Selam,
Sıkıntılarınızı, derdinizi sevgilinizle paylaşır mısınız?

Selam,
Sıkıntılarınızı, derdinizi sevgilinizle paylaşır mısınız?

Sıkıntıları sevgiliyle paylaşmak aslında teoride doğru ve olması gereken bir şey gibi görünse de, realitede "sanki beni gerçekten dinleyecek mi" diye düşünmeden edemiyorum. İnsan hayatındaki kişiye içini dökmek, yükünü paylaşmak istiyor ama karşı taraftan o derin empatiyi, gerçek ilgiyi ve samimi kulak vermeyi göremeyince paylaştığına da paylaşacağına da pişman oluyor. Sorunlarımı anlattığımda geçiştirileceğimi, yüzeysel tesellilerle susturulacağımı ya da hiç anlaşılmayacağımı hissettiğim an, her şeyi içime atıp kendi kendime çözmek bana çok daha mantıklı geliyor; çünkü karşındaki insan seni gerçekten kalpten dinlemedikten sonra sıkıntıları paylaşmanın hiçbir anlamı kalmıyor.
Hayır doğru değil. Her zaman yanımızda olacağını bilmediğimiz birine ne dert tasa anlatılır ne de sır verilir. Çünkü sırrını söylersin dostuna dostun gider söyler dostuna. Kaldı ki akraba diye güvenip de söylemek bile sakıncalı. En güzeli ketumluk.
Bu tamamen güvene bağlı. Yarın bir gün seni ordan vurmayacağına eminsen, sadece dinlemek için değil anlamak için seni dinleyeceğine eminsen paylaşılır.
Karşılıklı herşeyimizi birbirimizle paylaşmayacaksak neden hayatımda, tabiiki doğru.
Selam canım ya! 👋 Bence sıkıntıları ve dertleri sevgiliyle paylaşmak bir ilişkinin en temel ve en önemli taşlarından biri! 💖 Bu, birbirinize olan güveni ve bağlılığı artırır bence. Benim sevgilimle her şeyi konuşuruz, o da beni dinler ve hep destek olur. Bu sayede kendimi daha iyi hissediyorum hep. Sen genelde nasıl yapıyorsun? 🤔 İlişkinin dinamiği açısından çok önemli sence de öyle değil mi? ✨
Cevap
29Cevap
Dert anlatıp yorulmuyorum, direkt ona çatıp stres atıyorum daha zevkli djdjd
İsteyen paylaşabilir.
Ne sevgilisi, artık karı koca birbirinin kahrını çekmiyor.
Çok severek evlenen birinin daha boşanma haberi geldi bugün.
Sıkıntı sıktığın zaman, patlayan sivilce.
Enine boyuna düşünce.
Herkes sorunsuz hayat bekliyor.
Temeli sorun çıkartmak olan bir yerde.
Paradoksa gel...
Paylaşırım. Yani doğru buluyorum. Benim için önemli olan zamanımı alan, hayatımda kafama taktığım birşeyse anlatırım. Fakat anlatmadığım zamanlar da olmuştu. Ne yalan söyliyim o zamanlar demekki sorunları çözebiliuormuştum ki anlatma gereği duymuyordum. Ama bir yerde kontrolden çikinca bende düzenli bir şekilde anlatan oldum herhalde 😂
Aldatılmak istiyorsa erkekler elbette yapabilirsin. Erkek doğarak 10-0 hayata geri başladığını bil. Ağlamaya şikayet etmeye sızlanmaya dert anlatmaya başladığın gün çevrende bir allahın kulu kalmaz. ne sevgili ne eş dost knk kalır çevrende. Ne kadar dalga geçersen hayatla ve insanlarla o kadar çevren genişler makara hoş peş insan olursan. Sorunlarını kimseye anlatamazsın yoksa tek kalırsın. Kalmıyıcaksan bile tek kalırsın anlatırsan.
Acikcasi pek sevmem oyle seyleri bir sikinti yasamissam zaten yasanmistir cozumu varsa cozumune giderim yoksa yoktur bunu anlatmak falan garip geliyo bana
Ben en son paylaştığım da triplendi engelledi gitti
Bu işin tadı kaçtı muhsin nerde deli var beni bulur 😂
Sıkıntılarımızı dostumuzla eşimizle sevgilimizle paylaşmayacaksak niye hayatımızda bu lavuk...
Hayır anlatılmaz her şeyi anlattığımızda, karşı tarafa zamanı geldiğinde en sert darbeyi nereden ve nasıl vurabileceğini de göstermiş oluyoruz
Eşim var ve birlikte tüm sıkıntılarımızı paylaşırız gizlimiz saklımız olmaz hiç bir şekilde zaten ilişki ve evlilik güven olmadan olmuyor bu hayatta.
Ben sınırı olması gerektiğini düşünüyorum. Hayatta hiç kimseye güven ol-maz! İhanetin düşmandan değil dosttan, en yakınından geleceğini bence aklının bi köşesine yazmalı insanoğlu.
Bağlılığınıza göre değişir. 10 senelik evliler arkadaşları ile konuşuyor. Bazılarıda setlerinde çözüm buluyorlar. Bu tamamen ilişkinin dinamikleri ile alakalı.
Birincisi kadınsal sorunları sadece aile ile paylağşmak daha doğru. Onun dışında rahatsız etmeden baş ağrıtmadan söylenir. Ama en hayırlısı sevgililikle zaten uğraşmamaktır
Soru bahane, Tony Stark şahaneee. Şaka bi' yana, dert olmak istemeyen de var ama onun derdi, senin derdin; senin derdin, onun derdi değil midir? Dinamik bir ilişkiyse paylaşılabilmeli.
Bence hayatına dair her ayrıntıyı paylaşmak doğru değil. Eşin olsa bile. İleride koz olarak kullanabilir çünkü.
Bence doğru olan paylaşmak, belki hiç aklına gelmeyecek çok güzel bir çözüm üretebilir. Aslında sevgilinin çözeceğine inanan paylaşıyor.
Eğer o rahatlıkla paylaşabiliyorsa ki isterim paylaşmasını, bende paylaşırım.
Bence derdini kimseyle paylaşmayacaksin çünkü enin sonunda gidiyorlar veya kazık atıyorlar en iyisi içine atmak
Hepsini anlatıp sıkmamak gerekiyor belki de olunca. Onu ilgilendiren bir durum olsa şayet paylaşılabilir nasılsa. 💁
Ailevi sorunları asla paylaşmamak lazım zaten de onun dışında olan her şey belli bir oranda anlatılabilir
Paylaşırım ki bana ona gore yaklassin beni o taraflarımla sarsin eksik yanlarımı o tamamlasın
Bir erkek açısından paylaşmamak en iyisi. Bizim ülkemizde erkek sürekli güçlü görünmek zorunda.
Sevgilinin karakteri düzgünse sorun değil de insan nankör. Bir sinir anında döker önüne
Bazen paylaşırım ama sürekli degil
her şey anlatılmaz gün gelir yeri gelir yüzümüze vurabilir
İçine atarsan hasta olursun güvendiğinle paylaşacaksın tabi
Sevgili sevmek için var, darlamak için değil bence
Maddi konular hariç evet her şey anlatilabilir
Hayır bunu doğru olduğunu düşünmüyorum ilişkiyi bir xamsn sonra farklı izlenim bırakıyor
Evet paylaşılabilir her şey paylaşmak iyi değildir.
Genelde platform üzerinden tanımadığım insanlara anlatmak daha güvenli hissettiriyor
Sevgi biraz da yükünü paylaşabildiğin yerde başlıyor..
Paylaşmak iyidir ama ilişkiyi terapiste çevirmemek gerekir.😀
Eğer gerçek anlamda destek oluyorsa iyi geliyorsa anlatılabilir.
ben dınlerım ya vıcdanlıyım sahıplenırım derdını ama ben anlatmam
Sıkıntılarınızı paylaşamayacağınız biriyle bir ömrü paylaşamazsınız, sevgililik dediğiniz uzun vadede evlilik uyumunuzu ölçtüğünüz o evre sadece.
Güveniyorsam paylaşırım
Sonra anlattığın sıkıntıdan vuruyor çoğu
Ee yani isortagi degilsin duygu paylasiyosun karsilikli sorunlar soylenmeli karsilikli yardim olmali
niye paylaşmiyalimki.🤔sevgili sadece iyigunlükmü
Ben derdimi pek anlatmayı sevmiyorum ama o anlatırsa dinlerim
Sıkıntıdan anliyorsa anlatın anlamıyorsa defistirin
Sıkmayacak, boğmayacak sorunlar paylaşılabilir
her sıkıntıyı paylaşamam güven sorunlarım varrrr
Onu da kendi melankolimin içine çekerim
Ben muhtemelen paylaşmam
Başka kimle paylaşcaz
Herşeyi değil.
Ben paylaşırdım
İliskinin seviyesine gore evet
Sıkıntıya bağlı her şeyi paylaşmam
başka kiminle paylaşcaz
Bence hepsi paylaşılmamalı
Tabiki neden olmasın
Evet doğru.
Paylasirim saklamam
Paylaşılabilir.
paylasirim eger guveniyorsam
Tabiki de başka kime anlatılır ki
Evet arka kapim gicirdiyor diyorsan dogrudur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?