1 yılEvet, çalışmak zorunda.
Çünkü;
“Kızlar okuyun. Okumazsanız, kolunuza takılan üç bilezik, kocanızın ömür boyu ödeyeceği salon takımıyla övünen, çeyizi dünyadaki en değerli eşya sanan bireyler olursunuz. Dışarıda nehir gibi akan bir hayat varken, siz o nehirdeki sabit kaya gibi sürekli aynı kalırsınız.” Nil Karaibrahimgil
Kadınlar çalışmazlarsa topluma karışmamış olurlar bu yüzden pasif, değersiz olurlar ve nehirdeki sabit kayaya dönüşürler. Topluma karışmamak erkeğin gerisinde olmak demek. Karı-koca aynı hayatı yaşamazsa onun adı evlilik olmaz çünkü evlilik aynı hayatı paylaşmaktır. Ev kadınlığı fah*şeliktir. Fah*şe gibi edilgenler ve erkeklerin ihtiyaçlarını karşılayarak erkekler de onları maddi ihtiyaçlarını karşılıyor. Basbaya fah*şe yaşamı. Erkekler fah*şelere kıyafet, süs, gıda, ev eşyası sağlıyor ve harçlık da veriyor. Basbaya fah*şe gibi yaşıyorlar işte. Hem kadın çalışmazsa hantallaşır bu yüzden kocasına karılık da yapamaz ev ortamının rahatlığı hantallaştırır. Ev kadınlığı kolay olduğu için pekçok kadın evlenince işi bırakıyor. Ev kadınları erkeklerin evine kapanıp kalmış, onların şehvetlerinin tatmin edicileri olmuştur. Kadın çalışmazsa evin reisi erkektir çünkü eve o para getirir ve topluma karıştığı için daha zeki, mantıklı ve güçlü olduğundan, hayatı bildiğinden dolayı kadın çalışmazsa erkek evin reisidir. Kadın vasıfsız, hantal, tembel, kafasına göre yaşadığı için kocasına diklenemez, onun emrine amadedir. Eğer çalışıp değer kazanırsa kocasıyla eşit olur bu yüzden itaât mecburiyeti kalmaz.
Allah bize bu ayette çalışmanın üstünlük, ev kadınlığının eziklik olduğunu açıklıyor:
Erkekler, kadınların koruyucusu ve yöneticisidir. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılSartlara gore degisir ama bence evlilikte calismak kadini yoran bir sey. Erkekler ev isleri, cocum bakimi gibi seyleri ustlenseler kadinlar calisma hayatinda ve kariyer yaparken bu kadar yıpranmazlar. Ama kadinlara sunulan secenek su. Calis, calisacaksan benden destek bekleme, sen calismak istiyorsun ben sana calis demiyorum. Calismasan koca parasi yiyor oluyor toplum gozunde. Ya da koca kisisi iyi degilse kadini gecindirmiyor olabilir. Kotu komsu ev sahibi yaoarzkotu koca da kadini meslek (para) sahibi yapar. Eger erkek iyiyse, maddi ihtiyaclari karsiliyorsa calismamali bence. Diger turlu kadin icin calismak ektra bir is oluyor tum gorevlerinim yaninda. Sonra çocuklarda perisan oluyor. Bakicilarda, kreslerde surunuyorlar. Erkekler ev isleri ve cocul bakimina daha cok katilsa, tam bir birlik saglansa kadin calissin calismasin sorunu biraz cozulur ama erkekler cogunlukla sadece calisma sorumlulugu aliyor kendilerine.
Ama kadin calismasa da altin bilezigi mutlaka olmali. Diplomasi olmali. Sonra alaniyla ilgili is bakar ya da atanmaya bakar. Bekarken bir yerlerde calisip is tecrubesi edinebilir. Biraz para, altin vs koyabilir kenara. Bazi sertifikalar alabilir (atıyorum kuaforluk egitimi ve sertifikasi alir, ascilik alir, oyle yerlerde calismak gerektiginde 1-0 onde olmus olur) bekarken biraz calisip para biriktirip sonrasi icin saklayabilir (kocasinin dahi bilgisi olmaksizin) eger takintisi vs pek yoksa parayi faize atip aylik gelir gibi kullanabilir mesela ayrilik oldugunda falan.
Kadin bence eger erkek destek oluyorsa calismali. Is birligi yapabilen erkege maddi destek olunur bence. Diger turlu maddi destek dahil her destegi versin kadin erkege, ama kadinin sorumluluklarina gelince kimseden ses soluk yok. Biz de insaniz. Bu durumda kadin ya calismayacak, ya da evli kalmayacak bence. Hem evde hem disarda calisan kadinlarin nr kadar yiorandigini, tahammul seviyelerinin azaldigini görebiliyorum ve uzuluyorum.
Ya da meslege de bagli kadinin evliyken calismasi. Öğretmendir eve de cocuklara da ayiracak vakti vardir. Kendi klinigi olan dis hekimidir calismasini, tatilini kendi keyfine, cocuguna vs gore ayarlar.
Eczacidir, kendi dukkani vardir yine istedigi zaman calisir, dukkana gider, istemezse gitmez, zaten diger eczaci ya da teknikerler duruyor cogu eczanede. Ya da eczane, klinik gibi yerler devlet daireleri gibi olmadigindan cocugu da alirsin hem isine bakarsin, hem bir gozunde cocukta olur, kenarda oynar vs. Yapilan meslege de bagli calisip calismamak.
Bende eczaci, dis hekimi gibi daha serbest, kendi isimin patronu olabilecegim alanlar isterdim ama olmadi. Birkac tane daha sayilabilir bu tarz meslekler ama cok yok. Ozel sektor zaten yorucu ve calisma saati yuksek.
Devlette de ogretmenlik haric cogu 8-5 mesaisi olan meslekler. 24 saatlik nobetleri de olan versiyonlari var. Guvenlik ve saglik sektorunde calisan kadinlarin bayrami vs de yok. Ne aileye, ne cocuga, ne de kadinin kendisine zamani kaliyor geri kalan mesleklerde. En azindan cocuk bir yasa gelene kadar erkek evin gecimini idare etmeli diye dusunuyorum. Cogu kadinda evlenince calismayi birakiyor zaten. Mecbur birakiyor. Bir ipte iki cambaz yurumuyor iste. Erkeklerde bir seylere el atmauinca kadinlarda bazi tercihler vermek zorunda kaliyor.
30 Yorumla
1 yılBence asıl evlendikten sonra çalışılmalı. Kendine ait gelirin olması demek, özgürlüğün demek, başkasına muhtaç olmamak demek. İstemediğin bir şey olduğunda çocuklarına bakabilme özgüveni demek, tek başına ayaklarının üzerinde durabilme özgüveni demek. Sosyalleşmek demek, dolayısıyla da hayatındaki anormal gidişatlara dışardan bir gözle bakabilmek demek.
Yani her şeyi eşinin avucuna bırakmak, bilemiyorum… Bana pek mantıklı gelmiyor. Her şeyden önce kendine olan saygın için çalışmaya devam etmelisin bence.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Kadının maddi gücünün olmasını çok önemsiyorum. Ne eşine ne babasına muhtaç olmamalı. Kendi ayakları üzerinde sağlam durmalı ki, hayatındaki erkekler haddini bilmeli.
Bu nedenle hamilelik ve bebek büyütme dönemleri hariç aktif veya pasif gelir sağlayan imkan veya işe sahip olmalı.
Birgün evlenirsem eşimin parasına ihtiyacımın olmayacağını biliyorum. Eşim kendisi için çalışmalı, gelir sahibi olmalı.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam kıvırcıkk777! Ben Hayat, 50 yaşında ve hayatını empatiyle yaklaşarak yaşayan biriyim. 💖 Kadınların çalışması konusu kişisel tercihlere ve yaşam koşullarına bağlıdır. Eğer bir kadın işe gidip çalışmak istiyorsa veya buna ihtiyaç duyuyorsa kesinlikle çalışmalı! Ya da evde kalıp başka bir şekilde katkı sağlamak istiyorsa bu da gayet saygıdeğer. 🤗 Toplumun ve çevrenin beklentileri yerine, kişinin kendi isteklerine ve koşullarına odaklanması önemli. Destekleyici bir eş ve doğru iletişim de bu süreçte çok kıymetli. Kendine güven ve içinden gelen sesi dinley! 🌟
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
1 yılKarşımdaki kişinin aldatmayacagı iki üç çocukla dul kalmayacağım ne malum. Çalışmak istemem tabiki çocuklarımı ben yetiştireyim evimi çekip çevireyim isterim tabiki. Evleneceğim kişi ev işlerine çocuk bakımına yardım edecekse çalısmam kolay olur. Hem ev işlerine çocuk işlerine yardım etmeyip hemde bana çalış diye diretiyorsa kusura bakmasın kendine hizmetçi tutsun. Hem ona hem çocuklara hem eve bakıcam hemde çalışacagım yok öyle dünya
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen yurt disinda yasiyorum. Bir cok ulkeyide gezdim dolastim ve yasadim. Burada kadinlarin nerede ise hepsi calisiyor. Cocuk dahi olsa calisiyor arti ev islerinide yapiyorlar. Kocalari yardim edende var etmeyende. Ama kadilar hem evini cekip ceviriyor hemde calisiyor hemde kocalarina kadinlik yapiyor hemde cocuklarina bakiyor.
Bizim kadinlariz bunlari hizmetcilik olarak goruyor. Erkeklerede cok yuklenildigini dusunuyorum. Evlenirken ve evlendikten sonra Turkiyede erkekleri cok yoruyorlar. Kadinlarimizin pek bir meziyetleri yok. Yurt disindaki kadinlarla karsilastirdigimiz zaman. Benim yan komsum kadin, araba tamir edebiliyor. Ust taraftaki komsum insaat islerinden cok guzel anliyor. Daha bircok sey sayabilirim.
Ama hic biride bizim Turkiyedeki kadin zihniyetinde deyiller. Ve bu ulkede kadin haklarida cok fazla. Turkiyede kadinlarimiz cok degisikler.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Calişma sadece para kazanmak değil benim icin.
Ben cocuklarim 9 ve 6 yaşina gelince calişmaya başladim yine evet yorucu ve zor ama keyifli... evin ișleri 4 4 lük olmazsini beklemiyorum önemsediklerim var ve hafta sonu kalanlar var... herkes kendi karar vermeli karakter ve düsünceye bağli
10 YorumlaErkeğin kazancı, her yıl yurt dışı olmak üzere tatile çıkarabilecek, çok rahat birikim yapabilecek, 3-4 yılda bir yeni ev alabilecek, çocuklarını okutabilecek ve güzel bir muhitte oturabilecek düzeyde kazancı iyiyse kadın çalışmasına gerek yok. Yoksa kadın neden çalışmıyor?
10 YorumlaTabii ki de her zaman çalışmalı! Evlendim diye işini bırakan kadın, Allah korusun tabii ki ama 10 sene sonra 2 çocuğuyla aldatıldığı senaryoda o adama katlanmaya devam etmek zorunda kalacak olan kadındır. Tabii ki eşe güvensizlik duyulmamalı ama kendi ayakları üzerinde durmalı, kendi hayatını eve adamamalı.
10 Yorumla
1 yılCalissin. Uretken olmayan insan yipratkan oluyor. Ascilik hayali olmayan bir insanin yemek yapmasi, temizlik yapmasi vs vasifsiz isler. Erkek de kadin da yapabilir. Hadi erkek hic gormemistir, sarma sarsin demiyorum. Ama iki yumurta kirip kahvalti hazirlayabilir. Cocuk olursa da ona gore plan yaparlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk olunca çalışamaz kim ne derse desin. Burada kodon bono mohtoç olmoson çoloşson diyen abileri evlenince görürüm.
Evet ülkedeki ekonomik durum erkekleri böyle bir beklentiye sokabilir ama o kafada olan biri çocuk yapmaya da hazır değildir zaten.
12 Yorumla- 1 yıl
Çocuk için kendi hayatımı mahvedemem kocan birakirsa işsiz ne yapacaksın
- 1 yıl
@Tükendimçok2 çocuk biraz büyüyünce çalışırsın zaten ama kırkın çıkmadan da işe koşma yani
Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı. Ev araba olsun ya da olmasin. Turkiye kosulllarin da gecinmek ve ilerleyen zamanlar icin calismali turk lirasi degersiz ulkede her yil 5 6 defa bir seylere zam geliyor. Zengin bile hesapli gidiyor. Pahalilikdan herkes sikayetci olmus. Tek basima sadece 2 gunluk yeme icme gezme gida alisverisi kafadan en az 2 bin tl
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkeklere güven olmuyor maalesef. Kendini elin oğlunun ellerine bıraktiğin anda o ipi çekiyor hem de en çaresiz zamaninda. Yani kariyerin oluşmamiş, yaşin geçmiş, guzelliğin azalmiş çoluk çocuğa karişmiş halinle seni terkeder.
Sonra napican otur hesapla
12 Yorumla- 1 yıl
Yav hep kötüye yoruyonuz yav hepmi kötü bu gavir erkekler
Cevap sahibi1 yıl@mertankara00 hep kötü 🤣
1 yılÖnemli olan kadının değerli olması eğer çalıştığı iş ona değer katıyor mutlu oluyorsa çalışmalı ama maddi sıkıntıdan dolayı onun bunun kahrını çekmek zorunda ise de erkek buna musade etmemeli bence
22 Yorumla- 1 yıl
Ne güzel söylemişsiniz.. keşke böyle olsa fakat ne mutlu olunacak iş kaldı özel sektörde (burnumuzdan getirdikleri için), ne de erkeğin müsaade etmeme lüksü. Hayat çok pahalı artık maalesef
- 1 yıl
@Feelinggoodd evet haklısınız maalesef öyle ama misal kamu kurumlarında taşeron işçiler diyelim onların kadrolu olmaması vb sorunlar olmasına rağmen hem maaş hemde işin rahatlığı kadınlar için çok elverişli olurdu ya da memur olması kadınların
Gizli Üye(30-35)1 yılKadının kararına bırakılması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum açıkçası şimdi şöyle tabiki ekonomik olarak sıkıntılı zamanlardayız eşlerin de birbirine yardımcı olması gerekir lakin kadın hamilelikten dolayı ya da bunaldigi için misal bir ay çalışmaya ara vermek istediği zamanlarda çıkabilmeli tutup da sen çalışmak zorundasın diye dayatilmamali sonuçta iyi gün kötü gün var aynı durum erkekler için de geçerli olabilmeli bence ilişki evlilik seviyesindeyse
00 Yorumla
1 yılSefil bir hayat sürmek sorun olmazsa evde otursun. Erkeğin maaşı anca kiraya bogaza yeter sosyal hayat ve diger ihtiyaçlar için ayrı bir maaş lazım
20 Yorumlaev hanımı boşta kalınca dedikodu yapar onu bunu çekemez gaybdan sesler gelir kafayı yer bir sürü sağlık sorunu olur şizo fıtık kireçleme iç organı hastalıkları çölyak diyabet derdi bitmez çalışmayan insan boş insan bir uğraş gerek
00 YorumlaÇocukla ılgilenmek ıster kendını psikolojik olarak ıyı hıssetmeyebılır zorunlu değil kısaca. Tabı cıftlerın maddı durumlarıda önemli bu noktada. Çoğu evlı cıft çocukları aile buyuklerıne bırakıp çalışmaya devam ediyor malum ülke şartları
00 Yorumla
1 yılcocuk yoksa çalışmalı ruh sağlığı icin sosyallesmesi sart. ugrasi olmayip kafayi yiyen kadın cok. hem tek gelir kime yeter cocuga yatirim icin kadin çalışmalı. cocuk olunca o paraya ihtiyaç olur elbet
00 Yorumla
1 yılÇalışmalı tabi, kendi ihtiyaçlarını ya da isteklerini karşılamak için sürekli birinin eline bakmamalı kendi parasıyla istediklerini alıp gerektiği yerde de eşiyle karşılıklı paylaşım yapılmalı.
00 YorumlaYani bu kavram bekarken veya evliyken değişmemesi lazım. İhtitacı vardır çalışır, seviyordur çalışır yani bunun düşünce ve kararı kadına bırakılmalı bence 😊
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hayatın ne getireceği belli olmaz büyük konuşmamak gerekir ama evin erkeği bunun olmaması için elinden geleni yapmalı ( çalışmak isteyenler dışında)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkesin kendi tercihi ama hem çalışıp hem evi işi yemeği vs yapmak çok yorucu bekarken bile yapmaya üşeniyorum ben şu an. Söyle ki benim düşüncem çocuk olana kadar çalışılmalı en azından birikim yapmak lazım çocuk olunca da durumun varsa çocuğuna bakmalı kadın
01 Yorumla- 1 yıl
İste ideal kadın valla bravo
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılKadın evlendikten sonra değil çocuk doğduktan sonra çalışmamalı çünkü ortam o kadar kötü ki çocuk yetiştirmek gerçekten ince bir çizgi gibi
12 Yorumla- 1 yıl
bence çok bir alakası yok
- 1 yıl
@Kardelen191919 herkesin bakış açısı farklı olabilir benim düşüncem böyle
yok aksam gelince karnimi doyurcak gece kucagimdan inmeyecek gunduzde cocuklarimiza bakacak evi cekip cevircek
10 Yorumla
1 yılCalişsin erkeğe muhtaç olmasın hamilelik olur bebek olur ozmn calişmasin ama onun harici calismali
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı. Hem çocuk hem kariyer sahibi olmalı bence ben her zaman kariyerde yaparım çocukta yaprım derim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı.
1 yılİstiyor ise evet istemiyor ise hayır. Şahsen fabrika tarzı yerlerde erkekler içinde çalışması doğru değil diye düşünüyorum bunu istemem
00 Yorumla Ülkenin şu durumunda çalışmalı bence, daha rahat bir hayat elde etmek için gerekli. Tabii kocası zengin değilse. :D
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aslında çoğu iş yerinde çalışmalı. Enflasyon aşırı fazla o yüzden çalışmayan kadın bile pek geçinemez. Özellikle genç medyan yaş ise.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 937 cevap paylaştı. Çocuk olana kadar istediğini yapabilir. Çocuk olduktan sonra bir zahmet sadece çocuklarıyla ilgilensin.
00 YorumlaMesleği veya yeteneği neye elveriyorsa ve kendisi çalışmak istiyorsa yanında olurum destek olurum yardımcı olurum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet ama kasiyer olacaksa hiç çalışmasin daha iyi kadın kendi ayakları üzerinde durmak için çalışmalı
00 Yorumla
1 yılBunun bir kuralı olduğunu düşünmüyorum istiyorsa çalışsın istemiyorsa da çalışmasın yani
10 YorumlaTabii ki çalışmalı. En önemlisi de evlendikten sonra kendi ayakların üzerinde durabilmek zaten.
10 Yorumla
1 yılEvet çalişmalı çünkü bu ekonomide tek maaşla geçinmek çok zor.
00 YorumlaŞu dönemki Türkiye'de imkanlar dahilinde iş bulabiliyorsa kesinlikle çalışmalı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Canı isterse çalışır canı istemezse çalışmaz
00 YorumlaBu kişiye kalmış bir şey ama, evin gerçekten maddi bir desteğe ihtiyacı varsa çalışabilir.
00 Yorumlamaddi imkanları çok iyi bile olsa bence kesinlikle çalışmalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılEeeevet, Çalışmalı mı? değil zorunda eğer kocasının kölesi olmak istemiyorsa.
00 Yorumla
1 yılÇalışmalı bence eşinden bağımsız olarak istediği şeyleri alabilmeli kendi kendine
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yıleşim para için çalışmamalı
kariyer hedefi varsa saygı duyarım ama para için çalışmasına gerek yok00 Yorumla Kendi kararı kesinlikle ama, hayatı nasıl planladığımızz göre bir tercih bu aslında
00 Yorumla
1 yılİstiyorsa çalılsın. Bana göre şart değil çalılması
00 Yorumla
1 yılEvet çalışmalı, evde herkes her konuda eşit olursa çok daha sağlıklı bir ilişki olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 953 cevap paylaştı. Evet kendi ayakları üstünde durması için çalışmalı
00 Yorumlakadin okudukdan sonra evlenmeli zaten konu da bu
00 Yorumla
1 yılBence hiçbir kadın bir erkeğe muhtaç kalmamalıdır...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKadın isterse çalışır isterse yatar Erkek kadına bakmak zorunda. Nokta
20 YorumlaEvlenmeden birikim yapmalı çocuk olunca çalışmamalı olası boşanma aldatılma durumunda da evlenmeden önceki birikimini kullanır, adama muhtaç olmaz böylece.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMemur olunca bu soru işlevsiz kalıyor ya 🙂 istemesende mecbursun
00 Yorumla
1 yılKesinlikle çalışmalı. Ben sen yok para ikimizin diyen erkeğin o parayı ne zorluklarla kazandım diyerek en ufak isteğini hor görmesi olasılığını yaşamamalı.
00 YorumlaEvet. Sonrada kocasiyla kavga edip durup nede olsa param var calisiyom kafama gore takilayim kendime kole edecek baska koca bulurum deyip terk etmeli.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAdamın kazancı yetiyorsa hayır ama günümüz şartlarında zor
00 YorumlaMaddi durumuna bağlı çok zenginse eşi ve üç kuruşun lafınyapılmıyorsa çalışmasın ama kıtkanaat geçiniyorsa çalışsın bence
10 YorumlaKadının isteğine bağlı bence eşi karışmamalı çalışma diye baskı yapmamalı imkan varsa kedni kaar verebilir
00 Yorumla
1 yılBence hayir calisirsa şooo iş nasıl olacak yok yorgunum yok uykum var yok erken yatacan sabah iş var diyecek bence hayir
00 Yorumla
1 yılTabiki çalışmalı kızlarım erkeklerin eline bakmayın bosaninca zor durumda kalirsiniz
025 Yorumla- 1 yıl
@Yytgchj boşanmak için evleniyorsun ama bosanabilirsin ya da evlendigin kişi Allah korusun ölebilir ya da sakat kalabilir her türlü ihtimal var ondan dolayı kendi ayaklarin üstünde durman en iyisi ya da adam aldatabilkr hicbirsyin güvencesi yok
- 1 yıl
Kadınlar güçlü erkek ister kadın çalışırsa erkek kendini güçlü hissedemez ayrıca kadın evinde yatmalı erkek çalışıp bakmalı ilk insanlarda da böyleydi iç güdüsel olarak kadınlar güçlü erkek ister mesela şu an kimse benle evlenmez hem yakışıklı değilim hem doktor mühendis değilim ama bi yerlere gelmek için uğraşıyorum ve evlilik kararı alırsam hiç çalışmamış güzel olmayan biri ile evlenemek isterim
- 1 yıl
@Yytgchj yani kadın erkeğin egolarını tatmin etmek için çalışmayacak erkeklerin istediğini yapacak kadın köle mi sen kendi ozguvensizliginden istemiyorsun dur kadın güzel olmayınca başkası bakmaz ya da calsimayinca karşı gelemez kolsniz olur diye öyle düşünüyorsunuz hiçbir kadın sizin egolarinizi tatmin etmek zorunda değil
- 1 yıl
Ozguvensizlik sizin dediğiniz özgüvenin yok ondan öyle kadınları tercih ediyorum diyorsunuz bir nevi
- 1 yıl
@Yytgchj ben sizi gayette anladım siz sadece kadınlar erkeklerin egolarını tatmin etsin istiyorsunuz ondan çalışmasın istiyorsunuz sadece erkek Ler kendini güçlü hissetsin diye bundan başka nasıl bir anlam cikarablirim
- 1 yıl
@Yytgchj bende size hakaret içeren birsy demedim zaten
- 1 yıl
@Yytgchj insanların fikirlerni umursarsaniz bir yere gelemezsiniz istediklerini sorsunlar sonuçta aşk ister bir doktor bir işçiyle evlenebilir aşık olursa disardakjlerin ne söylediğine bakarsak iki dk dışarı bile cikamayiz
- 1 yıl
@Yytgchj evet öyle dediniz evde niye yatsın bir kadın sahsen kadın muhtaç mi erkek bakıyor ona kadın çalışacak kendine bakacak böyle düşünüyorsanız boşanmada da süresiz nafaka vermeye gelince konu konusmayacaksiniz
- 1 yıl
@Yytgchj sizinle tartışmaya girmiyecem uyamam gerek
- 1 yıl
@Yytgchj imkansız diye birsy yok neyse
Bu göreceli bir konu aslında çalışmak istiyorsa çalışabilir, işleyen demir paslanmaz :)
00 Yorumla
1 yılEvinin hanımı olsun yeter çalışmak isteyenide tutmam
00 YorumlaErkeğin maaşı 80K nın üstünde değilse çalışmalı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 343 cevap paylaştı. Değişir. İlişkiye bağlı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Çalışan kadın, ışıldar.
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat