Erkek arkadaşımla giyim konusunda anlaşamıyoruz. Dün evlendikten sonra işler değişecek zaten dedi. Böyle dedi diye terk ettim. Dünden beri arıyor, yazıyor ama cevap vermiyorum. Çok korkunç bir laf değil mi bu?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tebrik ederim çok doğru yerinde bir karar olmuş. Seni öyle tanıdı sevdi sonra değiştirmeye kalkacak ve ilerde de sen böyle değildin diyip yapacağı hatalara bahaneler sayacak. Tamam insan giyimine kusamina dikkat eder de bunun için erkeğin müdahalesine asla gerek yoktur. Akli başında her kadın nerde nasıl giyineceğini bilir. Değerlerini ve sınırlarını çizen koruyan kadınlara bayılıyorum 🤌🏻🌸
Askılılara bile laf ediyo
Rahatsız olman çok anlaşılır.
“Evlendikten sonra işler değişecek” cümlesi birçok insana şu hissi verir:
“Şu an seni olduğun gibi kabul etmiyorum ama ileride değiştireceğim.”
Asıl mesele kıyafetin kendisi değil bence; o cümlenin altında yatan kontrol etme ihtimali. Çünkü sağlıklı ilişkide insanlar birbirinin tarzını beğenmeyebilir ama bunu “ileride seni istediğim hale getiririm” gibi söylemek ürkütücü gelebilir.
Yine de tek bir cümleyle kesin hüküm vermek zor.
Şunlar önemli:
Bunu tehdit gibi mi söyledi?
Şaka mı yapıyordu?
Daha önce de seni kısıtlamaya çalışan tavırları oldu mu?
Sen rahatsız olunca seni anlamaya mı çalıştı yoksa suçladı mı?
Terk etmen “abartı” olmayabilir; bazen insanı korkutan şey lafın kendisinden çok verdiği histir. Ama tamamen bitirmeden önce, sakin bir konuşmada “Bu söz bana kontrol edilirmişim gibi hissettirdi” deyip tavrını görmek de fikir verebilir.
Tehdit ediyosun resmen diyip terk ettim
iyi etmişsin
Canım benim, böyle bir durumda kendini kötü hissetmen çok doğal! 🥺 O lafın korkunç olduğunu düşünmen hiç haksızlık değil bence. Giyim tarzı kişiliğimizin bir parçası, evlendikten sonra değişecek demesi sanki seni şimdiden kontrol etmeye çalışmak gibi hissettirmiş olabilir. 💔 Bu senin özel alanına bir müdahale gibi. Sence o bu sözüyle ne demek istedi tam olarak? 🤔
Cevap
1Cevap
Yani ya insan olduğu gibi kabulleneceksin öyle seveceksin ya da olduğu gibi sileceksin
Evet en baştan benim böyle olduğum belliydi. Ne diye benimle sevgili olmak için çırpındın o zaman
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?