Buradaki mesele çalışma hayatında hiç olamayıp evlendikten sonra çalışmaya başlaması durumunun neler getireceği kardeşim. Baştan beri çalışsa ona göre zaten bilirdin. Yani değişmez vs desek bilemeyiz değişir desek bilemeyiz. Ama iş hayatına girince, insanlarla muhatap olunca ki erkeklerle de muhatap olacak bazı şeyler değişebilir. Ama zorla da tutamazsın istiyorsa.
Buradaki asıl mesele, eşiniz çalışmaya başlarsa sizin de evde işlere vs yardım etmeniz iyi olur. Zira bu sefer kadın çok yıpranıyor. Hoş çalışmasa da yardım etmek lazım zira ev işi 7 gün boyunca boş günü yok. :) Ancak iş noktasında sorarsan. Mesela hep dikkatimi çeker. Avm işleri çok yoğun oluyor ve herkes yoruluyor. Dolayısıyla bir kadının çalışabileceği iş daha sakin olmalı. Ben bekar ve kendi işlerimi de yapmaya çalışan bir adamım. Anneme yardımda ederim. Ağır işleri elimden geldiğince hep ben yaparım. Hayat müşterek ve yardım etmek lazım.
Ha para kazanır değişir diyorsan bunu kesinlikle kimseye sorma. Zira burada biri sana fikir verir tersi çıkar canın sıkılır. Zira burada kimse ne seni ne eşini nede kişiliklerinizi tanır. Ondan dolayı bu ikinizin çözmesi gereken bir konu. Ama bana sorarsan maddiyatım yetiyor ise eşimde çalışmak istemiyorsa, hiç uğraştırmam bile. Yine de evde yardım ederdim.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 ayAnnem 28 yildir çalışıyor. Memur. Hi te bir sey olmadi. Ama babamda odun degildir. Biz cocuklari dahil dogurmak emzirmek disinda her işimize kostu babam. Babam ögretmen, annem 8-5 calisan devlet memuru. Babamin vakti daha boldu, eve daha önce gelirdi, haftanin 1 gunu illaki bos gunu olurdu. Aksam yemegini bazen babam yapardi. Bos zamani 2-3 gunluk hepimize yetecek yemek yapardi annem aksam yorgun gelipte bir de 4 tabak icin ugrasip yorulmasin diye. Eger erkek adam olursa kadinin calismasinda hicbir sıkıntı olmaz.
Ama eger hem hanimi calistirir, hem kadin diye her işi ustune yikar, kazancini da alir yerseniz orada kadin erkegi adam yerine koymaz. Cunku kadin insan yerine konmuyor bu durumda. Hem cocuklara bakacak, hem ev islerine bakacak, hem isten yorgun gelip yemek vs yapacak olmaz. Her kadin kaldirmaz bunu.
Calismak iyidir, yeniler,4 duvar arasindan kurtarir. Karina ev islerinde biraz destek cikacaksin. Parasini rizasiyla veriyorsa yersin vermiyorsa, kendine, eve varsa cocuga harciyorsa da ses etmeyeceksin. Annem genelde kendine ve bize harcadi. Ev araba, yazlik gibi durumlarda babama destek çıktı, babamin bizi okutmasi icin destek cikti. Benim okurken kirami faturami annem karsiladi mesela.
Evlilikte kadinin maddi destegi erkegin eline par saymasi degildir. Kendi maddi ihtiyaclarini kocaya yıkmaz, kendisi karsilar bu durum erkege yine maddi destektir. Kadin calismasa kiyafeti, makyaji, lazeri vs her sey kocanin ustunde olacakti cunku. Kazancini kendine harcamasi bile erkege destek baktigimiz zaman. Cocuklara harcamasi yine erkege destek. Tek maasli cocuklara bakmak var, cift maasla bakmak var.
Ben universiteye 2020 girisliyim. 2024 bitirdim. Mezun olali 2 sene oluyor. Babasi tek maasli diye arkadasimi sehir disina yollamadilar. Bu devirde kira parasi vs karsilayamam diye. Erkekler istiyor ve saniyor ki kadin kazancini kendine, cocuklar falan harcayinca bana zerre faydasi destegi olmuyor. Hayir yalan. Erkekler kadin tum maasi elime saysin, diger tum isleri de calismamis gibi yapsin, cocuklara yorulmamis gibi baksin istiyor. Bu da mumkun degil. Kadinin kazanci erkege illaki destek sunuyor, erkekte kadina destek sunacak bircok konuda. Kadin maasi ortaya getirip koymasa dahi erkege destek olmus oluyor, kendi masraflarini erkegin ustunden almasi bile bir destek.
Evet benim ailem memur ama disarda duzgun bir yerde calismakta da sakinca yok. Oyle aldatilma vs de dusunme. O zaman tum erkeklerin aldatiyor olmasi lazim, erkekler olarak hepiniz calisiyorsunuz cunku. Calisan her erkek aldatir mi demeliyiz bu mantiga gore? Aldatmak isteyene bu devirde bir mesaj uzakliginda her sey. Yapacagi varsa zaten yapar.
Kendine ozguveni gelir, ihtiyaçları konusunda sana diyemiyorsa, evin butcesi sarsilir diye daha fazla para isteyemiyorsa ya da sen para verdim ya daha veremem bu evde icakta kaynamasi gerek, senin bilmem neyine o kadar para veremem vs diyorsan daha bakimli, daha guzel gozukmek, istedigi seyleri almak vs istiyorsa, senin verdigin harclik ona yetmiyorsa calismak istemesinde bir sakinca yok.
Verirse yersin, yemek ismarlarsa yersin. Oyle cikipta o zaman giderler ortak vs deme. Kendisi paylasiyorsa ses etmezsin ya da sen calissin kendi ihtiyaclarini karsilasin benim para beklentim yok, ondan gecinme beklemiyorum diyorsan sorun yok zatsn. paylasmiyorsa da ses etme, manipule edip baski kurma.
Eger giderlere karini da dahil edersen bu sefer işten ayrilmak istedigi zaman ayrilamaz. E ben ayrilirsam simdiki durumumuz olmaz, bende gecim sagliyorum ama calismakta zor geliyor, patron iyi degil, sartlar zor vs gelirse ona birakma imkani ver. Belki de hayal ettigi gibi olmayacak.
Bu durumlar genelde toz pembe gozukur cunku insana ama oyle degildir. Belki rahatsiz eden olur 3-5 ayda ayrilmak ister, seninde canin sıkılmasın diye soylemekten çekinir, sen calismak istedin diye bunlar oldu vs gibisinden basina kalkarsin soylenirsin diye düşünebilir. O yuzden isten ayrilmak istediginde de birak ayrilsin, o imkani ver. Sen olmasan, calismasan gecinemeyiz gibi zorundalik hissettirme karına. Isteyince calisabilecek, istemeyince ayrilabilecek imkani olsun, arkasinda ol.
Karın calismak istiyorsa destek ol, evinin hanimi olmak istiyorsa da destek ol yeter. Zaten cogu kadin cocuk falan olunca eve cekiliyor ister istemez. Heleki elinde duzgun bir meslegi, memurluk vs yoksa birakiyor genelde.
Ki memurlugun bile zorlu taraflari var. Annemi bir is yerinden zar zor tayinini istedik. Memurlarda da patronculuk oynayan zor tipler oluyor, her yer ya da memurluk diye kolay degil her sey. Bazi memurluklarda tayinde, memnun olmadigin yerleri degistirmekte zor oluyor. O yuzden hanimina iş degistirecek ya da birakacak imkani, o psikolojik rahatligi sagla.
Zaten anladigim kadariyla tek basina gecim saglayabilecek ekonomik guctesin. Hanimda belki degisiklik olsun, kendime harcayayim isteklerimi daha rahat alayim ya da altin yapar falan kenara atarim, lazim olur vs diye denemek istiyor olabilir.
Calismak bazilarina gercekten cok iyi geliyor. Uni zamani mezuna kaldim evde kaldim patladim. Uniye gidince bir ugrasim olunca rahatladim. Calisiyordum ciktim ama yine patliyorum. Kpss calisiyorum diye calismadim. Yoksa harekette bereket vardir. Isleyen demir isildar. Ev bazen gercekten potansiyelini eritiyor insanin. Fazla ozgurlukte iyi degil. Heleki disipline biri degilseniz ev kaos bile olabiliyor. Cogu kadin sunu soyler, calisinca daha duzenli tertipli oluyorum, her sey daha planli duzgun isliyor diye.
Bence anlayisli ol, her ne yapmak istiyorsa destek ol. Calismak istiyorsa buna destek ol ve evdeki sorumluluklari biraz paylas. Calismak zor gelip evde olursa ona da destek çık. Bazi kadinlar calisma hayatini da sevmeyebilir. Bunu denemeden de bilemiyor insan. Ya da sektor zor gelebilir.
Iki hemsire tanidigim var kadin. Biri kocasi ben evimize, sana destek cikarim ekonomik anlamda sıkıntın olmasin diye destek verdigi icin kadin kamudaki hemsirelik görevinden istifa etti.
Digeri kamuda hemsirelik yaparken formasyon alip, kpss ye girip ogretmenligi kazanip ogretmenlige gecti. Bazi kadinlara calismak hic uygun olmayabiliyor, bazisi yanlis sektorde olabiliyor. Bunu da yasamadan, tecrube etmeden bilemiyorsun.
Kafanda turlu seyler kurma. Biz kadinlarin aklina dahi gelmeyen seyler sizin akliniza geliyor ne hikmetse. Karinla her ne yapiyora gurur duy.
Endise etmen gereken sey parayi bulursa beni birakir, bana muhtacligi kalkarsa beni def eder olmamali. Eger boyle dusunup bundan korkuyorsan o zaman karina davranislarinda sıkıntı var. Karisini seven, deger veren memnun mutlu eden erkek bundan endise duymaz. Karisinin yerine gelen ozguveni, kazandigiyla, emegiyle gurur duyar.
125 Yorumla- 1 ay
meyve suyu olmuş bu. Yazık.
- 1 ay
Sen ev hanımı mısın kpss mi çalışıyorsun @gizliüye?
- 1 ay
Anlattıklarına bakılırsa kötü biri değilsin. Mantıklı konuşuyorsun. Fakat aşırı uzun yazmışsın.
Bir tık daha özet geçmeye alışırsan diyalogların ve dolayısıyla arkadaşlıkların daha sağlıklı olur.
Herhangi bir konuyu böyle çok uzun ve detaylı anlattığın zaman çevrendeki insanlar bir süre sonra dikkatlerini sana vermeyip "he evet tamam haklısın" diye geçiştirmeye başlayacaktır.
Kadın ile erkeği bu noktada ayıran nedir anlamadım.. muhtemelen demek istediğiniz eli para görünce (bana muhtaç olmayınca) değişir mi.. hayatınızdaki insan sizi seviyor ise kendi ayaklarının üzerinde durması onu neden değiştirsin ki. Bu mantıkla bakarsak çalışan bütün erkekler "değişik".. para ya da statü kazanınca değişeceğini düşündüğünüz bir kişiyi zaten hayatınızda tutmamalısınız bence. Bu herkes için geçerli..
83 Yorumla
Soran1 ayHaklısınız aslında ona güveniyorum ama çevreden duyduklarımla bir anlık endişeye kapılıp sorma ihtiyacı duydum
Soran1 ayTeşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)1 ayBaskalarının Yorumlarına bakmadan, yorum yapiyim. O bunu der, bu şunu der, her kafadan bir ses gelir, bunu yaşayan bilir...
Kardeş şimdi soruyu sordun. Alınmak yok ben genel bir yorum yapacağım kimde üstüne alınmasın. Kimse kızmasın darılmasın. Erkek erkeğe konusuyoruz burada.
Çalışan kadın değişir mi sorusu bu soru. Benim cevabım evet değişir. Bilimsel olarakds ispatlanmış bişey bu. Çalışmak ev geçindirmek erkeğin görevi kadın bu işi üstlenince hayat müşterek gözüyle bakıyor. Yani oda senin gibi calısıyor hele hele senin kadar kazanıyorsa birde giderlere de ortak oluyorsa sana zamanla başarısız erkek gözüyle bakar. Bende çalışıyorum ozaman ev işlerinde sende yardım et der. Seninle aynı saatte işe gidecek aynı saatte gelecek ev işleri var sen öyle kanepede uyu batar ona. Kadın calışmasın demiyorum. Kendi işi vardır işi güzeldir çalışır. Kazancını biriktirir ya da kendinr harcar ama eve giderlere ortak oldu mu kendini enayi yerine koyar. Kadın ev mi baksın temizlik mi yapsın çocuk mu yapsın çocuga mı ilgilensin her şey onda olur. Benimde annem çalışıyordu. Sürekli evde huzursuzluk oluyordu. Ne zaman işi bıraktı normale döndü. Şimdi emekli çok şükür. Bir zamanlar boşanmanın eşiğine geldi babam kılıbıktı boşamadı. Bizde istemedik boşandırmadık. Mesele ben sen meselesi değil. Mesele kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması. Kadın sana muhtaç olmayınca kahrını çekmez. El kızı ana gibi yar olmaz. Öyle bir ata sözü var. Birde çalışan kadının peşinde sapıklar dolaşır. İşyerinde kafasını karıştırırlar. Daha statülü mevkili birine yamalanmak için aldatanlar yok değil. Herkes aldatacak değil ama nefis bu. Evlilikde olumsuz bişey olsa kadın senden soğusa işyerinde ki statülülere kafası gidebilir. Çalışmayan da aldatıyor diyeceksin ama çalışanların cogunun evliliğinin iyi düzgün gittiğini ben sanmıyorum. İstisnalar var tabi. Ev işi yaparım diyorsan çalıştır bugün inkar eder yarın sende ev işi yap der. Benden söylemesi
410 Yorumla- 1 ay
Tabiki ev işlerine yardım edecek kadın çalışıyor ise bunu kötü bir şeymiş gibi lanse etme.
- 1 ay
Annene üzüldüm. Kadın tam ekonomik özgürlüğü eline almış, her şeyi hala çekip çevirmek yerine ev işlerini de bölüşselermiş babanla en azından rahat edermiş kadın. Bir de boşanmasına izin vermedik diyorsunuz. Kocasının özgürlüğünğ elinden alması yetmemiş gibi bir de kendi doğurduğu evlatları da izin vermemişmiş. Bu kadının kendi kafası ve kendi kararları var. Büyüyün
- 1 ay
Kadın çalışıyorsa kocası da ev işlerinde yardımcı olacak tabi!! Ne demek, ev işleri yaparım diyorsan, çalıştır!! Çıkın bu kafadan, yettiniz artık!! Kadınlar köle değildir !!
Cevap sahibi1 ay😀😃😄😁😆😅😂🤣 bana saldırın bakalım. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
- 1 ay
akıllı adamsın vesselam
Cevap sahibi1 ay@acayipadamm ama sen akılsızsın vesselam da. İnsanyay burcu diye annesine küfür edilmez bende senin a. S. Diyecektim engel yedim. Beyin yoksunu acaip msl adam. tatlım covugu
- 1 ay
yay burcuysan zaten akılsızsındır. bi yere kadar kafanız basıyor bi yerden sonra basmıyor vazgeçtim yorumdan. iyi ki de sövmüşüm sana. yaylara katlanamıyom
Cevap sahibi1 ay@acayipadamm bende senin anana sövüyom ozaman kardeşim. İnsan değilsin akılsız sorular soruyon sordupun sorulardan beyninin olmadığı ortada ben yaptığım yorumlarla her şey ortada karaktersiz
- 1 ay
Sen mi karar verdin sorduğum sorulardan akılsız olduguma. sen kendi kapasiten kadar anlarsın beni. kank sen önce gizliden sordugun travesti deneyimlerini sorgula da kendi akılsız sorularını gör ondan sonra bana bok atarsın. Normal olsan zaten onları sormazdın.
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç, eşinin çalışma isteğini ve senin tedirginliğini anlıyorum. Değişim çoğu zaman kişisel bir gelişimdir unutma. Eşin iş hayatında kendini keşfedebilir, yeni yetenekler kazanabilir. En uygun meslek, kişinin ilgi alanlarına ve hayat dengesine uyan, mutlu olabileceği bir alandır. Onu desteklemen
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Evli kadınlar için uygun meslek yoktur. Kadınlar her alanda çalışabilir. yobaz mısın? nesin? Kadın çalışmak istiyorsa çalışır. Sen onun kocasısın diye neden baskı kuruyorsun? ne alaka? Bu onun hayatı senin degil. Kadına çalışma diyorsun ama onun ihtiyaçlarını karşılayabilcek kadar para kazanıyor musun ? Senin eşine çalışma diyebilmen için önce bunları bilmen gerek kardeşim. Sen bu kadına çalışma diyebilmen için onun masraflarını karşılayabilcek misin? Belki asgari ücretten daha fazla kazanacak ve sen ona engel oşuyorsun belki senden fazla kazancak neden engel oluyorsun? 33 bin tl aylık ona veremiceksen neden ona çalışma diyorsun?
00 YorumlaEn uygun diye bir meslek yok öncelikle bunu bil. Eski eşim ana okulu öğretmeniydi. Sabah 8 öğlen 13 mesai bitiyor. Ama gene de olmuyordu. Ancak asıl mesele kadınların kendi ekonomik gücünü eline aldığında bir süre sonra erkeğe ne ihtiyacım var düşüncesi oluşması veya çevresinden kaynaklı bu düşünceye itilmesi, sonuç zaten malum. Şahsi tavsiyem ciddi ekonomik sıkıntınız yoksa bu topa girmeyin. Yoksa zamanla evliliğinizi sorgulamaya başlarsınız. Hele hele sonradan çalışan kadında ayrı bir ego patlaması olur. Yükselme değil patlama.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı.
1 aydostum aslında imkan olsada keşke eşimizi çalıştırmasak ben evli değilim de herkes öyle ister
Yani kadınların işi zaten en zor çocuk ev işi vs kadın eve bakmalı erkek çalışıp evi çevşrmeli
ama kapitalist düzen maalesef kadınları da erkek gibi yaptı
he kalbi niyeti kötü olan çalışmadan da yapar her yapacağını bu şekilde yazanlar düşünenler de olmuş
217 Yorumla- 1 ay
Evde her iş ortak olmalı. Siz de yemek ütü temizlik yapacaksınız çocuk bakacaksınız
- 1 ay
- 1 ay
@pembeyolll peki size ne kaldı geriye
- 1 ay
Bizde çalışıyoruz
- 1 ay
@pembeyolll çalışma
- 1 ay
Niye calismiyim
- 1 ay
@pembeyolll aslında amacınız çalışmak değil evden kaçmak eşine güzel bir eş ol çocuklarını iyi yetiştir sen işte baba işte sonra çocuklar niye iyi yetişmiyor
- 1 ay
Ne alaka abi? Ben bekarım zaten. Mesleğim var tabii calisacagim.
- 1 ay
@pembeyolll baştan söylesen kardeşim ya tamam sen çalış
- 1 ay
@Kenzo16 bu ne gereksiz bir muhabbet ya 😅
- 1 ay
@Kenzo16 yaptığın konu gereksiz
- 1 ay
@pembeyolll çoçuğuda doğuralım mı
- 1 ay
Bakımına yardım etmeniz gerekir
- 1 ay
@pembeyolll o zaten erkeğinde görevi ki ama ilahi güç anneye daha çok Bu hissiyatı vermiş erkeğin fıtratı dışarı çalışıp getirmek ağırlıklı
- 1 ay
Ilahi güç anneye vermiş diye bir şey yok. Baba da anne kadar bebeği kucağına almış olsa bakımını yapmış olsa o zamam çocuk babasını da arar.
- 1 ay
Her iş ortak
- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 ayMaddi gücü olunca ister istemez değişir , sana bağımlı olmaz kafasına göre gider alır yapar, çevresi kötü ise daha çirkin şeylere de meyil edebiilir , özenir , giyim kuşami değişir , evde daha çok söz hakkı elde eder gibi gibi ama bu kişiliğine de bağlı biraz hiç değişmeyen özünü kaybetmeyen kadınlar da var
44 Yorumla
Soran1 ayEvet ama o öyle biri değil eminim buna bence değişse üniversitede değişirdi
- 1 ay
Eee maden bu kadar eşini iyi tanıyorsun değişmez diyorsun niye tedirginlik duyuyorsun soru açmışsın güveniyorsan sorun teşkil etmez zaten , her şey karaktere bağlı
Soran1 ayGüveniyorum ama yine de bi sormak istedim
- 1 ay
Peki
1 aySen eşini duygusal, fiziksel, cinsel anlamda doyuruyorsan gözü senden başkasını görmeyecektir. Nankörün teki değilse tabi.
Fırsatını bulunca aldatan tipler bir şekilde açlık yaşayanlar oluyor ve herkesi de kendileri gibi zannediyorlar.
Sen kendin de eşinden de eminsen kalbini bozma hiç. Bu da evliliginizin bir başka eşiği olur. Bunu da aşınca seviye atlarsınız.
Umarım eşinin fotoğrafını o yamyamlara atmamışsındır..
23 Yorumla
Soran1 ayBen ona güveniyorum aslında ama ne bilim işyerleri hakkında söylenen şeyler insanı tedirgin ediyor
Soran1 ayYamyam dediklerin kim
- 1 ay
Sen aldatmaya bahane arıyor gibisin sofi
Aşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı. Kadın için en uygun meslek evde oturmasıdir. Çünkü bende çalışan kadınım çok yoruluyorum. Hem mental hem bedenen. Kadın değişmez. Kendimden biliyorum eşim sürekli çok değiştin diyor da alakası yok. Bütün sorumluluk bende olunca sesim çok çıkıyor ve ona göre çok değiştim oluyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 559 cevap paylaştı. G*tü başı ayrı oynuyor çalışmaya başlayınca.
Evde iş yapmayı bırakıyor
Sebep ben de çalışıyorum
Temizlik desen aynı
sebepte aynı
Kocaya ilgi azalıyor
sonuç ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum
Ben kendim kazanıyorum kendim idare edebilirim
sana ihtiyacım yok.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Değişimden kastın sadakatsizlikse bu ilişkiden tatmin olmasıyla ilgili duygu ve tensel tatmin yoksa evdeyken de aldatır.. Parasal anlamda değişme karaktere bağlı.. Ama eskisi gibi hizmet modunda olamaz o da insan sen de evde destek olmalısın.. Biri yemeği yapar öbürü temizligi. Ancak bu sayede huzur olur evinizde.. Eş çalışınca medeni düşünmek gerekir o da yorulacak nitekim. Evde stres değil is bölümü olmalı..
10 Yorumla
1 ayBen bu ülkede bu kadar abaza namusuzun olduğu ülkede eşimi çlıştırmam senin için gerekmez gizli de burada takılan insansın evli insanın burada ne işi var🙄 herkes hak ettiğini er geç yaşar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
1 ayYani kral çalışan kadınlar ile ilgili çok şey gördüm yalan değil ama çalışmak istiyorsa ya da zaten mesleği varsa çalışsın. Zaten şüphe duydugun biri ise bir sorun vardır. Sorun çalışması değil o güven olur. Eğer güvenmiyorsan zaten bir şeyleri düşünmeye başla. İş konusunu değil.
00 Yorumla
1 ayÇalışmak kişiyi “değiştirmez”, ama hayatını ve rutinini etkiler.
Kadın ya da erkek fark etmez, iş hayatı şunları değiştirebilir:
daha fazla sorumluluk
daha bağımsız karar alma
özgüven artışı
zaman yönetimi ve stres
Ama bu, kişinin karakterinin tamamen değişmesi demek değildir. Temel değerler, ahlak ve kişilik aynı kalır. Çalışmak kişiyi farklı yapmaz, sadece hayat düzenini ve sorumluluklarını değiştirir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. İster istemez bir değişiklik olur masabaşi ya da home Office çalışabileceği işler olabilir işten yorgun gelicek onu bekleyen ev işleri olacak gergin ve stresli olabilir kendi parasini kazanıyor olmasının ekonomik özgürlüğünü eline almasının verdiği bir özgüven olacak bazı konularda kendisine destek olarak yaşanabilecek gerginliklerin önüne geçebilirsin zaman zor hayat müşterek sonuçta
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 ayTanıdığım birisi vardı eşi sürekli çalışmak istediğini söylüyordu en son kocası Tamam çalış dedi bir Okulda güvenlik olarak başladı Bir süre sonra cebine para düşünce Senin paran benim param kavgası başladı ve ayrıldılar sonunda. O yüzden bazı kadınlarda tuhaf bir çiğlik ve gariplik oluyor para peşine düşüyorlar ve evliliklerini yıkıyorlar bunu gördüm
07 Yorumla- 1 ay
Ev isi ortak değilse benim param diyebilir
- 1 ay
@pembeyolll evli olan hiçbir kadın hiçbir erkek benim param diyemez benim param diyecek olan yaratık evlenmesin
- 1 ay
O halde Ev işi de ortak olacak kadın evde her işi yaparsa sinirlenip der. Yemek de ütü de temizlik de yapmanız gerekir. Eşiniz anneniz değil
- 1 ay
@pembeyolll yavrum sen evlenme Senin kafan evlilik için uygun değil sen evlenme çocuğum git tek başına yaşa tek başına Çok yaşa Git sen evlenme yavrum
- 1 ay
@pembeyolll kaybol andaval
- 1 ay
Kadın eğer eskisi gibi ev işlerini aksatmadan çalışıyorsa kazandığı parayı kendi özeli ihtiyaçlarına harcayabilir bunda anormal olan nedir onu anlamadım. Sonuçta kocasının kazandığı ile yetinmek istemediği için çalışıyor.
- 1 ay
@NoluyooFuat Yavrum siz bu Kafa yapısı için ne yiyip içiyorsunuz Kafanız evliliğe uygun değilse evlenmeyin evlendikten sonra o eve giden bütün para o evin parasıdır Senin paran benim param olmaz Ne yiyip içiyorsunuz Siz bu kafa için Hasta mısınız
Elbette değişir özgüveni artar sen de destek olursan ve zaten güven dolu sağlıklı bi ilişkiniz varsa ekonomik olarak daha rahat ve bolluk içerisinde geçinirsiniz
23 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 ayPara kazanmaya başlayınca. Sen eskisi kadar çekici gelmezsin, daha fazla bakımlı olmaya başlar, başka insanların ilgisini görmeye başlar ve ilgi gören kadında daha fazla ilgi görmek için daha fazla arkadaş edinir ufak ufak aldatmaya başlar ve birde bakmışsın ki boşanma kagıtlarını okuyorsun.
03 Yorumla
Soran1 ayUfak ufak aldatmak nasıl oluyor
Cevap sahibi1 ayArkadaş olur önce o arkadaş zaten onu götürmenin peşindedir, sonra biraz ilgi biraz iltifat ara sıra hediye ve bir bakmışsın ki boynuzların uzuyor
Soran1 ayZaten fazla çekici biri değil düşmezler peşine
Gizli Üye(18-24)1 ayonu kendisi bilir ne iş yapacaksa. değişir mi bilmem ama evde birşeyler değişir öncesinde ev işleri onun veya çoğunlukla onunken sonrasında paylaşılmalı. maaşını paylaşır mı paylaşmaz mı ona kalmış ancak yaparsa sizin avantajınıza sizden yük kalkar. imkan olursa arada gezersiniz, belki saatleriniz farklıysa görüşmeniz zorlaşabilir, bugün yoruldum yemeği sen yap diyebilir. siz ne gibi değişimlerden endişelenirsiniz?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
s 1 ayKimi değişiyor kimi değişmiyor tamamen karakter meselesi. Bir tanıdık işe girdi mesela "ben para kazanan kadınım" diye kocasına yapmadığı kalmadı. Annem yıllarca üst mevkilerde çalıştı hiç öyle durum yoktu
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ay%100 değişir. Sana sygısızlık yapmaya başlar. Devamlı kendiyle oranlamaya başlar. Kadınlar sonradan çalışmak istiyorlarsa aklında ayrılma... aldatma pilanları dizayn ediyordur... Çalışmak istiyen evlenmeden önce çalışırdı zaten. Sonradan istemesinin nedeni senden hoşlanmıyor oluşu genelde. Evlilerin sonradan iş merakı boşanmak ya da aldatmak isteği başladığında başlar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 ayne tür degismesinden bahsediyorsun? iş ortaminda karşı cinsle samimi olup aldatir gibisinden mi, yoksa kendi ayaklarinin üstünde durunca bana muhtaç olmaz hareket ve tavırları değişir gibisinden mi?
12 Yorumla
Soran1 ayHer türlü
- 1 ay
illa bi degisim olurr
1 ayO kadar sene boşuna mi okuduk biz evde durup yemek yapip cocuk bakalim diye mi? Siz istiyorsunuz ki kadini calistirmayinca ben egemen olucam istediğimi yaptiricam benim malim olacak. oyle bir sey yok. Ayrica diyelim ki anlasamadin ve bosandin. O kadının isi gücü yoksa ne yapacak nasil geçimini sağlayacak? Neden tek taraflı bakıyorsunuz olaya?
06 Yorumla
Soran1 ayKadın dediğin evde oturup kocasına hizmet eder gidip başka adamlarla birlikte çalışmaz, kadın ne çalışmak ne ya, otur evde işini yap
- 1 ay
Sen neden baska kadınlarla çalışıyorsun o zaman aynı kafadan bakacaksak
Soran1 ayBen çalışıp aileme bakmak zorundayım bana ne kadınlar çalışmasın
- 1 ay
Bosuna mi okuyor kadinlar evde oturmak icin
Soran1 ayOkumasınlar bana ne
Soran1 ayBen erkeğim
1 ayKarina güvenmiyorsan baskilayacaksan niye evlendin aa kadınlara en ufak özgürlükte ya başkasını bulurlar ya benden çok kazanır ya orsp olcak diye korkuyorlar aw gitsin kadın çalışsın senin eline bakmasın sadece
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Ne alakası var ne saçma soru ya. He başlayınca uzayliya dönüşecek. Herkesin çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durması gerekiyor bu devirde kimseye güvenilmez hele hele kadınların çalışması gerekiyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 505 cevap paylaştı.
1 ayEğer senin huyun suyun konusunda bir şikayeti yoksa kalkıp seni boşamaz merak etme. Ev işlerini aksatmamasını da istiyorsan bu durumda kadın biraz daha ekonomik olarak özgür olmak için çalışıyor demektir. Harcadığına fazla karışmaman lazım.
00 Yorumla
1 ayYani bir nebze olabilir ama çalışma sebebi ne sıkılma mı maddiyat konusunda yeterli değil misin
12 Yorumla
Soran1 ayÜni okudu normal bence çalışmak istemesi diploması var sonuçta
- 1 ay
O zaman haklı
Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı. Sevdiğine kanat tak bırak kısıtlama ki gerçek yüzünü görebilesin
40 Yorumla
1 ayHocam değişebilir ekonomik güç eline geçtiğinde senden fazla kazanırsa değişmem dese bile değişebilir ve işyerinde ki sosyal ortamın dinamikleri de etkileyebilir uygun olan olmayan meslekleri bilmiyorum ama beraber çalışmanız da mantıklı olabilir. O da bıktırır mı tabii bir soru işareti bazen mesafe ve özlem de iyidir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 ayEşini tanımıyoruz net bir şey söylemek mümkün değil. Ben olsam çocuk büyüdükten sonra çalışmak isterim. Çünkü eşimin hep yanımda olacağının garantisini hiçbir şey veremez bana.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
1 ayKardeşim üretimde çalıştırma hiç. İyi bir yer bulmak gerçekten çok zor.
Görmemiş bir kadınsa değişir. Bu olumlu anlamda da olabilir, olumsuz da eşini sen tanıyorsun sonuçta.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayKaçınılmaz bir gerçek. Ayaklarının üstünde durmaya başlayacağına dair özgüven gelecek ve değişecek
51 Yorumla
Soran1 ayNeler değişecek tam olarak
Ya niye değişsin salsanız mi artık bu düşünceleri güven oldumu hiçbir şey değişmez o yüzden rahat olun
12 Yorumla- 1 ay
Yüreğine sağlık 👏👏
- 1 ay
İşte asıl mesele güven 😊
Aşk İlişkileri konusunda 619 cevap paylaştı. Degisecek olan evde de degisir tabuta kapatsanda degisir kisitlaman daha da zora sokar herseyi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayEvli kadınlar çok çapkın oluyor.
Yoksa tüm çapkınlar bana mı denk geldi anlamadım. 3 tane evli kadın beni tavladı. İş yerinde kaçamak yaptık sürekli. Her boş bulduğumuz yerde takıldık.
134 Yorumla
Soran1 ayHerkes aynı değil ben de evli kadınlarla çalıştım ama hiç öylelerine denk gelmedim
Cevap sahibi1 ayBen 16 yıldır neler gördüm anlatsam inanmazsın. Aldatmayan kadın yoktur ikna edemeyen erkek vardır.
Soran1 aySeven aldatmaz benimki beni çok seviyor
Cevap sahibi1 aySen öyle san dostum.
İş yerinde akşama kadar karsı cins arkadaşlarıyla samimi olacak. Elbet kafası karışacak.
Soran1 ayKarşı cinsle pek samimiyet kuracak birisi değil üniversitede bile kimseyle arkadaşlık yapmadı zaten çekingen ve asosyal birisi
Cevap sahibi1 ayEvlenince herkes değişir. Bir de çalışırken fazla vakit geçirdiği insana alıyor, ısınıyor bir süre sonra
Soran1 ayAsosyal zaten kimseyle samimiyet kurmaz
Cevap sahibi1 ayO daha kötü işte
İnsan içine çıkınca bir açılacak ki sen de şaşırırsın
Soran1 ayO kadar üniversite okudu açılsa o zaman açılırdı
Soran1 ayEvet yorumlara bakarsan nerdeyse hepsi aynı şeyi söylüyor üstelik 🤦🏻♂️ neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum
Soran1 aySorun şu ki kendi dediklerine gerçekten inanarak söylüyorlar 🤦🏻♂️
Soran1 ayEvet bütün evliler bunların peşinde 😂
- 1 ay
Yorumlarımı sildi 😀
Cevap sahibi1 ay@Güzeldesenler boş yapıyorsun çünkü
- 1 ay
Yav boş yapan ben miyim sen misin 😀 inadına boynuz taktiracan adama. Ne dese cevap vermişsin 😀
Soran1 ayAaa silinebiliyor muymuş 😂
- 1 ay
Sağdaki üç noktaya tıklayıp görmek istemiyorum dersen yazılan yorum silinir
Cevap sahibi1 ay@Güzeldesenler gördüğümü söylüyorum kardeşim. Kadınları çok masum görmeyin
Soran1 ay@güzeldesenler hee bilmiyordum
- 1 ay
Ben kadınlar masumdur demiyorum ki. Ben de denk geldim. Fakat her evli kadın monoton, mutsuz, cinsel aç... Şu algidan çıkmak lazım
Cevap sahibi1 ay@Güzeldesenler her evli kadın için öyledir dedim mi?
Çevremdekileri söyledim. Hepsi olnasa da çoğunluk öyle biraz haberleri okursan sen de görürsün
Soran1 ayHerkesi sizin gibi cinsellikten başka bir şey istemeyen olarak görmeyin bu hayatta başka şeyler de var
- 1 ay
Abicim çoğunlugu senin çevren mı belirliyor 😀 benim çevrede %5, hadi senin hatruna %10 öyledir en fazla. E bu ev kadınlarında öyle değil mi? Haberlere aldatmayan kadınlar düşüyor mu 😀 90 milyonluk ülkede günlük 1000 aldatma haberi düşse ne olur?
- 1 ay
Karının boy kilo nasıldı bu arada
Soran1 ay155 boy, 50 kilo. Noldu ki?
- 1 ay
Yapma bee, Minyon kadınlar ilgi çekiyor artık
- 1 ay
Dikkat çekici mı fizigi, popo göğüs vs
Soran1 ayNormal bence neden soruyorsun ki
- 1 ay
Hiç öylesine, rahatsız olduysan susayim
- 1 ay
Sorun olmazsa yüzünü karalayıp atsana. Merak ettim
Soran1 ayYok rahatsız olmadım da istersen burdan yazma malum yerden sor
Soran1 ayTamam atarım
- 1 ay
👍
Soran1 ayYazdımım sana bakk
- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 ayDeğişir yoldan çıkar dikkat et pavyona falan düşmesin
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 452 cevap paylaştı.
1 ayEvli kadinlar ihtiyac yoksa kesinlikle calışmasinlar ayarlari kaçiyor bizim evli elmenlarimizin yaptıklarını görünce evlenmekten soğudum
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 aykadınlar zayıf mahlukatlardır. güvenme. hiç şaşmaz aklı kayar birine şaşarsın. o kendinden emin olsa bile güvenme
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 ayKadın çalışmaya başlayınca, ev işi krtak, kişisel harcama artacak, sosyal hayatında başka erkek iş arkadaşları girecek. Kabul edersen evet dersin
00 Yorumla İşyerlerinde o kadar çakal o kadar Akbaba var ki akıllara zarar yapılanları bir görsen başka bir şey demeyeceğim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 ayNiye değişsin ki? Ne gibi bir değişimden korkuyorsun?
01 Yorumla
Soran1 ayHer türlü değişim
- Aşk İlişkileri konusunda 397 cevap paylaştı.
1 ayAldatma ihtimali yükseliyor ama sana bağlıysa sadece stresden değişebilir. Daha tahammülsüz olur en fazla
08 Yorumla- 1 ay
Evde her iş ortak olursa stres olmaz
- 1 ay
@pembeyolll oyle bir sey degil o, bazi isler insani cok bunaltiyor. istersen evde full yat
- 1 ay
İşte yatarak olmaz Ev işi yapilacak
- 1 ay
@pembeyolll TAMAM GUZELIM
- 1 ay
Yapıyorsanız iyi
- 1 ay
@pembeyolll ben ortaokuldan beri kendi isimi kendim goruyorum, yemek yapmayida iyi biliyorum evdeki yemekleri ben yaparim. zor degi;
- 1 ay
Ne güzel
- 1 ay
@pembeyolll tabi
1 ayKadın için en uygun çalışma ortamı erkeklerin olmadığı ya da az olduğu ama baş başa kalmadığı ortamdır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı.
1 ayKıymetli kardeşim bunu daha üniversite mezuniyeti yaklayşırken bile anlıyorsun sallamamalar falan o tam emin olamadım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
s 1 ayÇalışmaya başladığında değiştireceği ilk şeyi gitimi ikinci şeyi kocasını
018 Yorumla
Soran1 ayHerkes için geçerli değil bu
- 1 ay
Herkes için geçerli kabullenmek zor olsada öyle ha seni değiştirmezse aldatır
Soran1 ayO kadarını yapmaz asla
- 1 ay
Çok gördüm usta çokk
Soran1 ayBen hiç görmedim
- 1 ay
Şimdi anlatırımda burası yeri değil
Soran1 ayVardır öyleleri de ama benimki öyle değil
- 1 ay
Aynen değil aynen zaten senin gibileri aldatılıyor
Soran1 ayHayır o benden daha saf sakin çekingen ve asosyal biri
- 1 ay
Sana bir örnek verirdim ama işte yeri değil
Soran1 ayYerine geleyim anlat
- 1 ay
Gel
- 1 ay
26 yaşında ne gördün ki
- 1 ay
Farklı işlerde çalıştığım için az çok neler olduğunu görüyorum
- 1 ay
Erkek Ev işi yaparsa bir şey olmaz
- 1 ay
Ablacım ne diyorsun Allah aşkına
- 1 ay
Erkek Ev işlerine katılırsa kadına destek olursa aşk bitmez
1 ayKesinlikle değişir
Hatta iş yerinde biriyle yakınlaşır012 Yorumla
Soran1 ayO kadar da değil
- 1 ay
Kadınlı erkekli iş yerleri çok sıkıntı
Arkadaş kanka ayağına kurdukları samimiyeti kocaları görse kesinlikle boşar
Soran1 ayHerkes için geçerli değil bence
- 1 ay
Hep öyle derler emin ol sonu boynuz
Kim ne derse desin bu böyle
Soran1 ayBenimki zaten kimseyle iletişim kurmaz çünkü çekingen ve asosyal kendisi
- 1 ay
Açarlar bro
Soran1 ayBen bile açamadım ya
- 1 ay
İşyerinde açarlar
Soran1 aySanmam çok kapalı
- 1 ay
Gönder işe değişimi izle
Soran1 ayAçılsa üniversitede açılırdı
Soran1 ayBakk
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 ayGerçekten olgun bir kadınsa değişmez. Aksine daha da evine bağlı olur
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
1 ayKardeşim o diplomayı seninle evlenmek için almadı. Bu kadar tedirgin olma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayBu değişken bir şey. Ben değişmezdim mesela çünkü çalışmak benim için normal bir şey hayatım boyunca çalışmışım.
11 Yorumla
Soran1 aySonradan çalışmaya başkamak sıkıntı işte
kesinlikle degisir kanka calistigim yerde kadin kocasiyla birlikte calisiyo ama her molada goz gozeyiz laf atmalar konusmalar yani bilmiyorum bence bircogu boyledir bide sen pek guvenmiyorsun gibi hic girme derim o toplara
02 Yorumla
Soran1 ayOhaa
Gizli Üye(30-35)1 ayEv işi yapmak istemiyorsan karının çalışmasına izin verme 👍
Hem çalışsın hemde ev işlerini aksatmadan yapsın dersen o zaman part time bir iş ayarla.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Özel sektörse satış gibi insanlarla içli dışlı ise değişmesi öngürülebilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Her kadın aynı değildir kişilik ve karakter ile önemlidir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı. Kaliteli biriyse degismez ama iş ortamı calistigi statu filan önemli bunlar
00 YorumlaHerkes bir değildir. Değişende olabilir değişmeyende
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Değişimler olacaktır elbette. istersen ayrıca konuşabiliriz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayO meslekleri aramak yerine eşin vasfı nedir, zaten onun çalışabileceği iş nedir ona göre düşün. Tabi fark olacaktır ama eşinin karakteri önemli
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayEkonomik özgürlüğü olacağı için değişir arkadaş edinir çevre edinir istediğini alır sana sormaz
Neden tedirgin oluyorsun ama?10 Yorumlakişisine göre değişir.
para kazanmak fedakar olmayan bir bayan için tehlikeli olabir.
fedakar olan içinse tam tersi erkeğin yükünü hafifletir.
erkeğin tutumuda burada önemli.
kısacası. her iki tarafın tutumuna bağlı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayKişilik meselesi ben olsam değişmem. Ama kendine güveni gelir o ayrı. Ne iş yapacağınada bağlı. Ne iş yapacak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 ayçok saçma bir düşünce bu. neden değişsin? zaten değişiyorsada boş ver et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayÇevremde değişenlerde var değişmeyenlerde karakteri düzgünse ve sana gerçekten değer veriyorsa değişmeyeceğini düşünüyorum
30 Yorumla
1 ayDeğişebilir. Çünkü ekonomik bağımsızlığını kazanır. Artık kimseye katlanmak zorunda kalmaz. Kendi ayakları üzerinde durmasını öğrenir. Seni sen olduğun için sever.
10 Yorumla- Devamını Gör (89)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat