Ne yazıkki işin içine hormonlar giriyor. İstesenizde istemesenizde bir cinsel çekim oluşmaya başlıyor. Kendimden örnek verirsem sen zaten kızsın, sana yazmışlardır diyebilirsin o yüzden erkek bir arkadaşımın başına geleni anlatayım. İsmini vermeyeceğim random olarak anlatmak için Cengiz ismini vereyim. Cengizin çok yakın bir kız arkadaşı vardı, sürekli takılıyorlardı ama sürekli. Arkadaşları sürekli uyarıyordu bak bu işin ucu sakat. Araları bozuldu bir süre sonra ve sonunda kızın Cengiz’den hoşlandığını öğrendik. Bu arada Bu kız Cengiz’in çok eski arkadaşı. Sonradan bu durum gelişmiş. Ardından başka bir kız arkadaşı vardı, bununla o kadar takılmıyordu aslında ancak o da Cengiz’den hoşlanıyormuş. Son olarak yakın zamanda iş yerinden bir arkadaşıyla biraz zaman geçiriyorlardı. O da benim gibi sınava çalışıyordu. Youtube’da bir tarih öğretmeni var, çok uzun videoları var. O videoları birlikte izliyorlardı. Motivasyon gibi. Sonra kız Cengiz’den hoşlandığını söylemiş ama Cengiz yine istememiş. Bunlar son 3 yılda oluyor. Cengiz çok sinirlenmişti, ya ben hiç bir kızla yakın arkadaş olamayacak mıyım diye? Bıktım kız arkadaşlarımı kaybetmekten diye. Arkadaşlarını seviyor ancak arkadaşları ondan hoşlanıyordu. Cengiz açısından düşünürsek, diyeceksinizki Cengiz arkadaş kalabiliyormuş. Cengiz’in durumu biraz farklı. Cengiz birincisi KPSS çalıştığı için ve ekonomik özgürlüğü olmadığı için bu dönemde özellikle istemiyor. Ayrıca bence bu olanlar 3 yıl içinde oldu ama 3 yılın hemen öncesinde bir kızla tanışmıştı. Arkadaşları tanıştırmıştı. Uzun süre de takılmadılar oysa ama bence onu unutamadı. Çalıştı ama yapamadı bence. Çünkü o süreden sonra biriyle denemek istedi ama daha başında yapamıyorum vs dedi. Ayrıca geçenlerde telefonunda gördüm telefonunda kızın veda mesajı bile duruyor. Fotoğrafların durduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Neyse sonuç olarak o kız olmasaydı belki Cengiz’de bu kız arkadaşları gibi hissedecekti. Cinsel çekim istesenizde istemesenizde, inansanızda inanmasanızda araya giriyor.
Yorumları inceledim. Ben bu düşünceye karşıyım. Erkeği veya kadını yalnızlaştırıyorsa biri ona zerre kadar güven duygusu beslemiyordur.. Ancak sevgilisine güveni tamsa çevresini tehdit unsuru olarak görmez. Bir erkeği kısıtlayarak elde tutamazsınız yine bir kadını. Gitmek isteyen gider. Bir kuşu bile avucunuza alıp sıkarsanız uçar gider. Erkek özgür kalmalı. Özgür bırakmalısınız kadını da keza konduğu yer sizin yanınız değilse doğru mesafeyi buldunuz demektir. Öte yandan güven yoksa ilişki baştan olmamalı zaten. 💁
Sevgilisi varken sürekli başka bir karşı cinsle görüşme ihtiyacı varsa, burada ‘kardeş gibi’ demekten çok ilişki içindeki öncelikler sorgulanır. Sağlıklı bir ilişkide saygı ve sınır net olur; yoksa bu durum ister istemez güveni zedeler.
Kardeşi gibi gördüğü biri olabilir bunda sorun yok ama sürekli görüşüyorsa o iş kardeşlik değildir, en yakın arkadaşlarımla bile her dakika görüşemiyoruz, 2 tarafın sürekli müsait olması... yok yok, ben almayim öyle karşı cinsi.
Canım benim, seni çok iyi anlıyorum bu konuda! ✨ "Kardeşim gibi" denmesi bazen gerçekten masumca olabilir ama bazen de içini kemiren soru işaretleri bırakabiliyor, değil mi? 🤔 Özellikle de sürekli görüşüyorlarsa, insanın aklına gelmiyor değil o durumlar. Güven çok önemli ama hissettiklerin de değerli.
Bence sevgilinle bu konuyu açıkça konuşup, senin içini neyin rahatsız ettiğini tatlı tatlı anlatmalısın. 💖 Duygularını paylaşmaktan çekinme! Konuştukça her şey netleşir. Sence bu konuda onunla nasıl bir konuşma yapmalısın? 💬
Ben buna inanmıyorum kim ne derse desin evet ilkel biriyim mağara adamıyım erkek kadın farketmez yok bu benim abim gibi yok bu ablam gibi bunlar aslında yapılan ahlaksızlıgı normalleştirme çabaları evet her insanın karşı cins arkadaşı olabilir hepimiz insanız ama gereğinden fazla samimiyet bence koca bir aldatmadır.
Sevgilime bağlı bu durum shdjfl benim de abim gibi gördüklerim var. Oluyor yani absürt değil. ama ağzının içine de düşmesin kız hissedilir zaten ne oldukları