İnsan sevmeden veya sevilmeden insan olabilir mi?

İnsan, sevilmeye aç ve sevmeye muhtaç bir varlıktır. Sevmeyi bilmeyen insan, insan olma yolculuğunda eksik kalır; sevilmeyi de tam anlamıyla hissedemez.

Günümüzde birçok insan bu ihtiyacı inkâr eder. “Kimseye ihtiyacım yok” diyerek güçlü görünmeye çalışır ya da “ben sevmem, ihtiyaç duymam” düşüncesine sığınır. Oysa insan olmanın özünde sevmek ve sevilmek vardır; bu, inkâr edilemeyecek kadar derin bir gerçektir.

İlişkilerde artık “hızlı başladı, hızlı bitti” algısı yaygınlaşmıştır. Fakat mesele hız değil, ilişkinin içinde gerçekten sevgi, değer ve ilginin olup olmadığıdır. Zamanla ilişkiler, “ben ve sen” olmaktan çıkar, “biz” olma bilincine dönüşür. Gerçek bağlar da burada oluşur: sadakat, güven ve emek.

İnsan, hiç görmediği birine bile bağlanabilir; çünkü sevgi sadece gözle değil, kalple hissedilir. Asıl önemli olan da budur.

Bir ilişkinin hızlı ya da yavaş ilerlemesi onun sağlıklı olup olmadığını belirlemez. Ayrılıklar her durumda yaşanabilir. Fakat geriye kalan tek gerçek şudur: Sevgi varsa, vardır. Bunun için bir sebep ya da açıklama aramaya gerek yoktur.

Alın size benim düşüncem.

#Aşkveİlişkileri