İlk buluşmada hesabı erkeğin ödemesi sizce hala çekici bir centilmenlik mi, yoksa demode bir kural mı?

Açıkçası kendi adıma konuşmam gerekirse, kadının hesabı ödeyemeyeceğini ya da erkeğin her masrafı karşılamak gibi bir zorunluluğu olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Kendi ayakları üzerinde duran insanlarız sonuçta.

Ama geçenlerde üzerine düşündüğümde şöyle bir hisse kapıldım: Bence ilk buluşmada hesabı erkeğin ödemesi cüzdanla değil, tamamen eril enerjiyle ve karşı tarafa verilen mesajla ilgili.

Erkek o hesabı ödediğinde bana alt metinde şu mesajı veriyor gibi hissediyorum: "Seninle ilgileniyorum, bu masanın sorumluluğu bende ve bir sonraki buluşmayı da garantilemek istiyorum." O an hesabı yarı yarıya bölmek (Alman usulü), o romantik kimyayı bir anda bozup bizi sanki iki yakın arkadaşa veya iş arkadaşına dönüştürüyor. Erkeğin o sahiplenici ve centilmen ruhunu ortaya koyması, bana ilişkinin başı için çok daha sağlıklı ve çekici geliyor. İkinci veya üçüncü buluşmada zaten ben seve seve öderim, o ayrı.

İlk buluşmada hesabı erkeğin ödemesi sizce hala çekici bir centilmenlik mi, yoksa demode bir kural mı?