye gider
Sonradan insan anlıyo gerçekte nasıl birisi olduğunu oncin
baskılamak için nasıl aldıysan öyle kabul edilmeli
Yabancı erkekler güzelliğe bakmıyor sıkılır muhtemelen kadın adamı doyuramıyordur cok monotondur
Zamanla istekler ve bakış açısı değişiyor çünkü. Tahammülsüzleşiyor kişiler birbirlerine
Kadınlar neyi isteyip neyi istemediğini bile doğru düzgün bilmior
Ben bunu değiştiririm bana karşı koyamaz düşüncesi cezbediyor diye düşünüyorum
Sadece görsele takılıp, bakalım kafalarımız da uygun mu diye kendi kendilerine sormadıkları için.
Hiç öyle bir şey yapmadım
Ma. L olduklarından. Bazı hemcinslerim sünepe ap. Tal.
Olmaz öyle, başta konuşma olmalı kriterler..
Ne kriteri yaw
Anladım, evet orası doğru.
🤝
Bunun tam tersini aslında siz yapıyorsunuz.
Yapanlar var evet
Bu sadece erkekler için geçerli değil bence...
Daha çoook en fazla erkekler yapıyor net
Her yerde görüyor ve duyuyoruz 🤦🏼♀️
Çetin ceviz çıkıyoruz ondan..
Oh oh iyi djfj
Bunu sadece erkekler yapmıyor
En çok onlar yapıyor
Olabilir ama doğru bir hareket değil tabi
Öyle
Biz biraz şeyiz hocam, şey yani şey
Jdjdjs 😅
Çünkü onu zor buluyorlar ne yapsınlar
Zor bulunca daha değerli olmalı, kaybetmemek için çabalamalı 🤦🏼♀️