Bazen sadece özlersin… Yazmak istersin, sesini duymak istersin ama yine de yapamazsın. Ne gururdandır tamamen, ne de sevgisizlikten. Bazı şeyler belki de olması gerektiği
Özleyip de yazamadığınız birisi var mı, ya da hiç oldu mu?
Vardı ama artık yok. O kadar çok şans verdim ki kalmadı artık özlem sevgi gibi bir şey. Kabul ettim bazı şeyler zorlanmaz olmuyorsa da kabul etmek lazım olmadığını
Oluyor arada fakat şöyle bir gerçek var ki eğer hayatta belli bir standardın varsa ve o kişi o standartın altındaysa, davranışıyla hareketiyle çok özlerim çok da severim. Fakat devam etmem yani onunla olmam.
Çünkü hayat bana ufak yaşlarda bir şey öğretti o da ne kadar kendinden verirsen o kadar karşı taraf alıyor ve merkeze de o geliyor. Kendini getirmeye çalışıyor.
Fakat bence ilişkide iki taraf da dengedeyken, sınırları varken o ilişki yine sürebilir. Ve yine heyecanlı olabilir.
Bunun için özlesem de artık galiba bazı insanları aramıyorum. Bu sevmediğimden değil, kendime saygımdan
Bence mesele özlemek değil zaten, mesele insanın kendini kaybetmeden birini sevebilmesi. Çünkü bazen çok seversin ama aynı döngüye geri dönmenin ikinize de iyi gelmeyeceğini bilirsin. O yüzden bazı insanları aramamak unutmak değil, sadece kendini korumayı öğrenmektir.
Aynen öyle. Bu bahsettiğin durumda aslında "kendini kaybetmeden sevmek ifadesi." Travmanın iyileştiği, karanlığın içindeki ışığın olduğu yerler. Ben biraz buna benzetiyorum. Nereye sınır koymamız gerektiğini buradan öğreniriz
Sanırım insan en çok da sınır koymayı geç öğrenince yoruluyor. Çünkü sevgi bazen yetiyor gibi geliyor ama insan kendinden eksilmeye başlayınca bazı şeylerin sadece hisle yürümediğini anlıyor. Belki de olgunlaşmak biraz da nerede duracağını öğrenmek.
Kesinlikle. Çünkü aslında en derin yaramız bir yerde. Küçükken kendimizi sevdirmek için, merhamet, iyi insan olmak için, hayırlı evlat olmak için çok uğraşmış kanıtlamaya çalışatak büyümüşüz. Birçok insan da da bunu görüyorum. O yüzden sınır çizme dediğimiz olay ne ailede var, ne ülke olarak var. Pek yok açıkçası. Bunu yapacak cümle dağarcığı bile çoğu insanda gelişmiş değil 😊
Aslında çoğu insan sevgiyi bile biraz kendini kanıtlama üzerinden öğreniyor. Bu yüzden sınır koyunca kötü, geri çekilince sevgisiz hissediyor kendini. Halbuki bazen birini sevmeye devam edip yine de kendini seçebilmek gerekiyor. Bence en zor olgunluk da bu.
Öyle. Yani gerçekten öyle yani mesela şöyle bir şey var: bizim insanımızda boşluk koyma, anı yaşama durumu yok yani. O yüzden bir kişiyle aramızda ufacık bir sürtüşme bir gerginlik ne bileyim bir reddetme alışkanlığı, kası pek gelişik değil. Kaybetme korkusu çok yaşıyoruz. Çok kötü bile olsa idare ediyoruz fakat bırakamıyor, ayrılamıyoruz böyle bir boşluk hissi yok yani. Direk doldurmayı tercih ettiğimizden sınır mınır kalmıyor yani dediğin gibi 😊
Çünkü artık insanlar birini gerçekten sevmekten çok, onsuz kalma fikrinden korkuyor gibi geliyor bana. Bu yüzden de çoğu ilişki sevgiyle değil, alışkanlık ve boşluk korkusuyla devam ediyor. Halbuki bazen bırakabilmek de sevmenin bir parçası olabilir.
Oldu, hepimizin olmuştur. Ama sevgi her şeye yetmiyor veya özlem her şeye yetmiyor. Bazı insanlara kalben ve zihnen bazı vedalar edilmeli. İnsan öncelikli olarak kendini sevmeli. başkasını değil kendini kaybetmekten korkmalı öncelikli olarak. O nedenle bazı insanları kaybedince kendimi buldum. Kendimden kendimi doğurdum. Tabi sancılıydı, her doğum sancılıdır...
Her gün her saat oluyor. Sadece susuyoruz. Güzel hatıraları düşünüyoruz. Özlem ağır basıyor. Sanki yanında olduğu hayali iyi geliyor. Hatırları düşünüyorsunuz. Tebessüm ettiriyor. Mutlu olduğunu biliyorsanız bir şekilde o dahada iyi hissettiriyor. Bazen canının sıkkın olabileceğini hissediyorsunuz. Yani bir Beklentisi olmuyor artık hayattan insanın. O anlar yetiyor. Yani en azından bende öyle
Bu hissi çok iyi bilirim canım. Hayatımın farklı dönemlerinde öyle insanlar oldu ki, kalbim onları özlemle anarken parmağım telefona gitmedi. Bazen zamana bırakmak, o derin hissi sadece içimizde yaşamak en doğrusu oluyor. Her şeyin bir sebebi var, belki de bu yüzden güzeldir bazı özlemler. 🤗🍂 Kalbimiz, bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmeyi öğretiyor bize zamanla. ✨
Ben her şeyi sonuna kadar götürmekten yanayım elimden gelenin fazlasını da yaparım ikimiz kaybetmeyelim diye ama bakarım ki karşı da benim kadar çaba yok o zaman bırakmak lazım
Lisede kız bir arkadaşımdı. İstersem yazarım ama o lisedeyken bile mesajlara bakmazdı okulda anca görürdüm. 4 sene önce o çizim yaparken sataştığım için tanışmıştık.