İş ve kariyer hedefi olmayan sevgilimle ayrılmalı mıyım, ilişkiye devam etmek mantıklı mı?

Yaklaşık 2 sene önce sevgili olduk. Her şey çok güzeldi, bana hiç davranılmadığı kadar prensesmişim gibi davranıyordu ve fazla centilmendi. Tek sorun vardı: 23 yaşında olmasına rağmen işi gücü yoktu ve lise mezunuydu, sadece evde oturuyordu, hâlâ da öyle. Hayallerim var diyor, onun için çabalamaya çalışıyor ama olmayacağını hem ben hem o biliyor. Son zamanlarda aramızdaki heyecanın gittiğini fark ediyorum ve her ne zaman iş meselesini açarsam hiç ciddiye almaması olabilecek potansiyel heyecanı da söndürüyor. Şu an Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birindeyim ve hayallerim için çabalıyorum. Fakat partnerim dediğim kişinin bu konuyu ciddiye almaması beni soğutuyor çünkü ben hep idealleri ve kariyeri olan, benimle aynı seviyede hatta benden daha başarılı birini hayal etmiştim ve şimdi bunları hayal etmek bana suçluluk hissettiriyor. Çok iyi vakit geçiriyoruz, birbirimizi duygusal anlamda çok iyi destekliyoruz ve nazik biri ama sanırım ilk zamanlardaki heyecanı ve tutkuyu saydığım sebeplerden kaybediyorum. Ne yapmam gerek? Üzmeden kırmadan ayrılmak çok zor, var mı bunun bir yolu? Yoksa inancımı kaybetmeyip devam mı etmeliyim bu ilişkiye?

İş ve kariyer hedefi olmayan sevgilimle ayrılmalı mıyım, ilişkiye devam etmek mantıklı mı?