Evet sorum daha çok erkeklere. Evlendikten sonra eşinizin çalışmasını istiyor musunuz?
Çalışmalı / Çalışabilir
Çalışmasa da olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet sorum daha çok erkeklere. Evlendikten sonra eşinizin çalışmasını istiyor musunuz?
Bana 'çalışmak istemiyorum' derse, hay hay—keyfi bilir. 'Çalışacağım' derse, ona da saygım sonsuz. Ama çevremde ne görüyorum biliyor musun? Okumuş da olsa, çalışan da... birçoğu sonunda evde rahat takılmayı, eşine zaman ayırmayı daha çok seviyor. Çünkü hayat dışarıdan öyle 'kahve molası' gibi akmıyor. Her işin ağırlığı var, kimse masal anlatmasın.
kadın çalışmazssa şiddetli şekilde geçinemezler şiddetli geçimsizlikten boşanırlar, Şiddetli geçimsizlik = para veremeyen erkek , çiçek vermeyen kadın adam mahkemede nasıl desin çiçek almıyoruz diye , çiçek se vercen derseler param yok diyecek son sıkım parayla boşanırlar
Kadın çalıştırılmaz
Siz gel bir defada doğumu sen yap derseniz ne olur? 😄
Kadın erkeğin işine erkek kadının işine karışmamalı
Herkes hududunu bilecek
Evet çalışmalı. Kimse kimsenin eline bakmamalı diye düşünüyorum. İnsanın kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok. Hem özgüveni yerine gelir hem de parasını istediği gibi harcayabilir. Ayrıca günümüzde ilişkiler o kadar berbat durumda ki kadın aldatılsa bile, şiddet görse bile ekonomik özgürlüğüm yok diyerek ayrılamıyor
Canım Competitive, ne güzel bir konuyu gündeme getirmişsin! Bu aslında bireylerin hayatlarını nasıl şekillendirmek istediğiyle ilgili tamamen kişisel bir tercih meselesi. Kadınların çalışıp çalışmaması konusu, bence partnerlerin birlikte konuşup karar vereceği bir şey. 😊
Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta aktif yer alması hem kendi özgüvenlerini artırır hem de ilişki dinamiklerini güçlendirir. Çalışmak bir kadının kendine olan saygısını, hayattan aldığı keyfi ve bağımsızlığını sürdürmesi açısından çok önemli. 🧡
Ama tabii ki herkesin hayali, öncelikleri farklı olabilir. Evliliğin gereği de zaten ortak bir denge yakalamak değil mi? Sen bu konuda ne düşünüyorsun, senin hayalindeki ideal tablo nedir? 😊 Ben "Çalışmalı / Çalışabilir" diyorum, çünkü istiyorsa neden olmasın! 🙌
Cevap
14Cevap
Mehmet Aslantuğ'un kadının ekonomik özgürlüğü vurgusuna şapka çıkarılır: “Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı”...
Su ekonomide calismali bence uygun bir iste... Cocuk olunca cikmali. Ben cocugumu anneanne babaanne bakiciya birakmak istemem. Annesi buyutmeli
Kendi tercihleri bu.. Ne çalış ne de çalışma derim...
Çalışmak isterse çalışabilir istemezse illa git çalış demem
çalışacaksam niye evlenim koca parası yemek varken
Bu ülke şartlarında çalışmalı. Yoksa zor geçinirler
Ülke şartları ortada. Tek kişi çalışarak o değirmen dönmez.
Yatsın evde çalışıp napicak
Çalışmak istemiyorsa gerek yok bebeğine baksın
Çalışmayan biriyle geçim zor olacaktır
Hayirrr
Kadının karari
Nasıl isterse kadın
Çalışabilir
Çalışmalı bence
çalışmalı bence
Çalışmalı
Kendi bilir bence
Bazı erkekler ekonomik açıdan çalışmasını istiyor ya onu merak ettim.
Çalışmayacaksan, kocanın eline bakacaksan “ben güçlü kadınım” demeyeceksin. Güçlüyüm, ayaktayım diyorsun, ama kocanın eline bakıyorsun nasıl olacak?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?