Kendini sevmeyen bir insan başkalarını sevebilir mi?
Sever .
Sevemez .
Bence ;
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
sever. hatta En cok baskasini sever cunku kendinde olmayan baskasinda vardir. hayran olur. ta ki karsidaki de onu sevdigini gosterinceye kadar. o zaman biter hayranligi cunku bilir ki kendi sevilmeye layik degildir ki baskasi niye sevsin. bu sebepten kendi degersizliginden karsindakine de degersiz davranir. sonra guvensizlikl
Soruyu ters yüz edelim.
Kendini seven insan başkasını gerçekten sevebilir mi? Kendini seven insanın başkasına ihtiyacı var mıdır? Neden?
Sever bence.Çünkü birini seviyorsun ve kendine işkence çektiriyorsun sırf onu mutlu edebilmek için kendinden vazgeçiyorsun.Kendini çok seven biri kendine bu acıyı çektiremez.Ben sevdiğime kıyamam kendime kıyıyorum demek ki bir başkasını kendimden daha çok sevebiliyorum.
Belki sevebilir. Ama kendine değer vermeyen bir insan başkalarına nasıl değer verebilir bilmiyorum. Eğer gerçekten sevebileceği biri varsa karşında hiç hissetmediği duyguları hisseder onu mutlu eder böylece o duyguyu kendisi içinde tatmış olur.
Cevap
6Cevap
Sever bence... Yani kendimi dusunuyorum. Bazen oyle anlar oluyorki kendimden nefret ediyorum, sonra oglum kahkalarla yanima geliyor. Ona bakarken sanki su yeryuzunde kimseye duymadigim sevgiyi ona duydugumu hissediyorum. Icim askla doluyor.. Hele babasi gelincee... Keyfimden gecilmiyor...
Sevemez. Kendini sevmeyen insan mutsuz, olumsuz insandır ki böyle bir insanın başkalarını sevebileceğini düşünmüyorum. Kendine değer ver(e)meyen insan başkasına da ver(e)mez
Kendini sevmeyen bir insan başkasını sevebilir derler, ama bence o sevgi değil zaafıdır, adı sevgi değil sadece zaaf..Kendinde olmayanı başkasında bulmak ve bulunca kaybetmekten korkmak..
sevebilir bence belki kendinde çeşitli kusurlar buluyor ama başkalarını daha mükemmel görüyor olabilir
Başkasını sevebilir mi emin değilim ama, komplekse girip seri eksi bastığı kesin. Ehehe yavrum benim yaa :)
kendini sevmeyen derken özelden genele kendine has bazı davranışları sevmiyorsa ...başkalarını sevme olasılığı yüzünden ama...tamamiyle kendini sevmeyen bir insanın sevme olasılığı çok düşüktür tabiki ...bakış açısına göre değişir.
...başkalarını sevme olasılığı yüksek ama...olarak değiştir:)yanlış yazmışımda
sevebilir, ancak bu sevgi ne kadar sağlıklı olur orası tartışılır.
Başkasını sevmeye başlayarak kendine saygınlığını kazanır belkide
Bence sevebilir. Başkasını sevmek için illa kendini sevmeye o kadar ihtiyacın yok ki
sever,sevmiştirde zaten bu sebeple hep acı çeker,mutsuz olur.
sevebilir ona hiç hissetmediği duyguları yaşatırsa sever:)
bence sevemez.önce kendıne değer vermeli insan.ki başkalarına da verebilsin.
Sevemez. Karşısındakini en fazla kendini sevdiği kadar sevebilir.
Bir de soyle dusun kendini cok seven biride baskalarini sevmez. Bakiniz Melow:((
insanları tanıdıkça hayvanları daha çok sevmeye başladım
Bazen kendimden nefret bile ettigim oluyor. Ancak bu baskalarini sevmeme engel olmadi.
sevemez
mesela ben kendım ıcın olurum o derece :)
Kendini sevmekle neyi kastettiğine bağlı bu.:)
Sevemez diye düşünmekteyim
ben hayvanları seviyorum
kendimi ne sevecem benya;)
Nefsini seven kaybetmiştir.
Sevemez..
sevebilir..
sever. ben seviyorum.
Sevemez .
B dedim
Sevemez .
Sevemez
Sevebılır.