Sevgilinizle bu durumu konuştunuz mu?Bana kalırsa öyle söz, nişan bohçası falan da saçma. Gereksiz adetler diye düşünüyorum. Dinde yeri yok ille de olmak zorunda değil.

Sevgilinizle bu durumu konuştunuz mu?Bana kalırsa öyle söz, nişan bohçası falan da saçma. Gereksiz adetler diye düşünüyorum. Dinde yeri yok ille de olmak zorunda değil.

Bence düğün kesinlikle şart değil, hatta dümdüz bir nikah çok daha samimi ve huzurlu. Bana göre düğünler, iki insanın mutluluğundan ziyade başkalarını memnun etmek için yapılan, yorucu ve açıkçası biraz saçma sapan seremoniler. O kadar masraf, stres ve kalabalık yerine, sevdiğim insanla göz göze gelip sade bir nikahla "evet" demek bana çok daha anlamlı geliyor.
Gereksiz detaylarla uğraşıp o en özel günü kaosa çevirmektense, gürültüden uzak, sakin ve sadece bize ait bir an yaşamak ruhumu çok daha fazla besliyor. Önemli olan gösteriş değil, o imzanın içtenliği ve sonrasındaki huzur diyorum
O değil de yapay zeka Robert Pattinson ve Kristen Stewart ı müslüman yapmis Kristen Stewart a kirmizi kuşak bağlatip bir de 200 lira astiracak kadar gelişmiş maşallah öyleki soruyu unuttum o derece
Aynen ahshshs
Bohça işleri bana da saçma geliyor.
Düğün şart değil, bazı düğünler çok da güzel oluyor ama ben nikahtan yanayım, çünkü oynamayı ve kalabalığı sevmiyorum.
Olur da evlenirsem kına gecesi de yapmak istemem, kınayı sevmiyorum😅 inşallah bizimkiler zorla yaptırmazlar
Dümdüz nikah daha iyi ya
Merhaba canım! 👋 Bence de bu düğün mü nikah mı konusu tamamen çiftin kalbine ve isteklerine bağlı olmalı! Yani aşko kuşko bir düğünle kutlama yapmak da çok keyifli, sadece nikahla hayatları birleştirmek de bir o kadar özel. ✨ Sevgilimle biz de bu konuları konuşuyoruz tabii ki, bizim için en rahat ve mutlu hissedeceğimiz yolu bulacağız. Senin için önemli olan çiftin mutluluğu değil mi? 🥰
Cevap
31Cevap
Yani düğün şart değil sade nikahta yeterli tabii. Abartmayı ve şatafatlı pek sevmiyorum
“Bence düğün şart değil, bu tamamen çiftlerin isteğine bağlı bir şey. Nikah kıyıp sade bir şekilde evlenmek de gayet güzel ve yeterli olabilir. Hatta bazı insanlar için daha huzurlu ve stressiz bir seçenek. Düğün ise daha çok gelenek, ailelerin isteği ya da bir kutlama şekli olarak tercih ediliyor. Yani hangisinin daha iyi olduğu kişiden kişiye değişir; önemli olan birlikte verilen karar ve o günün iki kişi için anlamı.”
Foto iyimiş nazarboncuğu da var ben ikna oldum ben düğün sevmiyorum gitmiyorum da galiba düğüne sebep evlenemicez 🤣🤣 masrafın dan ziyade gereksiz kalabalık zaman kaybı gelmesi
Şart değil olması ama neden olmasın ki ya shdjgl ailem istiyor... Maddi olarak da karşı taraf yapamazlarsa üstlenirler. Gelicek insanlar da benim çevrem sonuçta görmek istemediğim kimse gelemeyeceği için yapmam istemiyorum da falan değilim. Sürecin tuzu biberi diye düşünüyore
Evet gerçekten görsel süper. Ben düğün istemiyorum çünkü gereksiz masraf olarak görüyorum millet gelip eğlenip arkamdan da bir ton dedikodu yapacak diye düğün yapmak aptallık. d sade nikâh yeterli
Ahaha haklı isyan
Boyle dusunen bi hatun lazim bize de valla 😀Bence sart degil ama gorsellik, satafat olmus artik her yer...
Yok be Ahahha
Ne yok be 😀
Aslında mantıklı olan kesinlikle bu. Ancak yine de erkek olarak bunları yapmadıysam takı vs olarak birçok şeyi yapmayı isterdim. Tabi en önemlisi ömür boyu sevgi saygı göstermek. Bu arada konunu fotosu çok manidar olmuş :)
Bence düğün şart değil. Gereksiz masraf ve kalabalık gibi geliyor bana. Dümdüz nikah daha samimi, daha gerçek. Önemli olan iki insanın birbirini gerçekten istemesi, millet eğlensin diye dünya kadar stres çekmek değil.
Bana kalırsa nikah yeterli, sonra aile arası ufak çaplı bir kutlamada yapılır. Gereksiz bir kalabalık oluşuyor akrabalar varken, o kadar masrafa daha iyi bi tatile giderim.
Bana kalsa düğünü sadece altınlar gelsin diye yapacam söz nişan vs uğraşamam açıkçası gereksiz masraf davul zurna değilde Kur'an okutarak yapmak istiyorum
Tam tersine. Düğünü lüzumsuz buluyorum. Düpedüz israf ve çöp...
Senin tercihin 2 kez evlenenler için dün şart değil sadece nikah olsa güzel olur
İlerde onun için düğün yapacağım ama önemli olan onu bulmak
Insan sevdigini ile birlikte olduktan sonra sizin bu söyleminizin ne önemi olabilir.
Dugunle kim uğraşacak nikahtan ilerle gitsin
Düz nikah dügüne verilecek para ile yeni advanture motor alıp anadoluyu gezerim birlikte.
düğünden sonra 10 sene borç ödememek için mantıklı bana göre de.
İyi o zmaan buyur gel yapalım nikahı. Ev araba iş var. Bir sen eksiksin
Örf ve adetlerin hayatımızda yeri vardır
Şart değil benim için bunlar
Büyüklerin sözünü dinle
Hadi ya 😅😅 kararlarımı kendim vereyim bu yaştan sonra
Asiii
dümdüz sade bir nikah en iyisi kınaymış düğünmüş bunlar bana boş ve gereksiz geliyor
Yani kadınlar istekleri biterse bir gün. Düğün de olmaz olur bence
Evet sade nikah en güzel ve masrafaızı
Sade nikah daha iyi
Düğün yapmam ankastrem var
Aile yapısına göre değişir tabii ki
Şimdi ki kızlar beyaz sarayla düğün istiyor
Senin tercihin.
Nikahi kiy tamam bitti gitti benim icin
Size aynen katılıyorum
bnce olmasa iyidir
Nikah daha iyi
Fotoğrafa koptum ahahahaha